Gårdagens ridpass

Igår var Silver lite seg faktiskt. Det är jobbigt när han är det för om man inte har spö för att peta med tappar han bakbenen och tempot helt och hållet. Om man har spö blir han spänd och är näst intill omöjlig att jobba med. Då koncentrerar han sig på spöet.
Körde en ny metod att i stället för spöet, och det var att galoppera runt honom på hyffsat långa tyglar så han får sträcka ut och tagga till, det hjälpte mycket bättre. (Självklart efter att han var uppvärmd).
Jobbade honom i så låg och lång form som möjligt. Längde några gånger för att han skulle bli ännu längre och lägre. I uppvärmningen i början var han hängig i handen och han låg på bogarna. Men det blev bättre när vi hade travat ordentligt. Efteråt red vi väldigt mycket volter (då han blir stark på större volter/fyrkanten) och 3 cavalettibommar, varav den i mitten var upphöjd i slutet. Och inpå halva passet/i slutet var han riktigt fin i traven. Fick honom i en jättedjup och väldigt bekväm form då! :)
Som jag säkert nämnt innan så är han inte tillräckligt stark i ryggen ännu att bära sig korrekt i traven, men vi jobbar på för fullt.
Bilderna är fotade i början (uppvärmningen), om ni undrar varför han inte har så mycket bakben så är det för att vi precis börjat trava och jobba. Han var som sagt hängig i handen i början. Här försökte jag bara få honom att höja sin rygg och bli låg.
Skulle precis ge honom beröm.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0