Förbannad!

Jag har varit helt nere hela veckan, speciellt igår. Är psykiskt trött och så jävla arg. Jag är så trött och förbannad över att gå upp varje dag, jag gör ju ändå ingen skillnad. Kan ju lika gärna fortsätta sova, jag gör ingen nytta där jag är ändå. Folk klagar ju bara på vad fan man än gör, spelar ingen roll om det är rätt eller fel. Det är alltid något negativt i alla fall. I alla lägen. ALLA.
Det hamnar alltid på oss, det är aldrig vuxnas fel. Alltid barnens fel, bara för att vi är så lätta att trycka ner och ingen vuxen tror på våra historier ändå. Så himla sjukt att man inte har något förtroende över huvudtaget till vuxna längre. Inget förtroende alls! Man vet ju att det ändå kommer sprida sig som skabb bland lärarna men vi får inte reda på det själva. Och i slutändan är det ju vårat fel i alla fall. Helt normalt. Som vanligt allså.

Barn är väl förihelvete också människor? De har ingen rätt alls att bete sig så som de gör i bland. Eller det kanske de har, vi är ju barn? De får göra vad de vill med oss, eller hur är det nu igen? Vi är ju barn/ungdomar, vi är ju bara jobbiga och kaxiga dygnet runt. Så absolut har vuxna rätt att skrika oss ansiktet att vi är respektlösa. Eller hur? Och att skälla på oss för att vi fått dåligt resultat på arbeten. Inte sant? Jag vet fan varken ut eller in längre, vuxna får tydligen göra vad de vill utan att få tillsägelser. Men så fort vi rör en fena fel så får vi ju skäll. Men det är ju så vi barn är. Jobbiga, dåliga och helt jävla värdelösa.


Docs


Det var dessa jag väntade på, och nu är de mina! Dr Martens Laser 14 Eye Zip Boot, vita. Så fina och så perfekta!


Orkar inte!


Får se vad det blir för typ av träning för Silver idag. Lutar lite åt att hursomhelst rida i halsring, men jag får se.
Har rättså mycket att göra idag, det kommer väl sluta med att jag ger upp och inte orkar göra någonting. Det är ju så det brukar vara nu för tiden. Så trött på allt!


Paddock

Idag red jag och mamma bort till paddocken med Idomin och Silver. Fast mamma red ju inte, skulle sett kul ut som om hon red på Idomin, haha.
Önskade kanske lite mer undertramp och aktivitet i bakbenen på Silver idag, men han var ändå duktig :) Vi gjorde mycket längd trav idag, han tycker det är så roligt!

Tre bilder från idag. Har en hel del, men nu har jag ett lager, haha :)


Earth Hour


Nikon D5000 18-55mm
Foto: Jag

Såhär såg det ut hemma hos mig under Earth Hour igår kväll.
Kolsvart i hela huset och några värmeljus tända.


Mini bildbomb!

Här kommer en liten bildbomb på hästarna från igår :D
De var ganska smutsiga, men hoppas att det inte gör något.

Inte så många, men bättre än inga :)


Söndag

Söndag igen och ångesten är på topp. Detta är verkligen den dagen som jag inte uppskattar det minsta lilla. Speciellt denna söndagen eftersom Solsidan är slut och man fick sova en timme kortare i morse! Men jag skall inte klaga. Denna veckan går fort, jag är ju ledig på fredag! :) Sedan har jag ju 4 st paket som väntar på posten, varav 3 är till Silver :)

Idag red jag igenom Silver. Eftersom det varit så dåligt underlag har vi inte kunnat jobba ordentligt i galoppen. Idag började vi lite smått på det (det var lite hårdare och inte lerigt). Jag kan inte ställa för höga krav för att vi har ju inte jobbat så mycket på galoppen det senaste. Han var i alla fall över förväntan! Jättefin och mjuk och hade den där superfina formen som han drar till med ibland. Sedan hoppade vi lite kombinationer med trav/galopp-bommar + hinder och lite annat. Jag är nöjd med honom idag, som alltid :)
Red på hacket + sadel. I morgon blir det nog halsring eller repgrimma.

Freja, Silver och Idomin.
Fotade hästarna lite i hagen igår. Som alltid kommer alla tre i rusande fart så fort dem ser mig, sedan står de kvar tills jag går. Så mysiga!


Hello, I'm a doctor


Haha ja, jag har rättså tråkigt. Men vet ni vad? Dessa är påväg hem till mig, vet ni vad det är? Ni får inte veta förräns jag har fått dem :) En ledtråd ligger i rubriken och kategorin, haha.
LÄNGTARLÄNGTARLÄNGTAR!


Du är alltid nummer ett!

Idag vaknade jag 08.30 av att min klocka ringde (?!). Sen dess har jag varit vaken för jag har verkligen inte kunnat somna om när solen lyser rätt in i ögonen. Så jag passade på att äta frukost för en gångs skull!

Jag rider på eftermiddagen idag, jag orkar verkligen inte det idag egentligen men det måste göras. Just nu åker det runt massor av krossar i området så det är omöjligt att rida. Jag HATAR alla med kross, HATAR verkligen. Dem har ingen respekt alls. Blir så irriterad på sånt!

Red Silver lite i halsring i torsdags (igår vilade han) mamma fotade också, blev bara några få bilder.
Han var pigg och det var lerigt och halt i gräset, men det gick bra ändå. Vi gjorde mycket volter, skänkelvikning och sådär.


På de två sista bilderna gör vi skänkelvikning :) Fast den undre blev nog lite failad, haha.


För mycket!

Har bilder från idag när jag red Silver. Ni får bilderna en annan dag för jag hinner inte nu. Måste plugga innan jag lägger mig (!!). Mina ögon slocknar snart, men jag måste bara göra lite spanska. Usch!
I morgon hinner jag inte någonting. Handla present till Lisa efter skolan, sedan hem, stallet, fixa mig och hem till Lisa på kvällen. Orkar inte göra någonting egentligen, bara sova hela livet hade varit skönt. Törnrosa (?) liksom.
 Men vi hörs när jag har tid, det vill säga en annan dag :)


Mushroom

Sitter på SO lektion och ska skriva om andra världsksriget. Tråkigt om ni frågar mig. Slutar 13.45 idag, men eftersom vi har ett rytmikarbete som skall bli färdigt så måste vi göra klart det. Så vi stannar kvar till 15 eller 16..

Idag ska jag rida Silver och kanske skritta Freja. Om jag hinner ska Idomin tränas lite också. Är megatrött idag och mår illa, men jag ska nog överleva.

Förut skulle vi visa Gustav Micah's blogg och så sa jag; det är Micahs.myshowroom.se
Gustav: vadå mushroom?
Jag: Det är myshowroom sa jag ju.
Gustav: AHAAAA.
Hahahahahaha, så trög!

Hörs sen :)


Elsas värld

Orkade, kunde inte och ville inte rida idag. Så för ovanlighetens skull fick alla hästarna vila, det var skönt med en vilodag för mig med. Åkte en snabb sväng till Angered med mamma när migränen försvunnit, för hon skulle hämta en bok på biblioteket. Vi var där i högst en timma och jag lyckades köpa med mig 2a delen av Sofi Fahrmans böcker, det vill säga Elsas Värld. Kan inte änns åka till en mataffär utan att shoppa, insane.
Jag har suttit och läst ett tag nu, kunde inte sluta läsa så jag har läst 35 sidor redan, haha. Sjukt bra bok verkligen. Ska fortsätta lite innan jag ska sova med. Love it!

Nu har jag nog bestämt mig för vilka docs jag ska köpa också. Men jag får se hur det blir, jag borde ha hur mycket pengar som helst. Jag vill ha allt jag ser! Galet. Men nästa inköpet skall hur som helst bli docs, jag har velat ha dem jättelänge men jag har känt att min bugdet inte räckt. Nu skiter jag i det, för jag ska ha dem!

Var bara tvungen att redigera den undre bilden. Älskar det sista stycket, så himla fint!


Sen var det ju det här med migrän..

Hejhopp. Jag gick hem från skolan idag, migränen orsakade allt. Så jag gick hem vid 12.30 ungefär. Jag har tagit en tablett nu men det verkar inte ge sig. Typiskt..
Denna dagen blir till att vila i soffan, kan verkligen inte rida idag, nästintill omöjligt. Om det inte sker ett under och att hela migrän-anfallet går över förstås. Kommer inte hända tror jag, inte de närmsta timmarna i alla fall.

Vi hörs i morgon eller så!

Idag fick det bli bilder på Jazzonia och Alfonz :)


Lite snabbt

God kväll. Idag har jag inte orkat sitta så mycket vid datorn. Hur som helst, Freja skrittades ut en sväng idag och Silver fick trava intervaller upp för en backe med mig på ryggen ;) Haha. Idomin blev bara borstad idag. I morgon vilar Silver och Freja & Idomin får gå. Onsdag också, avskyr onsdagar! Men jag och mamma skall i alla fall åka iväg och jag skall prova Docs om jag nu skall köpa det, love!
Nu har jag inte tid att skriva mer, skulle sovit för en timma sen eller något, jag kommer inte orka gå upp i morgon, haha.

Gammal bild på mig och Idomin.


Gårdagens NH-pass

Red Silver i halsring igår. Jag brukar börja värma upp i repgrimma för att se om han är pigg eller så. Men igår var det första gången vi hade halsring direkt från första början. Det var som vanligt inga problem alls :)
Även fast det blåste massor, var mörkt och vi red brevid skogen i leran så reagerade han inte alls på omgivningen. Det var även ett växthus uppe på berget som hade lösa dörrar (tror jag det var) och dem smällde igen hela tiden. Irriterande!
Han lyssnade jättebra på mig och när jag gjorde minsta lilla ljud riktade han innerörat bakåt, så fort jag höjde handen (som betyder "öka"), sänkte handen igen ("sakta ner") eller vred den lite åt sidan (som betyder "sväng") så lyssnade han. Han lyssnade verkligen jättejättebra!

Vi gjorde några figure eight's, större och mindre, och sen gjorde vi skänkelvikningar också. Första gången vi gör det i halsring och han förstår direkt vad jag menar när jag vrider handleden och spänner benet lite mot hans bog! Så duktig! Sedan red vi ut en sväng och fick sällskap av grannens katt, haha. :)

Lärde honom ett nytt trick också. När jag kliar med ett finger på hans vänster bog kollar han bakåt åt mig på vänstersidan, sedan gör jag likadant på högersidan och så kollar han bakåt åt mig från höger (uppsuttet). Så duktig så :D

Silver igår.


Let's run away and don't ever look back


JAG SKULLE VILJA HA SOMMAR, TACK PÅ FÖRHAND!
Mitt inlägg nummer 700 är detta förresten.


Schockemöhle

Detta skulle jag mer än gärna velat införskaffa till Silver. Det är lite utav Schockemöhle's spring/summer collection 2011. Silver passar så bra i blått! :)


Söndagsbilder

Här är ett litet smakprov med bilder från idag när vi var en sväng hos Maries hästar :)
Ferrari har blivit jättestor (han fyller året den 10 april) och han är så charmig! :D
Mer bilder kommer nog en annan dag, ifall jag får bildbrist är det perfekt att ha tills dess. Nu tänkte jag gå ut och trickträna Idomin innan Solsidan börjar. Tar nog inte med mig kameran denna gång :)

1. Jazzonia
2. Ferrari
3. Jag med Ferrari och Alfonz
4. Jag och Ferrari, min lilla favorit! :D


Ridpass

Idag red jag Silver i hackamoret (+ sadel då). Han var duktig som vanligt, men det är lite svårt att rida ordentligt i hagen när det är gräs, lera och vatten = halt. Sedan skrittade jag en runda runt området och så fick han dra till med sin enorma trav upp för en backe och galoppera några steg. Sedan mockade jag för jag hade ingenting annat för mig. Lina skulle gjort det idag men jag kunde lika gärna göra det.
Jag har precis städat mitt rum och ska snart duscha, sedan åka till Maries hästar och sen skulle moster komma hit och lämna avmaskningsmedel till hästarna.

Jag & Silver någon gång i mitten av februari.


Morgondagen

I morgon skall jag och mamma kanske hem till Marie (hon passade våra hästar när vi var i Sälen). Hon har för tillfället 5 hästar, snart 6 st. Vi tänkte hjälpa henne med hästarna lite och jag tänkte rida några/någon utav dem. Hennes stall är bara 5-7 minuter från oss med bil.
Men först på morgonen skall jag rida Silver och träna Idomin. På eftermiddagen rider jag Freja. Det blir många pass i morgon.

Här är Maries 5 hästar :D
Det är fyra shetlandsponnyer och en islandshäst. Snart ett shettisföl också!

(Den sistnämnda är en häst som ingen egentligen äger, den bara står där och den förra ägaren har inte hämtat hem den, så alltså har hästen inget namn. Men Marie tar hand om den och det är hon som "äger" den nu. Jag kallar honom Lilla Söte, för det stämmer ju ganska bra!)


Vinterland


Lite såhär såg det ut i Sälen.


Halvt liberty

Idag var Silver jätteduktig. Jag red "halvt" liberty kan man säga (halsring alltså). Red honom i halsring på ängen och han lyssnade perfekt. Behövde inte änns använda den utan styrde med benen och rösten. Sedan red vi hem igen och passet blev i 30 minuter ungefär.
Kan inte fatta att man kan rida honom i halsring nu, för 5 ½ månad sen kunde man inte änns rida honom utan martingal! Helt galet. Och innan kunde man inte klappa hans huvud, nu lägger han huvudet i mina armar när man kommer till honom, en helt annan häst har han blivit. På ett bra sätt förstås.

I morgon blir det liberty från marken och halsring eller repgrimma uppsuttet. Tänkte testa figure eight i halsring uppsuttet och lite vanliga porcupine/driving/friendly game on-line. Med tanke på att han gått jättefint i dressyren igår och förrgår kan han få några slappdagar nu i helgen med bara lugna NH övningar.

Det var bara det jag hade att säga.
Nu skall jag ut och släcka till mina små monstren,
god natt säger jag.


Vad var det jag sa?

Är äckligt trött på skitvädret nu. Orkar verkligen inte mer! Man blir helt deprimerad. Det var VÅR igår och idag är det VINTER igen?! Det blir att sätta på Silver broddarna igen, HATAR SVERIGE!
_____________________________________________________________
Orkar inte skriva här längre, det är rent utsagt tråkigt nu för tiden, vet inte riktigt varför. Skriver när jag känner för det. Så nej, jag kommer inte skriva om ridpassen dagligen längre, för jag har varken ork, tid, lust eller något att berätta. Hör av mig när våren har kommit och när jag har lust efter det.


Torsdag

Idag hade vi "egen" Elevens Val. Eftersom våran lärare inte var där så tränade vi på rytmiken till idrotten själva i stället, i två timmar. Sedan cyklade jag hem, nu är jag helt slut i kroppen. Vi hade ju idrott på morgonen också, har tränat/dansat i 3 timmar redan. Bara hästarna kvar!
Nu har jag ätit och Lina har mockat och hästarna är inne. Väntar bara på att Silver ska äta upp så ska jag rida honom lite. Freja ska vila idag, Idomin också kanske.
Får se om jag skriver senare, kommer antagligen inte orka det.


Ridpass

Hej!
Idag blev det tre ridpass, ett på varje ponny. Ett grymt dressyrpass på Silver, lite jogging med Freja och NH/TT/ridning med Idomin.

Silver var jättefin i dressyren. Red på hackamoret och Pessoa sadeln som jag inte använt på ett bra tag. Han hade luftigt steg, var glad och sänkte sig otroligt fint. Jag är superdupernöjd med honom idag! Absolut vårat bästa dressyrpass någonsin. Jag tog av hans broddar idag också, men lär få sätta på dem igen eftersom det ska komma snö imorgon och på fredag!

Freja joggade jag bara lite, längde och kortade henne så hon inte skulle tröttna utan fortsätta vara uppmärksam på mig. Hon är gullig när hon gör spansk trav och krökar på nacken i högervarvet när man skall börja trava. Kan inte sluta skratta åt henne, så söt! Eftersom detta är tredje dagen hon är igång sen sin vintervila så får hon vila i morgon. På fredag och lördag rider jag henne igen och så får hon vila på söndag.

Idomin tränades på Circling Game, Driving Game och trickträning. Själva gamen kan han, men vi övar på små signaler, inkallning on-line när jag sätter mig ner, när jag reser mig upp går han ut i andra varvet osv. Sedan gjorde vi Figure Eight både liberty och on-line, även "uppsuttet on-line". Vi övade på buga, spansk skritt och yoga. Han går nästan ner i buga helt nu! I slutet red jag honom lite i repgrimma.

Tyvärr inga bilder från idag men några ovisade från igår i alla fall!

Och en gammal bild på Idomin bara för att han också skulle få vara med :)


Ändrad foderstat

Jag har märkt att Silver har blivit smalare på senare dagar. Visserligen är han "gammal" och det är ju fortfarande hagar utan gräs och höet är inte så näringsrikt. Men för att kanske hjälpa hans vikt lite på traven så köpte vi lusern till han igår. Nu ser hans foderstat ut såhär:

Morgon
3 kg hö
1 dl Kraft Bas
0,25-0,50 L lusern (1-2 "muggar")

Middag
3 kg hö
1dl Kraft Bas
0,25-0,50 L lusern (1-2 "muggar")

Kväll
3 kg hö
1 dl Kraft Bas
0,25-0,50 L lusern (1-2 "muggar")

Efter hand skall vi öka på lusernet ifall man märker att det inte blir någon skillnad. Han får max 1,5 liter lusern varje dag nu, hoppas på lite förbättring :)

Silver utanför stallet igår.


Dagens ridpass

Idag skrittades Freja i ca 20 minuter. Jag testade även att trava för första gången på alla dessa månaderna och det gick kalas. I högervarvet har hon det alltid lite svårare så det blev några failbilder därifrån, haha. Det finns inte så mycket att säga, vi skrittade ju mest bara. 

Det fick bil en bild på Silver från idag också :)
God natt!


Sneakpeak

Kom precis hem från en runda på Frölunda Torg med mami. Skulle bara "detta-vill-jag-ha-till-våren"-shoppa, det vill säga jag skulle bara kolla. Slutade ändå med att jag fick med mig tights, tisha och en ring hem. Omöjligt att gå i affärer med mig, OMÖJLIGT. Hursom, nästa månad skall det inhandlas limegröna Convisar, har velat ha dem jättelänge och nu har jag nog bestämt mig.
Idag fastnade jag helt plötligt för bronsfärgade saker, så det fick bli den färgen idag.
 
Bara för att jag hela tiden skriver om hästarna så betyder inte det att jag slutat shoppa, nejnej. Jag är precis lika shoppingberoende som jag var när jag slutade skriva om det. Jag lever fortfarande på den fronten, förutom att jag aldrig skriver det här. Men idag kände jag för det :D

Jag har sedan länge spanat in ringen som idag fick följa med hem. Ring kombinerat med en kamera, kan inte bli bättre!
Addison Tightsen har jag också sett innan så idag kände jag att jag inte kunde hålla mig längre. Tröjan var ännu ett spontanköp som vi alla vet att jag är så bra på!

Senare får ni en bildbomb från ridpasset med Freja från i morse :)


Ridpass i repgrimma

Igår red jag Silver i repgrimma för första gången. Det gick jättebra, han går bättre på repgrimma än vad han gör på träns. Mamma fotade men eftersom han tappat lite muskler och blivit smal nu på vintern så är det inte bilder som är värda att synas här. Bjuder ändå på ett par bilder som blev helt okej.


Idag är jag ledig så alla hästarna skall ridas :)


Dagens ridpass

Jag satte igång Freja idag i stället. Jag slutade tidigt så det var fortfarande ljust ute. Eftersom det var första gången jag satt på hennes rygg på flera månader så skrittade vi bara. Det blev i ca 15 minuter. Hon var inte så pigg och busig jag hade väntat mig, hon tyckte nog bara det var kul. Lunkade runt i hagen lite och det var lagom med 15 minuter tyckte hon nog. Det finns inte så mycket mer att säga :)

Jo förresten, jag känner mig jättestor på henne nu! Helt galet men jag känner mig helt lång och enorm, haha. Jag är nog rätt lagom nu med tanke på att hon är såpass stark och stor egentligen. Jag tycker hon ser ut som en b-ponny på dessa bilderna. Dem är från idag.


Hejhej hemskt mycket hej!

God kväll! Hemma i Gôtebôrg nu, efter 8 timmars bilfärd. Usch!
Laddar upp några Sälen-bilder en annan dag för nu skall jag duscha och fixa lite.

Silver fick en liten makeover idag. Klippte hans man/svans/pannlugg/hovskägg och håret som växer över hoven, sedan schamponerade jag in hans ben och sköljde lite, nu är han snygg igen. Lite pälsglans på det och han ser som ny ut! :)
På tisdag har jag studiedag och då börjar den långa vägen till att sätta igång Freja igen, så nu kommer ni få uppdateringar från Frejas håll också :)

Såhär såg det ut i förra årets igångsättning från vintervilan.
Februari 2010.


Hejdå göteborg...

Hejdå Göteborg, vi ses på söndag :)
Ha det bra,
pussar


My heart is refusing me

God kväll. Dåligt med uppdatering idag, som de senaste dagarna, men jag hinner verkligen inte. Några av de kommande dagarna ska jag inte vara hemma och jag kommer inte ta med mig datan. Flyr ifrån den ett tag.
Förlåt, men vi hörs på söndag!

Kommer sakna mina fina ♥



Vilodag

Men tja. Huvudvärken är på topp som den varit sen söndags. Mysigt!
Idag fick hästarna vila. I morgon är sista dagen de är "igång" innan sin lediga helg. Vi åker till Sälen så våra vänner tar hand om dem. Vill inte åka iväg, hatar verkligen det. Jag vill bara vara hemma. Jag har ångest och längtar redan hem, jag har inte änns packat än liksom. Verkar som om jag är den enda i familjen som oroar mig över hästarna. Alla andra bara: "Åh, äntligen åka skidor!"
Aajo tjena, samma här. Eller inte. Hade lika gärna kunnat köpa en fin dressyrsadel till Silver för dem pengarna i stället..

Jag och Idomin i lördags.
(Porcupine/Driving Game, Liberty)


Big Brother igår

Skrattade ihjäl mig lite igår. Big Brother-Gurkan är den skönaste människan all time. Herregud alltså, haha!

Gurkan: "Om vi säger 400 dagar."
Tobias: "...Det är 365 dagar på ett år."
Gurkan: "Neii för fan, du driver med mig."
Tobias: "Haha, jo Gurkan, det är sant."
Gurkan: "Vem har sagt det?"

*Nya deltagaren kommer in* "Är du ett troll? Ska du trolla?"


Träningspass

Idag tränade jag Idomin i hagen längst bort. Han tycker inte om att vara själv från Freja och Silver men jag var tvungen att testa. Och synden straffar sig själv säger jag bara. Men det kan ju inte alltid gå bra.
I slutet var han faktiskt duktig, vi hade lite galopprace runt hela ängen/hagen, ingen hjälm i och för sig men det man inte vet har man inte ont av, haha. Det uppskattade han i alla fall. Lite galen får man ju vara ibland.
Tyvärr inga bilder från idag, men det var nog inget att se faktiskt.

Lite bilder från i lördags i alla fall :)
Circling Game, On-Line

När jag höjer handen skall han börja trava.


Inkallning



Porcupine Game/Driving Game/Friendly Game, Liberty

Från Liberty-delen får ni bara en bild, jag sparar de andra till en annan dag :D


Dagens (springa-av-sig)ridpass

Idag fick Silver springa av sig lite. Han har nämligen stått några dagar. Det var inget seriöst pass, om ni undrar varför han inte bär sig osv. Det finns inte så mycket att säga men än att han var pigg. Faktiskt var han lugn i galoppen idag, jag trodde det skulle vara tvärt om! Mamma fotade lite, som sagt; tänk på att det inte var något seriöst ridpass.

Resten får ni en annan dag :D


En evighet skulle vara för kort tid


God morgon!
I brist på annat gjorde jag en lite annorlunda frukost. Hjärt-mackor och varm choklad i den otroligt fina koppen som jag nästan aldrig använt. Visserligen är det mammas, men ändå. Just nu lyssnar jag på Spotify (för tillfället Loreen - My heart is refusing me; Kärlek ♥) och ska avluta och ut till stallet.


De två senaste träningspassen

I lördags tränade vi Circling Game, jag och Idomin. Övade på små signaler och att han inte skall skygga för Carrot Sticken. Han tycker inte riktigt om den, men det går bättre och bättre! Det blev bara ett kort pass.

Igår hade vi Circling Game (On-Line)+ Porcupine Game (Liberty) och Figure Eight (Liberty) uppvärmning och övade mycket på buga. Han går nästan ner nu, man känner hur han sänker sig. Idag skall vi ha ungefär samma träning tänkte jag.

Ni får nya bilder senare ikväll :)


The Retards 9A

Ungefär såhär kul hade jag i fredags. Några av alla sjuka dialoger man kan ha med våran rent utsagt störda och mycket galna klass. Jag hade inget att göra och gick runt helt ensam (HAHA) och checkade läget så att alla skötte sig och så. Haha, nej, jag bara störde alla andras arbete egentligen.
_______________________________
*Jag kommer gående till de som sitter vid inträdet*
Jon: IDA :D
Jag: Hej
Jon: Säg något kul :D
Jag: Hum.. Har inget på lager.
Jon: HAHAHAHAHAHAHA
Jag: Var det kul?
Jon: ... Jag vet inte?
*Jag går iväg*
______________________________

*Petar, Oliver & Philip går ifrån datorn med Spotify, jag ser möjligheten, inte risken*
Jag: YES!
*Jag springer och sätter mig framför Spotify*
Jag: JOHAN PALM! *Sök*
Oliver: NOOO! INTE JOHAN PAAAALLLLMMM! PHILIP HJÄLP MIG HINDRA HENNE!
*Kommer glidandes över golvet med Philip efter sig*
Jag: Oshit, skrivskrivskriv!
*Oliver och Philip drar upp mig från stolen, jag försöker ta mig loss och samtidigt trycka på play*
Petar: VAFAN?! STÄNG AV!
*Jag sliter mig loss och springer iväg*
Philip: Herregud..
________________________________

Lite senare
*Jesper sitter framför Spotify, jag kommer bakom*
Jag: Hej. Får jag skriva en låt bara?
Jesper: Aavisst. *Sätter sig på stolen brevid*
Jag: Johan Palm! *Lyser upp av glädje*
Jesper: HAHA, Ida.. Petar kommer döda dig..
Jag: Risken godtas.
*Lägger in Johan Palm - Emma-Lee i Petars spellista*
Jag: Hejdå. *Går där ifrån*
________________________________

*En mamma kommer in med en resväska (?!) och ställer den vid ingången*
Jag: Jag vet. Det är en bomb. Nu dör vi.
Alla: HAHAHAHAHAHA.
Jag: Sluta garva, jag är helt seriös, det ÄR EN BOMB!
*Jag släpper inte blicken från väskan*
Luoma: *Kommer skuttandes* Vad är det? :D
Alla: Det undrar vi med!
Jag: ..EN BOMB!
Luoma: Vi borde undersöka saken. Ingen som har såna där tandläkarhandskar?
Vi: .. Nej.
*Luoma tar upp väskan och skakar den frenetiskt, extremt mycket*
Vi: LUOMA FÖR FAN!!!
Luoma: Nepp. Ingen bomb.
_________________________________

*Precis när discot öppnat*
Elin: IDA! JAG HAR HITTAT VÅRAN POJKVÄN!
Jag: Vem? :D
Elin: Han i den turkosa tröjan! På väg in!
Jag: Ohmy!
*Lite senare*
Jag: ELIN! JAG KÄNNER HANS KOMPIS!
Elin: VA?! Få nummret!
Vi: HAHAHAHA. Han går i 3an... :(
Elin: Lägg in en stöt, bara 6 års skillnad ;)
____________________________________


Normal klass och så. Ibland undrar jag om det är mitt fel, helt allvarligt. Haha, jag skulle inte förvårna mig.
Nej, kanske ska fundera på att sova. Lyssnar nog klart på min spellista på Spotify bara, sen är det natten.
God natt och varsegod (eller förlåt?) för att ni fick ta del av min vardag med våran klass!

Pussar


Vår


Lite vårbilder som jag fotade förut :)


In the club, c-club oh ooh

Jag har hunnit köpa godis med Lovisa, ätit frukost och lärt pappa om Facebook idag. Nu ska jag ut och fixa i stallet och fota lite. Hörs sen med bilder :)


Fullt ös - medvetslös


Tjenare mannen. Just nu tittar jag på tv och ska alldeles strax byta om, våran klass ska ju ha disco idag. Vi skall samlas 16.00 och jag kommer hem runt 11-12 i natt. Segt, men det blir nog bra.
Jag har inte tid med hästarna idag så mamma tar dem. Väldigt skönt!

Hörs imorgon, ha en grym fredag :)


Dagens träningspass


Gammal bild när vi tricktränar.

Tränade Idomin också, detta var helt klart vårat bästa pass (från marken) på länge.
Vi gjorde lite longering/Circling Game i repgrimma. Först med sticken och han har världens respekt för den nu, inte speciellt uppskattad av honom! Jag la undan den efter ett tag.

Lite olika övningar som vi gjorde;
- (Utan sticken) När jag höjer handen med repet, upp i luften, så skall han trava. När jag sedan tar ner det i ungefär knähöjd skall han skritta. När jag sätter mig ner så kommer han in till mig, oavsett gångart.

-
(Med sticken) Om jag höjer handen och håller sticken mot hans bak gör han skänkelvikning på volten. Skritt och trav.

- (Med och utan sticken) När han skrittar går jag lite snett bakom honom, fortfarande på volten, och hukar mig, tar ett hoppsa-steg och tar upp sticken lite i luften så fattar han galopp. En ny grej som jag testade idag, han förstod precis vad jag menade! Provade även i trav, men det blir mer explosion och "förvårnande" när vi gör i skritt, vilket alltid blev bästa resultat. Detta chockade mig mest, trodde aldrig att han skulle göra det eftersom han inte tycker om att galoppera från marken så mycket.

- (Utan sticken) På slutet gjorde jag samma som ovan; gick lite snett bakom honom, hukade mig och hoppsade upp så fattade han galopp. Fast utan sticken, och han gav mig galoppfattningen två gånger. Så himla duktig!

Sedan fick han skritta av lite och gosa, sen släppte jag honom så sprang han in och var jättestolt över sig själv, haha.
Han var jätteduktig och tyckte det var kul!


Dagens dressyrpass


Silver blev jättefin i Schockemöhle benlindorna. Jag var flera gånger nära på att klippa sönder dem eller snurra alla runt hans hals eller något. Men tålamodet räckte till alla fyra, haha. Jag vill inte inse att dem faktiskt är svarta och inte marinblå.. Utomhus är dem marinblå och inomhus och fotade med blixt så är dem svarta. Typiskt! Men jag ska ändå köpa några nya par. Helt kär.

Jag joggade honom lite, och vi testade oss även på att länga i traven och han är jättegrym på det nu. Sinnessjukt steg har han verkligen! Han var rätt så mjuk i slutet och sökte sig neråt även när jag bara lät honom gå som han ville.
Tyvärr kunde inte mamma fota för hon var inte hemma. Ja, han var duktig för att ha stått i en vecka i alla fall!


Pusshäst


Hopphejhejhopp. Hade ingen EV idag, så jag slutade 2, halleluja! Nu har jag precis tryckt i mig en vaniljbulle och ska snart byta om och äta lite till, sen ut till stallet och träna hästarna.
Freja var så söt när jag cyklade förbi, jag visslade och så såg hon mig runt hörnet så gasade hon allt var hon hade och dunder-galopperade fram till grinden. Så söt! Funderar på att testa sticken till henne också sen. Jag kommer bli överkörd med tanke på att hon haft/har sin vintervila, haha.


JORDENS FINASTE!

Dagen till ära så ska jag ha mina svarta converse. De finaste skorna som finns alltså. Både Johan och Henriks autografer på, kan det bli bättre? Absolut inte! Bild på dem lite längre ner. Dagen till ära nr 2 vill jag ha min sjal som jag hade första gången jag träffade honom, jag har inte tvättat den än, för den luktar (luktade) Johan, åh ♥ Och självklart dagen till ära nr 3 har jag mitt nagellack jag hade första gången jag träffade honom. Bild på allt detta längre ner, lägg märke till ordningen jag har nagellacket också, mycket viktigt!

För att få lite grymma flashbacks så slänger jag upp några ypperligt perfekta bilder på jordens finaste varelse som fyller hela 19 år idag. Tänk att det gått (ca) 3 år sedan jag förälskade mig i denna underbara sak. TRE ÅR?!
ÄLSKAR DIG MEST, DU FINA! ♥

 
Han signerade min affish på ett räcke. Halkade med pennan. Det blev kludd av allt och han bara:
"Oj förlåt". Ida dog.

30 Maj 2009. Första gången vi träffade honom på riktigt. DET VAR AWESOME. Finns inte ord för det. Och så liten jag var, haha!

Älskar denna bilden verkligen. SÅÅÅ JOHAN. Fotad med min lilla mini-digitalkamera dessutom.

Signerade Emma-Lee singeln som släpptes 8 april samma år. Lycklig var man ju. Sådär lagomt.


Finaste skorna som någonsing kommer existera.
Johan är min högra hand ;) (fot i detta fallet).
Finns inte riktigt ord för att beskriva dessa skorna (+ den kvällen (13 augusti 2009)!).

HAHAHA jag bjuder! Jag och fina Henrik hur som helst.

Ja, riktigt awesome.
Ha världens bästa födelsedag nu, jordens finaste 19 åring! ♥


Carrot Stick


J
ag köpte ju en ny Carrot Stick på Horse Show i helgen. Den har legat på min nya (!) säng hela veckan och jag vill verkligen använda den. Ska jag ut och använda den nu (Idomin i så fall) eller i morgon? Det är frågan.
Jag är frisk nu, nästan i alla fall. Så jag tvingas till skolan i morgon, orkar inte. Slutar dessutom 16.00 också, borde vara olagligt! Därför tänker jag att jag inviger den nu, för i morgon slutar jag så sent. Det får nog bli så!


Stay the night, push the line

Min dag har sett ut såhär:

Jobbigt va?!


Even if there's night, the sun's coming up.

"Life's a climb, but the view's great."
- Miley Cyrus
Grymt citat från "Hannah Montana The Movie" som jag såg häromdagen, haha.
_______________________________________________________________________________

Jag orkade inte träna Idomin förut, jag var jättetrött. Och är jättetrött.
Imorgon, då! Silver skall få prova sina galet snygga Schockemöhle lindor och Idomin sticken.

Nu: Efterlyst och sen sova!


Dagen innan onsdag

Idag har jag bara legat på soffan och kollat på Efter Tio, Top Model och Project Runway, mina favoriter. Känner mig lite gammalmodig som kollar på Malou's prat-program, men sån är jag. Älskar att kolla på det på morgonen!
Kollar på "förra" Top Model eftersom det går kl 15.00 på vardagarna, repris alltså. Jag är lika glad varje gång Allison går vidare, men jag vet redan vem som vinner, haha. I Project Runway hoppas jag att Jeffrey vinner, han är förjäkla ball alltså! Dem är förresten 4 i finalen denna gången, jag har fortfarande inte riktigt fattat varför. Laura, Michael och Uli kan lika gärna lämna för Jeffrey kommer vinna! Love.
________________________________________________________________
I morgon blir det en likadan dag. Jag längtar verkligen, fråga mig inte varför. Ensam hemma och göra vad jag vill, underbart.
Jag får se om jag är frisk på torsdag, vill egentligen inte. Rätt bekvämt att bara vara hemma. Så skönt att bara strunta i ALLT (verkligen allt) och bara ligga på soffan med täcke och kudde hela dagen. Fast det är i och för sig för att jag inte kan göra något annat. Jag blir helt slut av att ta in hästarna från hagen. Då somnar jag och sover i två timmar efter det, så himla mysko. Idag har det varit lite bättre, jag sov bara ½-1 timma efter att jag varit i stallet, framsteg. Ingen feber just nu i alla fall, och huvudvärken har lagt sig lite. Yrseln och det magonda är tyvärr kvar, men det får jag leva med.
Åh och så längtar jag till på fredag för då ska våran klass ha disco för alla småbarn, det var så himla lyckat förra gången så vi ska ha det igen! Förra gången fick vi ihop 9.000 på en kväll, grymt bra och minst lika kul. 9A är rätt coola ändå, kan man tycka.

Jag tänkte kolla klart på The Middle och sedan sova tror jag. Förlåt för långt inlägg, men nu har ni något att läsa om jag inte skriver i morgon!

Hittade en bild i arkivet på en grym frisyr som jag kom på, måste ha den någon dag snart.


I like'd you better before, I love'd you


MARS! Vilket betyder Johan och Minnahs födelsedag, hurray! ♥

Äter Ben&Jerry's, lyssnar på (GRYM!) musik, ensam hemma och det är mars! Känner ni lyckan?
Dock är jag sjuk, men det ingår väl.. Känns som om någon satt en rem runt mitt huvud och jag börjar få ont i halsen nu också, typiskt. Och när jag tagit ut hästarna så kommer jag in och är helt slut, så somnar jag och sover i två timmar. Det har varit så de senaste dagarna. Inte okej egentligen..
Hoppas jag är sjuk på torsdag faktiskt, för då ska vi ha det sista nationella provet och våran lärare ska lyssna på mig och Lovisa. HOPPASHOPPASHOPPAS jag fortfarande är sjuk då. Det är jag säkert, haha.

Tipsar om att ni MÅSTE lyssna på Septembers album Love CPR. LOVE! Speciellt Music, White Flag, Walk Alone, Resuscitate Me och Bump And Grind.

Ciao bellas.


RSS 2.0