Stockholm

Stockholm i morgon!

Slutade runt 11 idag så jag cyklade hem och åkte med mamma när hon skulle iväg. Vi åkte till Kåhög och köpte foder till Silver, sen handlade vi lite och tog ut pengar till i morgon. Ska till Sveriges baksida (;)) över dagen med klassen och jag har taggat, ska shoppa JÄRNET! Hoppas på att hitta någon hästaffär som inte finns i Göteborg. Mamma sa att jag skulle unna mig något som jag verkligen ville ha, men i mitt fall är det saker till hästarna. Jaja, får se vad jag hittar. Det är ju inte helt omöjligt att shoppa om man heter Ida!

Skall ut och träna Ozzie lite nu, sen rida Silver :) Idomin och Freja vet jag inte vad jag ska göra med. Tricka dem kanske!
 


2 år sedan <3

johannn (MMS)

2 år sedan <3


Skogsrunda

Skogsrunda
(Går inte att ändra med rubrikerna, ingen aning om vad jag gjort!)
Inkommen från stallet och jag har hunnit kasta i mig en köttbullemacka också (är dock vegeterian så det blev ju soyabullemacka för mig, haha). Skrittade Silver upp till sjön, testade hur han var mellan hand och skänkel på vägen dit, kändes super! Han var väldigt mjuk och lätt från början. Sänkte sig fint och det kändes grymt verkligen. Han ville dock inte bada, haha. Men jag tvingade honom inte utan lät han göra som han ville. Och han kände för att springa på stranden. Det är ju inte direkt den längsta stranden... Men det gick bra i alla fall. Red honom på hack (ponny).
Mamma gick med Idomin i repgrimma och ledrepet. Idomin, som tyvärr är rädd för vatten, gick faktiskt fram till kanten och smakade på vattnet. Det trodde jag aldrig faktiskt! :)
Såhär torr var han efteråt. Det regnade massor! Och han blev smutsig från hacket på nosen, haha.

Lite ändringar, ny header m.m.

Byter header.
Det har ju inte handlat så mycket alls om NH eller liknande det senaste. Jag tänker såklart NH i all hantering fortfarande men jag leker inga Games t.ex längre, jag har för det mesta försökt få honom att muskla sig osv. Rider knappt i repgrimma eller halsring/löst heller, men bara för tillfället. Jag känner att den engelska ridningen övervinner NH just nu och jag tycker att seriös dressyr och hoppträning är roligare än att skutta runt i repgrimma och göra 7 Games, faktiskt. Ni ska veta att jag fortfarande tänker NH när jag hanterar hästarna och rider/tränar på deras villkor, men det är ingenting jag skriver om här för det är bara sånt som faller sig naturligt. Just nu så tycker jag att det är roligare med hopp och dressyr med Silver.
Tricktränar fortfarande Idomin och Freja och Idomin tar jag in löst från hagen, tränar löst, tänker liksom NH med honom, men inte riktigt så med Silver, för tillfället. Jag skriver inget om det, för att det är sånt som är självklart för oss.
Bara för att jag byter header och det inte står "NH" i den, betyder inte det att jag inte tänker NH längre, för det gör jag!
Idomin 'tränar' jag alltid "NH med" och så fort jag tränat honom så kommer det handla om NH och så. Men det är nog enda gången för tillfället.
På headern står det därför allroundträning, för jag tränar väldigt mycket olika grenar med hästarna.
__________________________________________________________________________
PS. Såg nu att rubrikerna helt plötsligt slutat visas i inläggen, men inte i menyn. Ska fixa detta, men först ska jag rida ut Silver. Fixar det felet senare :)

Tretorn Midcut

Idag fick Tretorn Midcut (jodhpurs & chaps) följa med mig hem. Jag skulle köpa ett rött schabrak till Silver (hittade dock inget) och prova Mountain Horse stövlar. Det blev inga Mountain Horse, för min storlek fanns inte inne så jag provade ett par för små, haha.
Tycker egentligen att Tretorn har fula stövlar, men dessa har inte "flärpen" längst upp vid skaftet och var dessutom grå/silvriga. Inte lika utstickande alltså. Och jag skulle över hvuudtaget inte köpa stövlar, men det bara blev så. Jag älskar dem redan!

Mobilinlägg

dsc06219 (MMS)

Efter en springtur blir det lite sallad. Sen ut och rida Silver. Idag ska han bara ridas igenom lite. Vilade igår och hoppades i förrgår, han behöver inte gå så hårt idag :)


Såhär ligger det till

God morgon.
Dååålig uppdatering var det här! Tycker faktiskt inte att det är lika roligt längre, så jag kommer uppdatera när jag har något att säga eller när jag har lust. Och det känns inte så ofta, tyvärr.. Men vi hörs när vi hörs :)
Ha det bra, tjarå!
'Jag' och Sille igår.
(Jag "överskänklar" honom för han glömmer baken i skänkelvikningarna i början).
Han var grym igår för övrigt.

Djurskötare

Jag har studiedag idag, så skönt. Är visserligen fortfarande småsjuk, men men. Ska snart duscha och äta, får se om jag rider nu på morgonen eller senare :)

Mormor skulle iväg på någon bussresa idag så hon bad mig passa djuren. Stina (en av hundarna) ska få valpar på onsdag och Maja (en av katterna) har fått kattungar. Så mormor kommer ha hur många djur som helst, haha. Men hon har ju både katt- och hundkennel så det är inte så konstigt :)
Just nu har hon tre hundar (Stina, Alma och Skrållan) och fyra katter (Linus, Signe,  Snövit och Maja).
Nu måste jag duscha, sen cyklar jag bort till mormor :)

Min sessa Alma :)

Linus :)

Alma igen!

Gammal bild på mig med Alma, Skrållan och stina.
Från 2008. Då var Alma 6 år, Skrållan 3 och Stina 1.


Busiga ponnyn

Idag fick Freja sig ett lite rörigt pass. Det blev både dressyr och helt plöstligt spontanhoppning. Hon skötte sig perfekt. Hon kan ju verkligen inte hoppa, helt omöjligt eftersom hon stannar efter varje hinder, men idag kom hon över flera gånger och hon hoppar "högt" över! :) Träning ger färdighet, vi ska fortsätta med detta, för det går.

Visst är hon söt även fast hon är en envis, tjock och busig ponny? :D


Tömkörning

Hejhopp. Gick upp kl 7 och fodrade mina små ponnysar. De fick stå inne i natt för det började åska, blåsa och regna en massa på kvällen! Tog in dem efter att jag tömkört Silver. Plockade 3 kg (!) gräs som de fick dela på. Inte kul att plocka gräs kl 10 på kvällen i regn, åska och blåst. Men så fick det bli, haha! Blandade ut det med hö också.

Igår tömkörde jag Silver. Eftersom jag är sjuk så kan inte jag röra på mig, eller jo men jag blir helt slut efter några meter, så det blev mest skrittarbete. Jobbade på undertrampet och därefter hans form. Om jag är "på" honom med trampet så fixar han formen själv i tömkörningen nu, så duktig! :)
Han behöver inget stöd eller ständig hjälp med att fånga och samla upp sig själv längre (i tömkörningen), utan jag bara styr honom med rösten och han hittar sig själv utan min hjälp. Självklart hjälper jag ju honom om han behöver, men jag tycker det är bra att han kan klara sig på egen hand också :) Och så har han blivit väldigt känslig för bettet nu, eftersom jag ridit mycket på hackamore. Han reds ju på pelham innan och blivit ryckt/sliten/dragen i munnen och blivit helt stum efter det. Jag har försökt få tillbaka "känslan" och nu behöver man knappt hålla i honom över huvudtaget. Så kul! :) Han kommer bli en liten muskelknutte snart hoppas jag på.

Gammal bild på min prinsessa Freja från förra vintern :)


Dunder

God, eller mindre god morgon. Är nämligen hur förkyld som helst idag, men det började i förrgår. I natt har jag i alla fall sovit i ungefär 7 timmar - rekord! Vaknade utan röst och kunde inte andas med näsan, och inte änns Otrivin hjälper idag, underbart. Till det kom hosta också. Det vill säga riktigt dunderförkyld.

I förrgår red jag en stund på min fina prinsessa. Egentligen var det ju Idomins benlindor, men var ju bara tvungen att se hur hon såg ut i rött! Tyckte hon passade jättefint i det, även fast hon har ljusbrunt/fux i sig. Och hon fick en fläta (som Idomin har på bild lite längre ner), tillsammans med sitt långa hovskägg, nya träns och röda benlindor då blev hon så himla söt!
Igår "vilade" hon, eftersom hon blir jätteuttråkad om man rider varje dag. Jag rider henne varannan dag nu. Hon är verkligen ingen ridhäst egentligen, bara om man går i skogen, det tycker hon om! Därför kan hon "busa" om man rider henne i paddock/hagen, för att hon tycker det är sååå tråkigt.
Även fast jag är sjuk så ska jag rida henne idag. :)

I förrgår hade jag och Silver markarbete med bommar, han var jätteduktig om jag minns rätt, haha. I går hade vi lite "hoppning" om man kan kalla det så, små gymnastikhinder på max 50 cm. Hoppade oxer (inte gymnastikhoppning egentligen men.. haha) och studs. Han var grym (t pigg!) :) Idag ska han tömköras och sen betas lite.

Idomin ska trickas om jag orkar.

Fina Freja.


Retards no 1


Såhär kan det se ut i min mopsklass.


Riktigt off idag

Lite lågt på uppdatera-hållet. Känner att jag inte har ork eller lust. Speciellt inte när vädret är som det är. Kommer skriva här när jag har lust och just nu känns det väldigt sällan. Jag vill inte känna att jag måste skriva om hästarna/annat varje dag, man tröttnar i längden, jag i alla fall.

Dum som jag är så har jag låtit Silver stå i två dagar nu, hatar verkligen mig själv när jag gör så. Idag regnar det som bara den, men han ska inte stå en dag till. Tänkte tömköra och varva med longering i hagen/gräspaddocken. Kan vara bra att han får gå något pass i veckan utan sadel och vikt på ryggen. Så jag tyckte att det passade i detta vädret för jag känner inte för att rida idag.

Tänkte knäppa på en fotofilm som jag fick från Digital Foto idag och sen ut till stallet. Vi hörs någon annan dag.


Buga

En film från idag när Idomin bugar :)


Grattis världens bästa Idomin!

Grattis till min finaste pojke som blir 12 år idag! 
Äppelbo Idomin 14-05-1999

Han fick röda benlindor och minimorötter i present :D


första gången jag gör en sådanhär fläta, M...

dsc06207 (MMS)

första gången jag gör en sådanhär fläta, Min sötnos <3


silver fick samma färg som freja idag:)

dsc06203 (MMS)

silver fick samma färg som freja idag:)


min prinsessa just nu!

dsc06197 (MMS)

min prinsessa just nu!


Bästa på jorden


You made me who I am.


Åska

Sprang precis ut och tog in hästarna eftersom det började åska. När jag hade tagit in Silver (tar en häst i taget) så började det regna/hagla också. När Freja var inne så var det ju bara Idomin kvar och han är rädd för både vatten och åska och så var han ensam kvar i hagen, stackarn. Nu är de inne och jag ska fylla på nytt vatten. Får se om de står inne inatt eller går ut senare ikväll.
Jag rider Silver och tränar Idomin senare om det slutar åska.


Dagens ridpass

Det blev ett lite oseriöst ridpass, haha. Kände att jag var helt lam så jag orkade inte. Red i ungefär 30-45 minuter eller något. Försökte jobba lite sundtals och då gick det kalas.
Började med att Silver hade ett grässtrå i munnen så han såg ut som en bonde. JAG VET, det var inte änns roligt men jag skrattade ju ihjäl mig, haha. Så kul att han var helt omedveten. Absolut inte roligt, men jag och min humor är ju sinnes. Sen hade han trampat i leran där det var typ bronsfärgat vatten/gegga. Och jag tyckte det var jättekul eftersom det var brons och han heter Silver. Hahaha, åh det är ju synd om mig alltså.

Men han var fin i galoppen idag, speciellt i högervarvet (vårat "svåra" varv). Jobbade ganska mycket i galoppen för där gick det bäst, och jag kände att jag inte orkade arbeta så mycket i traven när det gick bra i galoppen. Så det var bara att fortsätta i galoppen eftersom det kändes så bra.

Grässtrået, haha! :)

Min fina Silver ♥


Dagens ridpass

Idag hade vi ett intensivt dressyrpass, jag och Silver. Vi testade oss på galoppiruett och det fick jättebra. Tänkte fortsätta på samma spår i morgon ungefär. Vi hade en fin känsla och han var verkligen på topp idag. Om vi fortsätter såhär så kommer han bli muskelknutte på bara några veckor!

Min snygging!


Ridtur runt sjön

Red Silver runt sjön igår. Det är jättemysiga skogsvägar också, så vi galopperade lite på dem. Han uppskattade det verkligen och var jätteglad. Första gången han går över träbron här också, men absolut ingen reaktion, han hade fortfarande öronen lika mycket framåt som alltid.

Nu ska jag ut och ta ett markarbete/dressyrpass med honom.
Förlåt för dålig uppdatering, men jag har tappat sugen och har inte riktigt tid just nu.


Blir galen

Ta mig ifrån det här j-vla skitstället. Klarar inte av att bo här längre.


Pullarnosgrimma & nytt pannband

Ja, Silver har pullarnosgrimma nu. Och det är inte för att stänga igen munnen, verkligen inte! Men han leker så mycket med bettet och det ligger "aldrig" stilla, glappar osv (nej det är inte för stort/litet, nej han har inte fel på tänderna, nej han har inte ont). Jag vill inte att ni ska missuppfatta, men jag har pullarnosgrimma (ibland, inte alltid!) för att nosremmen gör att bettet ligger stilla, han kan fortfarande leka lite med det, men glappar inte eftersom remmen håller bettet stilla. Den sitter inte hårt, men den håller bettet på rätt ställe i rätt position. Det gör att han kan koncentrera sig mer på ridningen och bettet ligger stilla och skaver inte på tänderna. Förstår ni?

Gjorde en makeover på ett gammalt pullarnos igår, såhär fint blev resultatet!:

Mamma köpte ett fint pannband med dubbla rader stenar på igår också. Silver passar så bra i det. Jag satte på det på pullarnostränset och det passade perfekt :)


Börjar bli ljust ute. Hästarna släpps på "...

dsc06191 (MMS)

Börjar bli ljust ute. Hästarna släpps på "sommarbete" och första natten kan inte jag sova. Just nu står alla 3 och häng-sover i hörnet:) Men jag ska FÖRSÖKA sova nu faktiskt. Hörs imorgon med bilder på makeover-tränset jag gjorde till Silver idag :-D Nattinatt


.

..och där var min dag förstörd!


Senaste ridpassen

Jag har glömt/inte haft tid att skriva om de senaste ridpassen med Silver kom jag just på. Så jag tänkte göra det nu, lite kort bara. :) (märkte att det blev långt..)

I onsdags red vi markarbete/dressyr på hacket. Han är ofta ganska hög i sin form och ibland känns det som om han inte får upp ryggen ordentligt, så jag försökte rida honom i en lång och låg form. Till en början var det lite missuppfattningar (han trodde att han fick sträcka ut i stället för att jobba i en lång-låg form t.ex) men in mot mitten gick det bättre. Skrittade en hel del + skänkelvikningar osv. Började att jobba honom i samma form i traven men det blev nog lite för fort fram, så jag fortsatte med skritten i stället. Han var jätteduktig, vi red nog i 40 minuter. :)

I torsdags hade vi en rolig hoppövning. Jag ställde upp tre hinder på medellinjen (rakt igenom), så att man kunde hoppa dem samma väg som man red serpentiner. Alltså tre serpentin-hinder kan man säga. I mitten av varje serpentin stog ett hinder. Jag gjorde detta för att då skulle han inte hinna få upp sin väldigt snabba galopp, han blir alltid så het vid hoppningen. Då kom vi i bättre hastighet på hindrena och han hann inte bli het och "okontrollerbar". Han fick tänka och jobba lite med hjärnan också eftersom han måste byta galopp, och det gör han bara 2-3 språng innan hindret. Det var roligt och i slutet hoppade vi hindrena i serpentiner/volter lite hur som helst och det blev omhoppningssvängar i den farten vi fick upp, haha! :D

I går vilade han.


En hoppbild på mig och Silver för ett tag sen (print.).


Just nu :)Sitter i klassrummet med Lovisa och lyssnar på grymmaste låten. Har kopplat laptopen till overhead-högtalarna och har på högsta, wohoo :D
Slutar 13.45 idag, har visserligen bara "sprungit" ca 7 km idag, så vi har bara en lektion.
Hörs senare ;)


Bilderna, äntligen

Äntligen funkade det att ladda upp bilderna! Mest bara för att jag bytte data och laddade upp dem från lilla datan. Här är de hur som helst :)

Flyttar framdelen helt löst. Vi har även påbörjat The Sideways Game löst uppsuttet (men såklart kan han det engelskt).

Det var bildbomben :)


Ledsen!

Ledsen för att jag inte laddade upp bilderna igår, men jag fick helt plötsligt oväntat mycket att göra på en kväll så det fanns verkligen inte en enda ledig minut till det. Egentligen spelar det ingen roll eftersom det fortfarande inte funkar att ladda upp bilderna. Det står att en popup-blockerare är på, men jag har redan stängt av den så jag vet inte vad det är för fel. Hatar verkligen blogg.se, det funkar ju aldrig här!
Det fungerar inte att ladda upp bilder från arkivet heller (för min del), bara så att ni vet.
____________________________________________________________________________________
Denna dagen har varit jättekonstig. Det har varit helt dött på skolan och hela klassen har varit tyst mesta delen av dagen. Alla var verkligen jättenedstämda. Peter (lärare) märkte det så han sa att vi skulle gå hem och rensa tankarna, så vi behövde inte ha några mer lektioner. Vi slutade 11.45 just därför. Grym lärare.

Dock så hjälper ju inte det att lösa mitt andra plugg. Tänkte ta tag i SV, musik och NO alldeles strax. Så seeegt!


Jobbig onsdag som vanligt

Det gick inte att ladda upp bilderna igår kväll, men nu sitter jag i skolan med en skol-laptop så jag har inte bilderna här. Ska försöka ladda upp dem senare idag om det fungerar då.
Jag slutar fyra idag, men vi får nog gå tidigare från NOn får jag hoppas.

Detta var den enda bilden som gick att ladda upp tyvärr (igår. Den är från arkivet).
Ska kolla några grymmis bloggar innan jag fortsätter jobba. Kan behövas en dag som denna. J-vla skitdag rent utsagt.
Ciao.


Ängel


Min ängel och jag igår.

Sitter som vanligt i skolan och har allmänt tråkigt. Har strimma egentligen men jag orkar inte arbeta, så jag väntar tills idrotten börjar. Det vill säga typ 2, haha. Pratar med Lovisa som är sjuk idag på facebook, det är väl så jag kommer få spendera min tid här. För jag orkar verkligen inte längre. Skiter i alla arbeten, fan. Tröttnat rejält. Jag kommer ju ändå få IG så det finns inget hopp ändå :)

Just tooo update yaaa!
Hörs senare, pussar


Red silver löst idag, nästan hela passet. ...

dsc06184 (MMS)

Red silver löst idag, nästan hela passet. Mamma fotade så imorgon får ni bildbomb! Men nu ska jag sova, god natt:)


7 månader idag


Idag har jag haft min ängel i hela 7 månader.


gammal bild på silver. Vilken otur att jag...

dsc06129 (MMS)

gammal bild på silver. Vilken otur att jag vaknade med huvudvärk och förkylning i morse. Vilket betyder att jag ska vara hemma idag! Ligger just nu i sängen och väntar på att tabletten ska hjälpa till att få bort huvudvärken, men jag klagar inte! Älskar att vara hemma, oavsett hur sjuk jag är. Hörs senare om jag mår bättre :)


Dopp i dammen.. nästan

Hästarna är inne och nu är det bara sova för mig som är kvar. Funderar på att vara hemma i morgon, jag har sån ångest att jag har lust att bara gråta och skrika. Men det hjälper ju inte, någon gång måste jag ju gå till skolan. Som för övrigt är det värsta stället som verkligen existerar.

Lina var här och mockade förut och hon hade med sig Texas. Vi gick upp till dammen bakom stallet och han skulle bara dricka, slutade dock med att han hoppade i från kanten och badade istället. Sen gick vi dit igen och då fick han frispel och bara sprang som en galning, bland annat i vattnet. Han måste nog trott att jag hade världslångt koppel eller något. Jag var verkligen EN MILLIMETER från att trilla i. Och den dammen är ju inte direkt fräsch. Den luktar sååå äckligt och det är dybotten. Jag var tvungen att släppa honom annars hade jag faceplantat i lerdammen, mysigt. Då simmade han iväg, haha. Sedan fick vi ställa oss bakom träd för att han inte skulle springa över en. Respekt är nog det sista den hunden har!

Men nu ska jag sova snart. ÅÅÅÅÅÅH ÅNGEST!


Mycket jobb på lite tid

Här är en jämförelsebild på Silver. Även om det bara är ca 1 ½ månad så ser man att han lagt på sig, både fett och muskler. Precis det jag ville. Det syns kanske inte jättemycket, men man känner det och jag ser det.
Kolla och jämför t.ex: korset, länden + buken, bogen + bringan.

Man ser att han lagt på sig som mest vid länden och mittemot: buken. Han ser och är inte lika svankig där längre (vid virveln ungefär). Även så ser man väldigt mycket på bringan och bogen.
Det var en dålig jämförelsebild om man syftar på halsen, men där har han lagt på sig på "bredden" liksom. Halsen är mer rund nu. Innan var den platt och rak. Det syns kanske lite på bilden om man tittar noggrant :)

Jag är i alla fall glad att han lagt på sig över huvudtaget, innan kändes han som ett skelett. Men eftersom vi har tränat hårt i ca 1-1½ månad, ökat på foderintaget + höet och han har ätit upp sig i hagen och sprungit i hagen så ger det ju resultat, även fast det inte är lång tid alls. Tänk hur snygg han kommer vara i juni-juli! :D

Dessutom har han fått en snyggare färg nu. Han är lite prickig, lite rödskimmel nästan! :)


Silver idag!

Jag och Sillepille invigde maj genom att rida i halsring och löst. Värmde först upp i halsring, gjorde skänkelvikningar, fram/bakdelsvändningar och lite vanliga saker. Sedan ville jag testa löst bara för att han var så himla duktig så jag tog av halsringen. Då var han ju ännu duktigare, haha. Vi tog faktiskt några galoppfattningar när han var helt lös, och det är happy-moment vill jag säga! Jag behöver bara sakta ner med rösten nu, säga 'stanna' till exempel. Han var verkligen grym idag, älskar när han väljer att lita på mig. Man blir så glad!
Min fina <3

Vi gjorde lite friendly game också, men jag tog av repet från sticken. Så jag använde repet som halsring sen, haha. Det var faktiskt bra till halsring, för det är lagom långt och sådär. På bilden hade jag inte "satt ihop" det till en halsring än, men jag lovar att han inte trasslade in sig. Han stod mest och åt när han väl fick chansen, söten. :)
Här kommer lite bilder.
Min privatfotograf (xD) kunde inte fota idag, så jag tog bara från marken.

Har även en hel del bilder på alla hästarna i hagen. Fast jag sparar de bilderna till senare! :)


Sitter på sille just nu. Vi rider löst ida...

dsc06186 (MMS)

Sitter på sille just nu. Vi rider löst idag, han är jätteduktig! :-D <3


RSS 2.0