.

God natt! Imorgon är det fredag :D

Stryker oss från tävlingen

Funderar på att stryka mig från GRK på söndag hovslagaren fortfarande inte har kommit. Nu är det 5-6 dagar som Silver har stått och det känns inte rättvist mot honom att han får gå två ridpass efter nästan en veckas vila, och sen iväg på tävling. Han blir ju halt när han tappar skor pga att han är så hovöm. Men det halta försvinner så fort han får skon på igen.
Tar nog hellre någon lite senare på Nääs eller så. Även fast han varit i form innan det så känns det ändå inte snällt mot honom. Men vi får se. Om hovis har varit hos oss idag så kanske, men annars så hoppar vi det (haha, rolig jag är ;)) och tar någon lite senare i höst i stället.
Nu vet ni hur läget ligger till :)

Herve Godignon benskydd (fram+bak) säljes

Har beslutat mig för att sälja dem i alla fall. Bara om någon är intresserad.
Framskydd i storlek 1 (har dem på Silver som är maxad d-ponny) och bakskydd i storlek 2 (har också de på Silver). Regelbundet smörjade och putsade, välskötta helt enkelt, svarta. De är några år gamla men har hållt bra.
Nypris för fram ca 1500:- nypris för bak ca 1000:-.
Säljer de för 500 kr.
Annons finns på hästnet.

Outfit till söndag?!

Tävling på söndag! (CR för att vara exakt). Jag har lite beslutsångest för vad vi ska ha på oss. Marinblått är ju det finaste tycker jag, men samtidigt tycker jag om Equipe förbygeln och den har ju grönt resår. Därför hade det varit fint med det gröna Hansbo schabraket som jag guld och grönt i sig, precis som resåren. Dock är det schabraket i dressyrmodell ...
Hansbo schabraket som har guldpasspoal. Equipe förbygeln som har grön resår med guldsömmar i sig.
Protector schabraket, marinblått.
Har ju även vitt såklart, som det står Ida på, även ett annat vitt. Men jag vet inte riktigt. Vitt känns så.. opersonligt?
Det lutar mest åt grön, faktiskt. Älskar den gröna färgen + brunt läder + Silver, haha.
Överlag blir det Herve Godignon skydd (vanliga sadeln + tränset) och jag skall ha Midcutsen, Racesafen och Lamicellhjälmen. Antingen mina swarovskiridbyxor från Jacson eller ett par andra vita från nowhere typ.
Äh, vi får se hur det blir. Det löser sig om inte annat! :)

Hoppträning i somras

Hittade en film på datan från en Selinaträning i somras. Kom ihåg att hon tjatade på mig att låta honom sköta avståndet själv (som jag alltid måste lägga mig i..) och då gick det mycket bättre och han blev 100 gånger lugnare. Härlig känsla!

Lärde mig jättemycket på de 1½ veckorna, framför allt lärde jag mig känna Silver bättre, mest i hoppningen.

Mitt allt

Behöver nog inte säga mer än det. Ni förstår nog.

Knappt levande

Min "sjukdom" som jag åkt på blir bara värre och värre. Den där lilla bacillen bryter ner mig totalt! Trillar av yrsel om jag ställer mig upp hastigt och dagens träningspass var att gå ut till hagen och klappa på Silver, Idomin och Freja. Är döv för att jag är så täppt ända in i öronen. Inte okej helt enkelt..
Har inte tid att vara sjuk. Arbeten och förhör hela denna veckan, och har verkligen inte tid att missa det. Men tyvärr inget jag kan göra någonting åt! I morgon är jag alltså hemma från skolan - igen. Jag kanske har lite nya idéer om inlägg till er förstås, och det är ju positivt, haha.

Flerfärgat schabrak = praktiskt

Tycker faktiskt att det är fint med schabrak som har fler färger än ett. Och praktiskt också, ett schabrak kan ju göra två olika outfits. Men jag tycker inte det är så fint om det är grönt, rosa och gult, men ni förstår nog min tanke, haha. Det är fint om det är blått med vit och röd passpoal/kantband t.ex :)
Det är ju fint med benskydd och boots också, i olika färger som matchar schabraket. Kanske inte just dessa nyanser.

Sökes; JW schabrak!

Jag har letat gärnet överallt nu känns det som. Och hopplöst känns det också! Hittar verkligen inte detta JW schabraket NÅGONSTANS!
Så min sista utväg är er, haha. Någon av er som säljer detta? Vet ni någon som säljer det? Eller ni kanske rentutav vet någon affär som fortfarande säljer det?
Spelar ingen roll vilken färg, storlek eller modell (dressyr/allround), jag struntar i vilket för tillfället!
Det kan alltså vara i dressyrmodell, allroundmodell, svart, blått, rött, grått, beiget i ponny, cob, full eller vad som. Det kan även vara det som har spetsiga kanter.
Någon som inte vill ha sitt längre? Jag bara måste ha det.
Varför ska jag alltid vara så efterbliven med att tycka om saker?..

Snyggt från Hööks

Jag har sett den hjälmen innan och inte riktigt bestämt mig för om den ser alldeles "för" plastig ut. Sen såg jag att Nellie hade fått den och den ser inte alls plastig ut när hon hade den, tvärt om - den var riktigt snygg! Skulle gärna velat införskaffa mig den, dock köpte jag ju en ny hjälm för inte alls för längesen. Men snygg, det är den :)
Ni som ska köpa hjälm, köp denna, haha!
Matchningen blev lagom tycker jag. Västen är på rea och kostar 99 kr, ett riktigt klipp! Den passar super till hjälmen också :) Allt detta är alltså från Hööks.

Svar till Sarah

Sarah om Uteritt med Silver och två älgar..:
Skulle man kunna få se filmen? xD
Jag har själv fobi för älgar! usch! Men jag har aldrig mött en när jag ridit :) 
Skulle vara kul att se! :D ha det bra! 

Btw. Bloggen är grym! :D
24 September, 21:24

Igår höll jag på att ladda upp filmen men det krånglade massor! Ska försöka fixa det inom kort, meddelar er såklart så fort den är uppe :) Vilken tur du har, det är aldrig kul med älgar faktiskt, haha fy.

Tack så jättemycket! :D Ni får väldigt gärna säga vad ni vill läsa om så att den blir ännu bättre, det är ju trots allt ni som läser! Skriv ner allt ni kommer på, det hjälper mig jättemycket.
Outfits, ridövningar, ridpass, filmer, bilder, hoppövningar/hoppfilmer/hoppbilder, dressyrövningar/dressyrfilmer/dressyrbilder, tips om allmänna saker eller vad som helst. Ja ni förstår nog, haha! :)

Förkyld så jag tror att jag snart kvävs!

Jag har blivit helt dunderförkyld! Det kom på knappa timman igår kväll efter jag hade ridit. Satte mig i soffan, helt frisk och efter jag ätit var jag helt rubbad av förkylningen. Idag har jag även huvudvärk, feber, ont i halsen, lock för öronen och öroninflammationen är pågång. Jag blir yr om jag står på ojämnt underlag (märkte det när jag mockade i stallet) och är jättetrött. Fy :(
Idag fick därför Silver vila helt och hållet för det fanns ingen chans att jag hade orkat rida idag. När vi tog in dem förut hade han dessutom tappat framskon, så typiskt. Men jag rider/tömkör honom i hagen i morgon där det är mjukt underlag så han inte ömmar mer.
Tänkte fixa lite outfit/utrustnings-inlägg just nu, har flera gå g! De kommer upp ikväll och i morgon :)
Gammal bild på en späd liten lurvig Silver Laddis <3

Uteritt med Silver och två älgar..

Red ut med Silver idag! Vi träffade först en älg vid "framskrittningen" och Silver blev stel som en pinne efter det, mjuknade dock efter 15-20 minuter när han glömt av älgen lite. Sen mötte vi även en på vägen hem när vi red runt sjön tillbaka, så jag blev livrädd och vände och galopperade tillbaka, haha! Har det på film också, man hör när jag säger: "Nu vänder vi, där var fan en älg!!" xD
Men annars gick det bra. Vi var blåa idag, han hade blått schabrak från Showmaster och ett mysigt fleeceländtäcke från ingen aning, lite "pjamasiga" var vi. Var tvungen att duscha honom under magen och benen för att han var lerig ända dit upp när han kom in.. Någon vid namn Silver har gått i bäcken, haha :) Därför fick han ländtäcke för att hålla värmen lite. Och för att det är mysigt. Detta ungfär:
Bild från arkivet.
Nu ska jag sova, i morgon blir det lite hoppning. Ni är bäst på att besöka förresten! God natt!

Bästa platsen på jorden - stallet. Mitt, bara mitt!

Jag slutar ju 11.10 på fredagar så jag är hemma runt kl 12, vilket är välbehövigt sista vardagen på veckan! Så jag har tagit det lugnt sen jag kom hem och ska ut till stallet nu.
Har inte riktigt bestämt mig för om det blir uteritt (igen..) eller markarbetespass/hoppning i paddocken. Sist vi "hoppade" var i söndags, tror att Silver saknar det lite, haha. Samtidigt är det lite tight om tid att rida till paddocken, rida ett pass där, och tillbaka för det hinner bli kolsvart och vi rider genom skogen (jag som haft hela dagen på mig). Annars kanske det blir i morgon, men ja. Får väl se.. Beror helt på vilket humör Silver är på, han har ju varit en bomb de senaste dagarna så, haha. Just nu står han i hagen och käkar, ser inte särskilt pigg ut, menmen. Han slår om på en sekund :)


Pussunge

Idag var vi röda! Jag hade min jacka från Svea och Silver hade schabrak från Jacson och det vanliga (västen, hjälmen, sadel osv). :)

Them

Vaknade med migrän idag, typiskt! Nu är jag bara yr och har huvudvärk, så det är på bättringsvägen.
Kollade precis på Them, sjukaste rysaren nånsin. Det handlade om ett par som flyttade till ett nytt hus mitt ut i ingenstans och blev "jagade" av några som tände släckte lampor/väsnades och knivskar dem i deras egna hus. De försökte rymma och hoppade ner i ett hål som ledde till gångar i underjorden (med facklor på väggarna, asläskigt!). De tappade bort varandra och där nere träffade paret barn som sprang runt och ville leka, men Lucas & Clementine (paret) var livrädda och barnen blev arga och dödade Lucas. Clem försökte rymma och fortsatte springa i gångarna och såg ljus längst bort i en tunnel, när hon kom fram var det stängsel så hon kom inte ut. Det åkte förbi en bil på vägen utanför stängslet och sen var hon borta - barnen hade kommit ikapp och dödat henne.
I slutet, som var det sjukaste, så var det fyra barn som sprang från skogen på en skolbuss och det kom text som löd: "Fem dagar senare hittade polisen Lucas & Clem's kroppar, mördarna var 4 barn mellan 10 och 15 år unga. Barnens ursäkt till morden var: "De ville inte leka med oss.."
Sjukaste filmen alltså. Slår The Grugde och nog till och med Insidious i psykberättelse! Vill ni veta det absolut äckligaste? Den är baserad på en sann händelse.
Clem när hon kommit fram till slutet av tunneln (vägen) och precis innan hon blir mördad.
Förlåt att jag skrämmer upp er.. Men bilden/filmen ovanför är när hon kollar ut genom nyckelhålet efter Lucas för han skrek, och ja, ni ser ju vad som händer.

Simply the best, better than all the rest, better than anyone.

Jag håller dig som månen håller stjärnorna, för evigt.
Min vackravackravackra prins. Vad skulle jag göra utan dig? Mitt allt och mer därtill! <3

Blubb blubb

Slutade 12.15 idag, som alla onsdagar, himla skönt. Vart hemma 13 ungefär, och fick en Ralph Lauren parfym av bror min!
Tänkte baka äppelpaj nu och bjuda hit storasyster om hon orkar ta sig hit. Typ 500 meter eller något, men ändå. Haha.
Får se vad jag hittar på med Silver idag. Han hade behövts tömköras, men det är så geggigt och halt i hagen när det är sånt här väder, och det går inte riktigt att tömköra när det är halt. Vågar liksom inte göra det fullt ut. Blir nog en uteritt som igår! :)
Random bild från någon dag när jag precis fått min lilla macca.

Dyon chaps vs MH Richmond High Rider

Blä för sena dagar. Kom hem för inte allt för längesen och ska äta strax. Sen ut till stallet och ta en uteritt på Silver i regnet och förmodligen mörkret. Mys!
_______________________________________________________________________________________________
Funderar starkt på att inte köpa MH Richmond High Rider och i stället Dy'on chapsen + jodhpurs (från Charlies tänkte jag då). Jag har tänkt på de chapsen hela dagen, haha. Dock kommer de till butiken i december, och frågan är; orkar man vänta så länge?


Oh. My. God.

Jag behöver väl inte säga någonting antar jag?
Äckligt snygga.

Hur sött?!

Såå härliga färger. Är verkligen kär i allihop, speciellt det gröna och ljusblå! Från Lamicell.

Bilder på mig & Idomin från igår

Här är några bilder från när jag red Idomin lite igår. Finaste bebisen på jorden.
Nosgrimman på sne, haha. Den är lite stor nämligen.

Dagens outfit

Idag var vi marinblåa!

Silver
Brösta - Equipe
Träns - Capriole
Sadel - Pessoa Amo
Framskydd - Copperfield
Bakstrykkappor - HG
Schabrak - Protector
Stigbyglar - Sprenger
Jag
Hjälm - Lamicell Master
Väst - Racesafe
Chaps/skor - Tretorn Midcut
Tröja - H&M
Ridbyxor - Ingen aning

Bilder från ridpasset!

Här kommer bilder från ridpasset idag. Hoppade Silver lite lätt, dock inte mycket eller länge eftersom han fick ett sår (ytligt) på ena frambenet igår. Ifall det skulle bli vart och svullna upp. Det gjorde det inte, men ville vara på den säkra sidan :)
Red Idomin lite grann också, finns inga ord för hur mycket jag saknar att rida honom..
Han var förvårnadsvärt lugn idag. Pigg såklart, men ändå lugn. Lätt honom mäta avstånd helt själv (mest för att träna mig!) så vi red hela passet med halvlånga tyglar. Ändå var han lugn, haha. Det gick bra i alla fall :)

Drar ner på uppdateringen ytterligare

Jag vet att jag inte lagt upp "dagarna-inlägg" på några dagar nu men jag har helt enkelt inte hunnit. Det har varit megamycket i skolan de senaste dagarna så det är väl sånt jag har ägnat mig åt.. Och hästarna förstås. Jag tänkte göra tidsinställda sådana inlägg, men det känns inte kul att behöva passa upp bloggen liksom.
Nu ska jag snart ut och fodra hästarna och sen vid 11 ska jag hoppa Silver lite i paddocken, sen har jag franska, NO och historia att göra tills i morgon (tro mig, det är inte liiite saker). Ikväll ska jag också till födelsedagsbarnet Lovisa! Ja, fullt upp kan man säga.
Jag kommer hedan efter uppdatera här när jag har tid. Kanske en gång i veckan eller kanske varje dag, vem vet. Jag har typ sagt liknande saker 100 gånger, men denna gången menar jag det verkligen för jag har varken lust eller tid att uppdatera här. Men i alla fall kommer ni få ETT inlägg till idag, eftersom vi ska hoppa och mamma agerar fotograf som vanligt :)

Det lila tränset

Idomin blev dundersöt i sitt träns! Nosgrimman var lite för lång (syns vid öronen) så den sitter för långt ner, men jag skall göra fler hål så det sitter bra. Han blev sötare än vanligt i alla fall, haha :)
Förstärkte kontrasten en del på den undre bilden, men det är den färgen tränset är, så jag var tvungen att överredigera lite för att få rätta färgen, haha. Hoppas ni överlever det ändå :)

Dagens ridpass

Idag var Silver återigen en RIKTIG energibomb! Han har varit på sitt hetaste humör de senaste dagarna. Vilket jag uppskattar till stor del, men ibland går det över styr och han drar gärna i väg och springer på lite. Då är det bara att lägga en volt och så lugnar han ner sig. Och man kan få upprepa det några gånger, haha.
Vi hoppade lite i alla fall, men mest var tanken markarbete för att få honom vara uppmärksam på mig. Och det är perfekt att ta med hinder in i det, eftersom det är då han ibland kan bli mindre uppmärksam. Det var bara några små på 70 kanske, men tanken var ju att han skulle lyssna när hinder fanns i närheten!
Det gick bra hur som helst. La volter på bommar innan och efter hinder och sådär. Han blev lite stark och 'dragig' ibland, men det är ju kul att få kämpa lite också :) Så söt när han tar ett hopp över en upphöjd bom, hoppar redigt med bakbenen över bommen - som om det skulle behövas liksom! Söten.

Bildbrist!
I morgon blir det nog lite dressyr eller så, på söndag är det lite hoppövningar tänkte jag.

Nytt i hästgarderoben!

Jag älskar att shoppa som ni säkert vet. Och denna gången var det Idomins tur att få någonting. Han fick därför ett lila läderträns! :) Det ingick en martingal (och gummityglar) men den behöver jag ju inte till honom, haha.
Såhär ser det ut, har inga bilder när han har på sig det men det skall jag fixa nu i helgen!

Ny kompis!

Tjenis. Börjar dagen med att ha matte och läraren bara: "Vi har inte matte idag, ni ska få era MacBook's". Lyckan som uppstår säger jag bara! Så nu sitter jag här med min nya fina lilla vän. Snart börjar dock svenskan, men vi har godis och nya datorer så livet är ändå braaa!
Det finns ju trådlöst internet på hela skolan så jag kommer kunna uppdatera er fastän jag är i skolan, bra va? :D

Mina mål

Dag 4 - Mina mål
Egentligen har jag bara små mål som jag vill uppnå, ingen sån där "ooh det är min dröm". Jag vill bara ge Silver den bästa tiden här och ta vara på min underbara ponny som jag faktiskt har, men det är ju inget mål utan mer en "livsstil".
Mitt närmsta mål just nu är väl att hoppa en bana på LB-höjd utan att vi skall börja kånka med taxeringen osv. Jag kan inte låta bli att rida och trixa lite mellan hindrerna, vill lägga honom rätt. Men jag har lärt mig att han sköter det själv och att jag bara ska låta honom sköta det. Så det är ett mål som handlar om mig, att låta bli att rida honom mellan hindrena då det i stort sätt bara förstör. Det behöver inte vara en CR/tävling, utan bara själva grejen att jag ska lära mig att INTE styra och ställa emellan.
Och på LB höjd, för det är då han börjar tagga till och blir lite het och sådär. Under LB-höjd är det inga problem för då störs han inte riktigt av att jag "hjälper till", men när det blir högre, nepp det går inte - då vill han sköta det själv :)
Det största målet vi har (för tillfället) är att starta en LA och helst felfritt med en bra känsla såklart!
Den sista bilden är LA höjd, och jag bara lät honom mäta avstånd själv och det gick klockrent. Måste bara lära mig att INTE röra, haha!

Det bästa med Silver

Bytte från mina schabrak till det bästa med min häst denna dagen, eftersom jag slutar tidigt på fredag och har tid att skriva/ta kort på schabraken då!

Dag 3 - Det bästa med min häst.
Det bästa med Silver är att han är så helt otroligt snäll. Det spelar ingen roll hur seg eller ÖVERhet han är, om han har en bra eller dålig dag för hans snällhet försvinner aldrig och han glömmer aldrig att vara snäll. Det finns inte riktigt ord att beskriva hur snäll han är. Han känner väldigt lätt av om jag är glad/irriterad och han anpassar sig alltid efter mig, vilket ibland dock får mig känna mig "bossig" (liksom elak). Han vill pussas i ansiktet med sin mysiga mule när jag är på glatt humör, han känner av det så himla enkelt. Jag har aldrig någonsin träffat en vänligare häst än Silver, helt allvarligt. Han tycker om att gosa nu, vilket INTE gick när jag fick honom. Jag fick inte änns klappa honom i närheten av huvudet när vi fick honom, nu älskar han när jag kliar honom i ansiktet och vill pussas hela tiden.
Ja, det absolut bästa är att han är helt OBESKRIVLIGT snäll.


Internetstrul

Förlåt för att jag inte skrivit någonting på några dagar, men vårat internet har inte fungerat. Ska snart ut till stallet och rida på en energibomb, haha. Men uppdaterar er senare :)

Favoritpryl

Dag 2 - Favoritpryl
Såklart min Equipe förbygel/brösta. S*tans fin! Men jag älskar mitt swarovskiträns också som jag dock ska sälja (sålde det för ett tag sedan men köparen hörde aldrig av sig så säljer det igen). Jag rider ju i stort sätt bara med Pessoa sadeln som är brun, och använder aldrig svarta träns. Känns onödigt att låta det hänga bara.
Annars får det mitt vita schabrak från Kåhögs Gård, det är så himla härligt tjockt (älskar tjocka schabrak) och ligger helt perfekt på Silver. Dock dressyr, men det gör mig inte så mycket. Älskar det ändå! Det är det jag har på bilden i mitten i headern.
Man ser vid hans manke att det ligger jättebra. Det nuddar honom aldrig på ryggraden (så att det skaver), utan är liksom upphöjt och sytt så att det inte skall skava. Älskar det verkligen! Skulle velat ha i flera olika färger också.

God natt!

I morgon är det som vanligt skola igen. Dock inbillar jag mig att det inte alls är söndag kl. 22 och jag ska sova, nej absolut inte. Sitter här och käkar choklad och hade planerat att kolla på Them. Men det får bli en annan dag :(

Vi får se vad jag och Silver hittar på i morgon. Slutar galet sent så jag är väl hemma tidigast 16.30.. Är dösugen på att hoppa, men det är så halt i hagen nu när det regnat och det hinner bli mörkt om vi skall gå bort till paddocken (då vi måste gå genom skogen). Äh, vi får se. Det löser sig :)
God natt, mates!
Söta stallkattungen hos Marie får stå för bilden idag. Längesen jag träffade den krabatisen!

(Jag har skrivit "om mig" nu, om ni undrar något så läs där eller skicka en kommentar. Det står kort om mig själv och om hästarna.)

Lite nytt sådär

Ändrade faktiskt om en del nu. Jag har bråkat med headern hela kvällen, den vill verkligen inte flytta sig åt vänster vad jag än gör. Gaaah blir galen! :( Men tänk bort sidan med arkiv osv, då blir det fint! Nää, men jag får försöka se till att fixa ordning på det när jag har tid.

Nu får det vara såhär. Beige/brunt och lite höstigt blev det. Inte snyggaste varken headern eller designen överlag men det får duga ;)
_____________________________________________________________________________________________
Anledningen till att det bara är bilder på Silver är att det är ju han jag skriver om mest här. Jag har tre hästar, jag vet, men den enda jag skriver om är ju nästan bara Silver. Och om jag skriver om Freja eller Idomin så har ju de varsin kategori i alla fall! :)

Energibomb

Red Silver väldigt länge idag. Först skrittade jag ut honom en runda på ca 30 minuter, sedan gick jag till hagen för vi skulle ju rida markarbete. Men så blev det inte för att det var alldeles för halt och blött! Då gick vi hela vägen upp till sjön i stället, och red ett varv runt den. Galopperade i stort sätt hela tiden för han var helt galet pigg. Han trippade och var nära på att explodera! Han visade inte ett enda tecken på trötthet efter ett varv så vi tog ett till, haha. Men han var glad och tyckte det var megaskoj :)
Han var äckligt stark fastän martingalen var på, herregud alltså, haha. Jag fick ta, släppa, ta, släppa, ta, släppa HELA tiden.
Det var mest för att han skulle springa av sig, och att lyssna på mig men sundtals glömde han mig där uppe, haha. Han ville bara springaspringaspringa. Härligt när han är på så bra humör :) Dock inte lika roligt att han var så stark och het. Men det får man ju ta.
Jobbet vi gjorde var galoppfattningar från halt och det gick super. Han satte sig jättebra när jag la på skänkeln och kom under sig ordentligt. Om man håller in honom samtidigt som man ger galoppskänkel så galopperar han nästan på stället, haha. Sedan på raksträckor så gjorde vi byten var tredje språng och det gick lika bra det med, underbara ponny! Han bytte rent nästan hela tiden, någon gång som det blev kors men det gör inget :)

Vi hade grymt kul fastän han aldrig förr varit starkare än idag, haha! ♥
Vi var vita & bruna idag. Jag hade brun tröja och vita ridbyxor, Silver hade vitt schabrak och sin bruna sadel/träns.

Prinskorven

Idag blir det nog lite markarbete med Silver. Det är riktigt skitväder, men just nu är det uppehåll faktiskt. Blir svårt att rida "på riktigt" eftersom det blir så himla halt och lerigt då, men vi ger det ett försök.
Han var äckligt pigg i förrgår och vi bråkade en del, han var "rädd" för allt t.o.m golfarna på golfbanan som är ca 1 km från honom. Hm. Myskoponny ibland. Han hade halsen ungefär i höjd med mitt huvud HELA passet och var så otroligt stark & tvärig, i slutet gick det lite bättre men sen gav jag faktiskt upp. Och igår stod han så jag antar att han kommer vara tittigare och 10 gånger starkare idag. Kommer nog ta på honom martingal, helt allvarligt. Men vi får väl se. Vill inte sitta och dra i honom för att han är stark, då är det bättre med martingal som gör att han inte "får chansen" att springa, vara stark och dra liksom. För han älskar nämligen att springa, haha.
Här rider jag honom i en lång och låg form i galoppen. Rider lätt för att han ska få lite hjälp med att få upp ryggen ordentligt. Han är rätt öppen här, men min tanke är bara att ryggen skall höjas och att han skall jobba med den och inte nacken!
Ser dessutom ut som om han har stubb.. uäk.

Min utrustning

Dag 1 - Min utrustning
Min utrustning till Silver: Han har en Pessoa Amo sadel, och en Frank Baines Passad sadel men som vi inte använder så mycket. Ett Capriole aachen träns, brunt. Ett svart aachen Capriole swarovskidressyrträns och ett svart pullar-ihopplock med bl.a ett Capriole strass pannband (ja, jag tycker om Capriole! ;)). Förbygel/brösta m. martingal från Equipe. Stigbyglar från Sprenger.
Ett par Copperfield plastbenskydd fram+bak men använder bara fram. Ett par HG läderbenskydd fram+strykkappor bak. Lindor från bl.a Hansbo, Kåhögs Gård och Schockemöhle.
Schabraken är väl på ett ungefär Globus, Protector, Hansbo, Jacson, Showmaster och många är märkeslösa.
Ländtäcken från Z-täcket och Ullared.
Det var väl det intressantaste, sedan har han ju regntäcken osv. Men det är ju inte direkt något jag rider med!
Frank Baines sadeln, ihopplocket, swarovskitränset och benlindor/schabrak.

Oväder...

Vaknade kl 7 av åskan och regnet. Det första jag tänker på är självklart hästarna! Springer ut och fixar foder/hö/vatten och tar in dem. Ni skulle se Frejas min; "Komma in? NU?! :O :D" Haha så söt. Nu är de i alla fall inne, tycker det är så synd att de ska stå ute i ÖSregn och åska.
Fick sova 5 timmar i natt, men kommer gå och lägga mig tiiidigt ikväll i stället.
Nu ska jag läsa lite hästbloggar som jag glömt av på senaste!

Uppdatering

Jag har så lite idéer nu för tiden om vad jag ska skriva om. Så tänkte göra en sån här lista, inte så kul kanske. Men hellre det än inget alls! Tar en siffra per dag, så ni kommer alltså få minst ett inlägg per dag i ca 2 veckor framöver och jag börjar i morgon (idag) :) Lite behind the scenes liksom, haha!
Jag kommer rikta in mig på Silver när jag skriver denna listan.
1 - Min utrustning
2 - Favoritpryl
3 - Mina schabrak/vojlockar
4 - Mina mål
5 - Det bästa med min häst
6 - Det mindre bra med min häst
7 - Om jag fick välja
8 - Mitt stall/stallet där jag står
9 - Såhär ser en stalldag ut
10 - Favorit hästsportaffär
11 - Detta visste ni inte om min häst
12 - Såhär gör jag i stallet
13 - Foderstat
14 - Min bakgrund
15 - Min hästs bakgrund

Mitt liv, mitt allt


Beige/brun outfit

Förlåt för att jag inte la upp den igår, men det blev så att jag var i stallet i 6 timmar och när jag kom in så hade jag inte ätit på hela dagen och sen däckade jag på soffan, haha.
Här är i alla fall den jag tänkte lägga upp. Stiligt va? :)
Kofta - HV POLO
Schabrak - JW
Ridbyxor - KL
Handskar - Roeckl
Benskydd - HV POLO
Pannband - ClaridgeHouse

Webcam, webcam, webcam

Varför hittar man alltid massa fula ovisade bilder på webcamen? Dom bara ligger där och väntar på att bli visade typ. Så jag är bara tvungen att visa er hur störd jag faktiskt kan vara, hehe.
Liten cheerleader på den tiden. Saknart!
Liten Ida.
Åh saknar mina knästrumpor. Någon som sett dom? :(
Asså HAHAHAHAHA. Orkar inteeeeee. Passade Linas katter, hade himla roligt tror jag. Ska nog inte ha djur, HEHE.
Skämtåsido, det var ju Lillekatten som langade posen själv, inte jag, jag tog bara bilden :)
Och just nu. Fint.

Efterlängtad helg!

Även fast jag bara fått tre dagar i skolan denna veckan så jag har längtat efter helgen mer än någonsin, vet inte varför. Fast nu när det väl är fredag har jag ångest för att det snart är måndag. Tänker lite för långt fram..
Nu har jag i alla fall slängt i mig knäckebröd (mm.. gott. eller inte.) och choklad, och ska ut till stallet. Silver ska trimmas i paddocken, ett redigt markarbete/dressyrpass får det bli idag. Tyvärr inga bilder eftersom mamma ska jobba så hon är inte hemma då. Fixar en outfit till er senare och lägger upp den! :)
Mega gammal bild på Idomin och mig. Tror det var 2009, jag ser liksom inte ens stor ut på honom, haha. Visserligen var jag inte det då heller.

Äntligen

Så ja, nu sitter jag äntligen ner igen, haha. Har ridit ut på Silver, i morgon blir det trimm i paddocken. Han har fått gå två lugna uteritter i rad nu, och innan dess en vilodag och innan vilodagen en promenad. Nu blir det allvar igen!
Jag har något mycket sött på ingång till Idomin förresten. Han har inte fått någonting på lääänge så jag tyckte verkligen att det var dags! Men vad det är får ni se när det kommit fram :) Senast han fick någon utrustning var i maj när han fyllde år då han fick röda belindor. Alldeles för längesen!
Denna gången är det något nödvändigt och mycket sött också, hihi. Längtar tills det är här, dock kommer det nog inte förrän 3-7 arbetsdagar :( Men den som väntar på något gott..!
Just nu har jag bara duschen att ta tag i. Så det blir lagom att duscha och sen hoppa i sängen. Känns som en åtta just nu. Vakna - ta bussen till skolan - skola - ta bussen hem - äta - stallet - duscha - äta - sova och sen är det; vakna - ta bussen till skolan - skola - ta bussen hem, ja ni förstår!
Skönt med fredag i morgon, dock så har jag håltimme från 11.10 - 13.35 VARJE FREDAG. Och 13.35 har jag EN lektion och sen slutar jag. Riktigt j--la pisschema! Bara för att jag valde tyska.. suck. funderar på att byta till franska bara för att få bättre schema, då slutar jag ju i alla fall kl 11.10!
Ska inte klaga, måste duscha och sen sova. Bättre uppdatering med outfits osv i helgen, promise! ♥
Idomin på sin födelsedag den 14 maj när han fick sina benlindor :)

Fullt ös.

Nu är jag helt slut. Haft huvudvärk hela dagen och allt har gått som på räls utan pauser. Först nu jag sätter mig i soffan och då har jag stallet kvar. Ska mocka och fixa i ordning och rida. Idag är en sån där dag då jag verkligen inte orkar, men det är liksom inget val. Och det är ju självklart roligt när jag väl rider och så, men orken ligger på minus!
Ska inte klaga, bara att sätta igång. Kom precis på att jag har läxor också, lär väl inte få någon sömn i natt. BLÄÄÄ på vardagar!

Uteritt i storm

Red ut Silver idag. Det gick jättebra fastän det var storm. De hade varnat på TVn att det skulle vara storm och att det kunde leda till trädfällning eller vad man ska säga. Vi såg ett träd som hade vält ganska nyss, läskigt! Men han traskade på jättebra, dock spänd, stirrig och pigg men så länge han tycker det är roligt så är det helt okej tycker jag :) Skrittade mest men travade honom en ganska lång bit, sen skritt och sen trav och till sist galopp genom nästa skogsområde. Pigg Silver! Han lugnade sig lite i traven och kunde slappna av och gå riktigt fint så jag ville inte ha mer krav än så.
Nu när hösten är här har jag bestämt att jag rider ut 2-3 dagar i veckan (om det inte är älgjakt vill säga!) och minst 3-5 gånger i veckan skall vi rida bort till paddocken för riktig träning, det är så mycket enklare att rida och träna i paddocken. Det är inte alls långt heller. Så får det bli!
CR:en den 14 augusti.

Skolaaan

Ge mig sömn säger jag bara.
Bussen går 07.47 och jag ska gå 07.30 härifrån. Hehe oj, ska ha gått för typ en minut sen. Måste ta på mig skorna och så med, känn ingen stress, nerå!
Efter skolan ska mamma hämta mig och vi ska till banken och göra kort. Tråååkigt.
Hörs sen!

Behöver jag ens säga något?

Såhär går det när man får ett galoppsprång för lite innan ett 120 hinder. Hihi. Typiskt mig.

Tävling hos johannagrant.se!

http://johannagrant.se/2011/09/06/bloggtavling-3/#comments

Posta paket

Åh vad tråkigt jag har haft det idag! Men ändå väldigt skönt att få vara hemma och vila upp sig. Halsen & huvudet är bättre nu i alla fall så jag tänkte ta mig till skolan i morgon. Då går jag ju bara ons-tors-fre också.
Jag har i alla fall fått sålt mitt ena hackamore idag (det svarta, jag har ju brun utrustning till Silver). Så jag har paketerat det jättelänge nu, haha. Tejpat en himla massa! Tänkte posta det i morgon :)
Älskar att slå in saker, det roligaste som finns, haha.
Såhär vackert blev det!

Läskig dröm

Vaknade för nån timma sen och har drömt att jag tappat tänder. Så obehagligt, det "betyder" ju olika saker. T.ex att någon närstående dör, man får mycket pengar eller kommande förändringar. Usch, dessutom var det Julia som snurrade mig i benen över dagisgolvet (?) och då slog jag i huvudet flera gånger - därav mina tappade tänder, haha. Sjuka drömmar!
Om ni undrar varför jag är hemma, vilket kanske ni inte gör, så är det för att jag är sjuk.
Igår var jag, Silver & Idomin ute på promenad. Reflexer och regntäcken på! Jag red Idomin och Silver gick brevid med oss, det var mysigt trots regn och kolsvart :)
Gammal bild på en blöt liten Minimow ♥

Svar på patetisk kommentar

. om <center>Hoppbilder</center>:
onödigt att hoppa 120 när du inte ens tävlar? sliter som faan på hästen? 
och säg inte att jag inte vet för vet mer än dig!

05 September, 20:03

Okej, vart ska jag börja? Nummer ett. Hur ofta hoppar vi 120? Eller hur ofta hoppar vi över huvud taget? Om du läst bloggen tidigare så borde du fatta att jag hoppar max 2 dagar i veckan, varav en dag är gymnastikhoppning med hinder på max 40-50 cm. Andra gången är väl kanske max 10 skutt på absolut max 1 m (inte ens det i många fall!), om det inte är något speciellt (banträning eller annat). Och då är det för att vi tycker det är roligt, inte för att vi måste, jag vill inte sätta den pressen på Silver, hoppar han så gör han det för att han tycker det är det absolut roligaste som finns. Hoppar han inte så fine, då gör han inte det och då tänker jag inte tvinga honom. Han hoppade och började bocka efteråt och blev överlycklig, så jag vet inte riktigt om han lider av det? Men det vet ju nog du :)
Förresten det låter rätt ologiskt det du sa. "onödigt att hoppa 120 när du inte ens tävlar?" Så det skulle vara bättre att jag tävlade var och varannan helg 120 banor på 8-12 hinder (eller hur många det nu är), än att jag hoppar 120 EN gång? Sliter det mindre? Haha, hör du ens själv hur dum du låter?!
Tro fan inte att jag hoppar 120, 7 dagar i veckan, året om. Jag hoppade 120 EN gång. ETT hinder, jag hoppade inte ens om hindret när vi kom fel. Alltså EN ENDA gång. Jo, jag tror nog att Silver dör av det, han som gått 130 hoppning innan? Han är ingen ponny som man har importerat från Irland för att han ska få gå och traska i skogen, han är ingen ponny som har haft en ägare som suttit och nötat på sina 60cm banor hemma, nej verkligen inte. Han är en erfaren kille, som fått komma ut på rediga tävlingar allt från LA till Svår hoppning. Så ett enda räcke på 120, EN ENDA GÅNG är inte ens något han anstränger sig för att göra. Men du som är så jävla duktig vet nog så mycket bättre än mig och du vet nog absolut mycket mer om min ponny än vad jag vet själv. För du känner ju honom, eller hur? :) Det må slita på hästarna, men får jag bara fråga en sak: Hur ofta händer det att vi hoppar 120? Du kan gärna berätta det för mig, och kom tillbaka när du har något vettigt att säga. Så som konstruktiv kritik, tack!
____________________________________________________________________________________________
Herregud vilka människor det finns. Speciellt de som bor i Vejbystrand ;) Älskar att man vågar kaxa upp sig bakom en skärm och helst anonym också, sååå tufft! Jag vågar i alla fall stå för att jag hoppade 120, eftersom det är så jävla farligt. Och jag vågar stå för att jag ramlade av den gången, men so what? Det händer.
Men tack för kommentaren, den gjorde mig bara starkare!
Nepp, nu ska jag ut och ta ett ridpass på Silver, tänkte att vi skulle testa på 120 bana idag, ses :D

Hellooo preciouuuusss

Idag har jag blivit förälskad i Lamicell Sport schabraken som dessutom är på rea eftersom det är vår/sommarens kollektion. Älskar det limegröna, men detta turkosa är ju bara top of the line. Sedan kikade jag in på Hööks en snabbis och då tyckte jag att ett par stigbyglar därifrån passade underbart fint till schabraket!
Perfektion.

Promenix

Idag får Silver sig en promenad ute. Jag går brevid eftersom han kanske har träningsvärk (eller han HAR träningsvärk) från igår. Vill bara få värma upp musklerna lite så han inte blir stel. Kan vara skönt för honom att slippa mig på ryggen också, haha.
Dessutom lär ju inte jag kunna rida med mitt finger. Det är så svullet att jag inte kan böja det.. Så jag får nog åka till sjukhuset med det, mamma tror att det är brutet (hon är sjuksköterska). Skitskitskit också, orkar inte gå runt med nån jobbig skena på fingret. Blääää.
Fy vad han såg ut i sin långa päls i vintras/våras, haha. Han passar inte i vinterpäls! Freja & Idomin gör det dock, men det är ju bara för att de är kallblod, kallblod passar alltid lång päls och man :)

Gårdagens outfit

Jag
Hjälm - Lamicell Master
Väst - Racesafe
'Stövlar' - Tretorn Midcut
T-shirt - Reebok
Ridbyxor - Everest (då Staduim sålde ridutrustning)

Silver
Sadel - Pessoa Amo
Träns - Capriole
Förbygel/brösta - Equipe
Scabrak - Globus
Stigbyglar - Sprenger

Tävlingsoutfit

Snyggt tycker jag! Ni då?
Scapa, GlenGordon, Jin Stirrup.
Dock har jag ingen aning om vad de orange/bruna benskydden är för märke eller vart de finns. Har letat, men hittar ingen sida som säljer! Hade varit perfekt till Silver eftersom han har brun sadel. Och ett Scapa på det.. Mums!

Hoppbilder

Här är resten av bilderna! Detta är uppvärmningen också.
Vi hoppade detta hindret några gånger efter att vi kom fel på 120. Sänkte väldigt mycket för att se om han var rädd om sig eller så, men han hoppade som vanligt. Så det var mest för sakens skull.

Dagens ridpass

Här kommer den bättre delen av passet, haha. I början när vi värmde upp lite och så.
Han var väldigt stark men lyssnade när jag ville honom något. Han var riktigt fin i galoppen i uppvärmningen också, super! Jag känner att han har fått sina muskler i rumpan nu, och även en del i ryggen det senaste. Han trycker upp sig så grymt mycket innan hindret, han exploderar liksom när han hoppar av. Jag känner skillnad, han hoppar mer med sin rygg nu. Hoppade som en fjäder och tyckte det var roligare än någonsin tror jag! Speciellt när han äntligen fick hoppa sitt 120 hinder, och han passar på att hoppa 140, herregud.. Haha.
Han var riktigt fräsch idag alltså! :D
Det blev 9 bilder som blev bra, så jag lägger upp 4 nu och 5 senare ikväll! :)

HAHAHAHAHA

Kan inget annat än att bara ÄLSKA livet. Flög (bokstavligen!) av Silver när vi hoppade ett 120 hinder, han kom fel och tog ett språng på 140. Jag hängde absolut inte med och landade med ett otroligt svullet finger och jag känner hur snett det är. Det bästa är ju att mamma fick hela serien på kort, hahahahaha!
Jag är för feg för att visa er, skäms så mycket över det, samtidigt som det ser hur kul ut som helst. Ni får inte se de bilderna, haha. Här är en bild precis innan, Silver taggar järnet!
(Silver klarade sig helt utan skador, han tyckte det var mega roligt och började bocka efteråt, söten! ♥)

Hoppning på gång

Nu ska jag bara byta om och sen ut och fixa i ordning Silver. Ska hoppa i paddocken, det var så mega längesen vi hoppade (om man inte räknar med när vi skuttade i trav för några dagar sedan typ..). Mamma agerar självklart fotograf som vanligt :)
Idag ska vi se ut ungefär såhär. Svart linne, beigea ridbyxor, "stövlarna", hjälmen, schabraket men med brun sadel + träns och svarta benskydd. Och min nya fina brösta som jag skulle kunna gifta mig med.

Dagens ridpass!

Silver gick väldigt bra idag. Jag försökte så smått samla honom i galoppen utan att han tappade formen och bara "krökte" med nacken. I början var det svårt att känna av honom eftersom jag inte ridit honom så samlad (i galoppen) på väldigt väldigt länge. Han ska ju ridas lång och låg för att stärka ryggen. Men idag kände jag att vi skulle testa att samla lite.
Han var lite svår i början och han blev väldigt stark pga att han tycker det är jobbigt. Men jag la små volter hela tiden och försökte få honom koncentrera sig på annat så att han inte sprang i väg. Han bar sig riktigt bra om vart annat och ibland tappade han bort sig själv lite och blev i otakt, försökte smita lite från arbetet etc. Men han kämpade på jättebra och jag kan inget annat säga än att jag är supernöjd med honom! :)
När han hade galopperat fram sig så samlade jag honom ytterligare och han skötte sig lika bra där. Ju mer samlad han är desto mer kontroll känns det som att jag har. När han inte var lika stark längre och började arbeta ordentligt så övade vi på galoppombyten från små volter. Han tar inte helt rena galoppombyten då jag jobbar honom lång-låg eftersom han inte har så bra kroppskontroll då. Om ni förstår hur jag menar, haha!
Men vi fick till ca 5-6 st helt rena av kanske 8-9 st och det kändes jättebra! Så efter ett klockrent byte så travade jag av honom - lång-låg - och sedan skrittade jag av honom en sväng ute på hårt underlag.
Lång beskrivning av dagens ridpass, men det var bara för att han var så otroligt duktig! :)
I morgon blir det riktig hoppning, ska bli kul!

Equi-Theme/PFIFF?

Jag har letat jättelänge och överallt efter ett par aprikos-beige/gråa Equi-Theme ridbyxor, men jag hittar dem ingenstans. Förutom utomlands! Då är frakten mer än själva rydbyxorna, känns onödigt. Men hur som helst har jag gått och drunknat i dessa, de är så himla fina.
Kollade lite nyss också, men på svenska hemsidor. Då hittar jag 2 st liknande fast med ljusblå och lila skoning. Inte som Equi-Themes, men ändå snygga också. Har blivit kär i tvåfärgade ridbyxor!
De är i alla fall från PFIFF och finns i Sverige att beställa.
I så fall siktar jag nog in mig på de ljusblå. Allra helst Equi-Themes, men är det värt att beställa utomlands då frakten blir mer än ridbyxorna? Hm, vet inte riktigt..

Det var nog inte meningen..

Det blev verkligen inget ordentligt ridpass idag. Jag skrittade i 5-8 minuter i hagen och hörde och såg att en älg var där, men äh tänkte jag. Silver verkade inte bry sig så jag fortsatte (det var kolsvart ute). Men jag kände att jag var rädd och spände mig vilket ledde till att han också gjorde det.. Typiskt, alltid jag som ska förstöra.
Hann ta några travsteg, men så slutade jag där, mamma gick med mig en sväng ut i stället. Så vi hann komma 400 meter från stallet och Freja gnäggade heeeela den biten. När vi var ganska långt upp i området så hörde vi henne fortfarande, så vi vågade faktiskt inte chansa, vi tänkte att hon skulle gå igenom staketet (hon har aldrig gjort det, men hon har heller aldrig gnäggat så efter Silver). Det var nog helt enkelt inte meningen att vi skulle rida idag! Men förövrigt var han jäääätttemegafin den biten vi hann komma.
Testade den nya förbygeln och han passade super i den. Dock liten för att vara storlek full, han är dessutom ganska tunn för tillfället! Men den satt bra annars. Tog faktiskt på martingalet för att känna på det, men han kändes rätt tung då. Vet inte om det var martingalet som påverkade, testade det mest bara för att det var nytt :)
Resåren ser jättekort ut här, men det är vinkeln.
Kan inte hjälpa att jag tycker han är otroligt snygg i förbygel. Konstigt tycker jag, men sant!

CR på GRK

Den 2 oktober har jag ägt min ängel i ett helt år. Det firar vi med att hoppa en CR på Gråbo RK. Det blir troligtvis 100/100 eller om allt känns toppen 100/110. Men jag tror det blir två 100 rundor. Vilket motsvarar LB. Ska bli kul, och hoppas på bra resultat eftersom det är vår ett årsdag!
29 augusti 2010, då vi precis bestämt oss att köpa honom.

Nytt i Silvers garderob!

Idag på TreHästar köpte vi då spån, en grep, en sadelgjordstunnel och så lyckades jag fynda en ny (eller ja, ny och  ny) förbygel/brösta till Silver. Det ingick martingal, men den behöver vi inte. Vill bara tillägga att jag har den nästan bara för att jag tycker det är snyggt, för jag tycker det är galet fint med brösta! Vet inte riktigt varför, haha.
Ingen aning om vad det var för märke dock, köpte den där begagnad. Men det är ju sak samma, för jag älskade den från första stund :) Den är obetydligt använd dessutom.
Funderar starkt på om det är en Equipe (den jag visade för några inlägg sedan), för de är identiska! Om det är Equipe så gör ju inte det saken sämre, haha!
Den är i alla fall i brunt läder med resårbrösta som är grön med gula streck. Svårt att få till rätt färg dock!
Hur snygg tror ni inte att denna är till mitt gröna Globus schabrak? Schabraket är den gröna färgen och passpoalen är den gula. Klockrent! Dock är det dressyrschabrak, men jag tycker inte att det ser så förfärligt ut med dressyrschabrak till allroundsadel, faktiskt :)

Hästnet

Jag tycker verkligen om Hastnet.se. Framförallt för att det är gratis att annonsera och att det är så stort (populärt). Det kommer in nya annonser varje minut typ, och det är inte svårt att hitta på sidan.
Mina KL ridbyxor satte jag ut på annons för ett tag sedan, och 20 minuter senare var de sålda. Mitt swarovskiträns satte jag ut på annons igår kväll och i morse såldes det. Älskar verkligen hästnet! :)
Nej, jag tänker inte säga "hiss". Låter så bloggigt, haha!

Tre hästar

Slutar 11.10 i morgon så då åker jag direkt hem och sen åker jag och mamma till Tre Hästar. Märkte igår att Silver fått skav från sadelgjorden (tappat päls), så vi skall köpa en sadelgjordstunnel där. Därför fick han stå idag. Det var inget sår eller så, som tur var.
Jag kommer ju säkert få med mig någonting mer hem, ni vet ju hur jag är :)
God natt!

Caprioletränset

Jag har faktiskt satt ut mitt swarovskiträns på annons nu. Jag har bara använt det några gånger och eftersom jag har för det mesta brun utrustning till Silver så känns det onödigt att bara ha det hängandes (det var för litet för Freja). Jag tycker också att det inte riktigt passar till hoppning, vilket jag och Silver ägnar oss åt!
Jag vet att jag kommer ångra mig, men bättre att det blir använt och att jag kan köpa något annat fint till Silver för de pengarna. Det var ju faktiskt ändå rätt dyrt när jag köpte det, så jag kan bara inte låta det hänga.
Det finaste tränset jag någonsin ägt, och förmodligen det finaste jag någonsin kommer att äga!

RSS 2.0