Dagens ridpass

Skulle rida ett hyffsat krävande dressyrpass idag men jag och Silver kom inte överrens riktigt, så jag ville inte ställa så himla höga krav, orkade inte tjaffsa med honom. Vilket det ändå resulterade i att jag gjorde. Han var otroligt hängande i handen och jätte"slaffsig" med bettet. I skritten satt allt bra, förutom vänster varv som han alltid är stel i. I traven hängde han sönder mina armar (inte riktigt, men för att ni ska förstå hur jag menar), och bara stelnade till i munnen och vägrade svara på mina signaler till bettet. Jag blir så irriterad på sådant och jag fick säga till honom flertal gånger. I slutet travade vi på en mindre volt och då gick det väldigt bra så jag avslutade arbetet direkt där så han ska förstå att han gjort rätt. Sedan skrittade jag av honom.

Han var nog sånhär pga att jag red med det tredelade. Han går faktiskt inte bra på det, jag skall rida med det tunna tvådelade hädanefter, det är smalare och inte lika klumpigt som det tredelade. Det gör att det är lite skarpare, men det är det bettet han trivs allra allra bäst på av de bett jag provat.

Prt scr bilder från filmen.
Jag behöver verkligen hjälp av Anki nu, tur att jag ska till henne imorgon. Behöver bli matad med tips, hon känner ju Silver så bra, så hon vet hur han är att rida.

Jobbig dag!

Usch och fy för sådana här dagar. Det är hejdundrande kvavt och riktig tryckvärme, solen steker och inte en endaste vind. I morse började det åska och regna otroligt mycket, vi fick översvämmning på stallplanen och uppfarten, haha! Men nu har allt torkat och det är i stället snustorrt. Riktigt myskoväder. Det är ovanligt många bronsar och hästarna, speciellt Freja, avskyr dessa djuren. Så fort hon hör en brons eller ser den så galopperar hon all världens fart i hagen och det går inte att stanna henne.
Gick bort till hagen förut och kollade och inte änns Freja kom fram till staketet när jag kom gående, då är det riktigt illa. När hon väl stannade så droppade det svett om henne, när man tog handen mellan frambenen och under armhålorna droppade det från handen. Jag tyckte att de skulle få stå inne och hämta andan och vila upp sig. Ikväll får de gå ut i den andra hagen igen!
I hagen stod Freja nere med huvudet som om hon åt, men hon åt inte utan bara andades jättefort, det såg ut som om hon hyperventilerade :(
Nu har jag ätit och gick ut och kollade till dem, vattnet var självklart uppdrucket och de fick mer kraftfoder och varsitt knäckebröd, sen fyllde jag såklart på vattnet :)
Min lilla snuffi ♥

Shopping till mig själv

Jag har inte handlat så mycket till mig själv det senaste, bara i hästväg till mig och Silver (förutom en Odd Molly kofta för några veckor sedan), så idag fick det bli lite till mig. Skulle bara köpa lite pärlor, men råkade få med mig ett par lila Converse och några strumpor också. Det var rea på Stadium så jag fick 6 par strumpor och Converse för 215 kr, helt okej ändå, haha!
Conversen är starkare lila i verkligheten.
Jag köpte ett färdigt set som man kan göra armband, men det är så tråkigt att ha ett armband som man gått efter en instruktion att göra, jag ville bara ha innehållet men kommer designa själv, haha :D
Visste ni förresten att jag tillverkar smycken? Jag har gjort det sedan jag gick i 6:an, dvs i drygt 4 år!

Gårdagens pass

Ja, igår tömkörde jag Silver i skritt. Jag vet inte vad det var med mig men tålamodet var på -100 och jag var förbannad redan från start (inte på Silver). Blev ännu mer irriterad när tömmarna vred sig i ögglorna i gjorden och allt var bara kaos.
Vet inte änns vad jag ska skriva, men vi la ner efter ett tag och gick in, bättre det än att jag skulle bli riktigt rasande. Så jag tänkte göra någonting som Silver tycker är roligt för att han ska "glömma av" den dåliga tömkörningen av mig, och alltså tricktränade/stretchade jag honom. Det gick super! Han kan hov på kommando och gräv på kommando nu. Sedan stretchade vi lite smått och gjorde även cirkusbuga.
Idag ska jag sitta upp och känna på honom, han var lite "här och där" och förvirrad igår, och då är det enklare att arbeta uppifrån ryggen.
Men det blir senare ikväll, för idag fyller mamma år och nu ska vi åka iväg och handla lite pärlor och kanske en sväng till hästaffären.

Tömkörning

Förut fick ju Silver sin sko tillbaka och jag avvaktar lite med att rida första dagen när han fått den. Jag tänkte bara tömköra honom i skritt och lösgöra honom, jag rider i morgon. Tycker det är bra för hästarna att vila (från att bli ridna) samma dag som de fått skor så man är bombis på att de inte ömmar (Idomin och Freja har inga skor, bara Silver) :)
Ska försöka lösgöra honom ordentligt för jag antar att han är rätt stel nu när han stått i 6 dagar. Han fick ett litet mini-sommarlov! (:
Han är riktigt snygg nu när han har så kort man, den är nog ungefär 5-6 cm! Han passade väldigt bra i det, min fina <3

Lite tid över

Hejsan :) Nu har jag lite tid över till datorn/bloggen, igår kom nämligen Josefine hit och vi hade s.k pärllan, alltså vi tillverkar smycken hela natten. Det var kul! Hon sov över här och idag har vi spelat krocket hela dagen, säkert 50 matcher, haha.
Vi duschade även Silver för han var megalerig och skönt för honom att svalka av sig också. Men hon åkte hem för en timme sen ungefär, och 10 minuter senare kom "Hovjocke" och fixade Silvers framsko som han hade tappat när vi var i danmark.
Hästarna fick stå inne lite för det är så otroligt varmt! Gav de hö och de fick vila upp sig lite grann. Nu står de ute i sommarhagen och käkar massor med gräs.
Och förut såg jag att lilla Frejisen hade fått solblåsor (heter det så?) som hade spruckigt så det var ringar med skinn kvar, usch stackars henne :( Smörjde in henne lite och ska ta solkräm på sen.
Nä, nu ska jag duscha och städa undan :D

Glesare uppdatering

Kommer inte skriva så mycket de kommande dagarna, känner att jag för tillfället knappt har någonting att skriva om. Det blir bara "idag tränade jag hästarna och fixade i stallet lite, hejdå!"-inlägg. Känns väldigt uttjatat. J
ag kommer helt enkelt skriva när jag känner att jag har något att skriva om. T.ex något ridpass då och då, utrustning eller annat. Men förvänta er inte 2-4 inlägg per dag, verkligen inte.
Ett inlägg om dagen, om änns det. Men vi får se vad jag har lust med helt enkelt :)
Lilla sessan.

Blingad!

När jag kom ut till stallet förut och skulle ta in hästarna så hade Sille - såklart - tappat en sko. Jag blir så otroligt trött på detta, vill verkligen inte ha skor på honom, det funkar bara inte. Han kan heller inte vara utan för då haltar han. Det finns liksom inget val. Och hovslagaren svarar inte när vi ringer. Kan det bli värre?
Svarar han inte idag så ringer vi någon annan för vi kan inte hålla på och vänta i en vecka på att han ska svara i telefonen liksom.
Hursomhelst! Väl ute i stallet blingade jag min hjälm, kände att jag inte vill ha den så tråkig längre och allt blir ju snyggare med lite stenar, inte sant? :) Det blev faktiskt bra fastän jag återanvände stenarna. Funderar på att sätta stenarna tightare, men jag får se.
Silver fick friseras, ryktas, duschas och eftersom jag inte kunde rida så fick han stretchning och trickträning. Lärde honom "gräv" idag också, nu kan han hov, gräv och cirkusbuga. Duktiga snutten.
Idomin och Freja fick också ryktas igenom ordentligt och friseras. Klippte allas svansar, hovskägg (Idomin & Freja har fortfarande kvar sitt, men jag gjorde det bara jämnare) och håret vid kronranden :)

Äntligen

Hemma nu! Håller på att packa upp och installera mig, har varit borta hela morgonen/förmiddagen (kom hem i natt), så jag ska ut och fixa med hästarna och lite så. Vi hörs senare! :)

Åsiktsinlägg: Skvallerbloggar/tipsare

(Just nu känns det bara som om jag skriver negativt på alla mina åsiktsinlägg, haha, men det kommer några positiva också, lovar! :))
Hm, detta är väl något som diskuteras hit och dit, skvallerbloggar - är det kul eller är det kränkande?
Jag tycker att det är väl egentligen inte bara själva personen som driver skvallerbloggen, utan även de som tipsar om skvaller. Oavsett om det är negativt eller positivt skvaller så är det riktigt j---- lågt att tipsa om skvaller. Gör folk det bara för att få länkning till sin blogg och mer läsare eller vad är grejen? Oavsett tycker jag att det känns som om tipsaren vill ha uppmärksamhet. Och det känns ännu lägre när skvallerbloggaren tar emot tipsen och skriver ut det i allmänheten... No offense, det är vad jag tycker!
Bloggaren som skriver om de andra har väl egentligen inte änns frågat om lov innan de får skriva om personen eller ta bilder från dennes blogg?
Nja, vet inte riktigt vad jag mer skall säga. Men jag tycker faktiskt inte om att läsa skvallerbloggar, inte änns om de är "snälla", så jag avstår.

Snart hemma!

Nu är det tisdag, och sista dagen i Danmark. Vi tar båten på kvällen och kommer hem natten till onsdag, det vill säga i morgon. Vi är väl i Sverige runt 12-1 i natt. Jag antar att jag har längtat hem något så djävulskt, jag har alltid ångest för att åka bort. Avskyr det. Men nu är vi ju snart hemma så!
Innan vi åkte undrade jag hela tiden om det finns hästar i Danmark, men det gör det väl?.. Haha, så jag har säkert köpt någonting till hästarna om jag hittat någon hästaffär!
Jag är antagligen trött så jag kommer nog bara pussa på hästarna och sen sova, vi hörs i morgon skulle jag tro! :D
Gammal bild på Idomin, jag vet att benlindorna åkt ner, vi tricktränade det passet så de gled ner hela tiden.

Inside info; Silver Lad

* Silvers förra ägare sa att han hatade shetlandsponnyer, men Idomin är hans bästa vän. Hm.. (Idomin är ju shettis som ni kanske vet xD)
* Silver har med tidigare ryttare tävlat och placerat sig i MsvA hopp och LA dressyr. 2005 tävlade han i "lag-dressyr" eller vad man ska säga.
* I förrgår var det första gången vi stretchade & la in trickträning samtidigt, idag gjorde vi samma sak nu kan han cirkusbuga!
* Han blir alltid glad om han gör rätt och helt oväntat får belöning i form av godis för det, han ser liksom ut "va? gjorde jag det så bra? :O".
* Jag skulle egentligen bara hjälpa till att rida Silver (innan vi köpte honom), för ingen annan hade tid att rida honom. Men då sa ägarna att han skall säljas, och vi skulle bara ha en häst på foder. Självklart blev jag jättebesviken för jag trodde inte att vi skulle köpa honom, för det skulle vi ju inte egentligen. Jag blev förälskad i honom men jag tjatade inte för jag visste att vi inte skulle köpa honom, men en dag sa mamma: "Men vi tar väl honom då!", haha. Det var min moster som tipsade om honom för hon känner hans förra ägare, de står i samma stall.
Silvers favoriter:
- Stretcha älskar han!
- .. och mat är ju alltid gott.
- Hoppning, såklart.
-  Älskar att visa upp sig och göra rätt.
På den undre bilden är det första dagen för Silver ute i hagen hos oss (dvs 3 oktober 2010) :)

Brun outfit

Denna var då läcker tycker jag! Mild, men sticker ändå ut lite :)

Inside info; Äppelbo Idomin!

*Idomin stod hos förra ägarna i ett stall som ligger ca 4 km från oss, där var vi även på ridläger 2007.
* .. Där kallades han "Biffen"!
* Idomin har 108 halvsyskon och ett hel syskon.
* Han älskar att hoppa.
* Idomin är väldigt kräsen med mat. Om t.ex höet inte är färskt nog eller om det är något fel på maten, så äter han inte.
* Han är väldigt känslig. Om man säger "nej" med högre röst så blir han alldeles till sig och drar sig undan, ställer sig i ett hörn, vänder sig väldigt fort eller helt enkelt går/springer iväg. Samtidigt som han vet väldigt väl vad han får och inte får göra.
* Folk som säger att "shettisar är busiga och envisa" har inte träffat Idomin. Han har aldrig bockat, busat eller någonting. I psyket kan man verkligen inte tro att han är en shettis, långt ifrån!
Idomins favoriter:
- Tricket "spin" då han springer runt i en ring.
- Silver som är hans bästa vän! (Freja med, dock inte lika mycket)
- En favorit är att hålla i saker. Han älskar att bära spön, öppna dragkedjor, öppna dörrar, bära borstar osv.
- Älskar att göra rätt och få belöning för det.

Sverigeoutfit!

I brist på annan färg så fick det bli korsning mellan gul och blå, vilket också blev Sverige. Jag tyckte att det blev alldeles lagom. Inte så skrikigt "hej jag kommer från Sverige", utan helt lagom. Tycker om pannbandet och pikén!
Vad tycker ni? :)

Inside info; Freja

* Freja är en sån ponny som gör allt för att få godis. Hon skulle kunna krypa ur skinnet så länge hon får mat, haha!
* Hon tycker om att tricktränas och hon lär sig verkligen jättefort. Det tar 5-10 minuter så kan hon ett nytt trick, t.ex hov eller gräv.
* Hon är världens snällaste i boxen, hagen och överallt annanstans.
* När man inte ridit henne på länge kan hon vara busig när man precis ska avsluta ridpasset (om man inte ridit på länge. När hon tröttnar så visar hon det! Hon kan t.ex försöka bocka i galoppen, men hon är så ovig och tjock så hon kan knappt bocka, haha.
* Hon har en jätteförstor underläpp som alltid hänger. Om man stoppar in handen där så är det snustorrt och oftast ligger det torkade grässtrån där i! När hon kommer springande så ser man underläppen på långt håll, haha (om hon inte spänner den då).
Frejas favoriter:
- Kraft Grund uppblött i vatten (så att det blir extra färskt och slaffsigt!).
- Morot och äppeltårta, med knäckebrödsbotten och hackat strö över.
- Spansk skritt!
- Gå i skogen och lulla.
- Bli kliad och pysslad med, då somnar hon alltid.

Rosa outfit

Denna outfiten skulle jag gärna velat ha, speciellt HV POLO pikén!
Ni då? :)


Tar några dagars paus!

God morgon på er :)
Jag kommer ta några dagars paus från datorn då jag ska till Danmark (Idag, lördag-natten till onsdag). Nu, kl 8, går båten. Vi hörs igen på onsdag någon gång!
Kommer fixa ett par inställda inlägg, bland annat en outfit varje dag. Så ni får lite att läsa i alla fall, haha!
Ha det bra så hörs vi snart!

Tränar för att komma över vattenrädslan

Eftersom det regnade hysteriskt mycket idag tyckte jag att det var perfekt att träna Idomin! Han är nämligen rädd för vatten och avstår gärna att gå i stora vattenpölar och går hellre runt. Tränade när det hade slutat regna.
På gruset innan stall'uppgången' samlas det ofta vatten. Jag tränade honom på att ta några steg fram, backa tillbaka och berömma i det vattnet. För varje gång vi gick fram, ökade jag 1-2 steg så han kom i det lite djupare vattnet. Det ungefär lika högt att det täckte hans hovar plus lite till. Det gick jättebra och han tvekade inte en enda gång. I slutet plaskade jag lite med fötterna i vattnet och då tog han ner huvudet och gjorde likadant med mulen, så söt! ♥

Sista live-inlägget från min sida. Hörs på onsdag om jag överlever båtturena. Vill redan hem!
Hoppas ni kommer gilla de tidsinställda inläggen, det blir 2-3 inlägg varje dag så håll utkik :)
Ses om några dagar, puss på er!

Bloggarna jag följer

Tänkte skriva upp vilka häst/ponnybloggar jag följer! Så ni har något mer intressant att läsa än det jag skriver, haha. Det är inte i någon speciell ordning :)
JohannaGrant
TeamSL
NellieBerntsson
Carlssonpåtaket
Ponnyochryttare
Ponnybrudarna
Ponilovers
Nicholaistyle
Brahastfakta
Collbaz
Hastdiggaren
Tavlingsryttaren
OliviaWeslien
Att gå in på dessa bloggarna är det första jag gör när jag stätter på datan :)

Världsångest

Idag har jag börjat att packa och packat färdigt. Har sån ångest, vill verkligen inte åka bort. Hatar det, finns inget att se fram emot mer än att komma hem igen. Men om 5 dagar är vi hemma, woh :D
Försöker verkligen sitta och skriva någonting, men jag har absolut ingenting att berätta. Hm. Ja, jag ska väl rida Silver senare, får se vad vi hittar på.
Det var väl det.
Vilken tur ni har som kommer få bättre tidsinställda inlägg än "live", för sånt här är väl inte roligt att läsa om? haha.

Åsiktsinlägg: Lösdrift - ja eller nej/bra eller dåligt?

Ta inte åt er om ni har hästarna på lösdrift, detta är vad JAG tycker, och ni får ju göra precis som ni vill med era hästar!
Folk säger att det är naturligt för hästen, att den mår bäst av det, det är det bästa man kan göra för hästen, att ha den på lösdrift. Det kanske är det mest "naturliga" för hästen, men tänker inte folk som har sina hästar på lösdrift att det är större risk för skador?
Om hästen ALDRIG någonsin får komma in och torka upp ordentligt, inte bara ha en ligghall, utan stå inne och torka upp ordentligt, självklart att hästen har större risk att bli sjuk/skadad. Om den står i lera/fukt hela dagarna, dygnen, året om, hovarna blir fuktiga, instängda och det är större risk att de blir "svampiga". Dvs hovröta/hovkräfta. Många säger att hovarna lättare får hovröta/hovkräfta av att gå ute dygnet runt året om, just därför att de ALDRIG får komma in och torka upp hovarna helt och hållet.
Jag tror också att folk som har hästen på lösdrift kan "halka efter" med hanteringen och omsorgen av hästen. Den går ju ute och då behöver man ju inte ta ut den, mocka varje dag, ta in den osv. Har man hästen i box/spilta är det ett dagligt behov att ta ut hästen och ta in den, det är sånt som måste göras helt enkelt. Det är ingenting man kan säga "äh jag tar ut hästen i morgon.." Eller hur? Det känns ofräscht att ha den i lösdrift eftersom man inte behöver mocka varje dag, hur vet du då att hästen inte sover i sin egna avföring?
Och om man har lösdrift tror jag också att det är enklare att "köpa på sig" fler hästar. Då behöver ju inte varje häst en box, utan den kan ju gå tillsammans med de andra i lösdriften. Jag har sett många som har lösdrift (och även KÄNNER många som har det), och de personerna har fler hästar än de som har stall med boxplatser.
För övrigt tycker jag bara att lösdrift känns jätteslarvigt. Det är verkligen så jag tycker. Jag tycker att det känns som om man inte har råd/ork att skaffa box till hästen, så den får stå ute under tak helt enkelt.
Jag tror också, och har märkt, att hästar som jag träffat som står på lösdrift är lite vilda av sig. De leds ju inte varje dag in och ut från boxen, har inte lärt sig respektera människan på det sättet som en 'box-häst' har. OM de leds varje dag så leds ju ändå en box-häst oftare, med tanke på att den måste ut och in från box och från hagen. De som jag träffat är ofta påflugna, trycker sig mot människor och "ser" inte människan helt enkelt, de är lite naffsiga och respekterar inte människor. Vilket jag tycker är oacceptabelt, även om vi ska respektera hästen så tycker jag att hästen även skall respektera oss!
Själv skulle jag aldrig ha mina hästar på lösdrift, oavsett hur naturligt det än är. Det är inte för att vara elak mot mina hästar, de är vana vid att få komma in och skulle bli riktigt förvånade av att stå ute även på hösten/vintern/halva våren.
Även för säkerheten. Vem vet vad som kan hända hästarna mitt i natten? Det kan vara människor som gör något eller hästarna som fastnar, har halkat eller annat. Det är större chans att man får reda på att hästen halkar på dagen än natten, då det är fler personer som kollar till hästarna eller går förbi haken etc.
Till den slutliga frågan som är min 'poäng med inlägget'.
Om hästen fick välja; Tror du att hästen skulle välja att sova inne i en box, torka och vila upp sig eller ligga ute och sova i en ligghall? Hmm.. Jag tror på det förstnämnda.

Och så var det den här rubriken ja..

Tjabbalabbalo. Sitter i min, för nuvarande, soffa/säng och myser helt ensam. Jag har fixat färdigt två tidsinställda inlägg varje dag när jag är borta, snällt va? Ni kommer gilla det hoppas jag, haha.
Tog in hästarna förut, tycker det är så synd om de att gå ute när det evighetsregnar (skulle ev. åska också). Skönt för dem att komma in och torka upp både päls och hovar, det tycker jag är jätteviktigt.
Dags att sova för min del, i morgon blir det full rulle med packning för mig och fixa för hästarna inför helgen/veckan när vi inte är hemma, och rida Silver.
Måttligt road poni, haha (:

Finaste

Precis inkommen från stallet och har ridit Silver. Fortsatte där vi slutade i förrgår. Dock kändes han finare då än vad han gjorde idag. Idag skulle jag fokusera på att ha honom i samma form, samma takt och samma undertramp i trav. Han slappnade av väldigt mycket, kanske lite för mycket och istället övergick det till slö-arbete. Han tappade benen och takten var långt borta för det tillfället. Fick väcka till honom och bli mer bestämd ett flertal gånger. Jag fick faktiskt ta tag i honom och 'få igång bett-tuggandet' så att han inte, som sagt, gick och slöade.
Dessutom var det jättekvavt och fuktigt så det var väldigt jobbigt för oss båda. Han var duktig hur som helst och efteråt stretchade vi, Silver ÄLSKAR att strecha, han tycker det är jättekul!
Sen tvättade jag av honom med en svamp (och hällde hela vattenkannan över honom för jag insåg att det skulle ta för lång tid annars, haha), oljade in hovarna, tog flugspray och hela köret.
Mamma kunde tyvärr inte fota för hon och pappa var i stan. Typiskt.. Jag fick ta lite själv, haha.
Finaste på joooordeeeen.

Uppe med tuppen, förhoppningsvis

Idag ska jag försöka komma upp tidigt! (Tidsinställt inlägg). Vi får väl hoppas att jag är vaken om åtminstone 2 timmar, haha.
Silver fick ju sin vilodag igår och idag blir det fart igen. Ska ligga i med träningen nu fram tills på lördag, han får nämligen en ledig långhelg då jag åker till Danmark från lördag-tisdagsnatten. Jag tror det kan vara skönt för honom att t.ex träna i en vecka, få två dagars ledighet, träna en vecka till och två dagars ledighet osv. Känns som om han vilar upp sig bättre om han vilar i mer än en dag och sen är igång i en hel vecka.
_____________________
Men från det ena till det andra :D Idag ska vi i alla fall fortsätta det vi påbörjade i förrgår. Nämligen jobba massor på undertrampet. Tänkte övergå att jobba med det i traven eftersom allt fungerade helt klockrent i skritten.
Förlåt för samma bilder. Jag har inte orkat varken redigera eller ladda upp de senaste dagarna. Mamma kan nog fota oss som alltid :)

Välförtjänt vilodag för Silver

Idag har jag, mamma, mormor och lilla Stina varit borta på landet/mormors sommarstuga i några timmar. Plockat svamp bland annat och Stina fick springa av sig. Vi hade bara henne med oss, de andra hundarna var hemma.
Silver har gått ganska mycket och långa ridpass det senaste så idag förtjänar han en riktig vilodag. Vi ska dessutom ha gäster om 1 ½ timma ungefär, och jag vill gärna vara lite social för en gångs skull, haha.
Tar in honom och ryktar, tar hovarna, sprayar på lite flugspray och så senare. Såklart Freja och Idomin också.

Hoppfilmen

Här kommer hoppfilmen från häromdagen :D

Hoppfilmen

Här kommer hoppfilmen från häromdagen :D

Dagens upptäcks-ridpass

Silver vad jättefin idag! Värmde upp och lösgjorde honom genom att skritta i en åtta i säkert 20-30 minuter, bytte håll ofta och började så smått göra halvhalter, ställa lite osv. Fokuserade väldigt mycket på att få honom under sig och samtidigt hålla takten, det blir mycket enklare att "känna av honom" om det hela tiden är samma takt. Fick driva honom väldigt mycket så att han låg kvar på samma. När han var riktigt lösgjord och avslappnad började jag forma honom lite (både på åttan, volter och fyrkanten). Jag använde knappt tyglarna någon gång, han var såpass balanserad och mjuk att jag höll kvar honom i formen med bara skänkeln och framåtdriv. Det är så himla skönt när han är så stadig att jag inte änns behöver hålla i tyglarna. Så därför fick tyglarna hänga en hel del och det uppskattades av båda mig och Silver! :)

Det var nästan samma sak i traven, han höll formen genom att forma sig runt och känna av min skänkel. Ibland fick man ta lite i honom för att han ökade takten och glömde av formen. Men så fort man visade honom tillbaka så rättade han till sig igen. Jag hade önskat mer undertramp i traven men det skall vi jobba mer på i morgon.
Jag hittar fler och fler knappar varje dag och idag hittade jag ytterligare några. Jag har ju allt som oftast sagt att jag vill ha mer stöd i tygeln av honom. Men idag märkte jag att han är en sån häst som inte behöver stöd hela tiden , utan när han väl bär upp sig så bär han upp sig riktigt utomordentligt och jag kan bara fortsätta arbeta honom med skänkeln. Han går mycket bättre om man har lösa tyglar (och ibland yyytterst lite kontakt för att han skall ställas lite och ibland "vakna till" t.ex) än om man sitter och håller inne honom. Han tycker nog det är lite irriterande att det är någon som hela tiden håller om honom med bettet liksom. Om man hela tiden har honom i handen (med eftergifter) så tappar han benen och formen. Låter jag honom gå med tyglar som inte är spända, men som är lite längre, så håller han kvar och arbetar vid samma ställe så att säga.. Såklart måste jag ju snappa upp honom om jag skall halvhalta (haha) eller samla honom.
Ja, varje dag upptäcker man något nytt! Och det är så roligt att hitta nya 'saker' på Silver, när man innan har jobbat åt andra hållet om ni förstår vad jag menar. Jag har trott att han SKA och VILL ta stöd i handen, men inte kan. Idag märkte jag ju att det var helt tvärt om.
Blogg.se vill inte ladda upp bilder åt mig..!

Bloggtips

Hela kvällen igår satt jag och läste på en jättebra blogg som heter brahastfakta om ALLT möjligt. Lösgörande arbete, olika ridövningar, tips om utrustning, hanteringsproblem, hovvård, hur man gör eget flugspray, sjukdomar, träningar, skador, vitaminer, beteende, bett och ALLT man kan tänka sig. Jag lärde mig jättemycket på att läsa (satt i säkert 3 timmar!) och det finns flera av sakerna jag själv ska testa (göra egna cavalettistöd och nya ridövningar med Silver t.ex).
STOR HISS till brahastfakta, helt klart min nya favoritblogg!

Hoppbilder

Här är bilderna från idag.
Han var lite trött på vägen dit, gick jäääääättelångsamt. Men när vi började värma upp där inne och han såg hindrena blev det såklart fart på honom. Han var ändå inte het, absolut inte. Han var helt enkelt lite trött idag, det var ju faktiskt varmt också. Därför hoppade vi inte så mycket och inte så högt. Men vi hade ju kul ändå, haha. Som vanligt så skötte han sig ypperligt! Vi gick upp till 1.05 ca.
Har några fler, men de flesta ser ju likadana ut! :) Film kommer en annan dag eller senare.

Han är bäst!

Håller på att redigera bilderna nu, så bilderna + text kommer upp lite senare! :D

Nu jävlar!

Idag är jag taggad! Hoppas Silver också är det, men det är han alltid så det är han förhoppningsvis idag med. Tänkte nämligen rida bort till paddocken och hoppa, ORDENTLIGT. Jag har ju knappt hoppat med honom pga den ishala vintern, och på provridningen hoppade jag ett krysshinder i trav.. Haha, bra gjort med tanke på att jag skulle köpa honom som hopphäst. Och så hoppar vi ett kryss i trav. Jag och mamma i ett nötskal, ja.
Så idag blir det ordentlig hoppning, jag vill se hur han verkligen blir vid högre höjder. Han studsar ju som en boll runt 70, så vi får väl se hur han blir vid 110 typ. Haha, det ska nog gå bra. Hoppning är dessutom det bästa Silver vet och han hoppar allt, så jag får väl bara hänga med!
Stackars mamma som ska med och fota/filma, hon är livrädd när vi hoppar med tanke på hur het Silver blir. Stackars henne, haha!
Hörs senare med bilder :D
Mina fina i hagen i förmiddags! :)

Fullt ös i skogen!

Igår red jag ut Silver. I förrgår blev han "hoppad" och igår uteritt, Silver lever livet nu! haha.
Jag red helt kravlöst, ville bara att han skulle få sträcka ut så vi galopperade på skogsstigar (perfekta ridvägar!) runt sjön! Vi red ner till sjön men han ville bara titta, inte dricka, haha.
Efter halva vägen runt sjön kommer det en väg ner TILL sjön, och sedan är andra halvan runt sjön (tillbaka hem) lite längre. Vi galopperade HELA tillbakavägen. Så härligt! Mest för att jag var rädd att det skulle komma en älg, men Silver älskade det ändå!
Han fick galoppera av sig ordentligt, då vägen tillbaka tar 10 minuter att skritta. Vi galopperade i kanske 3-4 minuter galet fort. Inte för att han blev särskilt trött, mest ännu mer taggad xD Men skönt för honom, hur som helst! Och jag hade musik i öronen hela tiden, helt underbart att galoppera i skogen med musik.
Silver kikar ut över vattnet :)

Stooorstädning!

Hejsan igen! Sisådär 5 timmar senare är jag färdig. Nej, jag har inte städat i fem timmar, haha. Men jag har ridit Silver och tränat Idomin och Freja.
Jag tror att det aldrig har varit såhär stökigt i stallet! KAOS rent utsagt. Som tur är så har hästarna inte varit inne så mycket, så jag har inte behövt oroa mig för säkerheten för dem i alla fall.. Vilket jag hade gjort annars kan man ju lugnt säga, haha.
Jag satte upp hyllan och bytte plats på grimmorna så att de hänger på krokarna under hyllan och där de hängde innan hänger det nu flughuvor. Ja, jag fixade  i ordning helt enkelt :)
Innan låg det mesta på golvet.. Hjälmar, foderhink + locket (varför den nu var öppen?! haha), det var hö över hela golvet. Kaos, ni ser ju själva!
Det jag städade och även Silvers box kom med på bild. I morgon ska jag tvätta boxväggarna (den kan behövas, vilket ni kanske ser, hehe..).
Jag vet att någon kommer fråga, så jag säger det redan nu. Vi har ingen sadelkammare, men det är bara på sena våren/sommaren som sadlarna och tränsen hänger i stallet. På vintern och hösten är det ju kallt och fuktigt och då står allt läder i våran källare för att inte förstöras.

Jag struntar i vad alla andra tycker.

Något som jag strävar efter är att strunta i allas negativa åsikter. För ingen mår bättre av att trycka ner någon annan, eller har jag fel?
Jag struntar i folk som ifrågasätter mig och mina hästar på ett negativt sätt, jag struntar i om folk är avundsjuka på elaka vis, jag struntar i att lägga onödig energi på folk som ändå bara är ute efter att trycka ner andra, jag bryr mig inte om sånt. Jag försöker att inte bry mig om sånt. För det tar på självförtroendet. Jag struntar i om folk tycker jag rider fult, för min ridning har alltid funkar bra för mig. Inte sant?
Folk som tror att de kan bättre om MIN häst än jag själv kan, genom att sitta på andra sidan skärmen och döma någons ridbilder är så jvla lågt. Tror du, som trycker ner andra, att jag och min häst blir bättre av att DU trycker ner oss? Alla hästar är olika, oavsett ras, ålder, kroppsform, utbildningsnivå WHATEVER. Alla är olika, det finns inget att göra åt saken!
Kom gärna med konstruktiv kritik som hjälper oss bli bättre, men jag märker själv när det går över till att trycka ner personen.
Det är sån stor skillnad på att säga "Försök att tänka på skänkelläget, det inverkar nog till bättre sits! Bara ett tips :)" eller dylikt. Än att säga "Du rider i stolsits", "Ska hästen verkligen gå så?", "Hahahaha vad fult du rider" eller "Ser lite dött ut i bakbenen ;)". JAG tror att folk vet vad deras svaga sidor är, och i stället för att peka ut felen kanske man kan ge tips.
Jag letar inte fel på människor, jag letar styrkor!
Sitt inte och peka ut alla fel på en person/ett ekipage, för alla har någon svag sida, men lyft fram det positiva istället. Det gör i alla fall jag, och jag är verkligen inte anonym om det jag skriver.
Konstigt att alla som skriver negativt är anonyma, säger inte det sig självt? Folk som trycker ner vågar inte stå för vilka de är. Pinsamt är det, riktigt pinsamt!
_________________________________________________________________
Någon som fått mig tänka mer och mer i dessa banor, är Nellie Berntsson. Det måste vara den starkaste, unga ryttaren i Sverige. Och ser ni hur långt hon kommit? Hon köpte Stella, en omusklad westernhäst i September 2010. Och nu ska hon snart kvala till MSV, knappt 9 månader senare. Nellie går sin egen väg och peppar andra istället för att trycka ner. Och ja, ni ser ju själva hur långt hon kommit.
Detta är bara vad jag tycker.

Stallstädning

God morgon för min del. Nej, inte riktigt, men jag blev väckt kl 13. Ställde klockan på 10 för jag tänkte rida bort till paddocken, men när jag vaknade så regnade det massor så det får bli i eftermiddag i stället. Ska ta in hästarna så de får torka upp innan.
Jag har i alla fall ätit frukost nu, haha. Eftersom jag inte har någonting att göra idag (som alla andra dagar), förutom hästarna och så, så tänkte jag städa och fixa i ordning stallet. Har ny hylla till benskydden och lite annat, och krokar som ska upp till exempel.
Vill ni se vilket kaos det är i stallet? Dunderstökigt verkligen. Bara för att Silver fått mycket nya grejer det senaste och jag har inte lagt i ordning det än. Men det måste jag ta tag i!
Typisk-Silver-bild från häromdagen, hehe.

Bilder från ridpasset idag

Inte det bästa passet, men någon gång måste det väl gå dåligt. Jag red rent utsagt förjävligt i början och jag och Silver hade två olika viljor. Skulle rida ungefär som igår (markarbete på volter), men jag kände efter jag travat igång honom att jag inte ville bråka, så jag gick faktiskt över till att ta lite småskutt - då jag inte kräver någon form eller "riktigt" arbete av honom, och hoppning är det bästa han vet. Så vi skuttade lite på kanske 30-40 cm i början och hoppade hinder på volter och galoppbommar. Men absolut inte högt eller krävande, max 50 cm (visst, han överhoppar ca 50 cm varje gång). Hade nästan hela tiden en bom framför hindret, vi övare på avstånd osv.
Han verkade gilla det mer än vanligt, om man nu kan det vill säga.. Otroligt taggad var han. Det var nog inte meningen att vi skulle rida markarbete idag, utan hoppa var det som Silver ville! Så självaste hoppningen gick bra, men jag blev lite butter över att det inte blev markarbete. Men ja, hellre göra något han gillar och vi är vänner, än att göra något jag vill och vi tjaffsar. Han är ju trots allt en hopphäst från första början.
Såret är förresten inte alls 'färskt'/köttigt/öppet nu längre, det är bara ett svart sträck, det har läkt sig super.
I början:
Det kan ju inte alltid gå toppen! Men han var ju - som vanligt - duktig när vi väl kom igång och skuttade lite i alla fall. Nya tag i morgon! :D

Träningen idag

Idag ska jag kolla hur det ligger till med rivsåret, men jag skulle tro att det inte är svullet eller ömmande eftersom det inte var det igår heller. Och det gick ju toppen att rida. Jag tror att det blir ett lika lugnt pass idag som igår, men jag tänkte lägga in några bommar så att han får lyfta på tassarna lite. Men det blir nog senare i eftermiddag eller runt 15-16.
Idomin skall tricktränas och lite annat som vanligt och Freja vet jag (som vanligt) inte vad vi ska träna på, haha. :)
Undre bilden är från igår!

Nytt trick påbörjat

När Idomin springer efter mig när vi leker, så kastar han alltid upp huvudet innan han stannar, vet dock inte varför. Och tanken slog mig för några veckor sedan att man kan utveckla det till stegra. Självklart stegra när jag ber honom, och jag skall vara försiktig så att han inte börjar använda det för att markera (han är visserligen inte "den typen" av häst, men allt kan ju hända!).
Vi har påbörjat det, men absolut inte kommit långt alls. Vi har bara börjat med att han kastar upp huvudet vid halt (det är enklast att börja öva in det genom lek/springa för oss), och det räcker gott och väl eftersom vi bara övat några gånger. Men så småningom hoppas jag att han hoppar upp lite grann.

Såhär gör han när han stannar - printad från mobil-filmen!
Det kommer nog ta ett tag, men jag gör det i hans takt :)

G-R-Y-M-T ridpass!

Silver gick klockrent idag! Han ömmade inte över huvudtaget på/runt såret och det har läkt sig fint, så det är ingen fara.
Inget seriöst dressyrpass med tanke på att han stått i två dagar (pga rivsåret), det blev bara markarbete och vi jobbade i stort sätt bara på volten. Ett bra sätt att få honom lösgjord om man vill jobba länge i varje gångart är att rida honom på volten!
Red fram honom runt området på asfalt/packat grus eftersom han gått i den leriga och mjuka hagen dessa två dagar. Sedan skrittade jag honom i 25-30 minuter på volten varvat med fyrkanten, ville rida fram honom ordentligt innan jag började jobba eftersom han kanske skulle vara stel. Ville få fram suget till att söka sig fram-ner, och i början stannade han om jag inte var på honom, haha söten var lite trött!
Men när vi hade kommit igång gick han ner jättefint och jag kände verkligen hur han försökte (och gjorde) jobba med ryggen. Jag söker fortfarande efter stödet i handen, vill att han skall våga ta åt sig lite mer stöd än vad han gör. Men det kommer det också, man kan inte ta allt på samma gång!
Han var gudomlig i traven, vilket brukar vara den mindre bra delen av våra ridpass. Det där där vi ibland börjar tjaffsa. Men idag var det den bästa delen, HELT klart! Och jag hade sadelunderlägget idag också, det gjorde att sadeln la sig mer vågrätt (den har legat lite i bakvikt det senaste pga att han tappat muskler i ryggen). Och faktiskt så gjorde det att jag upplevde det enklare att sitta ner i traven och jobba. Jag tror att det var det som gjorde att passet blev så bra! Jag tycker det är svårt att sitta ner och arbeta honom, men idag gick det HUR bra som helst.
Testade också det nya tvådelade, tunna bettet och i början tuggade han, sträckte ut sig lite och kände på det, sedan tror jag att han faktiskt trivdes väldigt bra med det. Det är inte för tjockt och tar inte så mycket plats, skönt för honom helt enkelt. Vissa säger att det trycker upp i gommen vid minsta lilla tygeltag, men det tycker verkligen inte jag (och Silver). Jag upplever det heller inte som skarpare, då Silver inte alls reagerade mer om man tog tag med detta än med tredelat tjockt t.ex. Det funkade galant för oss.
Guldstjärna till Silver idag!

Schabraket är färdigt!

Såhär blev schabraket! Jag är nöjd, även om jag råkade skapa en reva i det.. Men jag löser det, haha! :)
Jag vill ha ett broderat som det står Silver Lad på, det måste jag skaffa mig. Eller kanske "Ida & Silver Lad"? Hm. Får fundera.
I alla fall så är jag jättehungrig nu! Jag ska äta och sen ut till stallet och rida Silver lite lätt. Han ömmar inte på rivmärket och han är inte svullen! :D

Bra att ha.. eller nåt.

Jag skulle ju bara köpa nödvändiga saker idag. Men det blev inte alls så, haha. Jodå, men lite annat också.
Det blev sadelunderlägg, gummiboots, tvättsvamp, öronluva, en krokhängare med hylla (EXAKT en sån jag ville ha) och ett brunt hopp/allround schabrak med vit passpoal (+ beiget kantband). Det mesta var till Silver, som vanligt. Tvättsvampen och hyllan kan alla få dela på! Så snäll är jag, haha! :)
Schabraket är lite ljusare i verkligheten!

Shoppppping

Åker till Kungsbacka med mami och shoppar! Hästarnas lista är lite längre än vanligt xD

Röd/vit/marin

Denna outfiten kändes lite torr kanske, men fina saker i alla fall. Speciellt benskydden, så perfekta! Men jag får nog nöja mig med tanke på att Silver (och Freja) fick snygga läderbenskydd härom dagen!

Ni då? :)

Åsiktsinlägg; svår häst - något att skryta om?

En sak som jag länge funderat över är ryttare som nästan skryter om att de har svåra hästar. Till exempel: "Ah, hon stegrade typ några gånger och skenade, men hon är ju sån ;)". Visst, ärlig skall man vara men alltså.. Hallå? Vill folk skryta om sådant? Jag hade tyckt att det skulle vara ett jobbigt och pinsamt problem om jag har en så ouppfostrad häst som sliter sig, stegrar bl.a. Och jag hade verkligen inte skrivit det på bloggen/facebook/dayviews!
Det kanske bara är jag, jag vet inte men det känns som om folk vill bevisa att de är duktiga hästmänniskor/ryttare om de har en häst som är ouppfostrad eller svår på något annat vis, de vill liksom bevisa att de kan hantera det. Det är visserligen bra, men jag tycker ändå inte det är något att skryta om.
Och jag tycker det är ännu värre när folk skriver att "Hon (hästen) är dum som gör så", "Hon är så jobbig och det är något fel på henne" osv. Förstår ni vad jag menar? Oftast gör ju hästen något "dumt" av en anledning. Så om man skriver att sin häst är jobbig, så är det ju tekniskt sätt ryttaren/människan
det är fel på.
Det är skillnad på att be hästen stegra än att den gör det pga smärta/ouppfostran.
Jag säger inte att alla måste ha en perfekt häst som alltid lyssnar, men jag tycker ändå det känns fel att man skryter om sin "svåra häst", om jag hade haft en svår häst så skulle jag hållt tyst om det. För det är inte något jag skulle vara stolt över. Jag tycker det är roligt med utmaningar på rätt sätt. Jag vill ha utmaningar som t.ex att lära min häst något. Inte utmaningar som att försöka få den tam och uppfostrad för att den sliter sig/stegrar mot dig/med dig etc.


I will try to fix you ♥

Silver ömmade tyvärr runt rivsåret idag. När jag tog in honom satt det flugor på såret och det var rosa (flugorna hade liksom gnagit bort sårskorporna. Blä!). Han ömmade inte på såret, men runt om där det var lite svullet. Svullnaden hade gått ner idag som tur var. Jag red såklart inte. Tvättade med Jodopax och la på tjooockt lager Helosan. Så ska vi se att det snart är borta! :) Hoppas innerligt att det är helt borta nu innan rötmånaden...

Nu går alla i den lilla hagen där det är mest gräs så att de inte "har chans" att springa järnet. De springer nog inte när det är mycket gräs heller, haha.

I will try to fix you min fina vän! ♥


Idomin leker!

Idag provade jag att försöka leka med Idomin. Han brukar inte vilja det, utan springer bara efter utan att göra något. Stannar när jag stannar osv. Så han är uppfostrad till vill säga!
Men idag ville jag verkligen få honom att bocka och leka med mig, det gick faktiskt. I början sprang han bara efter, men efter ett tag började han kasta med huvudet och galoppera, tvärstanna, vända och hålla på. Om man smackar på honom lite och vänder då blir det fart!
Jag filmade när vi precis hade börjat och då jag märkte att han började "springa på mig" och sen studsa iväg för att få igång mig. Vet inte om man ser så mycket här dock. Efteråt bockade han och hoppade ut genom staketet (som syns i bakgrunden). Haha, sötnosen!
I början när jag låter skitarg och säger "sluta Idomin" så är det för att han puffar på mig xD Fast jag låter nog argare än vad jag var eftersom jag inte änns var arg, haha.

Mobilfilm och mobilbild. Eller hur att han är söt i sin nya grimma? :D

Ompyssling till max

Jag tänkte bara slänga i mig en macka och byta om, sen ut till stallet och se om Silver ömmar på såret/rivmärket. Skulle inte tro att han gör det eftersom det var rättså ytligt, och för jag tror att det var rätt "färskt" när vi tog in honom igår.
Men vi får se. Om han inte ömmar eller annat så får han sig nog ett lite lugnare pass. Kanske att vi ska ta och inviga benskydden? :) Annars ska han friseras lite, och borstas ordentligt.
Ovisad bild från när vi red till sjön.
Idomin och jag ska fortsätta på sidepass front och away, lite trickträning också kanske.
Freja får jag se vad jag hittar på med, har inga idéer just nu. Det blir troligtvis samma som jag ska göra med Idomin.

Blå/ljusblå outfit


Tränset har jag till Silver, men jag har transparent-swarowski och inte ljusblå. Det är verkligen ett jättefint, mjukt och dunderbra träns som jag verkligen rekommenderar! Nosgrimman är 4 cm bred dessutom. Finns HÄR :)

Typiskt...

Tänkte ju ta ett redigt dressyrpass på Silver idag. Jag var så sugen på det! Men när jag borstar och kollar igenom honom så märker jag att han har skurit sig på höger bakben på insidan. Ett 3-4 cm långt sår och det är lite småsvullet runt om. Mamma kom ut med vatten och gjorde rent det, och han lyfte på benet när man tvättade på såret, dvs ömmade. Det blev alltså inget dressyrpass idag.
Tråkigt, men jag vill att han skall vara hel innan jag sitter upp. Får se om det är bättre i morgon. Vi skall hålla det rent och smörja in det så är det snart borta. Det var väldigt ytligt som tur var :)
Här är förresten det jag köpte av våran granne idag (som har tävlat i alllla år, men slutat nu).
Har sprättat bort Fr och g:et på schabraket, så nu står det Ida (ska fixa så att det är med stor bokstav). Smart va? :) Den bruna lädergrimman är till Idomin och resten till Silver. Freja och Silver kanske kan dela på benskydden, haha.

Sträcka ut

Igår tömkörde jag Silver i skritt och lösgjorde honom, men han var rätt "loss" redan från början. Travade fram honom lite och sen tyckte jag att han skulle få sträcka ut så jag släppte honom. I början förstod han inte, utan började trava på en volt runt mig och komma in till mig när jag satte mig ner - han trodde det var löslongering.
Jag fick tagga till honom lite så att han sprang, sen hoppade han även över ett hinder som stod i mitten självmant, haha.
Så alltså gick han lugnt igår, idag blir det ett dressyrpass tänkte jag.

Träning med Idomin

Jag har lagt träningen med Idomin åt sidan för stunden. Jag har inte haft någon lust med att träna från marken längre, finns så mycket andra saker man kan göra som är roligare. Men idag gick jag ut när jag vaknade, barfota, och bara tränade för att det ska vara roligt, inte för att vi måste. Allt blir roligare och enklare om vi gör det för att det är kul och vi har lust. Därför var det såpass spontan att jag gick ut i min pyjamas och barfota, haha.
Vi trickade lite, buga/hov/spansk skritt och så påbörjade vi yoga. Sen övade jag på trånga utrymmen, att han ska gå in i de utrymmena lös och när han väl är där ska han backa, gå fram, osv. I slutet hoppade vi ett litet hinder på 50 cm några gånger.
Gjorde sidepass away och nu sitter även sidepass front. Vi påbörjade front idag och i slutet kunde han det helt och hållet.
Jag märkte verkligen hur kul han tyckte att det var. Han var busig (vilket han aldrig är) och studsade runt lite och till exempel öppnade fodertunnan själv. Hur han nu lyckas med det?! Haha.
Så jag ska försöka få tillbaka motivationen till att träna. Det är självklart kul att träna HONOM, men jag har liksom inga idéer längre, och det blir tråkigt i längden att bara göra samma saker, och han blir också uttråkad av att göra likadant varje träning. Men jag ska leta efter lite olika övningar och träna när vi båda har lust, för då blir allt mycket roligare.

Dagens ridpass

Idag skulle Silver longeras, men jag var dundersugen på att hoppa lite lätt så det gjorde vi. Han var lite tröttis idag minsann. Eller nja, efter första hoppet så ändrades ju det, haha. Men i början lunkade han runt i sin egna takt.
Vi värmde upp och började skutta över ett kryss på 50-60 cm. Sedan hoppade vi ett och samma hinder hela tiden (orkade inte bära dit fler, haha). Men eftersom vi inte hoppat så mycket på ett tag så låg vi bara på 90-100 ungefär.
Han hoppade ändå som en katt och tyckte det var hur kul som helst. Guldstjärna till Silver idag!
Bilden är inte från idag.

Uteritt 10 juli

Nu jag har kommit underfund med varför det inte gått att ladda upp bilder. Mina är alldeles för stora så jag måste minska dem. Bilderna blir fortfarande lika stora när jag laddar upp de, men nu är de runt 220 kB istället för 5-7 MB. Ibland har de varit från 8 och uppåt och de får ju inte vara större än 8, kan vara därför det inte fungerat.
Here you go! Några från uteritten.
Fina prinsen!

Bilder från ridpasset 9/7

Nu gick det tyvärr inte att få upp fler. Blir helt galen!
Dessa tog runt 2 timmar att få upp. Jag får logga ut och in hela tiden för att det skall fungera att ladda upp EN bild, men nu tog det stopp.

Massor av bilder

Jag har väldigt mycket bilder på lager. Från ridpasset igår som gick super och från den 1h 40min långa uteritten ner till sjön idag. Men det står "Webbsidan kan inte visas" när jag försöker ladda upp. Så surt!
Men jag lovar att jag laddar upp alla bilder så fort det fungerar! :D

Drömponnyn

Jag har sån tur som har dig.
/ Mer bilder från ridpasset kommer snart. Blogg.se ville inte ladda upp mer åt mig..

Bilder på gååång

Igår fick Silver en välförtjänt vilodag. Vi bytte bara hagar på dem och kollade igenom efter fästingar, sår osv.
Idag tänkte jag ta ett rejält dressyrpass, för ovanlighetens skull! Mamma kände sig villig att fota sa hon. Hoppas han inte är lika "icke-lösgjord" idag. Här om dagen tog det 40 minuter för honom att bli riktigt mjuk och ge efter. Men när han väl hittade den bekväma formen så var han jättefin!
Är ni redo för bilder? Stay tuned.

11 månader gammal bild. Här var jag så besviken för vi (troligtvis) inte skulle köpa honom.
Men se, nu står han i mitt stall i stället!

Nöjd tjej!

Hemma efter våran minishopping. Lyckades hitta ett vitt dressyrschabrak med vit passpoal från Källquists Horsesaver på Kåhög. Och en flughuva förstås. Hittade även vita benlindor, men det fanns bara Eskadron och jag kände att jag inte ville lägga 400 på två benlindor, då hade allt blivit runt 1000 kr. Kändes onödigt!
Sedan hittade jag även ett persikofärgat transparentlinne som jag var tvungen att ha. En kvar i storlek medium, men det fick gå ändå.. Även en magtopp och en gul jumpsuit till mig själv. Jag har inte shoppat kläder -förutom hästkläder- till mig själv så megalänge, det kändes nästan konstigt, haha.
____________________________________________________________________________________
Och igår fick jag som sagt två linnen, en tshirt, en klänning, blommor, kakor, skorpor, ketchup, pärlor och pengar av mina vänner.
För er som inte visste så älskar jag ketchup mest i hela världen.
Jag och Silver har fått rätt mycket de senaste dagarna. Silver har fått benlindor, två schabrak och swarowskiträns. Jag har fått kläder, pengar, Lamicellhjälm, Tretorn Midcuts och en heel del annat. Men ibland får det vara så, det är ju trots allt sommarlov :)

Shopping

Nu ska jag och mamma iväg och shoppa igen. Det behövs! Haha inte.
Om ridvästen kommit in i min storlek ska vi köpa den, sedan har jag lite andra pengar att slösa. Kommer nog som vanligt gå till Silver. Vill ha en vanlig vit outfit till honom. Helst ett vitt GlenGordon schabrak (ni vet, det där fina?). De hade faktiskt jätte många olika färger på MyOne. Men jag tror att jag väntar med det för tillfället!
Visar er vad jag köpt (om jag hittar något) när jag komme hem :)

Fin dag!

God kväll! Mina vänner har gått hem nu och jag har fått jättemycket fint. Två linnen, en t-shirt, en klänning, Elins hemmagjorda skorpor i en supersöt glasburk, Josefines nöt&chokladkakor, ketchup (♥), 200 kr och pärlor. Tacktacktack!
Jag tänkte faktiskt försöka sova nu. Har inget speciellt inplanerat imorgon, skönt det. Tydligen tyckte Gustav att jag skulle sola? Tack typ..? Haha. Han tycker det är fint att vara pepparkaka. Har jag något val? Nej. I morgon ska jag sola hela dagen eftersom jag inte har något annat bestämt! (Jag vet att det ska regna resten av veckan, men ändå). Olja in mig så det går fortare, kan inte ligga stilla så länge, blöh.
Kanske ska kolla på Svaleskär innan sängtime. Men det blir nog i så fall från mobilen, datan blir för varm.
Såg alla avsnitt igår, skadar ju inte att kolla igen, hihi!

10 minuter att andas på!

Varit igång heela dagen! Halv 9 kom höet, blev klara runt 11 tror jag. Sedan in och dricka cola, ut till stallet och ta ett dressyrpass på Silver, duscha honom, beta honom lite och fixade andra saker i stallet, kom in 15.30, äta, dammsuga, städa, duscha, laga mat, ta ut hästarna (de fick stå inne pga alla flugor/bronsar/blinningar), in och nu sitter jag här. Om 10 minuter kommer mah homiiiies och jag hann med allt jag skulle göra innan kl 18!
___________________________________________________________________________
Silver var lite tväris i början av passet, inte alls hade han lust att jobba. Men efter övertalning och 40 minuters lösgörande så gick det. I slutet släppte han till jättefint och vi gjorde skänkelvikningar på böjt spår och idag kunde han hålla kvar den superfina och bekväma formen i både fram och bakdelsvändningar. När man jobbar honom riktigt länge och nötar på allt lösgörande som finns, så får man en vääääldiigt fin Silver! Han börjar nu gå ner djupare och inte spänna sig så mycket. Ska försöka få honom förstå att det är bekvämare än vara spänd och kort liksom. Men han var finare och mer arbetsvillig idag än igår (i slutet i alla fall). Känns bra att få honom under sig på riktigt och att han går ner ärligt, även med bett.
Bild från igår!

Jag jobbar bäst under press

(Tidsinställt)
Idag har jag ingen tid över till något. Får se om jag änns hinner rida min lilla häst!
Kl 9 idag kommer "hö-nisse" med ca 150 höbalar som skall vara inlastade innan kl 13.00. S-T-R-E-S-S!
Efter det ska jag och mamma handla till middagen jag ska ha ikväll med mina fina vänner. Vi har även 5 st hästar som vi passar också, och de står såpass långt bort att man måste ta bilen dit (5-7 min med bil), plus våra 3 egna då. Däremellan ska jag duscha, laga middagen och hinna rida Silver, jag bara måååste hinna med det eftersom han ev. ska hoppas på torsdag.
Glömde jag nämna att mina vänner kommer hit kl 18?..
Jaja, det hjälper inte att gnälla! Jag hinner nog allt, får rappa på lite och lämna min kära laptop vid sidan av för en gångs skull! :)
Jag och Silver igår. Eller hur att han passade i det fina swarowskitränset? :D

Photoshoot

Här kommer några bilder från min födelsedag igår med Silver.
Han hade den nya remontnosgrimman som jag fick igår, men när jag skulle "forma" den efter hans mule och spänna så knäcktes den på mitten. Lämnade tillbaka den idag faktiskt.

Nytt!

Ja. Lite nytt till både Silvers och min hästgarderob. Jag är sååå nöjd!
Mörkgrönt schabrak & mörkgröna benlindor - Kåhögs Gård (Globus och Hansbo)
Aachenträns med swarowski på nosgrimma & pannband - MyOne (Capriole)
Lamicell Master - MyOne
Tretorn Midcut - MyOne
Allt (utom lindorna) är födelsedagspresenter och köpta för födelsedagspengar :)
Förresten. Schabraket är det som jag berättade lite om längre ner, som jag tyckte (tycker) var to-die-for-snyggt. Och nu är det mitt, yeyeye!

Come, break me down, bury me, bury me.

Sitter och lyssnar på 30 seconds to mars. Ytterligare ett "dessa lyssnade jag på i 7an"-återfall. Haha, menmen.
Silver var i alla fall överfin idag (igår). Han var verkligen jättemjuk och stadig, följsam och låg så lagomt i handen som vi sällan kommer åt. Det gick superbra och vi blev redigt svettiga! Fortsätter vi såhär kommer han få muskler i både rygg-nacke-rumpa fort. Jag är verkligen oerhört nöjd med honom! :D Red öppnor, slutor, skänkelvikningar i skritt och trav. Gjorde fram- och bakdelsvändningar och lite annat. Öppnorna gick också jättejättebra, han tyckte dock att det var jobbigare med slutor och försökte smita från formen lite. Men annars var allt klockrent!
Och nu fyller jag år förresten, haha :)

Idag

Usch, jag sov jättedåligt inatt. Somnade 5 i morse och vaknade hela tiden fram tills 13. Dels för att pappa kom in och frågade om jag var sjuk eller trött (uhm?) och sen för att jag hade så ont i ryggen. Det blir därför inget hårt pass med Silver idag, min rygg vill absolut inte samarbeta. Perfekt att jag hade tänkt uteritt, så vi rider runt sjön i stället :)
Tråkigaste som finns är att rida ut, haha. Men Silver tycker det är roligt och det är ju bra variation. Och så jag har Lovisa och Tyson som sällskap :)
Idag ska jag och mamma baka hela dagen inför mitt kalas i morgon och på måndag. I morgon kommer delar av släkten och på måndag kommer resterna, haha. Längtar tills måndag för då får jag mina ridstövlar (som jag inte vet att jag ska få, säger vi) och jag kan äntligen börja använda dem. Dessutom önskar jag mig bara saker till Silver i år. Absolut ingenting till mig själv. Konstigt eftersom jag alltid vill ha kläder, men nu vill jag bara ha saker till Silver. Eller ja, saker till mig också kanske, men i hästväg :)

Dagens ridpass

Idag hade jag markarbete och bommar med Silver. Värmde upp med bommarna och tog bort dem helt när vi kom till galopparbetet. Jag påbörjade galoppombyten i serier med honom idag. Jag visste inte ifall han kunde det eller inte, men tydligen! Han var väldigt samlad och det kändes skönt att jag kunde ha sån kontroll i galoppen där han ibland kan slänga benen åt alla håll liksom. Om man råkar släppa lite stöd så gasar han, rikigt taggad är han. Och om man tar för mycket stöd så blir han förvirrad. Han är lite svår där ibland.
Jag provade att göra byte med 6-7 språng emellan, och i början blev han lite fundersam och började studsa i stället för att galoppera. Med tanke på att jag håll in honom lika samlad när han studsade så studsade han ju ännu mer, haha (i det tillfället är det OMÖJLIGT att ta tillbaka honom med sittsen xD). Då var det bara att släppa och be honom gå framåt så hittade han tillbaks igen.
I slutet gjorde han byten i en serie med tre språng emellan. Så himla roligt att det gick så bra! Och det var en rikigt skön känsla när jag hade honom så rejält samlad och då kändes han jättefin. Och med 120 % koll på honom i galoppen var underbart.
Om man samlar honom för mycket kan han (som sagt) börja studsa och höja nacken och kröka den i stället för att hålla kvar formen - hans arabsida - men det fanns inte änns på kartan idag! :)

Ridschema för Silver

Såhär ser Silvers "igångsättningsvecka" ut.
Torsdag (igår): Markarbete, mycket lösgörande
Fredag: Markarbete med bommar/upphöjda bommar
Lördag: Uteritt
Söndag: Dressyr, öppnor/slutor/skänkelvikningar
Måndag: Eventuellt fotografering. Från marken & barbacka (jag fyller år då)
Tisdag: Dressyr, galopparbete
Onsdag: Uteritt till sjön Ändrade planer; Han får vila eller longeras!
Torsdag: Markarbete med låga hinder
Efter det blir det mer hoppträningar och lite rejälare dressyrpass tänkte jag, här ska byggas muskler!

Resultatet

Ja, det tog mig 2 ½ timma att smörja och putsa utrustningen. Det vill säga två sadlar (dressyrsadeln är ju i syntet - behövs inte smörjas!), fyra träns, en sadelgjord, stigläder, nosgrimmor (separata, alltså inte hela träns), sporremmar och lädergrimma.
Måste säga att det blev en väldigt fin skillnad när man smörjade med olja och putsade med lädertvål på Frank Baines sadeln. Den blev mycket finare! Den ser jämn och helt ny ut nästan. (Har inte putsat den med lädertvål innan).
Speciellt där stigläderna har "förstört" och legat och skavt, det blir så fult där. Men det syns inte änns längre, det är en jättestor skillnad!
Eller hur att det blev stor skillnad efter att stigläderna har skavt? :)
Såhär såg det ut under tiden.

Putsa och smörja

Tänkte gå ut till stallet snart och få lite ordning på grejerna. Det är för tillfället pedantiskt städat där inne i och för sig, men jag hittar alltid någonting att rätta till i alla fall, haha. Jag ska smörja och putsa sadlarna, tränsen, sadeljordarna, Silvers lädergrimma och så vidare. Känner att det kan behövas just nu. Spola av täckena och schabraken med högtryckstvätten skulle också behövas, verkligen. Får väl se vad jag lyckas med! :)
.. Kom precis på att jag kanske borde äta frukost innan, haha. Hm. Tar det sen.
En lurvig Silver :)

RSS 2.0