Dagens pass

Kom in från stallet för ett tag sedan, har ätit lite och ska snart sova. Ställt klockan på 05.45. Mmmmh, livet <3
Red markarbete med Silver. Mycket volter och "hoppade" även två studshinder, upphöjda bommar rättare sagt. Ca 4 gånger i varje varv bara för att mjuka upp ryggen lite. En del tjaffs i galoppen var det idag, men det var pga att han fick som sagt "hoppa" lite och då trodde han att han skulle få fortsätta. Då var han på språng hela tiden i galoppen. Jag blev lite trött på det faktiskt, men efter ett tag, in mot slutet så kom han ner till en hyffsat lång, låg och rund form. Så jag travade av honom i den formen sen avslutade jag. (Red hela passet i den formen, då det är det vi fått rekommenderat). Han var väldigt fin i traven och jag höll inte änns i tyglarna mesta delen. Han bär upp sig mer och mer för varje pass i traven, vilket känns bra!
Bild från min födelsedag!

Gårdagens outfit


Silver
Sadel - Pessoa Amo
Träns - Capriole
Stigbyglar - Sprenger
Schabrak - Protector
Lindor - Schockemöhle
Boots - Inget märke

Jag
Hjälm - Lamicell Master
Väst - Racesafe
'Stövlar' - Tretorn Midcuts (JA, jag har tröttnat på dem.)
Tröja - Gina Tricot
Ridbyxor - Ingen aning, evigheters gamla.
__________________________________________________
Lindorna ser mörkare ut än vad de är (skuggas av kullen & träd på bilden). Jag har klippt Silvers man ytterligare faktiskt. Tunnat ut den en hel del, tunnade nog ut hälften tror jag! Han är mycket finare i sån man än lång. Tycker jag. Jag vill ha mina stövlar snart, håller på att kräkas på tretorn nu.

Bitchhumör

Idag är jag riktigt jävla bitchhumör. Förlåt språket, men ah ni ser ju. Kom hem halv fem idag, det är regnigt och jag har läxa. Seriöst, mitt sommarlov har inte ens slutat typ och jag har redan läxa. Äckel lärare.
Fick i mig lite socker för att kanske bli på bättre humör men nääädå. Vissa människor gör ju mig inte direkt gladare heller.
Förut när pappa frågade om jag kunde byta kanal så fick jag också ett utbrott. Fel nummer ETT. JAG kollade på Family Guy. JAGJAGJAG. Och han ba: Kan du byta kanal eller?
Fel nummer TVÅ. Varför ska JAG byta kanal om han ska kolla på tv? Ser jag ut som en jävla slav eller?
Och fel nummer tre är bara att allt är fel. Åh orkar inte mer!
Ska snart ut till stallet, efter att jag ätit, och skritta ut Silver. Vill rida runt sjön men är så rädd för att träffa på älgar eller något. Just nu öser regnet ner så han får stå inne någon timma innan så han hinner torka, annars skrittar jag honom för hand.
xoxo bitchen. Typ.

Vill man något, så gör man allt för det.

Lite åsikter nu då. Både positiva och negativa. Allt är inom hästsporten, som ni kanske förstår.
______________________________________________________________________________
Prioritering. Man prioriterar ju olika i livet, det är ju självklart. Men jag tycker att om man har häst så kommer den först. OAVSETT hur många vänner som ska in till stan på bio, eller åka och shoppa eller fika - så kommer alltid hästen först. Så är det i mitt fall. Det finns ingenting jag prioriterar före mina hästar. Speciellt Silver eftersom det är han jag tränar och rider mest. Men såklart Freja & Idomin också.
Inte ens skolan går före mina hästar, jag tyckte och gjorde exakt samma sak i grundskolan. Hästarna kommer först, thats it.

Mitt val - mitt ansvar. Det är jag som tagit på mig ansvaret att ha häst, dessutom tre stycken som jag har just nu. Och jag skulle aldrig be mamma/min syster att: "Aa men kan inte du ta hästarna och stallet idag? Jag orkar inte." Nepp, finns inte på världskartan. Oavsett om det är -30 grader ute eller om det är +30 så skulle jag inte be dem om det. Jag har sån tur att min mamma alltid skulle ställa upp om jag en dag inte skulle orka eller liknande. Och hon ser tydligt på mig om jag är trött/nedstämd, då rycker hon in. Hon hjälper gärna till att ta stallet 2-4 gånger i veckan, vilket jag är oerhört glad över. Men det är mina hästar och mestadels ansvar är mitt. Så jag skulle inte klaga om mamma skulle "säga upp sig" och inte skulle velat vara i stallet över huvudtaget. För hon är som en riktig bonus.

Lathet eller ointresse? Jag läser/ser/träffar några människor som t.ex en dag inte orkar rida för att "det var mycket i skolan" eller "det regnar ute, hästen är blöt", eller typ "det är för mycket mygg". Då tänker jag bara VÄNTA LITE HÄR NU. Va?! Skolan har väl ingenting med din häst att göra? Jag tycker att om människan inte "kan" rida för att hästen är t.ex blöt, tänker man inte då typ att man tar in hästen 1-2 timmar innan man ska rida så att den torkar? Eller liksom, är man såpass lat att man inte orkar det? Eller är man såpass OINTRESSERAD. Det är just det. Ibland undrar jag om det är lathet eller helt enkelt ointresse. Men såhär är det jag tänker. Skulle aldrig hoppa över ett ridpass pga min häst är blöt. Klart som *** att jag tar in hästen tidigare så att den torkar, även om det är kolsvart ute och klockan är 22 när jag ska rida. Det finns inget väder som kan stoppa det, tycker jag. Jag skulle själv aldrig köpa en häst för att bara rida på våren och sommaren "för att det är för kallt och regnigt på hösten och vintern" liksom. Förstår ni min tanke?
Viktigt med mål. Jag tycker det är viktigt att man har mål i ridningen. Det kan vara allt från att kunna få till den där korrekta skänkelvikningen detta ridpasset eller att få rida SM 2014. Små delmål är viktigt, men även ett stort mål. Mina mål varje ridpass är att jag och Silver skall jobba tillsammans och vilja samma saker. Vissa dagar kanske vi vill olika, och då avbryter jag hellre passet och kanske rider ut i stället, helt kravlöst. Men varje pass har jag små mål som jag vill uppfylla. Vårat stora mål har jag inte riktigt funderat ut än. Men det är väl att börja tävla åtminstone lokalt. Jag vill hoppa en LA (helst felfri såklart) med Silver innan min ponnytid går ut. Silver har inga problem med det eftersom han gjort det tidigare, men det är jag som är problemet, haha! Vårat "stora" mål just nu är att i alla fall börja tävla lokalt, oavsett om det är LD eller LA.
Om man verkligen vill något så lyckas man. Har man viljan och framförallt intresset så går allt. Tro på er själva!

Fullt upp

Hej på er.
Jag har inte riktigt haft tid med datan de senaste dagarna, hoppas ni förstår det.. Skolan fram och tillbaka, hästarna, dåligt väder (Ida = deprimerad) och jag har inte haft ork eller lust. Har haft huvudvärk två dagar i sträck och det har inte gått över. Somnat med huvudvärk och vaknat med det dagen efter. Tagit tabletter (det lät som om jag typ tog knark eller något, haha!) men det hjälper inte, vet inte vad det är riktigt. Antagligen pga att jag har ångest över skolan & hösten hela tiden. Men jag ska inte klaga, finns folk som har det värre.
Silver har som sagt gått markarbete i några dagar, med bommar. Fått en uteritt och igår hoppade vi lite. Det var halt, regnigt, blåst, mörkt när vi red vid skogen och det åskade och blixtrade. Inte för att han reagerade på väderförhållandena, men pga att det var halt och mörk skuttade vi bara över en oxer ett par gånger. Mest för att han skulle bli lite glad i detta skitväder rent utsagt. Vi gick in ganska fort för det är så obehagligt med blixtrar.
Idag fick han därför vila! Han har gått 5-6 dagar i rad så det var han värd, gick ut och gav de lite hö och tog av honom regntäcket bara. Även skönt för mig att vara 'ledig' dag i veckan, lite lat kanske, men det är faktiskt välbehövligt ibland. Speciellt idag!
Nu har ni fått lite inblick i vad som händer för tillfället! Jag kommer inte uppdatera er så mycket det senaste då idéerna är på 0 och jag hinner helt enkelt inte. Vill inte heller känna att jag måste. Men kika in någon gång ibland så kanske jag har lagt upp några bilder eller någon outfit :)

Utveckling tillsammans

Igår fick Silver sig en uteritt i regnrusket. Vid 9 red vi ut och det var kolsvart, blåste och regnade. Men det var ändå mysigt. Det blev bara en 30 minutare i skritt, några travsteg iblad.
Idag är det betydligt finare väder så jag vill rida bort till paddocken och hoppa lite, men får se om mamma hinner gå med innan hon ska jobba. Lite svårt att gå dit själv och bära fram hinder och sådär. Mamma är min slav haha.
Silver har gått markarbete med cavaletti i 4 dagar och en uteritt, så jag tror att han är väl genomriden och taggad för lite skuttande! Om inte annat så är jag det, haha :D
Haha, pinsamt var ordet! I alla fall ovisade bilder från provridningen 6 augusti 2010. Skulle provrida honom för att ha på foder, så vi tog bara ett minikryss några gånger. Men jag var fast, jag skulle ha den hästen.
Resulterade i att vi köpte honom och att hoppa stadiga LB/LA banor på träning, som om det vore det enda vi gjort. Vi har utvecklats enormt TILLSAMMANS. Båda två kunde hoppa innan, men det har tagit tid att hitta varandra och att jobba ihop. Det var för ca 2 veckor sedan som jag verkligen lärde känna honom i hoppningen ordentligt. Han är så speciellt och det har tagit nästan ett helt år för oss att hitta varandra. Trots tappade muskler pga en förj-vlig vinter, kämpande och andra komplikationer så har det flytit på och snart har han varit min i 365 dagar! ♥

Har en förkärlek till brösta/förbygel...

Silvers sadel har lagt sig längre bak det senaste året om man jämför med i höstas (pga de tappade ryggmusklerna). Eftersom han har en så grotesk manke så förstår jag det, och absolut om han dessutom tappat muskler där. Så jag har tänkt att använda brösta tills alla musklerna är på plats igen.
Skulle aldrig ta på honom något sånt egentligen för då tänker folk bara "jahapp, hennes häst har en missanpassad sadel". Känns det som i alla fall.. Funderar på att ha den sen, när han fått muskler, bara för att jag tycker det är fint. Då kommer jag i så fall inte ha den åtspänd såklart.
Han kommer växa i sin sadel igen, men för tillfället har han för tunn överlinje för att få sadeln korrekt anpassad.
Och något ni kanske inte visste är att jag tycker att martingal med brösta är otroligt fint. Vet inte varför, men det är något som gör att det ser prydligt ut tycker jag. Speciellt när det är grönt&gult eller blått&vitt resår. Åååh!

Denna från Equipe går på ca 2000:- då inkl. martingal.

Med swarovski från Rider's Company för 469:- 349:-

Också från Rider's Company, 449:-

Och den allra finaste...

Även denna från Rider's Company, 499:- 349:-
Med diamantkedja, så perfekt.


Maccisbokkis ♥

Kom precis in från stallet och har joggat Silver lite. Han har gått cavaletti i några dagar så i morgon tänkte jag hoppa honom lite smått, mest för skojs skull. Ska bli kul!
_______________________________________________________________________________________________
Längtar efter min MacBook nu! Esteterna hade fått sina igår, så orättvist. Jag och Julia kom ner för trapporna och ba: Va i.. Det var helt fullknökat med esteter och sina små vita i knäet. Vi stod där helt tomhänta och bara: Jahapp.. vi då? Men våra kommer den 15 september, det vill säga alldeles för lång tid kvar :( Då har jag ju i alla fall någonting att längta efter på hösten för ovanlighetens skull! LÄNGTALÄNGTALÄNGTA ♥

God damn you're beautiful

Finns ingen på hela jorden som någonsin kommer kunna ta din plats i mitt hjärta. Du är mitt liv och mitt allt. Jag älskar dig så mycket att ord inte kan beskriva.
Äppelbo Idomin ♥


Mitt hjärta och bättre halva

Red Idomin igår faktiskt. Det var jättelängesen jag red honom "seriöst" (brukar bara sitta på honom på väg in från hagen t.ex). Igår värmde jag upp honom löst med lite cavaletti och småhopp (men jag red inte, gick brevid), sen satt jag upp och då hoppade vi över ett hinder några skutt och han var MEGApigg. Jag tänkte att, om han är så pigg när jag rider så kan han ju omöjligt ta skada av att jag rider honom. Så fort jag tog ena benet längre bak på magen så flög han iväg i all världens galopp. Han tyckte det var såå kul! ♥ Han överhoppade sig på småskutten och han var dunderglad hela tiden. Jag tror att han har saknat det lika mycket som jag. Ååh önskar att jag var 10 igen :(
Red självklart inte så länge pga min längd, men jag red i kanske 15 minuter, och sedan tränade jag honom för hand vid marken.
Sen släppte jag honom för jag tänkte att han kanske ville sträcka ut. Och JA det ville han! Han har aldrig sprungit så fort som då, jag var livrädd att han skulle gå omkull hela tiden. Men det gjorde han inte, min lilla köttbulle.
Jag filmade så jag tänkte fixa filmen i helgen så ni får se! :)
I helgen blir det bättre uppdatering.

Gårdagens ridpass

Igår var Silver lite seg faktiskt. Det är jobbigt när han är det för om man inte har spö för att peta med tappar han bakbenen och tempot helt och hållet. Om man har spö blir han spänd och är näst intill omöjlig att jobba med. Då koncentrerar han sig på spöet.
Körde en ny metod att i stället för spöet, och det var att galoppera runt honom på hyffsat långa tyglar så han får sträcka ut och tagga till, det hjälpte mycket bättre. (Självklart efter att han var uppvärmd).
Jobbade honom i så låg och lång form som möjligt. Längde några gånger för att han skulle bli ännu längre och lägre. I uppvärmningen i början var han hängig i handen och han låg på bogarna. Men det blev bättre när vi hade travat ordentligt. Efteråt red vi väldigt mycket volter (då han blir stark på större volter/fyrkanten) och 3 cavalettibommar, varav den i mitten var upphöjd i slutet. Och inpå halva passet/i slutet var han riktigt fin i traven. Fick honom i en jättedjup och väldigt bekväm form då! :)
Som jag säkert nämnt innan så är han inte tillräckligt stark i ryggen ännu att bära sig korrekt i traven, men vi jobbar på för fullt.
Bilderna är fotade i början (uppvärmningen), om ni undrar varför han inte har så mycket bakben så är det för att vi precis börjat trava och jobba. Han var som sagt hängig i handen i början. Här försökte jag bara få honom att höja sin rygg och bli låg.
Skulle precis ge honom beröm.

Lila/svart outfit

En snabb lila/svart outfit. Tyckte den blev ganska lagom och inte för skrikig lila. Och svart funkar ju alltid!
Schabrak  - Eskadron
Träns - Dyón
Benskydd - Veredus
Ridbyxor - HV POLO
Tröja - HV POLO
Pannband - Swarovski

Hej på er. Idag har det varit en lite bättre dag och jag har hamnat i en annan (och bättre) klass. Åkte med Lovisa hem och kom hem för några minuter sedan.
Slutade även tidigt och har tid över så jag tänkte sätta ihop en outfit som jag lägger upp här senare! :D

Orkar inte mer

Är helt galet trött. Skolan tar kål på mig, och jag har bara gått 1½ dag. Vantrivs så in i bomben, men så får det vara.
Har ångest varje dag för jag vill verkligen inte. Dom bara kastar runt mig i klasserna och det är noll koll.
Idag får Silver vila, jag däckade på soffan när jag kom hem och ja, orkar ingenting helt enkelt. Får ännu mer ångest över att jag låter det gå ut över Silver. Tror inte att han klagar egentligen, men ändå. Känner mig så oengagerad och lat att låta honom stå pga att jag är trött. Men det ska inte hända någon mer gång har jag lovat mig själv. Imorgon är vi igång igen.
Tar en paus härifrån och tänker hedanefter skriva när jag får tid, och inte för att jag måste. Hinner verkligen inte med det och har dessutom inget intressant (för er) att skriva om. Ledsen, men så får det bli.

Hörs när jag får tid.
/ Ida

Ni är grymma!

Ni har varit grymma på att besöka de senaste dagarna! Tacktacktack! Kommentarerna har också varit på topp, tack för det också, ni är bääst.
Ska göra mitt bästa för att ge er sån bra och rolig uppdatering som möjligt även om jag börjat skolan.
Just exakt nu sitter jag på lektion i skolan och är antagligen uttråkad, haha. Hann inte svara på era kommentarer igår men jag gör det idag när jag kommer hem såklart!
Något speciellt ni vill läsa om i kväll/i morgon? Skriv en kommentar då! :)
En gammal egobild för en gångs skull!

Dagens ridpass/dagens outfit

Silver var magisk idag!
Jag tänkte bara skritta honom för att verkligen vara 200% säker på att han verkligen inte haltade, han haltade inte igår heller och är inte öm och inte varm längre. Men ville ändå ge honom 2 dagar att återställa sig HELT.
Jag satt upp och skrittade därför fram extra extra länge, han var lite halv seg men vaknade till efter ett tag och var lika positiv som vanligt. Kan kändes inte alls ojämn/halt/stel på något sätt. Skrittade nog i 30 minuter minst. När jag kände mig riktigt säker på att han var fit for fight igen så tog jag några travsteg. Och OHMYGOD!
Aldrig någonsin har han varit så dundersuperöverfin som då! Han var rund redan från början, världens bekvämaste steg - stort ,luftigt och lagom takt. Idag var en sån dag då jag hade kunnat rida med sytråd i traven! (Traven var innan våran svaga sida). Han var verkligen helt otrolig, vet inte riktigt hur jag ska förklara det för er.
Han brukar alltid ha svårt att runda sig och ha lagom takt då han är hopphäst "från början", så han har fått gå lång och bara galoppera på i hoppningen. Vilket också sätter sig i dressyren, men idag var det som bortblåst.
Älskade ponny, så galet fin.

Dagens outfit
Silver:
Sadel - Pessoa Amo
Träns - Capriole
Schabrak - Protect
Huva - Vet ej
Benlindor - Kåhögs Gård

Jag:
Hjälm - Lamicell Master (blingad)
Väst - Racesafe
Tröja - Gina Tricot
Ridbyxor - Ingen aning
'Stövlar' - Tretorn Midcut

When I hear somebody sigh "Life is hard", I am always tempted to ask: "Compared to what?"

Älskar min nya kalender, det står massa fina citat varje ny vecka i den. Likelikelike.
Nu har jag i alla fall sålt mina Kingsland ridbyxor. Saknar dem lite faktiskt, haha. Men det är ju ingen idé att det ligger här hemma och samlar damm pga fel storlek. De kommer i alla fall komma till användning nu! :)
Dags att gå ut till Silver och ta ett lätt skrittpass på honom och se hur han känns.

Rosa/brun outfit

Sött, men inte för "gulli-gull"-sött. Helt lagom enligt mig :) Ni då?

Piké - HV POLO
Ridbyxor - Kingsland
Schabrak - Scapa Sports
Benskydd - Veredus Carbon Gel
Boots - Catago
Stigbyglar - Soft Up
Pannband - Swarovski


Första gymnasiedagen avklarad

Mamma körde mig till skolan idag, taxi haha! Nej, men eftersom jag gjorde omval till Plusgymnasiet i fredags så stog inte jag med på listan så vi skulle gå och säga till i receptionen typ. Pinsamt när det var upprop och jag ÄNDÅ inte stod med.. Men jag överlevde ju i alla fall, haha. Vi går i skolans nybyggda del på övervåningen som heter Utsikten, och tro mig, det är utsikt! Så nybyggt att inte ens stolarna hade kommit. Lyyyyyx. Snart får jag min MacBook också, hihi! ♥
Är hemma nu och vi åkte vägen om Naturnära och köpte foder till Silver, sen köpte jag lite saker till mina pärlor/smycken.
Jag sålde mina KL byxor igår (pga fel storlek) så tjejen som köpte dem skulle komma och hämta de idag! Vid 18 skulle hon komma. Tråkigt att sälja dem igentligen, läskigt snygga. Men jag kan liksom tälta i den storleken typ, haha!
Har sett att det finns flera par av dessa Eskadron Flexi skydden på Hastnet. Jag vill ha. Ska jag köpa dessa innan jag köper SCS3 ridstövlarna tro? Är galet kär i dem!

Röd outfit

En rörig outfit med mycket olika nyanser och detaljer. Blev inte så nöjd, men sakerna separat är fina tycker jag! Speciellt Lamicell Schabraket :)

Pike - RL (Från johannagrant.se)
Schabrak - Lamicell
Benskydd - John Whitaker
Pannband - Swarovski
Sporrar - Lamicell Flexi
Stövlar - Tretorn Advance
Ridbyxor - Hööks

Lycka

Silver haltar inte när han skrittar eller travar (har inte sett honom galoppera än), men jag känner att jag ändå börjar skritta honom i morgon. Hoppas verkligen det är helt borta, vad det än nu har varit. Lycka!
I morgon börjar jag första året på gymnasiet också, samhäll. Blandade känslor. Vill självklart inte börja i skolan och dessutom ha tre år till framför mig, eftersom skolan är det värsta jag vet. Men skönt att få lite rutiner och att inte sova bort hela dagarna och ändå bara sitta framför datorn hela natten när man är vaken.
Jobbigt att behöva passa busstider och att gå i skolan ända in i stan, men jag har ju liksom inget val! I morgon går jag bara skolan en timma, sen ska jag och mamma iväg och shoppa lite till min nya dator som jag kommer få (en MacBook ♥). Jag har fixat tidsinställt åt er!
Så det känns konstigt att säga att sommarlovet är slut. Känns sjukt! Men så är det och nu ska jag sova, lägga mig i min säng för sista gången sommaren 2011. (</3)

Älskade, underbara 9A.

Jag minns den sista kvällen med min underbara klass, när vi dansade ihjäl oss och åt god middag och hade det roligare än vad vi någonsin haft innan, fan vad vi gick loss! När vi skrek i kör till Eric Amarillos "Om sanningen ska fram", och hur mycket vi dansade. Jag har fortfarande ärr från mina pumps, de ärren kommer aldrig gå bort. Bara för att jag dansade tills fötterna blödde. Jävlar vad de blödde. Och jag har fortfarande kvar mitt röda nagellack på tårna sen den 11 juni. Den kvällen minns jag som om det vore igår, men den är allt för långt borta. Och den är just det, borta.
Kommer aldrig med gå i 9A, kommer aldrig mer kunna cykla till skolan på 2 minuter, möta upp Lovisa och cykla med henne, kommer aldrig mer kunna försova mig till 20 minuter innan skolan börjar och ändå hinna i tid - bara för att jag cyklade i 50 cm snö och krockade med en barnvagn och ramlade ner i diket. Vi kommer aldrig mer kunna gömma oss för "the flash" för att han är äcklig, aldrig mer kommer vi kunna prata med Biblotikarie-Ann och få Werters Orginal av henne. Jag kommer aldrig mer behöva bråka om att gå till skolsyster för att jag vägrar, kommer aldrig mer sitta på golvet framför klassrummet och vänta på att lektionerna ska börja, kommer aldrig mer kunna gå till svarta rummet för att gömma oss på personal toan och aldrig mer kommer jag vara Fröken Palm på Bergums skola. Det kommer aldrig mer hända. Oavsett hur mycket jag verkligen hatade skolan och hur sur jag än var varje dag, så kommer jag alltid sakna 9A. Och jag önskar så otroligt mycket att tiden spolades tillbaka två år när vi började i 8an och blev 8A.
Det finns ingenting som kan beskriva hur mycket jag saknar min underbara klass. Jag vill tillbaka. Och det är nu.
__________________________________________________________________________________
Bilder från när vi campade mitt ute i skogen på världens sötaste och läskigaste torp, jag övervann rädslan att paddla kanot, blev skrämda och lyssnade på spökhistorier vid elden och åt flera paket grillade marsmallows. När jag grät till Insidious för att jag var så rädd, och när jag skrattade ihjäl mig när Tomi hade ätit frukost ute på bryggan helt ensam. En miniyoghurt och godis var det dessutom.
Frihetshopp på bryggan.
Minns hur vi skrattade när Jessica hade badat och skulle ta på sig sina kläder, men vi märkte att Elin somnat på hennes linne. Det var väl inte särskilt kul, men vi skrattade som f-n!
Har inget annat att säga. Jag älskar er.

Önskemål: Limegrön(/vit) dressyroutfit

Fick ett önskemål av en tjej som heter Felicia, hon ville att jag skulle göra en limegrön dressyroutfit. Dressyroutfits kanske inte är min starkaste sida, men jag försökte och den blev helt okej :) Några "hoppmärken" kanske, men hoppas du blev nöjd ändå, Felicia!
Piké - Kingsland
Ridbyxor - Mountain Horse
Schabrak - BR
Benlindor - Mias RS
Pannband - Swarovski (Charlies häst & hund t.ex)
Stigbyglar - Vet ej, finns liknande på frtab.se, har funnits på Cheval Ridsport tidigare.
___________________________________________________________________________
Lägg märke till blinget på stigbyglarna, så fint!

Hoppashoppas...

Idag hoppas jag verkligen att Silver inte haltar (han gjorde inte det igår heller), eller står och vilar på vänsterbenet, då får jag äntligen börja skritta honom och ev. trava. Hovis trodde vi hade överreagerat och att Silver bara trampat på något, absolut inget allvarligt. Men ändå, man blir så kinkig. Speciellt om Silver skadas, han är ju "gammal". Han har i alla fall sula på vänster bak, och kommer troligtvis alltid skos med sulor hedan efter. Han har stått sen i torsdags nu, det var då vi märkte det. I fredags fick han sulan.
I så fall tänkte jag testa det nya Protector schabraket + huvan på honom. Men vi får se! :)
Gammal ovisad bild.

Grå/silver/svart outfit

Mycket outfits det senaste, men hoppas ni tycker om det. Jag har inte så mycket att skriva om för tillfället nämligen. Har ni någon speciellt färg som ni vill att jag ska göra outfit av? Säg till i så fall! :)
Stövlar - De Niro
Huva - Schockemöhle
Schabrak - Schockemöhle
Stigbyglar - Jin Stirrup
Benskydd - Eskadron
Boots - Catago
Pannband - GlenGordon
_____________________________________________________________________________
Jag ÄLSKAR benskydden! Synd att jag inte hade svart utrustning till Silver. Jag har ju det i och för sig, men tekniskt sett är inte det hans sadel, så jag vet faktiskt inte om den ligger korrekt. Kanske borde ta och kolla upp det, tänk vad snyggt med den sadeln + swarovskitränset och eskadronskydden. Mums!

Turkos & svart outfit

Denna är jag riktigt förälskad i!
Träns - Capriole Swarovski (mitt - och det finaste tränset jag vet existerar!)
Stövlar - Mountain Horse Supreme High Rider
Sporrar - Lamicell Metalab Flexi
Schabrak - Scapa Sports
Benskydd - HV POLO
Piké - HV POLO
Väst - Racesafe
__________________________________________________________________________________________
Någon mer än jag som tycker det är fint med väst? Speciellt Racesafe då den inte är så "rörig" som andra västar. Det finns andra västar som liksom har flärpar här och var, kardborreband osv. Stor hiss till Racesafe, jag älskar min!

Idomin - löst circling game

Tränade Idomin i hagen när Freja & Silver var där inne samtidigt.
Han var helt lös och vi höll på i en timma innan han började förstå och gå med på det. Jag hade en pekpinne i handen för att komma åt honom utan att komma så himla nära, ville få honom förstå utan att jag ska behöva peta på honom med handen. Då blev han irriterad för att han tyckte inte alls om pekpinnen, och så hade jag ingen belöning i början (klias under magen) för att jag inte trodde det skulle behövas. 'Om jag inte fick bli kliad och bara petad på med pinnen, nepp då fick det vara helt och hållet' tyckte han xD Så han gick runt lite och åt och sådär. Han hade ändå lite koll på mig. Försökte igen och få i gång honom lite och sen satte jag mig ner så han själv fick ta kontakt om det var det som var problemet, och det var det!
Sen blev det fart och han var redigt busig! Bockade, sparkade bakut, gjorde "arabtrav" och krökte på nacken, har aldrig sett honom sån tror jag. Sån lycka att se honom, han är nämligen aldrig busig. Skönt att kunna se honom släppa loss och få honom förstå att det inte är något "fel" med att busa!
Sen fick han belöning genom att bli kliad under magen. När han galopperade runt mig och busade omkring satte jag mig ner, då TVÄRstannade han (oavsett om det var mitt i ett bocksprång) och kom in till mig - i skritt, för att sen få bli kliad :) Sen gjorde vi likadant fast i trav för att trava av honom och sen avslutade vi!
Bild från förra året när vi hade ridit ut i skogen löst.

Freja har turen på sin sida

Har gått och bankat i stolpar i hagen denna förmiddagen. Så duschade och gjorde i ordning mig för ett tag sedan sen kom Linda (min vän) och hennes mamma hit. Linda ska nämligen ev. rida Freja 2 gånger i veckan. Känns skönt för det är så synd om Freja när hon inte blir riden så mycket som hon behöver/önskar. Jag ska försöka rida henne 2 gånger i veckan och Linda 2 gånger, det blir perfekt. Tur att Linda ville, annars vet jag inte vad vi skulle gjort med Freja, jag har inte tid med 3 just nu.
Hade egentligen en annan tjej som ville/skulle ha Freja men hon hör inte av sig när man skriver till henne, vi vill inte ha någon som man inte kan lita på eller inte hör av sig. Känns oansvarigt och slarvigt. Så det känns tusen gånger bättre med Linda, för henne har jag känt i flera flera år och kan lita på till hundra procent!

Outfit: Marinblått/rött + svart/vitt

Stilrent, eller vad säger ni?
Snart kommer vi se ut såhär förhoppningsvis. Jag har bestämt mig för att köpa SCS3 stövlarna istället för Crocodile eftersom jag kommer tröttna på Crocodilen (tror jag). :)
Tycker verkligen om marinblått och Silver passar jättebra i det!
Jag skall byta stigbygelplattor på mina Sprenger till ett par röda, kommer bli dösnyggt! Det är ett KL schabrak på bilden men jag hittade ingen bra bild på Protector schabraket. De är väldigt lika i alla fall.
Swarovskipannband - Ska göra eget.
Schabrak - Protector (KL på bilden)
Huva - Vet ej märke.
Benlndor - Kåhögs Gård
Hjälm - Lamicell Master
Väst - Racesafe
Stövar - Mountain Horse SCS3
Stigbyglar - Sprenger
Tröja - H&M
Ridbyxor - Jacson Swarovski

Uteritt

Red ut med Freja en sväng i regnet förut. Närå, det regnade inte så mycket, bara duggade lite men det var skönt faktiskt. Vi red i kanske 20 minuter eftersom hon inte ridits ut på evigheter, så jag tänkte att hon skulle vara pigg och lite kinkig. Men hon var kolugn och tyckte det var jättekul! :) Lät henne bara lulla på och testade lite då och då att se om hon hade framåtbjudning och ville sänka sig lite framåt och det med positiva resultat. Hon var så fin så.
Gjorde "ponnyfläta" på henne och testade att knoppa hennes pannlugg, den är huuur tjock som helst så det såg hemskt ut, haha. Men hon är söt ändå förstås.
Tyvärr så passade inte swarovskitränset, hon hade alldeles för stort huvud. Charmigt att hon har det, men tränset var verkligen minimalt och det är stort för Silver, haha! Var ändå tvungen att ta lite bilder när hon väl fått på sig det :)
Det är sällan man ser hennes teckning under halsen eftersom hon alltid har manen på den sidan, ovanligt att se henne så "skäckig", haha :)

Frejapass

Har inte ridit på 2 dagar tror jag. Håller på att få psykbryt! Så nu tänkte jag gå ut och rida Freja lite, det händer sällan nu för tiden. Har saknat att lulla runt på min lilla skogsmullaprinsessa. Hoppas den lilla kråkan sköter sig bara!
Det blir nog barbacka, annars blir det rosa outfit tänkte jag :) Ska nog ta att testa Silvers Swarovskiträns på henne, hon kommer vara en skönhet i det! Det är storlek cob men det är lite stort för Silver och Freja har full-xfull så det ska nog passa :)
Kollade precis ut genom fönstret och såg att det ösregnade. Men vad gör det? Man kan ju inte hoppa över att rida för lite regn, haha. Dock blir det inga bilder/filmer eftersom jag är rädd att regnet förstör kameran!
Hörs senare!

Jag och skorpan för ett tag sedan. Jag vet att jag förstör halva den undre bilden men man ser så tydligt hur hon bär upp sig på den så jag var bara tvungen att visa er, haha. Ignorera mig där helt enkelt!

Hur det ligger till med Silver

Anledningen till att jag knappt skrivit något om Silver det senaste är att han har varit lite konstig. Hovlsagaren var här och kollade på Silvers bakhov då han varit lite öm i ena hoven. När han travar så haltar han.
Jocke (hovslagaren) sa att han har mjuka och väldigt tunna 'sulor' och att han ömmade när man tryckte där, men ömfotad har han alltid varit. Kan ha varit att han trampat på något eller att han fortfarande känner av när Jocke råkade klippa hans hov för kort.
Han fick i alla fall en plastsula mellan hoven och skon och nu haltar han inte längre. Han skulle stå i några dagar och så får vi se sen. Blev det värre skulle vi ringa. Ev kommer han hedan efter alltid skos med plastsulor i och med att han är så tunn i hovsulorna.
Men som vanligt är han alltid pigg, glad och positiv till allt, spelar ingen roll hur ont han har, han är ändå lika glad.
Fina pojken.

Gymnasieomval

Ni vet ju om min beslutsångest va? Ni kan inte missat den, haha!
Tänkte bara nämna att jag i sista sekunden bytt gymnasium också. Skulle börjat på Real - Hästhållning där man åker till ett stall vissa dagar och tar hand om hästarna osv, dvs långa dagar med häst (som jag uppfattade det?). Jag känner att det blir alldeles för mycket häst eftersom jag har tre stycken hemma också! Blir jobbigt om jag går långa dagar där och sen kommer hem vid 6-7 för att fortsätta hemma i stallet. Säkert roligt, men känns jobbigt i längden.
Så jag bytte till Plusgymnasiet i stället. De har ganska korta dagar, slipper byta buss flera gånger, man får en MacBook (helt okej ;)) och min bror går där. Då kommer jag hem lite tidigare och har mer tid till hästarna, känns bättre så. Ångrar fortfarande att jag inte började på Varbergs Ridgymnasium, flera av mina "hästvänner" och såna som varit på samma ridläger som mig, ska börja där nu. Några av dem har jag inte träffat sen 2007 & 2008, sjukt. Men så får det bli.
Det löser sig. Börjar på måndag.
Min vackra vackra vacka flicka.

Catago Ice

Klickade mig in på sidan där mina ridbyxor fanns som jag köpte igår. Såg att den sidan hade fått in något häftigt från Catago. Nämligen schabrak, benskydd, boots, pannband, spö, grimma + grimskaft i flera neonfärger. Man kunde klicka på "läs mer" och där valde man storlek och färg och samtidigt som man får en hel outfit räknas priserna ihop (ni förstår vad jag menar när ni kommer in på sidan).
Jag tyckte det var helt okejfina saker för att vara så billigt! Häftigt att komma helt neonrosa eller neonorange till en tävling liksom :) De gröna bootsen + benskydden skulle nog till och med jag kunna tänka mig till Silver.
Tryck HÄR och läs mer om utrustningen!
Himla sött till a-b-ponnyryttare!

Shopping

Idag har jag varit och shoppat lite. Det blev ett Protector schabrak + matchande luva till Silver för tävling. Ett par Jacson helskodda vita ridbyxor med Swarovskistenar på, till mig också för tävling. Och ett par nya lädersporremmar med bling, rider sällan med sporrar men när jag gör det så är de remmarna helt sönderspruckna, skall rida med klass ;) Köpte även en tunika från Smirk (Svea).
Fick nämligen reda på att min moster kan lära ut i kursen för grönt kort, så det kommer jag göra så fort vi får tid till. Här ska det tävlas (ORDENTLIGT, inte bara små klubbhoppningar..), förhoppningsvis!

Kommer inte heller uppdatera någonting idag, är borta hela dagen och det har hänt massor av saker de senaste dagarna. Tar en liten paus och så får jag se när jag kommer tillbaka.

Omväxling

Jag brukar ju inte köpa kläder på H&M längre, utan köper hellre något jag verkligen vill ha i stället för att köpa massa "småsaker". T.ex en Odd Molly kofta istället för 5 tröjor på H&M, eller ja, ni fattar. Men H&M har faktiskt fått in en del fint det senaste och mamma säger att jag måste köpa lite H&Mkläder också för att få lite omväxling bland det jag har nu. För det mesta använder jag mina Odd Molly kläder, DrMartens kängor, Hunterstövlar, Kenza jacka och så vidare. Och det är de kläderna jag trivs bäst i. Fast som sagt, H&M har fått in lite fint denna hösten.
Detta till exempel. Kärade ner mig i jeansen, hur tuffa som helst. Antar att det är en kopia av ett annat märke, men ändå tuffa tycker jag. Kanske ska ta och införskaffa dem! Lite bra att ha saker liksom. :)
Ett ickerelaterat hästinlägg, det var på tiden!

Ingen lust att uppdatera för tillfället. Får se när jag kommer tillbaka.

Det ENDA jag behöver är ER!

Jag ska göra allt för er. Ska visa för alla att jag inte behöver någon annan än er, ni är mitt allt. Det kommer ni alltid att vara, oavsett vad som händer. Behöver ingen annan.

Cavalettiridpass

Idag tänkte jag rida markarbete och mycket cavaletti med Silver. Skall ha 5 st cavalettibommar i trav och galopp så han får jobba lite extra. Tänkte ha de upphöjda om vartannat också.
Det blir nog den mörkgröna outfiten (min favorit), annars den röda för det var längesen vi hade den.
Gammal bild.

Brun HV Polo outfit

Tröja - HV Polo
Ridbyxor - HV Polo
Strumpor - HV Polo
Schabrak - HV Polo
Huva - Smeagården

Det blir lite för mycket med allt samdigt, men alla grejerna är fina tycker jag! Helst skulle schabraket vara allround för att jag tycker HV Polo mer är ett hoppmärke än dressyrmärke. :)

Mountain Horse scs3 -vs- Pioneer Crocodile

Jag och min vanliga beslutsångest har precis upptäckt ett par nya stövlar som ser jättebekväma och snygga ut. Nämligen Mountain Horse scs3. De ser ut att ha ett riktigt grymt grepp och dragkedjan är väldigt kraftig så jag antar att den är av bra kvalité. Svarta, vanliga och faktiskt snygga. Har hört många som är nöjda med sina, att de håller, är bekväma, "säckar" inte ihop sig osv. Jag vill ju ha ett par helt vanliga. Och då tycker jag att scs3 passar bra. Sen har jag även kärat ner mig i att de är röda streck under.. Vet inte varför, men det gjorde hela stöveln, även om det nästan inte syns. På något vis passar de ihop med mina svarta Sprenger stigbyglar (tänkte byta ut fästet till rött dessutom..!)
Sen kom vi då till de älskade Pioneer Crocodile. Det kommer aldrig finnas finare stövlar än dessa, men jag är rädd att jag tröttnar (som jag gjort på mina Tretorn). De är lackade och mönstrade, och egentligen vill jag ha några som är släta och svarta. Samditigt som de lockar otroligt mycket. Vore i och för sig synd om jag tröttnar på dem!
Åh beslutsångest! Vill ha Scs3 pga funktionen, komforten och kvaliten. Men Crocodile är sååå gudomligt snygga..
Men jag sparar och så får vi se vart jag hamnar. Vill helst ha båda två, haha!

Nytt projekt: Eget swarovskipannband

Ja, som ni ser, det blir nog en utmaning. Men roligt! För det första är det ju supermycket roligare att göra det själv (tycker jag eftersom jag älskar att pyssla), än att bara springa till affären och köpa det. Sedan är det också mycket billigare.
Det jag behöver är:
- Ett slätt pannband, svängt eller v-format, brunt helst.
- Ca 200-250 swarovskistenar, 3,0 mm. I färgen "crystal" dvs genomskinliga.
- Strasslim/stenlim, ca 50-100 ml. Eller ev. lösnaglellim - sitter STENHÅRT.
Har letat runt lite och ska troligtvis beställa stenar & lim från Glitzit. Josefine beställer stenar och tyg därifrån till sina discodräkter, och de har väldigt billiga swarovskikristaller!
Eventuellt v-format pannband från Börjes (behöver ju inte vara något märke eftersom jag ändå ska täcka över det med stenar!).
Det kommer gå på 266 kr utan frakt. Så kanske 300 kr sammanlagt. Det är ju väldigt mycket billigare än 1200 i affären, och som sagt - roligare! :)
Ska plocka bort kronan på pannbandet. Hittar nämligen inget annat slätt, brunt svängt/v-format pannband än det :( Men det kommer gå utmärkt :)

Kärlekkärlekkärlek

Den senaste tiden har jag blivit allt mer förälskad i Pessoas utrustning (förutom Pessoabettet, det med tre ringar så att säga). Schabraken är to die for och jag förstår inte hur jag inte kunnat tänka på att införskaffa ett sånt tidigare!
Pessoas schabrak slår ju GG med hästlängder..

Det blå eller ,lila/rosa hade varit helt okej. Eller gröna, hehe. Men allra helst det blå, supersnyggt! Måste bara hitta vart man kan köpa det, om man ens kan det längre..

Lalala!

Tömkörde Silver i morse, lite skritt men det mesta trav där han ska försöka få upp ryggen ytterligare. Det gick väl helt okej. Masserade, stretchade, trickade och sprayade/smörjde in honom innan han släpptes ut.
Nästa CR för oss blir ev. den 28 augusti på Nääs, men vi får se. Det är i så fall den närmsta som vi tänkte starta. Sen ska jag ta grönt kort och komma ut på riktigt. Härligt ska det bli!

Tömkörning

Eftersom Silver var så grym igår tänkte jag bara skritta honom lite i tömkörningsselen idag. Det blir väl i kanske 20-30 minuter eller så, bara för att han inte ska bli stelis.
Silver i sin tillfälliga box igår!

Resultat, CR

Hej igen.
Det vart en lång dag idag. Är nöjd över ponnyn, inte direkt över mig själv men det är ju en annan femma. Trots allt våran första CR/''tävling'' någonsin tillsammans. Han kändes inte alls stel eller stum i kroppen, helt som vanligt. Han hade nog bara lite träningsvärk!

90: Började med en 90 (LC) för att känna på honom och han var väldigt seg och sov nästan när vi skulle rida fram. Men väl när vi hade kommit över 1an så piggnade han ju till om jag säger så, haha. Det gick bra hela rundan, inga snedsteg eller så och jag lät honom mäta avstånd själv för det blir bara missförstånd om jag lägger mig i då. Så en CR på det och en söt liten vit rosett. Även en nöjd Silver och Ida.

100: Vi red en 100 (LB) också bara för att det gick så bra på 90. Han var helt galet het denna rundan och svårt att få honom i normalt tempo, det gick undan kan jag säga! Det fanns inte så mycket att göra för när vi precis skulle över 1an kände jag hur het han var och då är det för sent att "säga till honom" och sakta ner för då bara kör han på. Så det blev att jag försökte hjälpa honom med taxeringen vilket gick åt skogen. Kom fel på säkert 4 hinder, jag manade på honom när han redan hade räknat ut avståndet och då blev det missförstånd så jag hoppade före honom typ, haha, nej men nästan. Och dum som jag är fortsätter jag "hjälpa" honom, eller rättare sagt förstöra så det blev lite kråkhopp några gånger. Det tredje sista hindret kom vi i konstig gångart, trav blandat med korsgalopp och för tätt inpå så ett ner där. Men vi fick rosett ändå, det var han ju såklart värd. Nöjd över Silver.

Lite bråttom

Håller på att byta om och ska snart ut och ta in hästarna. Ska fixa Silver snygg(are) och sen bege oss bort till CR.en.
Vet inte riktigt vilken höjd vi skall hoppa än, jag får helt enkelt se hur han är idag. Hoppas på att han är taggad och sig själv i alla fall. Han förtjänade verkligen en vilodag igår. Men vi får se helt enkelt. Kanske blir 1m (LB) eller om allt känns toppen en 1,10 (LA). Tänkte inte ställa några höga krav på honom utan mest ha kul, och han tycker det är roligare ju högre det är, haha.. Får se när vi kommer dit helt enkelt :)
Fungerar som vanligt inte att ladda upp bilder!

När man har mycket att säga men saknar ord.

Tänkte sätta mig ner och skriva ett riktigt tankeinlägg. Precis när jag sätter fingarna på tangenterna så bara försvinner allt från hjärnan och jag glömde bort precis allt jag tänkte säga till er. Visste inte vart jag skulle börja. Så jag börjar inte över huvudtaget.
Vad händer?


Utkast: Aug. 13, 2011

Igår var en mindre lyckad dag. Silver kändes ojämn, stel och stum i kroppen på träningen. Tänkte att det skulle släppa, men icke. Han var inte sig själv. Tycker sånt är så jobbigt för vi vet inte vad det är. Han var inte het på hoppningen (hoppade studs osv). Jag fick liksom skänkla på honom. Det har knappt hänt innan och verkligen inte i hoppningen, då är det något som inte står rätt till.
Kan vara att hovslagaren klippte en av hovarna för mycket så han kanske är lite öm och inte så taggad som vanligt. Vi fick ett medel som vi skulle lägga på hoven.
Det kan ha varit träningsvärk också, vet inte riktigt. Selina kände igenom honom och han var lite hård vid bogen, där musklerna korsar. Tänkte gå ut och massera honom strax. Idag får han vila, i morgon är det sista dagen på denna träningsveckan och då är det en CR som vi tänkte vara med på. Alltså ingen träning idag pga gårdagen då. Hoppas bara han är som vanligt så vi kan vara med på söndag, det hade varit så roligt. Samtidigt är jag lite orolig över honom. Får se vilket skick han är i imorgon så får jag helt enkelt avgöra det då.
Nu fick vi gäster. Måste dra mig..

Du kommer alltid vara vackrast i mina ögon.

Tömkörning

Red Silver barbacka till Selina, hon fick känna lite på honom från marken när vi väl var där (tömkörning). I början var han redigt spänd och såg verkligen ut att vara väldigt obekväm i situationen. Men efter lite övergångar och tid så släppte det och han såg i slutet ut att trivas ganska bra. Han gick i fin lång, låg och rund form i både skritt, trav och galopp. Jag såg hur han höjde ryggen och överlinjen blev rak, till skillnad från när han är "oarbetad" då han är lite svankig. Kul att se arbetet utan att sitta på!
Hon rekommenderade att jag skulle tömköra honom 2-3 gånger i veckan för att han skall bygga upp ryggen ordentligt. Han har inga starka muskler där, vilket också lett till att han tappar bakbenen i traven (han är som svagast där). Han hoppar minst 120 nu, mindre musklad, tänk då hur han hoppar med mycket ryggmuskler ;). Ja vi får väl se helt enkelt, haha! Han har ju aldrig varit någon kort och rund ponny, utan han är mer fullblodsaktig, lång och lite kantig av sig. Men mer muskler ska byggas ändå :)
Så jag tänkte att jag tömkör varannan dag sen när träningarna slutat. Ibland mer och ibland mindre, beror lite på, men ungefär! :)
I morgon (idag) blir det markarbete med mycket cavaletti tydligen. Bra för ryggmusklerna det också!

Perfektion!

Hur snyggt är inte detta? Kingsland har lyckats, igen. Lätt det snyggaste de gjort på länge. Åh, är helt kär!
Schabrak: 799:-
Huvan: 399:-

Nothing is more beautiful than a smile that has struggled through tears.

För lite omväxlingsskull, två bilder som jag knäppte när vi var i Gränna/Vadstena/Motala förra veckan.
Den undre bilden är Vättern och fotad när vi åkte på en motorväg. Älskar att kameran inte gör ett spår av rörelse.

Dagens träningar - Silver, Freja & Idomin.

Silver började jag med att skritta ut i 15 minuter, sedan blev det ett pass på ca 1 timma. Det gick inte riktigt vägen idag för oss. Det är nog inte meningen att jag ska rida med hackamore för han bara krullar sig och hittar inte alls en ärlig form. Tummen ner för hack.
Sedan trickade/stretchade jag honom och filmade. Det blev cirkusbuga och gräv med på den filmen. Ser ni hur långt han går ner i cirkusbugan nu? :)
Idomin tränade jag i vattenpölen för att han tycker ju inte om vatten. Vi tog ett steg fram, backade tillbaka och tog två steg fram osv. Vi gick igenom vattenpölen löst i slutet! (Den är såpass 'djup' att den precis täcker Idomins hovar, lite upp på karleden). Sedan gjorde vi buga och spansk skritt. Han gick 5 steg i spansk skritt idag, utan att backa! Han backar alltid när han gör det, alltså spansk skritt baklänges xD Men idag tog han 5 steg fram :)
____________________________________
Freja tränade jag bara på att vara uppfostrad. Stå stilla när jag borstar benen eftersom hon alltid gräver då. "Titta vad jag kan!" typ. Hon var väl helt okej för att ha varit ledig ganska länge.
Sen övade jag på att hon skulle stå helt blixtstilla när jag stod stilla (det tog ett tag!), och om hon buffade med huvudet på mig för att få uppmärksamhet så visade jag henne sticken/spöet och då vände hon bort huvudet. Hon var duktig :) Älskar när hon beter sig som en busig unghäst med myror i hela kroppen! Blir så glad av henne då, haha. Hon blir sån när man inte tränat henne på länge :)

Ridtur

Tänkte alldeles strax gå ut till mina små snuffsar i stallet. De har stått inne sen 14 eftersom det var så dåligt väder.
Jag ska skritta Silver med lång tygel på hackamore i hagen. Vi skulle egentligen skrittat upp till sjön men eftersom jag hör mullret från åskan så känns det lite riskabelt, om jag rider i hagen så ser jag ju när ovädret kommer liksom, haha. Han ska bara skritta sig varm ifall han har träningsvärk från igår, inget direkt ridpass alltså.
Blogg.se vill inte ladda upp bilder för tillfället...

... bloggtävling, igen!

Nu blir det mycket bloggtävlingar-inlägg framöver!

Bloggtävling

http://teamlabom.blogg.se/2011/august/utlottning.html#comment

Tråkigt väder

Vädet är jätteväxlande för tillfället. Ena sekunden blåser det massor och regnet ÖSER ner. Andra sekunden är det helt vindstilla och strålande sol. Just nu är det sol och blåser, haha.
Jag tog faktiskt in hästarna för det blev storm och som sagt, blev ösregn på 2 minuter förut och såg att Idomin och Silver sprang runt i hagen. Känns för riskabelt att de springer när det är glashalt i leran. Är så rädd att de ska halka och skada sig, överbeskyddande som jag är!
Så de fick komma in och ska få torka upp innan de går ut i eftermiddag igen. Silver fick på sig ett fleecetäcke för det var lite kyligt också. Tror att det är skönt för dem att komma in och torka upp både päls och hovar.
Silver & jag den 15 augusti 2010, vi hade precis bestämt oss att köpa honom. Det är dagen innan vi skulle till Turkiet så jag ville säga hejdå till honom (kände nämligen på mig att vi skulle krascha med flyget, hehe).

God morgon...

Åh vad segt! Ställde klockan på 8.30 för att hovslagaren skulle komma. Men nej, då kommer inte han för att han har råkat dubbelboka. Så typiskt, nu blev mitt morgonhumör inte direkt bättre..
Menmen. Idag ska Silver i alla fall få halvvila, så vi skrittar bara upp till sjön och tillbaka, tänkte barbacka på hackamore. Hans hårda vecka har sett ut såhär & kommer se ut såhär:

Lördag: Hoppträning för Selina
Söndag: Dressyrträning för Selina
Måndag: Uteritt till sjön
Tisdag: Hoppträning för Selina
Onsdag: Halvvila - Uteritt till sjön
Torsdag: Tömkörning med Selina
Fredag: Hoppträning för Selina
Lördag: Uteritt runt sjön
Även fast han har fått/kommer få rätt så lugna dagar emellan åt så är det ändå mycket träningar och jobb. Men det är denna veckan som ser ut såhär, det kommer ju inte vara så varje vecka. Denna veckan har varit väldigt nyttig för oss hittils och det känns som om vi har utvecklats mer på dessa dagarna än vad vi gjort på 4 månader. Det var precis vad vi behövde!

Bloggtävling, igen!

http://oliiviiagustavsson.blogg.se/2011/july/bloggtavling-hos-mig.html#comment

Hoppträning + film

Träningen gick super! Han var inte alls het utan stadig och lugn för en gångs skull. Fick ut mycket av ridningen idag, eftersom han var enklare att rida än vanligtvis då han bara vill köra sitt egna race på banan. Jag kunde jobba mer helt enkelt.
Testade att hoppa vattenmatta + vattenbommarplank (haha) och vi testade på 80 för att se hans reaktion. Han tittade inte ens, så Selina höjde lite efter hand och slutade på 110 för att inte trötta ut honom helt och hållet.
Återigen guldstjärnor till Silver :)
Nu ska jag sova, är helt slut!


Coming..

Hoppträningsfilmen håller på att laddas upp, återkommer snaart!

Lerig ponihezt

Tjenare!
Jag kom nyss in från stallet efter att ha duschat av Silvers ben, han blir så otroligt ren när han springer i leran... Hoppas benen hinner torka så att jag kan ha skydden på honom sen.
Tänkte slänga i mig lite käk och sen ut till stallet igen och fixa i ordning honom och då bär det av till träning. Idag följer mamma med och ska fota/filma!
Hörs senare med massa hoppbilder och ev. film! :)

Bloggtävling!

Klicka på bilden för att komma dit! :)

Lila/ljusblå outfit?

I morgon på hoppträningen tänkte jag köra på lila outfit! Häftigt va?
Problemet är att jag inte har något lila i klädväg, bara till Silver, ett schabrak då. Det är visserligen dressyrschabrak tror jag i alla fall, men det är stl ponny så det ser inte stort och "dressyrigt" ut. Så det får gå ändå!
Antingen får jag åka och köpa någon t-shirt/piké på h&m (eller liknande) i morgon innan träningen, eller så får jag leta reda på något hemma. Känns omöjligt att vi har något lila eftersom alla i min familj avskyr lila förutom jag, haha. Mindre lyckat kanske! Jag får leta helt enkelt, annars blir det kanske ljusblått. Eller det vanliga bruna, kanske beige. Eller rosa, åh så sött! Äh vi får se helt enkelt :D
Rörigt inlägg, men ni förstår nog vad jag menar, haha.
Eskadron har mycket fint och väldigt häftig utrustning tycker jag!

Skogstur!

Skrittade honom i en låg och lång form hela vägen som är bra för honom. Jag samlade honom aldrig utan lät han bara gå där nere och slappna av och vara bekväm. Red även i uppförsbackar i samma form och det funkade bra, men jobbigt! Vi red i kanske 50 min-1h i bara skritt.
Gick upp en bit i skogen men det är bara mossa så det är geggigt att gå på och han sjunker ju ner, så vi tog några meter sen vände vi. Gick ner till vattnet också men det var tydligen farligt idag tyckte han, haha.
Japp, det var det.

Lugn ridtur blir det idag

Godmorgon på er! :)
Idag blir det en väldigt lugn ridtur för Silver. Tänkte skritta honom runt sjön och låta honom gå ner till den och dricka om han vill. Han har gått riktigt hårt och grymt de senaste dagarna och träningarna, så det kan han faktiskt behöva. Och i morgon är det hoppträning för Selina igen, så han ska få ta det lite lugnt och vila upp sig innan.
Får se om mamma går med, i så fall blir det bilder vid sjön! ^^
Några ovisade bilder från en annan uteritt :)
Min bästa vän ♥

Happyfacet är igång

Det var nämligen så att mamma kom hem med en racesafeväst och ett par vita kingsland ridbyxor till mig!
Tack mami!

Tävling hos johannagrant.se!

Var med du också! :)

Dressyrträning för Selina

Vill bara börja med att ge Silver 10.000 guldstjärnor idag! Han var så otroligt fin!
Vi tog en dressyrträning istället för hopp, kändes för hårt att hoppa två dagar i rad. Och det gav verkligen resultat. Kom åt honom så utomordentligt och det flöt på som aldrig förr. Han höjde och rundade till sig toppenbra och han var enkel att samla så fort jag la till rätt hjälper och signaler. Sundtals kom han under sig övermycket och jag kände verkligen hur han arbetade. Den känslan vill jag gärna behålla!
Hon sa hur jag skulle förtydliga hjälperna överdrivet för honom så att han verkligen formar sig runt min skänkel och det gjorde han, även i vänstergaloppen som är vårat svåra varv! (Vi båda är 'högerhänta'). Åh min underbart duktiga bebis, jag är så stolt över dig! ♥
När jag kom tillbaka till stallet så skulle jag stretcha och tricka honom lite, och på en sekund (knappt, haha) lärde han sig puss.
Kolla från 0.30

Regn..

Det har regnat hela morgonen och förmiddagen så jag tänkte gå och ta in hästarna så att de får torka upp ordentligt, speciellt Silver, han får gärna torka ultrafort. Jag är taggad! Synd bara att det kommer rejäla skurar då och då, jag som inte änns har en regnjacka, haha.. Hoppas det hinner spricka upp lite i alla fall :) Tyvärr kan inte mamma filma träningen idag heller eftersom hon jobbar :(
Idag blir det den bruna utrustningen/outfiten :)

Mys

Just nu är jag överglad! Varför får ni se senare ikväll, runt 9 - halv 10 skulle jag tro :D
I alla fall, nu ska jag äta lite och kolla på underbara Svaleskär. Var ju inte hemma i torsdags då det gick, så jag får se det nu i stället! Höjdpunkten på veckan, alltid. Eftersom det är söndag idag så är det ju inte långt kvar till nästa avsnitt igen, haha.
Funderar på att äta sparrissoppa till det, med qournbitar i och något mörkt bröd, mums! Ja, så får det nog bli faktiskt. Jag har ju börjat mitt nya liv nu förresten, får bara t.ex dricka ett halv glas cola på fredag och likadant på lördag. Eller en vanilla coke (min absoluta favorit, all over) på hela helgen. Godis äter jag knappt längre, men det får jag bara äta max 10 st på lördagar. Och det går bra faktiskt, har tröttnat på socker, haha.
Jaja slut på tjatet, nu ska jag fixa lite mat och kika på Svalis! :)
Försöker desperat få upp det djävulska cocopopspaketet hemma hos Josefine i somras.

Förresten, säg detta fort: Apan på cocopopspaketet.
Vi gick runt och sa det hela förra sommaren. Jag & Josefine har för mycket fritid!

Till tävling?

Blev så glad igår när Selina sa att när jag och Silver hittar varandra bättre i hoppningen så kommer vi hur långt som helst och hoppa hus! Självklart gjorde ju det mig ännu mer tävlingssugen och det känns bra att hon tror på oss. Vi gjorde redan framsteg efter 1 timma på träningen igår.
Och då blev jag ju otroligt sugen på att ha massa fina outfits på Silver så detta vill jag ha till honom sen om vi börjar tävla, vilket jag verkligen hoppas att vi gör. Hur söt hade han inte varit i cerise?
Schabraket ska jag ha, ev luvan också. Tänkte egentligen ha det i brunt, men det är ju så tråkig färg. Stigbyglarna och pannbandet känns utanför min budget. Jin Stirrup och Swarowski.. Nä, det får räcka med hans swarowskiträns! ;)
Schabrak - GlenGordon
Huva - GlenGordon
Stigbyglar - Jin Stirrup
Pannband - Swarowski

Morgondagen

Snart ska jag faktiskt sova för jag är dötrött efter dagen. Deckade liksom på soffan förut efter min frukost kl 13 och sov till 15.37.. Sen var det bara upp och duscha och iväg till kalas, nu är jag hemma igen.
Skönt att både jag och Silver får sovmorgon i morgon, hoppträningen börjar inte förrän 17! Så vi har god tid på oss, till skillnad från idag då han måste äta 2 timmar innan träningen börjar för att inte få håll, sen ska han göras i ordning, sakerna ska fixas osv. Kändes som om jag gick upp innan solen..
I morgon skulle det bli lite mer individuell träning (idag tränade jag tillsammans med en tjej som heter Moa), vi får väl se hur det är :) Hoppas vi jobbar lika mycket på lydnaden som idag, det hjälpte väldigt mycket.
God natt säger jag, så hörs vi i morgon!


Selinaträningen

Hej på er. Förlåt för rätt seg uppdatering..
Hoppträningen gick bra! Selina läste lätt av Silver och såg hans starka och svaga sidor. Hon sa att han är väldigt lång och mycket häst att rida ihop (och det är han) samtidigt som han gärna suger tag i hindrena själv och vill hellre göra det i hans tempo. Därför övade i mycket på kontrollen både innan och efter hindret. Lydnad helt enkelt, och det gav väldigt mycket resultat! Han var väldigt uppmärksam när jag väl ville få honom att lyssna och göra som han blev tillsagd, han var rätt nöjd efteråt tror jag.
Vi fick några missar här och var, men det var för att Silver har sån lång galopp och avhoppet blir megalångt, men jag skulle rida honom jättekort och långsamt in till hindret och då blev han lite ställd eftersom det inte är så vi brukar göra. Därför rev vi några gånger för att vi kom för tätt inpå, men det var bara bra att vi kom såpass nära att vi rev sa hon, så det var ju bra, haha. Jag skulle träna honom på att komma så nära som möjligt så att han är enklare att fånga upp efter varje hinder, då hinner han ju inte få sån fart. Ni vet ju hur han är vid hoppningen, het som solen!
Men det fungerade jättebra och hon såg precis vart vi låg och läste av oss väldigt enkelt. Skönt att det fungerade! Denna veckan blir det träning nästan varje dag, så det blir en intensiv hoppträningsvecka för oss. Kan behövas!
Hade förresten FB sadeln och swarowskitränset! I morgon har jag Pessoasadeln och det vanliga bruna tränset tänkte jag :)

Svart eller brunt är frågan..

Har två val att välja mellan! Men det lutar åt det svarta.. Beror på hur sadeln ligger nu när Silver musklat om sig ytterst lite, jag får se i morgon. Annars blir det den gamla vanliga hoppoutfiten som ni ser längre ner! :)
1. Frank Baines sadeln (svart), swarowskitränset (svart), svarta sprenger stigbyglar, vitt schabrak broderat "Ida" på + svart kant, svarta benskydd fram+bak, svart huva med vit kant, vita ridbyxor och svart linne.
..eller denna:
2. Pessoa sadeln (brun), Caprioletränset (brunt), brunt schabrak + beige kant, svarta benskydd (har tyvärr inga bruna!), beiga ridbyxor och brun tröja.
Vill så gärna ha det svarta i morgon! Jag måste bara kolla så att sadeln ligger lika bra som den gjorde i vintras. Han har ändrats en del i kroppen sen dess. Hoppashoppas! :) Annars kör vi på det bruna om den inte ligger bra såklart.

Första träningen inbokad

Nu är första träningen inbokad för mig och Silver! För Selina Johansson, i morgon kl 10. Det blev rätt hastigt, men hon har träningsvecka denna veckan och har flera träningar (både hopp och markarbete) så vi skall vara med på några fler om hon funkar bra för oss. Men det ska nog inte vara något problem, hon känner faktiskt Silver lite sen innan. Tänkte bara vara med på hoppträningar för Selina, och träna dressyr för Anki i stället. Hon vet hur vi funkar där rakt igenom!
Idag tänkte jag därför att Silver skulle få ta det lugnt. Tror att jag longerar men bara i skritt och över några bommar så att han får lyfta och sträcka lite. Ångrar så mycket att jag hoppade igår, han har (kommer) hoppats 4 gånger på knappa veckan. Inte bra tycker jag, men så får det bli. Igår var det visserligen knappt hoppning eftersom vi bara nästan galopperade över granarna. Jag tror visserligen inte att Silver klagar, snarare lever livet! :)
För att vila upp sig ordentligt får han sova inne i natt, självklart Freja och Mini också. Ska mata honom med rivna morötter och äpplen ikväll, taggad ska han vara! Haha, tror inte han klagar på det heller!

Och så var det lite shopping igen.

Jag vet att jag inte brukar visa upp vad jag köper - om det inte är till hästarna - i vanliga fall, men idag har jag 0.00 inspiration till något bra inlägg. Så i brist på annat får ni veta vad jag shoppade lite idag. Skulle ju som vanligt inte handla något, men ni vet ju hur jag är.
Det blev pärlor igen, så nu har jag rätt mycket att göra något av! Så ja, lite delar till smycken, läderband, bindringar och sånt där som jag älskar. Ett par jeans (mitt enda par, hatar jeans..), en kofta, en läderplånbok, en ugglering och en jättesöt nyckelkrokhängare fick också följa med hem.
Jag hade tänkt lägga i ordning alla mina pärlor & tillbehör nu, får väl se hur lång tid det tar! Sen ska vi äta kräftor! :)

Träningar, träningar, träningar..

God morgon! Idag tog jag en sovmorgon faktiskt. Sov till 10 ungefär.
Jag har bestämt mig för att rida/träna Silver två gånger varannan dag i stället för varje dag. Känns som om det är lite för höga krav på gammelmannen och sen tycker jag att jag blir lite lat. Om jag longerat honom på morgonen så tänker jag på kvällen: "Men egentligen behöver jag ju inte rida nu ikväll, longerade ju förut..". Då ger jag inte fullt ut på ridpasset på kvällen, för jag tänker att det inte behövs och att det är för jobbigt för honom.
Så varannan dag två gånger om dagen och varannan dag bara en. Det blir lite annorlunda om det kommer någon träning emellan. För då har vi bara den träningen på den dagen och inget mer.
Fick reda på igår att en tjej som heter Selina Johansson skall börja ha regelbundna hoppträningar så småningom, självklart ska vi vara med på det! Äntligen träning på riktigt.
Jag hade tänkt börja träna någon gång i månaden för Anki på CRK också, dressyr då förstås. Men vi får se vad som blir. Ska ju ev. stalla in honom hos någon som har manege till hösten också. Mycket som händer.
Silver överhoppar sig lite ibland, haha.

Gårdagens outfit


Silver
Sadel: Pessoa Amo
Träns: Capriole
Schabrak: Vet ej, står i alla fall borderat "Ida" på det.
Padd: Börjes Tingsryd
Benskydd fram: Copperfield
Strykkapporna bak, sadelgjorden och stigbyglarna vet jag faktiskt inte
vart de är ifrån, men jag ska kolla upp det!

Jag
Linne: H&M
Ridbyxor: Horsepro
'Stövlar': Tretorn Midcut
Hjälm: Lamicell Master

Bloggtävling


Dagens ridpass, film!

Hann inte longera Silver i morse, men vi kom hem tidigare än väntat så jag red honom på kvällen!
Vi gjorde samma sak som igår fast idag var han inte lika taggad :( Jag hade kontroll på honom i alla fall, förutom lite i slutet som ni ser! Värre än så var han hela tiden igår, haha. Men det är bara roligt. Eller ja, då man får stopp på honom. Det sista klippet när jag tappade kontrollen, det var inte jag som styrde mot hindrena, jag satt bara och försökte bromsa och han bara gasade på och hoppade dem en gång till.
Anledningen till att jag "hoppade" två dagar i rad var för att filma det och i morgon ska granarna tas bort, så det var sista chansen.
Synd att han inte var lika taggad, men det får gå ändå, ni ser nog hur han laddar mot den lilla, lilla granen, haha! :)
Och ja ni ser nog också hur mooos vårat staket blev när granarna blev nedsågade.. Man ser inte änns staketet.

Orange outfit

(Jag är inte hemma idag så ni får några tidsinställda, hoppas det duger!)
Här är en orange outfit ^^


Själv är jag inte förtjust i hela outfiten. Men hjälmen (som jag har själv, fast svart), även Jin stigbyglarna skulle jag gärna velat ha i några andra färger! Pikén är nog inte heller så dum. Endast 129 :- och den finns i orange, turkos, gul, limegrön, royalblå, marinblå, röd och vit. Perfekt piké för matchning! Finns här.
Ni då? :)

Gårdagens pass nr 2

Jag och Silver ändrade planer igår! Vi hoppade lite små terränghinder i stället för markarbete + cavaletti. Red lite cavaletti som uppvärmning.
Pappa och våran granne har sågat ner 3 st granar brevid hagen (så att de vält över staketet och in i hagen. Staketet = mos). Och de låg HELT perfekt. TACK PAPPA!
Först var det två granar som låg perfekt avstånd så att det blev två studshinder. Efer var det exakt två galoppsprång från studsen till en högre gran. Så det blev som en kombination, perfekt! Det hade varit jobbigt om de inte hade legat perfekt, går ju inte direkt att flytta en gran som är flera meter hög (de är inga smågranar, utan de är så stora att vi var tvungna att såga ner dem). Det var väl 60-70 max kanske. Men Silver hoppade högt över eftersom det var granar och terränghinder älskar han.
Silver var otroligt nöjd och jag kunde inte hålla in honom, jag fick inte stopp på honom. Spelar ingen roll hur mycket jag tog, eftergift, tog, eftergift osv, för han bara gasade och det fanns ingen CHANS för mig att stanna honom. Bromsa med sitsen var ju bara bortblåst från början. Jag var tuvngen att styra in honom i staketet, vad tror ni han gör då? Jo, han laddar och tror att vi ska hoppa över staketet. Då var jag ju tvungen att göra världens omhoppningssväng, herrejesus. Haha, helt allvarligt? Silvers lilla tävlingsådra sprack igår tror jag!
Han är INGENTING i hoppningen till skillnad från terrängen. Vågar jag änns testa CRK's nya terrängbana? Tveksamt!
Ska be mamma filma någon dag så ni får se, galet taggat ponny! ♥

Godnatt

Min säng väntar på mig nu. Ska upp ca kl 6 i morgon och kommer hem i morgon natt. Jag antar att ni förstår att Silver vilar helt och hållet. Surt, men så får det vara! Inget att göra någonting åt, nu ska jag sova. God natt! :)
För 1 sekund sedan. Nästan live ju!

Börjar spara till min kärlek nu...

Jag har säkert nämnt det tidigare, men sen fleeera månader tillbaka har ju min allra största kärlek varit Jacson Pioneer Crocodile stövlarna. Alltså, de är verkligen TO DIE FOR x 100!
Jag har misslyckats flertal gånger med mina besparingar, t.ex "Åhhh ett swarowskiträns! *köpa*", ja ni fattar.. Så nu har jag bannemig bestämt mig, från och med idag börjar jag spara till dem. Och fort ska det gå, jag ska verkligen investera dessa underbaringar inom en kort period!

Hur fina? :o

Tävlar om ett rosa träns!

Jag är med och tävlar om ett rosa träns här: http://felfri.net/2011/07/31/vinn-ett-rosa-trans/

Ny design/header!

Japp, jag kände för att vitt var alldeles för tråkigt, nu kör jag ljusblått ett tag! :) Headern har ju i stort sätt samma bilder som innan, men så får det vara tills jag tröttnar igen, haha.

Ser du inte den nya designen? Tryck F5!

Dagens pass nr 1

Longerade Silver i morse. Hade bommar uppe så att han fick sträcka ut och lyfta lite. Han var jätteduktig fastän det var väldigt varmt! Mycket galopp + bommar. För att han skulle komma under sig lite bättre i traven så längde jag honom, saktade ner, längde, saktade ner osv. Det fungerade, men jobbigt tyckte han!
Sedan duschade jag honom och lät han beta lite. Vi gick in på gårsplanen så han fick beta av gräskanten vid stenmuren runt framsidan, haha!
I kväll blir det cavaletti och några gymnastikhoppövningar, studs bland annat.
Silver var ju bara allmänt översnygg i sin luva, hihi. Var bara tvungen att visa er! :)

Tips till er med skimmlar!

Jag med min vackra lilla skimmelfärgade sagoponny önskar ibland att han inte just var det - skimmel!
Han får lätt kissfläckar om han står inne över natten, annars får han lerfläckar som man måste duscha bort.
Det finns ett medel som gör skimmlar vita, fläckarna försvinner när man sprayar/kletar på det. Men jag som är så mycket emot miljöförstöring osv vill hellre använda mig av något som inte bidrar till sämre mijlö. Därför har jag ett tips och det är potatismjöl! Jag vet, det låter jätteknepigt, men det fungerar verkligen! Speciellt till svansen som är lite gul längst ner.
Prickarna.
Såhär gör jag och det funkar utmärkt:
1. Fukta på fläcken/svansen (viktigt att det inte är blött, utan bara lite fukt. Ett tips är att använda en sprayflaska med vatten och spruta ½ meter ifrån fläcken).
2. Gnid in med potatismjöl.
3. Låt det torka.
4. Borsta av.
5. Klart!
Om det inte försvinner kan man göra samma process flera gånger, men det brukar funka första för mig och Silver :) Dock är ju Silver lite smått rödskimmel nu på sommaren och han har röda fläckar mest vid bogen och då ser det bara konstigt ut om man tar potatismjöl på, haha.

Nytt träningsupplägg

Silver tappade ju otroligt massa muskler i vintras när det var glashalt och det verkligen inte gick att rida någonstans. Detta året funderar vi på att stalla in honom hos ett stall som har manege så att jag kan fortsätta hålla hullet och musklerna på honom. Han smalnar av på vintern och fort går det också.
_________________________________________________________________
Måndag: Vilodag - ett lätt pass longering. Skritt ev. trav.
Tisdag: Morgon - longering. Kväll - dressyrpass.
Onsdag: Morgon - longering. Kväll - markarbete med cavaletti och småhinder.
Torsdag: Morgon - longering. Kväll - uteritt i skogen, klättring.
Fredag: Morgon - longering. Kväll - dressyrpass.
Lördag: Morgon - longering. Kväll - hoppning.
Söndag: Morgon - longering. Kväll - fritt val (dressyr, hoppning, uteritt t.ex)
(Ändringar kan tillkomma om jag ska resa bort. Kan byta träning vissa dagar, ha vilodag på en fredag t.ex).
__________________________________________________________________
Som ni ser longeras han varje morgon, och det är för att jag vill kunna se hur han jobbar utan mig på. Jag kommer då ha gummisnodden & 'selen' så han kan jobba ordentligt och förhoppningsvis få mer ryggmuskler!
Vilodagar kan ju se ut på olika sätt. Man kan låta hästen stå helt, longera den, tömköra den, skritta en promenad eller annat. Våran blir skritt- och ev. travlongering i 25-30 minuter :)
Nu kör vi!

Dressyrträning för Anki

Igår tränade jag Kurredutten för Anki. Det gick åt skogen om jag ska vara ärlig. Jag är så ovan att rida en 1.75 cm häst med stoooort steg så jag hann inte med och det var verkligen jättejobbigt att arbeta honom. Han kastade med huvudet för att jag inte gav honom stöd, hittade inte samma takt och tempo osv. Han är ju trots allt unghäst så man får vara lite snäll mot honom, haha. Men så kan det vara och någon gång måste det ju gå dåligt. Hoppas på bättre resultat på onsdag och att Kurre ger med sig lite mer, haha!
Och hon skällde lite på mig för mina armar. Jag vet att de är otroligt dåligt vinklade, men jag ska öva järnet!

Hoppträning

Jag hann komma hem i tid till hoppträningen så vi drog dit i alla fall.
Silver var väldigt slö i början och han kändes ojämn i höger fram i traven, men efter galopp och några skutt så slutade det. Eller så var det bara jag som var lite skev, haha. Han var i alla fall väldigt fin och hoppade luftigt och kontrollerat, utan att vara het och dra sitt egna race. Testade en ny metod för att kunna ha honom kontrollerad även i hoppningen, och det funkade verkligen. Det var att säga till honom innan han blir sådär jättepigg och sköter allt själv. Om han börjar dra så säger jag till honom på skarpen direkt och då slutar han och är fullt kontaktbar och har det tempot jag vill. Vi övade på att hålla galoppen mellan hinder och i slutet hoppade vi en liten bana. Det gick super och han skötte sig överperfekt som vanligt!
Tyvärr inga bilder/filmer från idag!

Träning

Idag blir det träning för Anki. Men inte med Silver, utan Kurre i stället. Det är ju otroligt varmt så vi får se om det blir träning eller en uteritt, haha. Får se vad hon säger när vi kommer dit.
Om jag hinner komma hem till 9 (vilket jag absolut inte lär hinna..) så skall Silver hopptränas men jag tror inte att jag kommer hinna med det. Annars får han sig en uteritt runt sjön eller något annat roligt!
Jag & finaste bebisen för lite drygt ett år sedan.

Gårdagens outfit

Vitt & marinblått

Silver
Sadel: Thorowgood Supra
Träns: Capriole, Swarowski
Schabrak: Horsesaver
Benlindor: Schockemöhle
Bett: Från MyOne, tredelat
Stigbyglar: Sprenger

Jag
Hjälm: Lamicell Master
Tröja: -
Ridbyxor: Ullared
'Ridstövlar': Tretorn Midcuts
Min tröja är nästan exakt samma nyans som benlindorna, men på filmen blir den jättemycket ljusare! Och benlindorna är ljusare i verkligheten I verkligheten är de ett snäpp från att ha samma nyans, men inte på filmen. Konsigt värre.

RSS 2.0