Filmtajm

Idag är mitt huvud svullet (känns det som). Det känns som om nån har spänt värsta hårda remmen runt det eller något. Feber har jag nog också faktiskt..

Jag tvingade mamma att åka och handla Ben & Jerry's till mig eftersom jag ska kolla på en film kl 15.00. Hoppas på att hon åker snart, jag är jättesugen på Strawberry Cheesecake som är min favorit. Det är förresten Hannah Montana the Movie som jag ska kolla på, haha. Åh, vilken nörd jag är, men jag har inte sätt den än :)
Hannah Montana, Ben&Jerry's, Cola och Kinder Maxi choklad - älskar att vara sjuk.

Detta publicerades 13.37, tyder det på att man är elit då eller? :)


God natt

Idag har jag sovit jättemycket, skönt och välbehövligt. Kommer inte gå till skolan i morgon, väldigt skönt det också. Behöver komma därifrån, helst seriöst. Är så trött på skolan att jag nästan har lust att bara.. Vet inte vad.

Jag får se om jag orkar ta kort på hästarna i hagen eller någonting imorgon, kan ju inte vara helt isolerad från omvärlden. Idag fick jag förresten gå runt och dra en extra mellantråd runt alla stolpar eftersom min lilla korv Idomin stog utanför och åt. Så fort jag kom nära så kastade han sig bakåt (han vet att han inte får stå så). Då var man ju inte alls irriterad eller något.

Dags att sova för 4e gången idag, god natt!


Why don't you stand up, be a man about it?

Jag är helt slut verkligen!
Idag har jag lyckats äta i alla fall, lite men alltid något. Jag mår illa och jag lovar att middagen inte kommer vara länge till i magen.
Stackars hästarna som fått stå i flera dagar, men jag blir anfådd av att resa mig från soffan bara. Jag tog ut hästarna i hagen förut och när jag kom in somnade jag som en stock på soffan för jag blev så trött. Något står inte rätt till! 
Nu börjar jag bli trött igen för jag har varit vaken i 2 timmar, väldigt ansträngande om ni frågar mig.

Dags att sova!


GBG HS 2011

God kväll (natt)!
Är hemma från Horse Show nu, orkade ta mig dit faktiskt, galant! Köpte bara lite saker. Ville köpa ett pannband som jag kärade ner mig i, men hittade inte montern när jag skulle gå tillbaka.. Så typiskt mig.
Köpt i alla fall Schockemöhle benlindor, carrot stick och fleecetäcke!


Japp, det var det lilla jag köpte!


I know i've been dying

Jag känner mig såååå äcklig, haha. Har inte duschat på några dagar, är sjuk, smutsiga kläder och allt, men jag orkar inte göra någonting. Blir alldeles yr så fort jag reser mig upp eller rör mig för fort och min mage går av på mitten snart! Jag sov i jeans i natt för att jag inte kunde byta, jag var för trött och yr för det. Galet? Ja.
Funderar på att äta, har inte ätit på ett dygn eller nåt. Inte för att jag är hungrig men ändå.

Jag får ta och trycka i mig några treo och voltaren så kanske jag kan överleva Horse Show senare idag. Vi har biljetter från 17-22 i alla fall.

Heido.


Livar upp stämningen

Usch vad jag mår dåligt. En fredag och allt!
Livar upp denna dystra stämning med Minnah på högsta volym, följt av Paramore och Escape The Fate :)
Jag tror tyvärr att Silver får stå idag också, jag är alldeles för groggy för att orkar ta mig ut och träna honom.

Ha en grym fredag vänner!


Så trevligt då

Jag är helt varm, fast jag fryser. Jag har blivit förkyld och fått feber också, så mamma tror att det är influensan i stället. Min mage kurrar fast inte för att jag är hungrig. Jag vill verkligen inte vara sjuk, speciellt inte när det är helg och Horse Show. EN GÅNG om året och exakt just då ska jag självklart bli sjuk. Så himlahimlahimla typiskt.
Det är väl bara att bita ihop och hålla ut antar jag.

Det som är jobbigt är att Silver inte får vila 2 dagar i rad, jag får så dåligt samvete då. Jag måste alltså ut till stallet sen och träna honom, stackars lilla häst.


Havreflarn

Jag blev lite bättre förut, så jag bakade havreflarn (som blev jättemånga och jättegoda. Nu har det dock blivit värre igen.. Orkar inte vara sjuk, det var det absolut sista som behövdes! Måste bara bli hyffsat bra till imorgon då det är GBG HS för min del. Uschuschusch för att må illa alltså.

Just nu kollar jag på Oprah och det handlar om Michael Jackson. Hans mamma är där och berättar om den 25 juni 2009. Hemskt!


Magsjuk

God eller mindre god morgon.
"Äntligen" var jag och Lovisa färdiga med SO arbetet och skulle lämna in det idag. Så trevligt att jag gick ut för att hämta cykeln i morse så kräks jag. Sen har det bara fortsatt. Idag är jag alltså hemma och mamma lämnar arbetet till Lovisa i skolan.
Jag är helt vit i ansiktet och mår ständigt illa.
Ingen höjdare!


Trötttttt

Dåligt samvete får jag, men jag tränar inte hästarna idag. Jag har gjort SO större delen utav dagen och ska snart fortsätta med engelskan. Klockan hinner gå så fort och nu är det ju nästan natt. Dem har vilodag imorgon egentligen, men jag flyttar den till idag i stället.
Vi hörs imorgon i stället. Idag är jag helt trött i huvudet..


Mellis

Skönt att sluta 13.45 idag. Nu är jag hemma och ska precis äta mellis; risifrutti, kanelbulle och äppeljuice. Efter mellanmål ska jag plugga, eller rättare sagt göra 20 enormt jobbiga frågor i SO och sen engelska. Jag har pluggat ovanligt mycket denna veckan, inte för att det lönar sig men ändå.

Mamma fixar i stallet idag igen, jag har inte mockat på hela veckan, tackar! Idomin och Silver får samma träning som de fick igår (7 games - circling och porcupine). Freja ska nog bara borstas lite.


Träningspass

Idag var både Silver och Idomin duktiga! Dem fick likadan träning nästan.

Silver fick Circling Game och Porcupine Game träning. Han var jätteduktig! I slutet kunde jag hålla handen på hans manke och han travade runt mig. Det blev inte så lång träning eftersom jag slutar när han tycker det är som roligast. Det blev i ca 20-30 minuter. Grym var han i alla fall och hade innerörat snett mot mig hela tiden, så han lyssnade jättebra. Jag är supernöjd med honom idag!

Idomin har svårt för Circling Game eftersom han är så närgången och vill alltid stå brevid mig. Men efter ett tips från en Westerntränare i Ponnyakuten så funkade det! I slutet så höjde jag bara handen så började han trava och när jag satte mig ner kom han in till mig. Vi höll på i ca 20 minuter eftersom han precis förstod/lärt sig vad jag menade.
Efter ett tag blir han lyhörd för småsmå signaler och lyssnar bara jag tänker "stanna". Eller när jag stelnar till i repet så saktar han ner och undrar vad jag menar. Också jättenöjd med Idomin idag! Speciell med tanke på att han inte tränats så mycket det sista.

Bild från sommaren 2009 :)

Jag tänkte sova nu faktiskt. Är trött som få. Idag har det varit fullt ös - medvetslös. Förresten så sover jag på soffan nu eftersom min säng är så obekväm. Jag får så ont i ryggen av den! Älskar att sova på soffan, haha.
Snart ska vi hämta min nya säng också, skönt!

God natt :)


Stallet

Jag tycker att jag har segat mig tillräckligt så snart ska jag ut till stallet och göra NH övningar med Silver och Idomin.

Hörs senare!


Damp-ponny bortskänkes

Klockan är kvart i 9 och nu är jag inne från stallet. Jag glömde helt av tiden när vi red så jag red säkert i 2 timmar. Jag slutar inte förräns det går bra, men jag var tvungen att sluta även när det gick dåligt idag. Kan ni förstå hur dåligt det gick då?
Blir så sur när Silver plockar fram sin äckliga clareberg-sida och börjar bete sig som han gjorde förut! Hatar att han blir den där hetsiga studsbollen, speciellt i höger varvet. Det var omöjligt att galoppera i höger varv idag. OMÖJLIGT. Han bara hoppade fram, ställde sig lite smått på bakbenen och kastade sig framåt. Idag var han extrem för såhär har han aldrig gjort förut. Ibland beter han sig som en treåring. Kan man förstå att denna hästen är 16 år? Skulle inte tro det.
Det som är skrämmande är ju att han går bättre på hackamoret än bett. Jag är livrädd att han har ont i tänderna, måste fråga mamma om det.
Ska jag vara ärlig så hade han överskottsenergi så det bara tjuter om det och jag har lust att ge bort honom. Det är väl ändå ingen som vill ha honom antar jag, eller någon frivillig?!
Det finns inget mer att säga, för han gick inte att jobba med idag. Sänkte sig lite fint i traven några gånger, men det var det.

I morgon ska han allt få sig ett riktigt pass från marken och sen ska jag släppa honom i hagen och tvinga honom att springa av sig järnet. Det kan ju också behövas vissa dagar!
Ja, det var därför jag inte hann träna Idomin eller massera Freja. Damphästen tog upp all min tid och förstörde min dag. Ni kanske märkt det.

Freja får stå för bilden idag.


Snabbt, snabbt

Hejhej! Jag har precis bytt om och ska dra mig ut till stallet, måste fylla på vattenkannorna innan bara. Vattnet fryser så himla fort i stallet så man får fylla på varmvatten precis innan.
Idag skall Silver få ett dressyrpass och Idomin skall också tränas av något slag. Har lite bråttom men vi hörs senare när jag kommer in.
Måste ut nu, Freja står och skriker, hon vill in!


Dagens ridpass

Idag var det ett väldigt lugnt pass för Silvers del. Kan bero på att det var halt och mörkt ute, även fast det finns lampor.
Jag joggade honom lite bara. Det kan behövas lugna ridpass ibland också. Red i hacket och barbacka, han var över förväntan för att ha vilat igår. Riktig dressyrponny börjar han bli nu, det gillar vi. Rids i jättefin form utan martingalet (han behövde martingalet för att få stöd. Han har blivit ryckt i munnen innan och han gick med huvudet i luften för han var rädd att bli ryckt igen, därför tror jag att han kände sig trygg med martingalet). Han går jättemycket bättre nu än vad han gjorde för bara några veckor sedan, man känner sån skillnad. I början var han omöjlig att jobba med för att han bara ville springa, han är helt annorlunda nu! På ett positivt sätt förstås.

På fredag ska jag och mamma till SRG Kungsbacka och Hööks på vägen dit, då ska jag köpa ledrep och ev. det fina tränset jag visade igår.

Nu blir det att fortsätta plugga, jag trodde det räckte med 4 timmar, men icke sa nicke..

Silver igår.


:(

Jag har pluggat sen jag kom hem (ca 15.00), och det är INTE OKEJ! Skriver någon himla bokrecension som blir ungefär 7-9 sidor. En bokrecension behöver inte vara så lång, helt onödigt.
Min lärare har förstört min dag om ni undrar, är så j-vla arg. Måste försöka bli på bra humör innan jag går ut och tränar Silver. Inte bra att vara på dåligt humör när man tränar.
Sen ska jag in, äta, titta tv och sova. Jag kommer inte hinna plugga det lilla minsta på NO provet tills imorgon, hinner verkligen inte det. Orkar verkligen inte bry mig helle förresten. 
Kul liv, eller inte! Kommer väl bli uteliggare eller nåt, lär ju sluta så.


Måndag...

Idag börjar jag 9.30 och slutar 15.00. Helt okej faktiskt. Det som är mindre okej är att det ska vara -16 och att det är måndag - första dagen efter lovet. I morgon har jag NO-prov och vet ni vad? Jag har inte änns kollat på papperna. För tillfället orkar jag inte bry mig och det får gå som det går. Det är ingen annan än jag som drabbas ändå. 
Och saken blir ju inte bättre av att jag hade så ont i ryggen igår att jag fick sova på soffan. Självklart får jag ont i magen också så jag kan inte sova. På morgonen vaknade jag 05.00 av att pappa åkte till jobbet och sen kunde jag inte heller sova. Så ungefär 4 timmar har jag sovit inatt, skönt! Nu sitter jag och försöker äta frukost för en gång skull (äter ALDRIG frukost) och jag mår redan illa. Jag kan verkligen inte äta på morgonen, haha.

Idag har jag på mig Saint Tropez klänning, VILA jeanstights, Abercrombie & Fitch kofta och Hunter stövlar. Sen har jag min renring, en ring från Turkiet och en ugglering + tagelarmbandet från Idomin också :)

Måste nog gå nu.. Ska cykla om 15 minuter och jag har inte änns ätit upp eller borstat varken hår eller tänder, haha.

Later!


Western

Silver fick stå idag. Jag "hann" inte riktigt och jag hade ingen inspiration så det skulle inte bli bra ändå. Jag skall strax ut och släcka till dem, då ska han få lite uppmärksamhet i alla fall.

Ev. på onsdag eller på fredag ska vi till SRG Kungsbacka och hälsa på, då ska jag gå in på Hööks och köpa ledrep och en Bucas grimma till Silver. Jag hittade ett jättesnyggt träns där som jag måste ha också! Så himla fint! Det är ett western träns, men jag måste ändå ha det, haha.


Eller hur snyggt? Det passar perfekt till Silver, och gärna bomullstyglar till också. Fast först skall jag köpa ledrep.

Ledrepet.

Bomullstyglarna som är delade :)

Jag får se vad jag hittar :) Sen vill jag gärna ha Bucas grimman också :D


Nikon D5000 - Favoritbilder

Här är några av mina favoritbilder (hittills) med min kamera, jag har ägt den sen 4 juli om någon undrar :) Min första systemkamera sålde jag i september, det var en Olympus E-330. Så jag har fotat med system i ca 1 år och 7 månader :)
OM jag redigerar mina bilder (vilket inte händer särskilt ofta), så använder jag mig av Photoscape. Väldigt enkelt, men bra program. Även där skriver jag min "stämpel" IDA PERSSON ©.Ja, det är i alla fall 4 st. Alltid något! Den sista är jag sådär nöjd över, men okej. Den är nog en favorit för att den är rosa (såklart) och att jag fotade den på pärl-lanet med Josefine, haha. Då hade jag bara haft kameran i 3 dagar!
Den tredje är bara perfekt. Syster kastade sanden så att det blev ett hjärta, hur häftigt som helst!
Första fotot är jag stolt över, tänk att det är en DROPPE, hur stor är en droppe egentligen? Max 1 cm eller något, och jag lyckades komma så nära att den ser enorm ut, älskar verkligen den bilden.
Den andra är fotad på Universeum förra året i augusti med klassen och då hade jag haft kameran i 1 månad och 14 dagar :)

Snart kommer Solsidan, så jag skall dra mig :)


You're leaving me breathless

Igår gjorde jag tagelarmband från Silver, Freja och Idomin. Såhär blev det:

Detta svarta är från Idomin :)


Detta är från Idomin, Freja och Silver. Den svartvita flätan är Frejas, den svarta är Idomins och den vita är Silvers :)


Sol!

God morgon, nästan. Idag lyckades jag sova till 12, men jag vet inte hur mycket jag sov egentligen eftersom jag aldrig haft ondare i ryggen än vad jag har idag. Kan varken börja mig eller sträcka mig, tror nästan att jag dör.
Jag skall inte klaga, solen är ju framme i alla fall. Släppte ut hästarna i morse (12 typ..) och fotade dem lite. Mamma tog kort på mig + Freja och mig + Idomin också. Några bilder får ni nu och några senare :)


Mina fina!
Silver var osocial idag så han kom bara med på två bilder eller nåt.


Träningspass

Igår hittade jag massor av texter som jag fick inspiration av till träningen med Silver idag.
Först hade vi uppvärmning barbacka i hackamoret och han gick jättebra på det. Bra form och allt det där andra som hör till. Vi gjorde lite halter, övergångar osv för att han skulle bli uppmärksam. Det blev han!
Sedan gjorde vi Friendly Game med och utan sticken. Vi gjorde också Circling Game och Porcupine Game.
I Cirkling gamet var han jätteduktig. Han fick galoppera också som han så gärna ville. Han var ca 1½ meter ifrån mig i galoppen och höll sig ändå lugn. Det går framåt! :)
Vi provade oss på Yo-yo game, men det var lite segt med det. I slutet flyttade han några steg utan att jag rörde vid honom, men träning ger färdighet! Vi gjorde alltså 4 game idag. Stolt!

Nu tänkte jag göra tagelarmband och sen titta på TV. Är ensam hemma resten av dagen och har hela huset för mig själv, skönt om något!

Bilder från idag. Silver, hans nya repgrimma och bogskyddet.
Bogskyddet har sådääär passform tycker jag. Det är lite "pösigt" vid benen/armhålan precis. Men det sitter runt halsen och bogen där det ska i alla fall!


Kloka citat

Några citat från olika hemsidor/bloggar för Natural Horsemanship/trickträning. De fetstilta är mina favoriter! :)

"Om man inte kan leda en häst skall man vara försiktig med att rida den.
Grunden bygger du på marken och inte i himlen."

"Teorin: Vänlighet  -  Kommunikation  -  Ledarskap
Dominans (tar vi)     Respekt (förtjänar vi)     Förtroende (får vi)."

"Horsemanship innebär att man hanterar hästen utifrån dess förutsättningar och hästen ges möjlighet att visa sin natur.  Inlärning sker genom eftergift och inte genom upprepat tvång."

Lite citat/utdrag från Norah Kohle (som förövrigt är världens inspirationskälla!):
"Hittar man hästens speciella itchy spots är det väldigt effektivt att använda i träningen, eftersom hästen ofta uppskattar berömmet än mer om man kliar på rätt ställen."

"Om jag ber om spansk skritt men hästen istället bugar, då var ju det "fel", för det var inte det jag bad om. Men bara för att det var "fel", behöver väl det inte betyda att jag måste korrigera hästen? Jag kan istället säga "ja men så trevligt, tack så mycket!"."

"Se till att din häst blir imponerad av dig och ta tillvara på alla dess positiva egenskaper. Lyckas du knäcka koden till hur denna häst fungerar får du en oslagbar samt trogen vän och följeslagare. There's nothing you can't do, when the horse becomes a part of you!"

"Approach and retreat: Försök att förstå grundtanken med övningen - och fantisera därifrån."
__________________________________________________________________________
Ja, det finns en hel del. Jag tycker själv att ingenting är "rätt eller fel" i NH, utan att hitta en balanserad träning mellan människa och hästen som individ. Träningen är ju olika beroende på vilken häst man tränar! Det märker man, bara skillnaden mellan Idomin och Silver är enorm. Hur olika dem reagerar för små/stora signaler osv. Det är väldigt intressant faktiskt!


Idomins Horsenality

Detta är Idomins tillfälliga Horsenality. Han är LBE för tillfället.
Det skall bli kul att göra denna om någon månad igen och se hur mycket/om han har förändrats! :)
Läs mer om detta på Norah's blogg.

Nu tänkte jag göra en på Silver också :)


Pippi


Såhär har jag myst runt denna kvällen. Nu blir det lite (läs mycket) bloggläsande och efter det TV.
I morgon skall jag rida Silver på hacket barbacka, wiho! Räkna med att jag kommer trilla av, han har världens spetsigaste manke och skumpigaste steg. Hittills har jag ju inte ramlat av i alla fall, wish me luck.

God kväll!


Varberg

Hejhopp. Har kommit hem från Varberg nu och det verkade jättebra där. Jag lyckades på något vis shoppa också, fast jag har bara 14 kr i min sparbössa. Typiskt mig. Det blev lite bra att ha saker. Jag köpte en stickad tröja och en jacka också, men det kom inte med på bild.


Bogskydd till Silver, lädergrimma till Silver, ridbyxor och mina favoritstrumpor (har dem fast i lila innan) och repgrimma till Silver. Repgrimman var lite kraftigare rep, men ändå väldigt smidig att hantera med. Jag tänkte egentligen köpa en tunn nylon till honom, men denna känns bättre :)


Ridpass på hackamore

Eftersom jag inte är hemma idag (just nu) så tänkte jag i stället berätta vad jag skall göra imorgon med Silver.

Jag skall för det första rida barbacka, det kan vara skönt för honom att slippa sadel ibland. Han vilade ju idag så han kanske är lite pigg, därför tänkte jag bara skritta och trava och jobba lite på form, undertramp och så vidare. Om jag galopperar så blir han bara ännu piggare och koncentrerar sig inte i traven, då han hela tiden tror att han skall få galoppera. Så endast skritt och trav i morgon! Jag glömde säga att jag skall rida honom på hacket för första gången. Jag har nämligen aldrig ridit honom på det innan. Det kan bli lite spännande :)

Igår var Freja så söt förresten, appropå bilden. Jag hörde att det dunkade i väggen och gick in för att kolla vad hon höll på med. Så stog hon och grävde i vattenhoven. Då trodde jag att hon inte hade vatten, fast det var helt fullt och det skvätte vatten överallt när hon grävde, haha så söt!

Det fick bil en bild på Freja idag :)


Kapson.se

Detta skulle jag vilja ha!
Jag tycker det är jättefint med guld/mässingdetaljer på träns/bett/tyglar.


Speciellt nackstycket och tyglarna. Det hade varit snyggt om hackamoret också hade varit i mässing! Jag skall titta efter liknande på Horse Show i år :)
Du kan hitta allt detta på Kapson.


Morgondagen

God kväll!
Jag har just bakat chokladbollar med pärlsocker och kollat på Stylisterna. Nu ska jag titta lite på TV och vänta på att mamma ska komma hem.
I morgon blir det gles uppdatering eftersom jag är i Varberg hela dagen och kommer hem på kvällen, då är det fullt upp att fixa i stallet. Skall försöka fixa några tidsinställda inlägg åt er! :)
Detta betyder alltså att hästarna har vilodag i morgon. Silver har gått 6 dagar i rad nu, så det kan han verkligen behöva!

Jag tänkte fortsätta smaska på mina chokladbollar och sen dejta kudden :)
God natt!


Gammal bild på Freja och Idomin.
Det var sommar men jag skulle bara testa Idomins nya regntäcke! :)


Mina hästar

Anna om Eftermiddagssysslor:
Hur gamla är dina hästar och när fick du dom? Skulle vara kul om du berättade lite om dom i ett inlägg :D
Absolut kan jag det :)
Den första hästen vi köpte är Freja. Freja är en c-ponny (136-137 cm) och hon är född 2002 och vi köpte henne 2004, då var hon redan "insutten". Hon är alltså 8 år (9 år den 10 April). Hon är ganska speciell, en RIKTIG skogsmulle-häst. Världens snällaste och jag älskar hennes läpp, den är så sladdrig och man kan vika den åt alla håll för att den är så stor, haha! Hon är korsning mellan islandshäst, haflinger och ev. lite nordsvensk.

Jag & Freja 2008 eller 2009.Den andra hästen som vi köpte är Äppelbo Idomin (eller "Mini"). Jag fick honom 2005, han är en a-ponny (ca 102 cm). Han är renrasig shetlandsponny och född 14 Maj 1999, alltså 11 år (snart 12). Han är världens snällaste, och verkligen för att vara shettis. Har aldrig betett sig "shettis-aktigt" så att säga. Vi har varit på ett ridläger tillsammans, det var 2007 och det var hemma hos hans fd ägare, som bor 5 minuter ifrån oss!

Jag & Mini för några dagar sedan.Den tredje vi köpte är Silver Lad. Honom köpte vi oktober 2010, alltså ganska nyligen. Silver är en maxad d-ponny på 148 cm. Han är import Irland och född 1994, alltså 16 år (17 i år). Men man kan verkligen inte tro att han är såpass gammal som han är, han är hur pigg och glad som helst! Som en unghäst fast han har ett psyke som en gammal gubbe. Huuuur snäll som helst, han skulle aldrig hitta på något "elakt", aldrig skena, bocka eller någonting. Han är tävlad MsvA hopp med tidigare ägare och jag tänkte börja tävla lite smått med honom nu i vår/sommar. Lite CR och sådär till att börja med.

Jag & Silver i augusti 2010 (innan vi hade köpt honom. Jag skulle egentligen bara hjälpa ägaren att rida honom men vi köpte honom istället, haha.)

Om ni undrar något så fråga bara! :)

Hacket

Det blev en ganska lång fixning i stallet idag. Jag skulle bara mocka och sådär men jag fick för mig att det behövde rensas! Så jag rensade alla selar/tyglar/delar av träns och la upp det jag inte behöver på loftet, la upp reflexer, övriga ländtäcken, vanliga täcken och lite annat som jag inte använder för tillfället. Det blev ganska stort och luftigt. Det är så jobbigt när det är helt trångt.
Sedan smörjde jag Silvers bruna träns för det hade börjat mögla (!) av kylan och jag har inte använt det på ett tag. Efter jag hade smörjt det så var det ju självklart halt av oljan (jag är ganska blond) så jag fick knappt upp det, därför använde jag mig av en skruvmejsel som jag tryckte in under flikarna. Råkade även hugga mig själv i handen med den, så himla skönt! Sist men inte minst satte jag på hacket på det tränset. Eftersom hacket är brunt och tränset också så passade det superbra och blev jättefint! Det får invigas på lördag :)

Nu skall jag duscha, i morgon är det Varberg (+ Ullared) som gäller!


Eftermiddagssysslor

Jag tänkte precis gå ut och fixa allt i stallet. Orkade inte göra det förut eftersom jag inte hade ätit frukost, så jag gör det nu i stället.

När vi hade ridit klart förut så såg jag att Silver hade som ett litet skavsår vid munnen. Inte vid bettet, utan vid bettringen, i mitten av där den sitter. Jag trodde att det var från bettet, att det nöp honom, men där såret var finns ingenting som kan nypa/skava/irritera. Han hade tappat lite päls och det var rött. Jag smörjde in det med Helosan och så får jag se hur det är nu. Det blödde inte eller något, det såg ut som om han bara hade tappat lite päls, som om det hade skavts upp. Lite mysko faktiskt. Fast det var ingenting stort alls, så det gör ingenting, och han har inte ont eller något :)


Dagens träningspass

Idag var Silver lite smått irriterad tror jag, precis som jag. I början ville vi helt olika saker och jag var så j-vla arg så att jag trodde jag skulle släppa honom fri i skogen nästan. Han ville verkligen inte ha dressyr idag, tydligen.
Vi gjorde väldigt mycket skänkelvikningar i skritt och trav även lite galoppserpentiner. När han ville lyssna och jobba så var han jättefin i traven, och när han inte ville så gapar han. Ibland förstår jag inte vad han håller på med.
I slutet hoppade vi för att jag ville inte sluta passet med att vara arg för att han inte lyssnade. Hoppningen gick super! Han var inte överpigg och lyssnade jättebra. Vi gick upp emot 1m -110 cm (jag mätte), jag ställde hindrerna på varandra för att dem skulle bli högre. Haha.
Så nej, jag drar honom inte i munnen, men det ser ut så eftersom han gapar och då börjar bettet glappa. Såfort jag tog lite i tygeln så gapade han och lyssnade inte.

Det kanske syns på bilderna att han tvärar emot? Så höll han på mer än halva passet, han blev nöjd när han fick galoppera och/eller hoppa!


Torsdag!

Tråkigt att dagarna går så fort när man är ledig! Jag vill ha lov jämt..
Idag tänkte jag ha lite dressyr med Silver. Jag tror att han kan ha lite träningsvärk idag efter igår. Han har ju inte blivit hoppad på länge, även om det inte var några höga höjder.
Tills idag hade jag planerat att vi skulle ha lite lätta övningar. Så som skänkelvikning i skritt och trav och jag tänkte även att vi skulle prova på galoppserpentiner. Det kan nog bli kul! Får se om mamma kan fota eller om jag bara tar lite porträttbilder efteråt :)

I morgon får han vila eftersom jag och mamma skall ner till Varberg och kolla på Sveriges Ridgymnasium. På vägen dit skall vi till Ullared också, haha! Han kan behöva en vilodag, han har gått 5 dagar i rad nu, ganska hårda pass också. Duktiga lilla Sille.


Nyfiken i en strut

Idomin ville veta vad jag höll på med när jag skar morötter på golvet i stallet, haha.


Dagens träningspass, Idomin

Trickade Idomin alldeles nyss :) Vi gjorde lite utav 7 games också. Sedan övade vi på att han skall galoppera brevid mig när jag går brevid honom. Han är duktig!
Vårat favoritmoment just nu är att han skall stå i mitten, jag skall gå runt honom i en cirkel och när jag säger "flytta" eller vinkar med fingret så skall han flytta bakdelen. Jag står ca 2 meter ifrån honom. Han kan det jättebra och tycker att det är jätteroligt.

Det andra favoritmomentet är att jag skall stå "i mitten" av hans mage (typ), med ansiktet neråt hans bak, sedan petar jag lite på hans bakdel och börjar springa mot den, då flyttar han den och det går jättefort, haha. Hur kul som helst! Nästan som en travpiruett (galoppiruett fast i trav, haha) fast jag är brevid! Här är lite bilder från en film vad jag menar:


Och två andra bilder från när vi tränade :)


6 årsdag med Idomin

Idag har jag haft Idomin i 6 år, och det blir många fler!
Jag älskar dig mest av allt på hela jorden ♥

Världens finaste.


Hoppövningen med Silver

Nu har jag landat från stallet. Jag provade på hoppövningen med Silver och sen hoppade vi lite till för skojs skull. Det gick jättebra och efter ett tag gasade han inte på lika mycket som innan! Men jag kan faktiskt erkänna att han inte var så himla pigg idag, det kan ju varit därför också. Han var lite spänd i dag, kan bero på att han (som sagt) vad pigg och att han såg att vi hade ställt fram hindrerna. Han blir helt extas när han ser ett hinder, haha. Jag tycker att han var lugn för att vara honom + hinder i alla fall :)

Jag var alldeles för lat för att ha hoppsadeln på honom, man sitter inte alls bra i den tyvärr. Eftersom det var låga hinder så spelar det inte så stor roll att jag hade dressyrsadeln. 

Mamma kunde inte filma när vi hoppade min lilla "bana" så hon filmade när vi bara skuttade över ett vanligt hinder.  Filmen är från slutet av passet och han är jättetrött, haha :)


Uppe med tuppen

Undrar varför detta inlägget står att det publicerades 12 på natten när jag la upp det på morgonen? :P

God morgon :)
Alldeles strax ska jag byta om och ut till stallet. Jag är lite seg idag för jag har lyckats åka på en redig förkylning :( Men stallet måste ändå göras. Silver skall få sin dos av hoppövningen och Idomin skall tricktränas, kanske lite 7 games med honom också. Inte helt fel!

Jag har även en liten överraskning till mig själv som jag kom på igår.
Ibland får jag snilleblixtar! Ni får se sen vad jag menar.
Vi hörs senare med film/bilder från övningen med Silver :)

Jag och Idomin övar spansk skritt!

Ps. Nu har jag gjort lite mer ingående i kategorierna. Alltså en kategori för varje häst! Där står det som enbart träningen med Idomin t.ex. Det blir lite enklare om ni bara vill läsa om en av hästarna!


Hoppövning

I morgon tänkte jag göra en lite speciell övning med Silver. Eftersom han blir som en het bomb när han ser minsta lilla hinder så tänkte jag lura hans hjärna lite. Alltså:
På ena långsidan har jag 4 travbommar som jag först travar över. Den andra långsidan har två hinder, båda är ca 50 cm. Där det blå strecket är (otydligt, men över bommarna!), där är det trav. Det gröna strecket är galopp. Efter bommarna fattar jag galopp och hoppar första hindret, och direkt när han har landat och ser det andra hindret så gasar han på som attans. Därför tänkte jag att jag lägger en volt där, för att lugna (eller lura ;D) honom. Efter volten hoppar jag det andra hindret, bryter av till trav, travar bommarna igen osv. Jag vet inte om det funkar, men man kan ju testa. Det hade varit kul att efter ett tag, i slutet, INTE lägga en volt utan fortsätta så att det blir en kombination och se i fall han är lugnare eller inte.

Vi får väl se hur det kan gå :)


Händelserik tisdag

Idag vart det ju en händelserik dag om man ska säga så. Idomin sprang sönder ridhagens staket så att vi fick ta bort den, Freja hängde förstås på och tyckte det var jätteroligt att springa, bocka och hoppa därinne. Bland alla staketstolpar och tråd. Smart häst det där. Silver stod utanför och bara kollade, haha.

Kom precis hem från handlingen med mamma. Vi skulle köpa spån men det var slut! Så himla typiskt.
Vi såg ett fyllo ramla igenom kundvagnstaket och bli medvetslös så han fick åka ambulans. Sedan var vi nära på att köra av vägen på isen när vi skulle hem. Himla mycket som hände.

Men nu ska jag göra ost- och broccoli sås med spenatpasta sedan fixa i stallet och trickträna Idomin.
Glömde säga att jag håller på med en ny (!) header, fast denna gången en "hästig" sådan. UPDATE: Färdig! :)


Knoppis


Idag försökte jag mig på (för andra gången i mitt liv) att knoppa! Från avstånd ser det helt okej ut, så därför får ingen komma nära, haha. Nejdå, men det blev rätt bra för att vara andra gången tycker jag. Silver är så snygg så det spelar egentligen ingen roll!

Idag var han lite jobbig faktiskt. Till skillnad från i går och förrgår. Men det kan ju inte alltid gå bra. Han var helt okej annars, lite pigg, men det är ju ganska vanligt när man heter Silver Lad.
God natt

Jag tänkte slänga mig i sängen nu. Är jättetrött och har ont i hela kroppen. I morgon blir det ytterligare ett dressyrpass på Silver, mamma skall ta lite kort får jag hoppas.

Hörs i morgon!


I never meant to brag, but I got him where I want him now.


Silver Lad
Foto: Jag
Nikon D5000, 18-55mm

Alla hjärtansdag spenderades i stallet för min del. Snart tänkte jag klicka på Stylisterna och sen äta vaniljhjärta med mamma nere i soffan.
På fredag ska vi åka till Varberg och kolla på gymnasiet!


Silver - Dressyr

Jag hade ett riktigt hårt dressyrpass med Silver i morse. Han var hård och stel i början, men jag red jättemycket övergångar, volter, åttor och så vidare. Då blev han mycket mjukare. De sista 30 minutrarna var han galet fin och jag behövde bara krama handen lite så sänkte han sig, även i traven. Vi gjorde även massor av galoppombyten på volter och hoppade och jobbade runt ett 50-hinder några gånger. Han har blivit lugnare i galoppen redan sedan igår. Det går att jobba honom, vilket verkligen jag inte kunnat göra innan då han bara vill springa av sin överskottsenergi.
Vi red i ca 1 ½ timma, skrittade ut i 10 minuter innan.


My heart is yours


Foto: Jag
Nikon D5000, 18-55mm

Red ett dressyrpass på Silver förut. Han har blivit så mycket bättre än när jag precis hade fått honom (ca 4 månader sedan). Nu sänker han sig inte lika "oärligt" utan han tar verkligen i, höjer ryggen och är i uppförsbacke. Sådant gillar vi!
I morgon får jag se vad det blir för typ av ridning. Jag tänkte nog att vi skulle hoppa faktiskt, det kan bli spännande. Eftersom vi bara har hinder som är fasta, dvs kan inte bli högre än 50 cm, så har jag världens smartaste idé. Ni vet sådana där "bockar" att hänga sadeln på? Dem kan man ju ha som hinderstöd. Vi har gamla bommar som är väldigt långa från vårat staket runt gården som går att använda som ja, bommar helt enkelt. Hur bra som helst kan det bli! Jag får se om det blir hoppning eller dressyr. Eller kanske longering.

Nu vill hästarna ha sitt kvällshö, god natt!


Löslongering stod på schemat


Hi guys. Haha, nejdå. Men hej.
Fotade gärnet idag när Idomin löslongerades, får ju passa på när han tycker det är så roligt som han gjorde idag. I början tyckte han det var tråkigt med trickträning och orkade inte engagera sig, så jag gick över till löslongering i stället. Då blev det fart! Ståtlig hingst tror han att han är ibland. Men det gör ju inget, han är rätt snygg faktiskt.
Säg till om ni vill se mer bilder senare, jag är för lat för att ladda upp det just nu faktiskt.


Himlens färgerFoto: Jag
Nikon D5000, 18-55mm

Älskar dessa bilderna. Otroligt fina färger på himlen en julidag i somras.


Sunday


Foto: Jag
Nikon D5000, 18-55mm


Your my better half


Mitt hjärta! ♥

All denna ångest om gymnasium. Om jag börjar på SRG Varberg så kan jag omöjligt ta med mig Silver OCH Idomin. Och att sälja Idomin är det absolut sista jag skulle göra! Det är egentligen upp till "skolan" (om man kan säga så?) om jag börjar där. Kan jag ta med mig både Silver och Idomin så tänker jag välja den skolan, om jag bara kan ta med mig en häst så väljer jag någon annan. För jag v.ä.g.r.a.r att sälja Idomin. Eller att änns låna ut honom på foder. Aldrig i livet, det är värre än att sälja tror jag. Wellwell, jag får fundera lite. Känns rätt sjukt att flytta när jag är runt 15 år, dessutom med hästen/hästarna!


Without you, I don't even have a pulse


My sunshines!


Natural Horsemanship - Djur - Natur

Ny header som ni kanske ser. Kände att den gamla var lite uttjatad. Nej förresten, den var ful.
Inte för att denna är så mycket bättre, men jag har ännu inte tröttnat på den i alla fall.

Nu ska jag spela sims!


Wooaaaah what the hell


Behöver jag skriva att det är jag som fotat? Det förstår ni nog ändå..

Idag har jag ätit frukost. Visserligen vid halv 1, men ändå. Jag brukar nämligen aldrig äta frukost på vadagarna, det är ett under om det händer på helgerna också förresten.
Dags att städa rummet, ciao.


Yeah yeah, but your just a mess.


Foto: Jag
Nikon D5000, 18-55mm
Jag har haft jätteroligt med favorittjejorna men nu är jag trött och ska sova.
Ögonen slår igen sig själva.
God natt!


Med nyanser av lila


Idag vart jag lila i skolan. Ikväll blir jag turkos och svart!
Foto: Jag
Nikon D5000, 18-55mm


Alive


Foto: Jag
Nikon D5000, 18-55mm

Lite bokeh på olika sätt. Allt man behöver är (en grym kamera), kedja, pärlor eller paljetter.
Experimentera så blir det alltid något fint!
Visste ni att bokeh betyder oskarp?


Inspiration

Jag har fotat massor av bokeh, inspirationsbilder och massa fint. Men självklart börjar blogg.se knepa och knåpa sig så att det inte går att ladda upp bilder! Gaaah! Men det dyker upp senare ikväll om jag lyckas, annars i morgon bitti och resten av fredagen.

God natt guapas!


I put my faith in you, so much faith.


Såhär blev det. Ringar alltså! Lite häftiga. Jag tänkte ha dem i morgon när vi skall hem till Josefine. Det är snurrad ståltråd runt om.
Foto: Jag
Nikon D5000, 18-55mm


In progress


Kan ni försöka gissa vad detta ska bli?
Jag håller på med det just nu, och det bli megabra! Ni får se bilder senare.


I never wanted to say this


Foto: Jag
Nikon D5000, 18-55mm.
När snön väl är borta (nästan helt borta) så kommer det ny dagen efter. Känner ni lyckan..?


You never wanted to stay, well did you?SOMMAR!
Foto: Jag
Nikon D5000, 18-55 mm.

Forget all the second chances,
people never change.


Mitt hjärta


Foto: Mamma
Nikon D5000, 18-55mm


Grattis min fina vän!


16 år idag. Hurra!
Foto: Jag
Nikon D5000, 18-55mm

How did we get here, when I used to know you so well?


Jag har fotat väldigt mycket vatten och så det senaste,
enjoy och förlåt ifall jag tröttar ut er.
Foto: Jag
Nikon D5000, 18-55mm


A drop in the ocean


Foto: Jag
Nikon D5000 + 18-55mm, STAR 81


Your the reason I still try


Foto: Jag
Nikon D5000, 18-55 mm + STAR 81

"I could sail the seven seas,
fly with the mountains high in the sky,
but I would never find someone
as close to my heart as you."


Everything I do, I do it for you


Min fina ponny.

Åkte skridskor idag.. Det var, på riktigt, utan överdrift, det segaste jag varit med om på länge!
Vi åkte skridskor i 40 minuter, sen tog det två timmar hem. TVÅ TIMMAR! Snarare en klassresa. Åh, vad arg jag var och är. Ska aldrig mer åka skridskor med skolan.
Nu har jag kollat på Stylisterna, ska snart kolla på Ponnyakuten och efter det ut till stallet.

Jag har tröttnat på det där "dag 15"-grejen. Tror jag lägger ner det. Har tröttnat lite på att "blogga" (gud vad bloggigt det lät, usch!) också för den delen. Kommer nog bara slänga in lite bilder här då och då. Från grunden är det ju en foto-"blogg", så att..ja. Kommer nog inte skriva så mycket, bara foton.


Sunday


En snabb första skiss med de nya pennorna, hur grymma som helst!

Denna dagen har varit väldigt lugn. Jag har varit i stallet hela dagen och bara varit inne och vilat.
Första natten jag kunde sova 8 timmar i streck, så himla skönt. Senaste veckan har jag vaknat flera gånger på natten och inte kunnat somna om. Men inte denna!
Igår morse skissade jag med mina nya pennor (2B, 4B, 6B, 8B), de var jättebra!
Resultatet blev alltså denna bilden ovan.

Den här kvällen kommer spenderas i soffan med Wallander och chokladpucko.
Imorgon börjar jag 12 och slutar 14, ska dessutom åka skridskor de två timmarna!


Feel free

Red Idomin löst (och lite i halsring) i morse. Tricktränade honom också. Mamma fotade!
Nu ikväll red jag Silver på ängen, han fick springa av sig och lyfta på sina ben i den snön som finns kvar.


Big dreams are made of this..

Dag 15 - Mina drömmar
Min största dröm är att bli rik och bo på en hästgård i Norge och jobba som mäklare, och fotograf vid sidan om.
Jag vill kunna jobba när jag vill (sällan!) och slösa massa pengar och bara leva livet!

Sen vill jag ju ha massa fina kläder också, men det är nog lättare att få fina kläder än en hästgård i Norge tror jag.
Fast man vet ju aldrig, haha.

Jag ska i alla fall byta efternamn till Karlsen när jag blir äldre (18-20 år). Mamma hette det innan hon och pappa gifte sig och det underbart vackra efternamnet Persson förstörde hela norska-släkten. Mamma är norsk vilket resulterar i att jag också blir lite norsk. Och nästa sommar (2012) ska vi åka till Norge med hela våran släkt, längtar verkligen!


Only thing that make me sing


Mina fina filur jag köpte. Blir så himla glad för att den är perfekt! Rosa Skönheten & Askungen-hörlurar gör den bara otroligt mycket sötare. HÄR SKALL DET SÖNDERSPELAS MUSIIIIK!


Birds

Dag 14 - Detta hade jag på mig idag (nr 2?).

Det fick bli lite sådär enkelt. Orkade inte anstränga mig så jag tog det jag fick köpt igår.
Från H&M och Bullboxer.


Dag 13 - Den här veckan

Denna veckan har varit jobbig och väldigt dyster. Jag har haft en klump i magen hela tiden och på ledsamt humör som de flesta andra i denna orten. Sorgligt, men så är det. Får hoppas att det blir bättre snart.
Över lag har den (i skol-väg) varit ganska lugn och vi har simmat två dagar så alltså inte mycket lektioner. Det har inte hänt speciellt mycket här hemma utan det vanliga; vakna - skola - hem - stallet - sova - vakna - skola - hem - stallet -  och så vidare.
Jag har bara shoppat (lite) en gång, idag alltså. Mest för att jag inte haft tid, ork och jag har haft huvudvärk konstant. Och nu måste jag ju spara mina pengar (vilka pengar? hehehe) till GBG Horse Show som är om dryga månaden. Just nu har jag ca 1300 kr, kommer det räcka? Som tur var har jag bara tre saker jag ska köpa. Spontan shopping är jag ju dock bra på.
Tillbaks till ämnet.. Det finns inte så mycket mer att säga om denna veckan, en väldigt konstig vecka och allt har varit så himla.. ja,.. konstigt. Så annorlunda på något vis. Inget har varit speciellt kul, även saker man gillar har helt plötsligt blivit så konstigt och tråkigt. Det är nog det jobbiga, slaskiga och regniga vädret som gör det.
Hoppas på lite bättre vecka på måndag. Nästa fredag är det ju lov..
Ser ni? Jag är inte änns glad över att det är lov! Så himla konstigt, jag säger ju det.
Nu avslutar jag här.


Cause your amazing

Otroligt skönt med fredag!
Idag var jag en sväng på Allum med mamma och skulle bara handla mat egentligen. Tanken var att vi skulle åka till stan och köpa en fin klänning från Zara som jag vill ha, men ingen av oss orkade så det blev Allum. Då skulle jag alltså inte handla någonting. Lyckades ändå på något konstigt sätt få med mig Bullboxer skinnstövlar, armband, tröja, skissblock, och skisspennor hem. Jag lyckas med det mesta!

Jag är  himla nöjd. Galet kär i mina stövlar och nu skall här produceras skisser!


Dag 12 - mitt rum


Såhär ser mitt rum ut, både när det är stökigt och städat. Snart ska vi göra om det och jag ska ev. flytta in till mammas och pappas rum och dem ska flytta till det lilla brevid. Då får jag en färdig walk in closet och slipper bygga en! Inte för att jag hade behövt bygga, utan i så fall hade pappa gjort det. Haha.

Teenage Battlefield

Nu har jag kommit in från stallet. Silver fick sig borstning och en kort prommis, Freja och Idomin fick borstning och massage. Ja, det finns inte så mycket mer än så att säga.
Jag tänkte göra fruktsallad med vaniljsås och kolla på Vänner denna kvällen.

Freja får stå för bilden idag.


Torsdag

Skönt att jag slapp ha elevens val idag! Det gjorde att jag kom hem mycket tidigare. Jag och Lovisa var allmänt flummiga på vägen hem så jag kom hem efter 45 minuter, haha. Hem kom jag i alla fall..

Nu ska jag byta om till ridkläder, ut till stallet och fixa. Ska rensa ut boxarna ordentligt och fylla på massor med spån. Ta in hästarna och gå en promenad med Silver. Vill inte sitta upp idag med tanke på hur gaalen han var igår. Jag tror nog att min kamera får följa med. Om den inte är trasig förstås, vilket den var igår kväll. Autofokusen fungerar inte! Hoppas den inte konstrar idag..


Blickar ut över ån

Det är dagar som dessa man absolut mer än allt annat INTE vill ha häst. Ska jag vara punktlig så hade de D-A-M-P idag. Inte Idomin men han är aldrig jobbig. Ibland undrar man vilken bokstavskombination Freja och Silver har.

Snart ska jag äta och sen tänkte jag göra SV men kom på att jag glömde det i skolan. Tur i oturen.
Jag ska nog allt lösa det ändå. Planer har man ju alltid.
____________________________________________________________________________________
Dag 11 - Det här hade jag på mig idag.
(Råkade ta syskon igår, egentligen skulle det vara idag så jag ändrade bara plats)

Idag hade jag inget speciellt på mig. Min Monki klänning med strumpbyxor och KMB skorna. Halvdålig bild och en gammal sådan också. Men såhär var det i alla fall.


I owe you a love song


Jag har inga nya foton nu när min dator har virus (det funkar inte att installera virusskyddet!), mycket segt.
Det är jag och Idomin på bilden, långt bak i tiden.

Åh vad det är tråkigt att simma med skolan. Inte uppskattat! Ännu tråkigare att vara tvingad till att åka tillbaka till skolan och ha lektion.
Hemma är jag nu i alla fall, har ätit och tagit in hästarna. Jag tänkte göra milkshake nu, mums!
_______________________________________________________________________________
Dag 10 - Mina syskon.
2 stycken sådana, Rasmus och Lina. Rasmus är 17 snart 18 (?) och Lina är 23.
Eh ja.. det var det.

Hej.


RSS 2.0