Knep och krångel

En bildbomb på mig och Silver från igår, tänkte jag ladda upp. Men det funkar inte att ladda upp bilder just nu. Så typiskt! Men jag laddar upp den i kväll om det inte krånglar. Annars kan ni gå in på min bilddagbok/dayview Idapalm, där finns bildbomben också :) 
Vi hörs ev. senare!


Bilder från häromdagen

Måste bara ta detta igen så ingen missuppfattar: Det är mest bilder från vänster varvet (som vanligt) och det beror på att om mamma skulle tagit kort i höger varvet så hade hon varit tvungen att stå i mitten och då stod hon i vägen, plus att hon hade Idomin i andra handen. Ja, vi hoppade i höger också, men det är inte så kul med bilder bakifrån tycker jag, och det skulle blivit bilder bakifrån om hon skulle tagit i höger varvet från den vinkeln hon stod i.

Hursom, här är några bilder från i förrgår :) Printade från filmen eftersom det bara blev failbilder annars.
Mamma är inte så bra på det här med manuell fokusering har vi nog förstått nu, haha.


Men jag kände för att bjuda på failbilderna också. Skratta så mycket ni vill, jag kallar det ögonblicksbilder, haha!

Typ här.. Vad gör han med frambenen? Haha

Smidigt Ida.

Jag valde att ha en bom bara, men det är för säkerhetens skull. Han har mindre risk att skada sig om man bara har en. Eftersom, om han snubblar/river, det bara är en bom att riva. På snettigenom-hindret är det två, men den undre ligger på marken.


Dagens ridpass

Idag kändes ridpasset inte bra alls. Han var visserligen jättefin och lyhörd, men vad hände med mig idag undrar jag?! Jag hade noll balans och hamnade i stolsits hela tiden (vilket jag inte brukar, speciellt inte i den sadeln). Åh, vad arg jag blev på mig själv. För att jag blev arg och okoncentrerad så blev Silver i obalans också, jag förstörde verkligen ridpasset idag. Ibland undrar jag vad jag håller på med, får ta och skärpa mig verkligen.

Silver var i alla fall väldigt fin. Han var inte överpigg som han brukar och inte seg heller, helt perfekt. Vi gjorde skänkelvikningar, red på volter och lite sådär. Det var lite svårt att känna av honom idag och arbeta ordentligt, vilket bara var mitt fel för att jag inte kunde koncentrera mig.
Inget hårt pass eftersom han gick hårt i förrgår och vilade igår. Dumt av mig att låta honom vila igår, men men. Jag kände inte av att han hade träningsverk idag, men jag vet inte riktigt.
Och äntligen ser man att han börjar få muskler, rumpan har blivit rundare och inte alls lika benig längre. Det ger resultat! Det tar sin tid, men man ser att han blivit kraftigare och ser inte ut som en späd liten arabis längre. Han har nog tillochmed gått och blivit lite tjock, hihi. :)

Ovisad bild, jag och Silver för ett tag sen.


Två Silver Lad:ar

God morgon! Jag vaknade halv 10 och tänkte att jag lika gärna kunde rida nu på morgonen. Så jag ska ner och äta (tro det eller ej) och sen ut till stallet. Vi ska nog rida lite markarbete/dressyr i hacket och dressyrsadeln. Inga nya bilder tyvärr eftersom jag ska vara själv i stallet.

Inatt drömde jag att jag hade två Silver Lad:ar. Jag såg inte skillnad på dem så jag visste inte vem som var vem, haha, så konstigt. Dock hann jag vakna innan vi kom på vem som faktiskt var Silver och vem som var "fejk" :P
Aja, vi hörs senare :)

Idomin i vintras.


Heeeemma

Nu har jag landat i min säng igen. Har haft massa kul hos Elin med Kajsa, Lisa, Josefine och Lovisa, haha.

Jag hann faktiskt med allt jag skulle innan jag skulle gå förut, ett mirakel! Lite tight om tid, men det gick :) Och förut kom mamma hem med min clutch (säger alltid att det jag vill ha är "mitt", haha!) från Tiamo som jag ville ha igår. Aaah den är så fiiin! Men den ska jag inte inviga förräns på skolavslutningen (om 46 dagar, jag vet - SENT!) tillsammans med min Lipsy klänning. Kan. Inte. Bli. Bättre.

Men nu ska jag sova. Silver fick vila idag för jag hann inte. Jag vet att jag hade all tid i världen egentligen, men jag är ju rätt långsam av mig. I morgon ska han bara ridas igenom lite tänkte jag.
God natt :D

Silver i en (misslyckad) galoppfattning.


Typiskt mig

Som vanligt när man heter Ida så skjuter man alltid fram allting till sista sekunden. Ska till Elin ikväll och måste gå härifrån 17.30 ca och jag måste först mocka/fixa stallet, ta in hästarna, bestämma kläder (största problemet!), locka håret och fixa i ordning mig själv. Jag känner att jag verkligen inte kommer hinna det.
Vi slutade runt 10.30 idag, så jag och Lovisa åkte in till stan och bara fördrivde tiden. Kom hem runt 14.00 tror jag, sen dess har jag inte gjort någonting. Vilket lett till att jag sitter här med allt i sista stund. Suck!
Så jag måste ut och fixa stallet nu så att jag i alla fall hinner bestämma kläder...


Sitter på lilla datan och har inga bilder här nästan.
Nu måste jag gå, vi hörs :D


Dagen/dagens ridpass

Idag hoppade jag Silver i paddocken. Satte upp en "bana" på två hinder (haha). Men det räcker gott och väl för att han ska kunna hetsa järnet och gasa som en galning. Mamma filmade och tog kort men det blev inga bra alls. Tråkigt. Han var i alla fall duktig men väldigt pigg idag, sånt får man ta.

Jag kollade precis klart på Lyxfällan där Rosanna Charles och Jackie Ferm var med. Såg först Rosanna och tänkte att jag kände igen henne jättemycket. Sen kom jag på att det faktiskt var den Rosanna jag tänkte på, haha. Häftigt ändå :)
Nu ska jag äta, duscha och sen sova. Börjar 9.30 och slutar 10.30 i morgon, sköönt!

Min fina för ett tag sedan :) Manen är så söt på denna bilden :D


Dagens ridpass

Ledsen för seeeent inlägg, men jag har varit så seg hela dagen, haha.
Idag red jag Silver i hagen. Inget speciellt hårt pass utan jag bara red igenom honom lite, dels för att det var sent och för att han ska gå rättså hårt i morgon. Gjorde lite skänkelvikningar, lite bommar och sånt där vanligt. Red honom på det svarta hacket och Thorowgood dressyrsadeln. I morgon ska han hoppas lite tänkte jag, om det inte är för varmt såklart.

Nu måste jag sova, är helt slut. Börjar 10.00 och slutar 14.00 imorgon i och för sig, skönt! :) På fredag börjar vi 9.30 och slutar 10.30, ännu skönare haha.

Sötnos!


Lotusen

dsc00063 (MMS)

Jag och Lotus idag! Var en sväng och köpte present till Elin och samtidigt åkte vi hem vägen om Marie och hennes hästar. Har jag glömt säga att Lotus faktiskt är hingst? Det var Marie som såg fel, haha. Hur som helst, han la sig ner och så gick jag in till honom. När jag la mig på sidan (som på bilden) så la han sig likadant. Underbara lilla sak! <3 :D


Seg på en seg tisdag

God kväll. Kom in för ett tag sedan. Har tränat Ozzie, haft lite hemma-gymnastik och varit i stallet. Freja är brunstig nu. Och hon är fjantig då, jag kände att jag inte var på humör för att ta ett pass med henne idag.
Hon och Silver hade ett sparkkrig i hagen, hjärtat i halsgropen varje gång, stackars Silver som är lite gammal. Men det är ju visserligen han som inte ger sig och jagar Freja när hon har sparkat mot honom, haha. Jaja, ingen av dem skadades i alla fall. Speciellt inte Idomin som ger sig så fort man tittar på honom, lilla söte! :)

Som sagt fick Silver vila idag. Han har gått rättså hårt det senaste, han är värd det. I morgon ska vi nog rida lite markarbete/dressyr och på torsdags ska vi nog skutta lite tror jag. 

Och nu tänkte jag äta fryst milkshake (typ glass) och sen sova. Sover tidigt idag, herre vad trött jag var i morse! Har varit jättetrött hela dagen, uschi.
Hörs i morgon :)

Min lilla snygging igår.
Musklerna på rumpan börjar bli liiite större i alla fall.. Eller kanske inbillar jag mig?

WOHO! Grattis till min fina vän Elin som fyller 16 idag! ♥


Sitter i solen med Lovisa...

dsc06178 (MMS)

Sitter i solen med Lovisa och väntar på att sista lektionen ska börja. Sen blir det hemåt, Silver vilar idag :)


Ångeeeeest

Med ångest upp till halsen så ska jag faktiskt sova. Ska i och för sig bli skönt eftersom jag hade hästarna i morse och fick gå upp tidigt, men ändå. Önskar att det var sommarlov. Det kändes faktiskt som det förut.
Går från 08.30-15.10 i morgon men Silver skall faktiskt vila. Han har gått mycket de senaste dagarna. Freja får jag se om jag hittar på något med, tappade suget när hon kastade av mig sist. Orkar verkligen inte kämpa med henne, hon är så himla krävande om man ska kunna lära henne något. Och så får man ändå detta tillbaka. Det känns ju lagomt meningslöst att änns försöka längre, hopplös är hon. Jag blir bara förbannad för hon är så envis och jag är trött på att hela tiden tjaffsa emot för att vinna. Men Freja är ju Freja liksom.

Idomin ska jag bara tricka lite tror jag. Han fick ju sig ett ridpass idag faktiskt. Red honom på vägen hem från paddocken, vi galopperade på skogsvägar och han var jättepigg :D Här är några bilder från det:

Idomin och Silver hälsar över bäcken, haha. Silver hoppade över när han skulle dricka..hehe.

Idomin betade längs hela staketsidan i paddocken. Levde livet helt enkelt!


Dagens ridpass

Idag red vi i paddocken. Mamma hade Idomin med sig, haha.
Det var jättesupervarmt så vi red inte alls länge. Gjorde galoppserpentiner, förvänd galopp och lite annat kul. Han var fin, men inte lika som han var här om dagen. Han kändes riktigt bekväm i galoppen, där var han bäst av gångarterna idag. 
Det blev inga bra bilder när vi red (förutom när vi stod stilla, haha) men jag printade bilder från filmerna i stället :) Han börjar bygga upp nacken lite nu, men han är fortfarande omusklad.



Idomin i en lite obalanserad och misslyckad buga, haha :)
Film från idag! :)


Buga!

Igår när jag skulle fixa staketet i hagen så trickade jag Idomin och Freja när jag ändå var där. Sedan testade jag buga med Idomin en gång, eftersom vi inte gjort det på länge. Och vet ni vad? Han gick ner utan att tveka på första försöket! Jag blev jätteförvårnad verkligen. Men jag tror att han inte förstod vad jag menade riktigt, och bara "gick med" på vad jag gjorde. Testade några gånger till och då gick han nästan ner. Idag ska jag prova igen och se om han fortsätter så. Duktig kille! :)


Gårdagens ridpass

Igår red jag och Sille dressyr som vi gjorde i förrgår. Han var lika fin som han var i förrgår också. Igår kunde man reglera hastigheten i galoppen utan att han sprang som en galning. Det gick jättebra verkligen. Mamma fotade och filmade men det blev dåliga bilder för att det började mörkna. Ni kan få se senare :)

Har över 200 ovisade bilder från denna dagen när han fick springa av sig. Och OM han sprang! Haha :)


mobilblogg. Är ute i stallet :)

dsc06171 (MMS)

mobilblogg. Är ute i stallet :)


Svar

Anonym om <center>Back on track!</center>:

Vad rider du för på bett på sille? byter du ofta eller har du samma hela tiden eller hur gör du?
Kram

Jag rider honom på ett lite tjockare tredelat. Innan har han blivit riden på t.ex pelham (INTE jag, utan förra ägaren red honom på det) och han har blivit helt förstörd i munnen och orolig av det. Han brukar alltid springa och gapa, det spelar ingen roll hur löst eller "hårt" man håller i tyglarna. Jag tror att han gör det för att han är rädd att bli ryckt i munnen med skarpt bett. Så nu rider jag endast på ett bett som är tredelat, men jag varierar hela tiden med hackamore (som inte är "bett", utan bettlöst). Han funkar allra bäst på hacket, för då får han även tänka och jobba på att bära sig själv :) Plus att det är väldigt skonsamt för honom. Hästen behöver inte ha tandproblem för att ridas på hack, man kan göra det ändå för att det är skönt för hästen. :)

Silver i tredelat bett.
(Mamma är ju grym på det här med manuell fokusering ;))


Dagens (GRYMMA!) ridpass

Idag var Sille verkligen hur grym som helst. Vi red ett ordentligt dressyrpass (i hacket och dressyrsadeln) och jag är mer än chockad. Han är alltid duktig och kan verkligen allt, han gör alltid vad man ber honom om, men idag var han så otrolig :)
Vi värmde upp med volter, skänkelvikningar och serpentiner i skritt. Försökte få honom söka sig framåt och efterhand neråt. Gjorde likadant i traven men la till övergångar. Från halt till trav, trav till halt och skritt till trav, trav till skritt. Han kom under sig väldigt mycket, han bar sig verkligen idag. Han hade en bekväm och jättefin form som jag verkligen letat efter att få snappa upp, och idag kom den fram.

Han jobbade på superbra och i galoppen var han inte alls springig eller stark över huvud taget. Vi gjorde fattningar från skritt och han fångade upp sig själv och hittade formen direkt! (Innan brukar han ibland sträcka ut halsen när han fattar galopp, så får han alltid göra i hoppningen). Han var lugn och hade en jätteharmonisk galopp, jag är såå nöjd med honom idag! Man kunde verkligen sitta och jobba honom i galoppen, vilket jag inte kunnat så väl innan som idag. Jag kunde skänkla honom för att hitta ännu finare form utan att han ökade. Han var helt otrolig! Jag kan inte bli nöjdare med honom än idag :D

I morgon får han sig en promenix eller vila helt, på måndag blir det bort till paddocken igen. :)

Sille igår.


Sommarvärme

Glad påsk förresten! Jag har fått tre påskägg nu och sitter här i min säng och mölar. Jag kommer rulla ut från mitt rum sen, haha.
Jag vaknade runt 10 och gick upp och letade efter mitt ägg, sedan gick jag ut till stallet och tog ut hästarna (mamma morgonfodrade) och mockade, städade och plockade undan lite. Jag tog ut hästarna i linne och shorts, så himla undebart! Hade med mig en nötkräm också, Idomin ville gärna smaka och tyckte det var jättegott. Haha, gulliga lilla korven.
Så nu är jag inne i alla fall, jag ska vara ute i solen idag, och spela sims för det var så längesen :)
Det var alldeles för varmt för att rida nu på förmiddagen, termometern visade på 22.8 i skuggan! Helt galet egentligen. Verkligen riktig sommarvärme. Så jag rider ikväll vid 19 ungefär istället. 

Min fina pojke i somras!

Tre påskägg och mina megaostkrokar väntar på att bli uppätna, måste gå :D


Ensamvarg?

Man kan tro att jag är en ensamvarg, helt allvarligt. Jag ÄLSKAR att vara ensam och helst ska det vara knäpptyst eller jättehög musik. Att vara ensam är verkligen det bästa jag vet. Längtar tills jag ska flytta och bo ensam (förutom hästar och Villma såklart).
Just nu sitter jag ensam i huset. Moster och familjen badar jacuzzi, som för övrigt är det mest panikångestfyllda man kan göra, jag har valt att sitta här inne och äta megaostkrokar. Funderar dock på att hämta Villma som är i sitt rum, och mysa med henne i soffan. Är för lat, hehe. Och hon sover fortfarande efter motionen hon fick häromdagen.

Förut städade jag rubbet i stallet appropå ingenting! Jag var ensam (nähä?) och kände för att ha det sådär pedant och inte ett enda grässtrå skulle ligga snett. Tycker verkligen om när det är städat och pedant i stallet. Det är så fint att ha ordning där :) Så jag tog isär lite träns och hängde bett på en krok och pannband på ett annat, sedan fick bara huvudlagen hänga på en krok tillsammans med tyglarna. Soppade (stavas det med två p eller bara ett p?! Frustrerande!) stallgången och även utsidan och la upp bommar på loftet, bytte vatten, skakade av schabrak och la undan dem, la undan regntäcken/stalltäcken osv. Skönt att ha det gjort, det är så stort och fräscht nu :)

Jag och Silver idag. Haha, jag bjuder!


Hoppning med Sille

Hoppade Sille idag, borta i paddocken. Han var pigg som vanligt men ändå hyffsat lugn för att hoppa. Det var ju 22 grader i skuggan och i paddocken står solen på hela tiden, så det var verkligen jättevarmt! Vi blev jättesvettiga, både jag och Sille.
Vi hoppade enstaka hinder bara, han har ju inte hoppats ordentligt på väldigt länge, så vi tog det lite lugnt. Gick upp till 1 m ungefär tror jag. Självklart började jag ju inte med att hoppa en meter, men ni förstår säkert vad jag menar.

Vi hoppade i höger varvet också, men mamma tog nästan bara kort i vänster eftersom hon stod i skuggan med Idomin och det var närmast. :)

Lilla Sillen tillbaks i sin box igen.
Filmen :)


Can anybody hear me? I guess I keep talking to myself

Lyssnar på musik och ska snart sova efter en lyckad eftermiddag/kväll med Josefine, Elin, Lisa och Lovisa. Jag (eller mamma, hehe) gjorde kyckling (men jag åt ju qourn såklart) och broccoligryta med ostsås och pasta. Sedan glass och varma bär till efterrätt. Resten av kvällen badade vi, haha. Jag har faktiskt inte badat på länge, jag får ju panik för att det är så varmt. Men idag fick jag ju offra mig :) Lisa var så snäll och lämnade kvar godiset som hon köpte till oss, så nu äter jag ihjäl mig. Fick påskägg av Lovisa också, haha.

Såhär såg det ut ungefär.

Jag tänkte fortsätta dricka cola, äta godis och lyssna på musik ett tag till. Imorgon ska jag lämna påskägg till mormor men först hoppa Silver på morgonen borta i paddocken.
God natt!


I'm in love with this feeling now

Lite bilder från igår när min söta Villma gjorde debuten att gå ut beta lite gräs. Debuten för 2011 alltså. Hon kärade ner sig i de gula mini-blommorna och gick in i gula-blommorna-skogen, där trivdes hon. Det ser ut som stora grässtrån, men det är blad från blommorna :)

Hon är så rolig, för när hon varit på promenad så sover hon i 3 dagar efter det för att hon blir så trött, haha.
Hon är Rysk Stäppsköldpadda för er som undrar :)


Ridpasset med Sille

Idag fick Sille gå lite lugnt. Eftersom han skall "hopptränas" i morgon för första gången på länge så red jag bara igenom honom lite idag. Lite skritt, trav och galopp bara. Värmde upp med skänkelvikningar i snett igenom och det gjorde jag flera gånger i skritt och trav. Han var jätteduktig! Sedan hade vi lite galopparbete på volter, vände igenom volten och bytte varv i galopp några gånger. Han var faktiskt kontrollerad i galoppen idag, jag behövde inte hålla in honom mycket alls, så himla skönt. Träning ger färdighet, som man säger :)
Jobbade dock ingenting på formen idag, jag var alldeles för trött för att koncentrera mig. Han sökte sig neråt ibland, men det var inte direkt så att vi jobbade på det. Han var också trött idag, han stannade ibland om jag inte var på honom, haha.

När jag kom in från stallet så kändes det som om jag hade feber, men det hade jag inte. Har bara hosta och känner mig dålig, men det får jag överleva. Josefine, Elin, Lisa och Lovisa kommer hit idag så jag tar lite tabletter så går det över, haha. Lite krasslig, menmen :)


Kvällsprommis

Kom precis in från stallet! Freja skrittades lite i hagen bara för mest mentalträning (sen hon skenade), hon hade ett brunt träns med mässingdetaljer. Så fin var hon i det!
Sedan gick jag och mamma en promenad med Idomin och Sille. Vi gick runt "byn", mest på asfalt för att stärka senorna lite, jag har ridit så mycket i den leriga och sega hagen så det var nog behövligt.
Sille hade marinblå Schockemöhle benlindor, Z-täcket fleecepyjamas och sin lädergrimma. Han var jättesnygg :D
Idomin hade bara en blå grimma på sig, haha. Men jag ska köpa en brun lädergrimma till honom, helst med strass på, det skulle han nog passa bra i :)

Såhär såg det ut idag.
Jag och Freja, jag och Sille
(fotade med mammas mobil)

Men nu ska jag äta lite och kolla på Big Brother, sedan sova. I morgon kommer tjejerna hit och badar jacuzzi och äter (ovanligt att vi äter så fort vi träffas!), så jag ska städa och laga mat hela dagen i morgon.

God natt! :)


Lisa & Vaquero

Lite bilder från idag när jag följde med och tittade hur Lisa hade det hos Vaquero :)
Jag provade honom lite också, men det var det inga bilder på. Det är så ovant att rida någon annans häst, och speciellt med en annan sadel. Det blir så mycket nytt och det är svårt att ställa om sig på bara ett ridpass, haha. Det är lite svårt att veta hur hästen är också, när man aldrig träffat den innan. Men det gick bra hur som helst.
Alla bilderna är förminskade (för att det tog en evighet att ladda upp den första som inte var förminskad), så det kanske är lite dålig kvalité och de är nog lite brusiga.


Eftersom popupblockeraren lever sitt egna lilla liv så gick det tydligen inte att ladda upp flera. Men jag har massvis med mer, haha!


Stress

För en gångs skull sitter jag och försöker äta frukost. Håller på att kräkas varje tugga, kan verkligen inte är på morgonen. Men så får det vara, jag brukar ju inte äta frukost förrän runt kl 14 på lediga dagar.
Anledningen till att jag "äter" är att jag ska följa med min kompis Lisa till hennes sköthäst i Stannum. Så vi ska ta bussen dit, jag är lite stressad just nu, haha. Vaquero heter han, och är ca 165 tror jag. Älskar stora hästar!
Tar med mig kameran såklart :)

Hörs när jag kommer hem, eller i alla fall när jag har ridit Freja och skrittat Silver.
Första gången jag provred Silver där han stod innan. Var nog i augusti 2010 tror jag. Sådär mycket muskler har han snart, efter lite arbete :)


Svettig hopphäst!

Hej igen. Silver var jätteduktig idag! Jag ställde upp två hinder på en lite större volt och hade en bom framför. Hindrerna var inte alls höga, skulle mest öva på ridningen innan och efter hindret. De låg nog på 50 tror jag. Hur som helst, jag försökte få honom lugn innan hindret eftersom han blir verkligen superhet vid hoppningen. Då menar jag inte typ "oj, vad pigg han är", utan det går knappt att få stopp på honom, haha. Men sån har han ju alltid varit, och det är så för att han tycker det är jätteroligt :)
Jag red honom först i trav på hindret (efter all uppvärmning osv, såklart), fattade galopp och galopperade halva volten, saktade av och travade över hindret, travade över nästa hindret, galopp halva volten och så vidare. Sedan la jag en volt runt hindret efter att jag hoppade det, och gjorde likadant två gånger på samma hinder innan jag gick vidare till nästa. Han blev jättesvettig, det droppade under halsen/huvudet på honom, haha stackarn. Men han tyckte det var roligt i alla fall och blev inte trött ändå. Pigg Sille idag! :)
Denna övningen fick honom lite lugnare, men han blir ju så het att han "morrar", vet ni hur jag menar? Det är mest roligt, så länge man har kontroll förstås. 

I morgon får han promeneras lite eftersom han nog har lite tränis från idag. På torsdag skall han lösgöras/dressyr och på fredag ska jag faktiskt (oväntat nog ;)) hoppa honom igen. Fast då i paddocken, så det blir inte direkt gymnastikhoppning, utan mer en bana med lite högre höjder tänkte jag! :) Mamma skall följa med och då tänkte jag att hon skall både fota och filma oss.

Bild från i vintras :)

God natt!


Bakdag

Idag har jag bakat Chokladägg, Choco Chip Müsli Bars och Påskpussar. Chokladäggen har en mandel i sig och är rullade i kakao (så de ser ut som tryfflar). Choco Chip Müsli Barsen har fikon, müsli, russin, kaffe och choklad i sig. Påskpussar är ungefär som mintkyssar :)
 Sedan har jag beställt min ena avslutningsklänning också. Jag ska ju ha en på dagen och en på kvällen!

Men nu är det slut på bakandet och shoppandet, jag ska ut och gymnastikhoppa Silver tänkte jag. Lite studs, bommar och sådär. Freja får vila idag, hon har gått ganska hårt tre dagar nu, och man märkte det med tanke på gårdagen, haha ;).
Idomin skall trickas och tränas lite i hagen tror jag.
Syster har redan mockat idag, så jag slipper det, woho!

Gammal bild på mig och Silver sen i vintras.

Idomin :)


Påskgodisbak

Idag tog mamma ut hästarna åt mig, för hon var ändå vaken. Jag sa att jag rider på eftermiddagen eftersom det är jättevarmt och i hagen där vi rider står solen på hela dagen och då blir det väldigt varmt. Så jag rider ikväll, det gjorde jag igår också. Silver var jätteduktig och jag hade aachennosgrimman, men utan nosrem, och bett (tredelade) på honom. Han var jättefin mestadels, i höger traven gick det sådär, men han var ändå duktig som vanligt :) Lilla Sille, han är verkligen helt grym.

Jag är ensam hemma hela dagen, så underbart! Rasmus jobbar, mamma jobbar och pappa jobbar. Älskar att vara helt ensam hemma, och saken blir bara bättre när mamma har köpt ingredienser till mitt påskgodis som jag ska baka. Det ska jag göra hela dagen :D Bland annat mintkyssar och mandel/chokladtryfflar. Mums!


Back on track!

Jag red inte Silver i förmiddags, så jag tänkte göra det nu. Jag är helt stel och det knakar när jag rör mig. Jag har vilat hela dagen i alla fall, så nu är jag tillbaks. Busiga Freja, haha :) Tycker om henne ändå, faktiskt. Hon har bara lite humörsvängningar ibland.

Igår red jag Silver på bett (första gången på länge som sagt) och det gick sådär, men släppte i slutet. Så jag vet inte om jag ska rida med bett eller hackamore idag. Tror nog jag tar bett igen, igår var han ju nog bara ovan tror jag. Kanske kan prova att ta pullarnosgrimman idag, han är så söt i det! Hmm.. Jo det blir nog bett. I morgon blir det hacket igen :)
Ska bara byta om och smälta smoothien lite, åt precis frukost, haha. Bättre sent än aldrig! ;) 

En smutsig och en trött Freja i somras. Tjock också. Eller? :P


Freja är en dramaqueen

För första gången i världshistorien så har jag faktiskt, oväntat nog, blivit riktigt avkastad! Ni kanske kan gissa att det då var Freja som tog den chansen. Hon var jätteduktig hela passet och ansträngde sig. När hon väl varit duktig så blev hon uttråkad och valde att blir rädd för en plastpåse. Hmm, men okej. Jag var inte förberedd eftersom vi skrittade av just då.
Hon skenade som en stucken gris (om de nu kan skena) och bockade JÄRNET. Trodde inte att den feta ponnyn kunde bocka/sparka så högt och mycket, men jo-o då. Hon kan om hon vill. Jag tänkte "men jaja, hon stannar snart, hon orkar ju inte så mycket längre". Tror ni hon stannade? Haha, nej absolut inte, så för att inte dö kastade jag mig av mitt i ett bocksprång och ramlade rakt i leran. Hon fortsatte springa, eller rättare sagt ruscha, hur länge som helst. När jag väl fick tag på henne så blev jag ju, ganska uppenbarligen, oerhört förbannad och skrek lite åt henne. Jag tryckte henne åt sidorna, bakåt och framåt för att hon skulle lyssna på mig och för att jag skulle få lite kontroll över bångstyret. Sen skrittade jag runt henne. Men DÅ, dramaqueen som hon är, skenar hon igen! Och då var det ju kört för tränset kände jag, eftersom jag hade tagit tyglarna över huvudet (ni vet). Hon är så läskigt stark så det är verkligen omöjligt att hålla kvar henne när hon springer iväg.
Och ja, jag hade rätt - tränset rycktes sönder. Tack Freja, du är så söt!
Det var faktiskt det enda tränset hon hade (hon har något gammalt stelt på loftet också), så nu blir det nog att låna Silvers de kommande dagarna.

Men jag är ju minst sagt envis som en åsna, jag kunde ju absolut inte låta henne vinna detta kriget så jag hoppade upp ändå, utan bett (bara delarna av tränset typ) och red för att jag skulle vinna. Sedan gjorde jag "ledarskapsövningar" påväg till hagen och hon hade fortfarande inte lagt sig så då blev jag ju ännu mer förbannad när hon bara fortsätter och fortsätter och fortsätter. Hon tror att detta är över, men icke, det har bara börjat.

Imorgon ska jag bara göra ledarskapsövningar och sådant där för att hon ska få mer respekt och inte köra över en som om man vore en vante i vinden. Innan jag sätter mig på hennes rygg igen ska hon inte änns våga göra något utan mitt tillstånd. Nu låter jag som om jag är värsta Hitler mot henne, det kanske jag är också. Det är bara det att hon alltid ska tjaffsa emot och gå sin egna väg. En riktigt envis ponny helt enkelt. Här sätter jag ett väldigt tydligt stopp för det alltså. Hårdträning gäller!

Jorå, jag överlevde. Väldigt lerig, ont i benet, arg och väldigt skrattretad. Annars är det helt ok! :) 

Bild från igår.
Tur att hon är söt.. Hmpf.


Ledig måndag!

God morgon!
Snart ska jag ut till stallet och rida Silver och Freja. Eller rättare sagt nu, jag ska bara byta om. Tyvärr inga bilder idag, men ni överlever nog :) Skönt att vara ledig, speciellt på måndagar som är så sega.

Hörs senare ;)


Dagens ridpass

Idag red jag Silver för första gången på en vecka (han har ju stått pga tappad sko). Red också dessutom med bett, det tredelade. Jag har inte ridit honom på bett på väldigt länge. Man märker att han är så rädd om sin mun, för jag behöver inte änns ta i tygeln och han gapar, utan att jag gör något. Hans mun är helt förstörd sen förra ägaren red honom på pelham (bland annat). Nu när han har fått gå på hackamore och utan träns över huvudtaget så blir han också överkänslig eftersom han vant sig av med att ha bett i munnen. Men jaja, så är det. Idioter som änns vågar stoppa in ett sånt bett i hästens mun. Usch vad arg jag blir på sånt. Borde inte få finnas!
________________________________________________________________
I början var han jättejobbig och jag galopperade av honom i en himla EVIGHET för att han skulle kunna koncentrera sig. Tror ni att det funkade? Nej, verkligen inte. Jag fick sitta och nöta och nöta och nöta på skänkelvikningar, bak/framdelsvändningar och volter för att han skulle lossna och komma igång lite. Efter en GROVT irriterad Ida och avsprungen Silver så släppte det och han blev sundtals fin i slutet. Men jag var så irriterad. Och det gör inte saken bättre av att jag blir ännu mer irrterad när jag kollar på bilderna och ser hur äckligt omusklad och (rent utsagt) ful han är för tillfället.
Jag ska rida så mycket markarbete och dressyr nu för att han ska få upp musklerna igen. Han tappar muskler fort och det går faktiskt inte att träna upp muskler på samma sätt i halsring som det är med sadel/träns. Det är enklare att rida i form och arbeta på riktigt när man har utrustning. Så vi lägger NH-ridningen på hyllan ett tag, för nu ska han få muskler!
Ni får faktiskt inga bilder från idag, för han såg hemsk ut (mamma fotade/filmade i början). Känner att jag inte vill dela med mig av bilder där man bara ser en smal Silver utan muskler någonstans. Förut tänkte jag: Vart tog nacken vägen? Den är verkligen borta. Jag blir så arg på mig själv! Och vädret också dessutom, jäkla skitvinter!

Nej jag ska nog sova snart, är trött och irriterad som ni kanske märker.

Här är en bild från när jag precis hade fått honom. Detta är första ridpasset här hemma.
Ful man, haha! Nu har han en betydligt längre och ännu längre ska den bli :)


Dagens TT/NH/hopp-pass

Freja var superdunderduktig idag!
Vi tränade spansk skritt, gjorde lite games (b.la driving och sideways, provade också friendly) och hoppade. Ja, ni läste rätt. Hoppade, med FREJA! Helt galet. Jag ställde upp ett hinder för skojs skull och så tar hon ett skutt över och hoppar jättefint. Så mamma/jag filmade så jag har det på film också :) Sedan såg jag på ett klipp (som inte är med på filmen här nedan) att hon har höger galopp innan ett hinder. Hon har aldrig kunnat galoppera högervarv (jag har i alla fall aldrig lyckats få henne till det) och aldrig kunnat hoppa. Idag kom hon i högergalopp över ett 50 hinder. Så himla duktig! :D


Kan ni förstå att det är Freja som hoppar såhär?! :O


Dagens trick/nhträning

Idag trickade jag Freja, nu på kvällen så sent som 9 faktiskt. I början var hon tvär och på "vad-får-jag-ut-av-detta?"-humör, men efter lite Porcupine och Driving Game gav hon med sig. Jo, just det, jag började med lite smått Parelli Games idag med henne. Jag har ingen aning om hur hon funkar med det, men det kan ju vara kul att testa. Idag var hon ju duktig i alla fall. Gjorde även Spansk Skritt med henne, den sitter som smäck i vissa tillfällen! :)
Jag tänkte egentligen börja med Friendly Game, nummer ett liksom, men jag vet att Freja kommer bli uttråkad efter en halv minut så jag kände att vi började på lite mer "rörelse" game. Där det händer lite och hon slipper stå stilla. Även fast hon alltid brukar antingen stå helt stilla eller springa gärnet så tror jag nog hon föredrar att röra lite på sig.

Det var väldigt otur med utrustningen idag måste jag säga. Freja trampade sönder ett dressyrspö (dum som jag är så la jag det på marken..), hon drog sönder sitt rosa grimskaft (när jag släppte av så tog hon ner huvudet till marken och trampade på skaftet och ryckte upp huvudet = trasigt grimskaft). Jag bara väntade på att kameran skulle gå sönder också, men det gjorde den inte. Inte förräns jag kom in då jag lyckades ha sönder stativfästet, men jag lyckades pilla ihop det igen, haha. :)

Roligt att testa på lite games med henne. Hon kan faktiskt behöva skaffa sig lite respekt för människor med tanke på att hon kör över mamma på väg in från hagen. Men inte med mig och Lina, en riktig ögonkännare är hon alltså, herregud. I morgon ska mamma fota och/eller filma oss när vi tränar, så ni kommer få bildbevis, haha :)

God natt!


Mini-fotobomb; vår!

Goddag!
Idag har jag fotat hela förmiddagen. Lekte lite med bländaren, ljus, slutartiden och sådär. Jag är nöjd! Det blev så himla fina färger på i stort sätt alla bilderna, och vädret hjälpte till. Ni får en liten minibomb. Kanske kommer bilder på hästarna senare ikväll. Hur som helst kommer dagens ridpass upp i alla fall :)

Foto: Jag
NIKON D5000 18-55mm
f/5.6 -
1/2000 s - ISO 400


Foto: Jag
NIKON D5000 18-55mm
f/5.6 -
1/640 s - ISO 400



Foto: Jag
NIKON D5000 18-55mm
f/5.6 -
 1/1600 s - ISO 400


Foto: Jag
NIKON D5000 18-55mm
f/6.3 -
 1/1600 s - ISO 400


Foto: Jag
Nikon D5000 18-55mm
f/5.6 -
1/1000 s - ISO 400


Foto: Jag
NIKON D5000 18-55mm
f/22.0 -
1/2.5 s - ISO 400


Foto: Jag
NIKON D5000 18-55mm
f/6.3 -
1/1000 s - ISO 400

Vår


Foto:
Jag
NIKON D5000 18-55 mm
f/5.6 ISO 400


Foto: Jag
NIKON D5000 18-55 mm
f/5.6 ISO 1600


Foto: Jag
NIKON D5000 18-55 mm
f/7.1 ISO 400
_____________________________________________________
Några foton som jag knäppte förut i regnet.
Blev inte så många med tanke på att det regnade.

Alla hästarna får vila idag för jag mår inte bra, tyvärr. Huvudvärk, blek och jättetrött.
Behöver vila efter denna veckan.

Hörs senare/i morgon :)

Påsklov!

Vaknade lite gladare i morse och insåg att det var sista dagen innan lov. Dessutom slutade vi typ 35 minuter tidigare, haha. Så nu har jag påsklov! :)

Jag får se om jag skrittar Silver idag istället. Han går ju helt normalt så fort han fått på sin sko (fick den igår morse) och han blir inte halt, men han haltar. Haha, förstår ni? Han ömmar bara liksom. Nu är han ju helt som vanligt och sådär, men jag får se hur det blir senare.

Freja skall i alla fall dressyras lite. Igår red jag henne på (Silvers) hackamore och barbacka. Ville testa hur hon fungerade på det och hon har ju inte använt det sedan vi köpte henne ungefär, dvs 7 år sedan. I början undrade hon vad det var och slängde lite med huvudet, haha så söt. I slutet hade hon vant sig, men jag känner att hon inte trivs på det för hon koncentrerar sig bara på hacket och inte arbetet. Så jag fortsätter nog att rida henne på bett ett tag till. Igår, hur som helst, så gjorde vi lite övergångar och skulle få henne alert och lyssna. Hon var över förväntan! Sedan gjorde vi fram- och bakdelsvändningar och fick även in några snygga skänkelvikningar åt både höger och vänster! :D Hon har svårare för att gå åt vänster än höger, men igår var hon superduktig.

Bild från Mars på mig och Freja.


Lägesrapport

Hinner eller orkar inte skriva om ridpasset med Freja idag, men kan säga lite kort att jag red henne på hacket och barbacka, hon var duktig. Allt med Idomin var katastrof och jag blir så j-vla förbannad och besviken vilket leder till att jag blir arg på honom och han blir tjurig som en riktigt liten skitunge. Han brukar inte bli sådär riktigt tjurig, men idag vet jag verkligen inte vad det var med honom. Humörsvängningarna för honom är på topp om jag säger så, med tanke på att han var glad när vi började träna.

Silver fick sin sko idag så på lördag ska jag skritta honom lite.
Är så irriterad just nu så jag ska bara gå och lägga mig (kanske kan bero på att jag gjort SO i 3 timmar idag?),
vi hörs imorgon.


Dagens ridpass, Freja

Red engelskt med Freja idag. Det är henne jag brukar rida mest engelskt med, eller det är det enda jag rider med henne. Fast jag tricktränar henne, men håller inte på med NH så mycket (förutom i hanteringen förstås).
Idag invigde jag och Freja Frank Baines sadeln. Den var lite tight men det gick till slut :) Bara det att jag fick sätta mig på sadeln innan jag spänt sadeljorden för att den var för kort (eller för att Freja var för tjock). Hon blev så fin i alla fall! Men jag får nog använda Thorowgood Supran ett tag till eftersom den är bredare.

Vi skrittade mest idag. Jag ska försöka få henne fin nu, hon springer ju som en kossa mestadels och jag känner att hon allt ska bli en dressyrponny. Eller jag känner inte det, utan jag vet att hon ska det. Jag ska fixa till henne för jag är lika envis som hon själv. Man märkte idag att hon gav med sig efter lite tjat, hon har förstått att hon inte vinner över mig. Envis är hon, men hon vet inte vem hon tävlar mot, haha. :)

Idag tänkte jag på mina armars läge och det hjälpte verkligen oerhört mycket. Jag tog bak, sänkte och slappnade av i axlarna och tog ihop och höjde händerna lite. Samtidigt som jag kontaktade henne med skänkeln så fick jag genast positiv reaktion tillbaks. Då sänkte hon sig direkt och vi fick till en himla fin och bekväm form. Tänk vad så lite förändringar kan påverka! :D
Hon var duktig fram mot slutet och var mjuk och fin så jag avslutade där och hon fick sträcka ut lite, sen gick vi in.
Jag är jättenöjd med henne idag verkligen, hon är så duktig.

Jag och Freja i måndags.


@ Skolan

Sitter och har NO fram tills 15.55. Håller nästan på att krivera av värme.  Jag är sämst på NO och det är det tråkigaste som finns! :( Men jag slutar ju snart så jag ska inte klaga. Påsklov på fredag också.

Idag är sista dagen Silver går utan sko, så han får den imorgon kl 12. Om jag räknat rätt är han nog tillgänglig att rida på lördag, men jag tycker att han är värd att vila hela helgen faktiskt.
Nu måste jag fortsätta skriva på mitt galet trista arbete. Lisa kanske inte vill att jag ska vara så osocial, haha.
Hörs kanske senare. :) 

Gammal bild på mig och Kurreburrebus :)


Going bananas!


Ett av mina 24 nagellack. Jag gillar nog detta mest. Älskar dessutom namnet "Goind Bananas", grymt!
Det är väldigt fint också. Jag har fått tix (så säger alltid vi) på gul, så nu ska allt vara gult hela tiden för mig. Spontanköpte en fin gul klänning förut. Ja, ni ser ju!

Jag ska lyssna lite på Anna Graceman innan jag äter en banan (haha, oväntat) och ska sova. Hästarna fick stå idag pga det dåliga vädret och jag har knappt varit hemma på hela dagen.


Orkar inte mera

Allting går emot mig just nu, jag orkar verkligen inte mer. Silver tappade en sko igår och eftersom han är så otroligt ömfotad så är han "halt". Jag vet att det halta går över så fort han får en sko igen, men hovslagaren kan inte komma förräns på torsdag. Går runt och oroar mig för jag vet att han har ont. Mår så j-vla dåligt över att se honom halta omkring. Jag orkar inte med det.

Han kommer får stå hela veckan, tills han fått ny sko och inte är "halt".
Tror att han är tillbaks senast på lördag.


Dagens ridpass, Freja


Första filmsnutten i filmen är det inte typ "rollkür", hon gör alltid så med huvudet när hon ska ta fart, haha. Tyckte bara hon var så söt så det fick vara med :) (man ser även i galoppen lite längre fram att hon gör likadant utan att jag gör något).

Vi red i ca 30 minuter idag. Eftersom hon inte har blivit riden på några dagar så var hon ganska stel och i början var hon inte speciellt sugen på att springa. Men hon mjuknade efter hand och i slutet galopperade vi en hel del utan att hon saktade av :) Hon var duktig för att inte ha blivit riden på några dagar.


Nytt

Kände att jag verkligen avskydde den gamla headern så det fick bli en ny liten slarvig. Ändrade lite med profiltexten och annat. Nu är det bättre tycker jag :)


ARRRRRRRG!

Mammas jobbarkompis hade ifrågasatt varför jag red Silver på hackamore (jag gör inte det hela tiden förresten, jag rider honom på det för att variera honom och jag gillar inte att ha bett i hästarnas munnar). Då svarade mamma varför och jobbarkompisen hade sagt: "Man kan prova skinnbett, det tycker hästarna oftast mycket om. Det kan hända olyckor med hackamore och man kan dessutom bryta näsbenet på hästen om man rider på det."
URSÄKTA? Vad tror hon - helt seriöst - att jag är för människa? Jag har bara EN fråga: HUR MÅNGA OLYCKOR HAR DET INTE HÄNT MED BETT? Hur många hästar har inte blivit förstörda och stumma för att de haft bett/skarpa bett i munnen?!
Jag blev så J-VLA arg när jag hörde det. Bara för att jag har hästar betyder väl inte det att jag måste rida med bett, eller låta NÅGON ANNAN säga åt mig vad som är bra och inte bra för min häst? Förresten så är inte jag en "engelsk-ryttare", jag rider mycket NH och mycket fritt/naturligt liksom (ni vet). Jag vet vad som är bra för Silver och vad han trivs på, oavsett om det har gett olyckor eller inte. Ja, jag har hästar, ja jag rider, men vem f-n har sagt att jag måste rida med bett? Och varför ska hon komma och lägga sig i och säga att jag inte ska rida med hackamore? Hon har nog inte fattat hur hård hand man måste ha för att kunna bryta näsbenet på hästen med hack. Sen kan vi ju ta en diskussion om vad som är bra för hästen eller inte, det är olika för varje individ. INGEN är likadan som någon annan. (Jag vet att man KAN bryta näsbenet på hästen med hackamore, men hur förstörd kan inte hästen bli av t.ex pessoa eller andra skarpa bett?). Jag har lust att rida Silver löst/i halsring framför henne och visa henne att han kan gå minst lika bra utan bett/träns/sadel som med.

Jag blir så himla upprörd, bara för att man har häst får man inte rida bettlöst för att det är "farligt"? ..Eller va?
Har lust att säga till henne: Vet du hur mycket du kan skada hästen när du rider MED bett? Nej precis, tänk igenom det innan du öppnar munnen och säger hur jag ska göra!
Kan inte folk bara sluta lägga sig i och låta mig träna mina hästar hur jag vill? Det är mina hästar och vi tränar precis hur vi vill, och jag VET vad som är bra/mindre bra för hästen.
 VILLE BARA SÄGA DET!

Oj, kan jag brya nacken på Silver när han stryps med halsringen nu?
Kanske ska sätta ett j-vla pessoa på honom i stället, det är ju nog sååå mycket bättre!


Slutet på veckan

Nu sitter jag här i min säng igen. Jag har, som varje söndag, precis kollat klart på ponnyakuten och ätit massor av frukt. Duschat har jag hunnit göra också, men det är väl ganska självklart kanske. Jag längtar efter att få sova faktiskt, vilket inte händer så ofta, haha :P
I morgon får jag inte heller någon sovmorgon, när jag väl har det (en gång i veckan) ska jag släppa ut hästarna. Det är så typiskt. Men jag överlever nog, börjar sent och slutar tidigt i morgon, kan nog inte bli bättre för att vara en måndag. Får se vad jag hittar på med hästarna när jag kommer hem. Har för tillfället inga idéer, men det kommer under dagen skulle jag tro :)
Nej nu måste jag sova, god natt mates!

(Fotad samma dag som jag fotade Silver i hagen)
För en gångs skull en bild som inte är häst-relaterad ;)


All that I am living for


Mina änglar.
Grattis till Freja som fyller hela 9 år idag ♥
Vilket också betyder att vi haft henne i 7 år.


Video: Ridpass i halsring

Red Silver i halsring idag. Filmade (med stativet) så jag knepade ihop en liten film.
Han var duktig och lagom pigg. Det var så mycket ljud runt omkring (motorsågare bland annat) men han brydde sig inte om det :)


Video från träning med Idomin

Jag har äntligen lärt mig hur man sparar filmer i Movie Maker (för Vista). Så nu kommer jag kunna filma mer och redigera osv. Äntligen verkligen! :D
Började med en testvideo med Idomin när han bland annat gör tricket "spin", och öppnar boxdörren, haha.

Bara test alltså :)
Dessutom gamla filmsnuttar och bilder, snön är ju borta för längesen.
Det var ju 14 grader i skuggan idag! *Lycka*.

God natt vänner!


I can change your mind, turn it all around

Sitter i min vita säng, i mitt tysta vita rum med min godispåse. Jag är helt jättemegatrött idag också, gäspar var och varannan minut. Ikväll blir det nog att sova tidigt och sova länge i morgon för en gångs skull.

Tog in hästarna sent i dag med tanke på vädret. Vilket betyder att jag inte har ridit än, jag måste verkligen göra det idag när det ändå är torrt i marken. Jag vet, lite sent, men eftersom hästarna precis fick sitt "insläpps-mat" så skadar inte det.
Är inte sugen på att rida i halsring idag, vet inte varför. Det får nog bli engelskt som igår, men idag blir det Pessoa sadeln och bruna hacket. Eller så trickar jag honom lite.. Får se.

Det är sådana här dagar man har lust att slå sönder blogg.se när det vägrar att ladda upp bilder.


SUNSHINE!


("Gamla" bilder från mars, jag och Silver.)

Goddag i solen. Det är 13 grader i skuggan, galet!
Det gick väl sådär med Silver igår. Vi red engelskt och man kände att det var ett tag sen! Han var pigg och nästan lite ovan. Tror nog att vi håller oss lite mer åt att rida i halsring-hållet just nu faktiskt. Jag hade visserligen hacket på honom.
Idag ska jag rida i halsring och kanske lite löst, vi får se vad det lutar åt :) Men det blir senare för först ska vi åka och lasta massor av hö till hästarna.


Cause' Im shouting your name all over the town

ÄNTLIGEN! Det blev ett efterlängtat slut på denna veckan vill jag lova. Jag är hemma nu i alla fall, och bara legat i soffan de senaste timmarna, somnar nästan faktiskt. Jag har visserligen stallet kvar också men det är ju helt okej.

Idag ska jag nog rida Silver med sadel och träns, det var ett tag sen. Jag har bara trickat honom det senaste, gjort games och tränat på inkallningar. Det får nog bli svart idag (svarta sadeln + svarta hacket). Eller brunt.. Haha, har inte riktigt bestämt mig.  
Freja skall tricktränas och Idomin ska jag leka lite med bara, öva inkallningar osv. Det är ju trots allt fredag :)

Freja var jättesuperduktig igår. Hon gick hela fyra steg i spanska skritten! Och Idomin gick ner i buga för första gången, han nuddade med knäet/benet i marken! Så duktiga :)
Jag fotade när Silver fick springa i hagen också, har runt 300 bilder på det.

En fin bild från igår på Silver :)


Roligt liv.

Sitter vid mitt högst oanvända skrivbord och pluggar. Jag har suttit här i några timmar nu och börjar tröttna. Har bara gjort NO hittils, vilket resulterar i att jag har matte och SO kvar. Blev inte på bättre humör av att mamma kom in och sa: "Du gör väl matte också va?" Typ som om jag inte pluggar tillräckligt. MORR! Bara för det är jag megairriterad nu. Men klaga hjälper tydligen inte (ellerrrr?) så jag måste återgå till mitt superroliga liv.
Får gå ut till hästarna senare när jag är färdig. För en gångs skull prioriterar jag skolan före hästarna, händer ytterst sällan vill jag lova!

TAGGA!


Lotus

Idag fick alla hästarna stå. Jag var en sväng hos mormor efter att jag slutade och det ösregnade så jag var verkligen inte sugen på att rida eller träna dem. Vi åkte istället till Maries hästar. Jazzonia fick ju sitt föl igår så jag var bara tvungen att åka dit. Lotus heter hon, och föddes 04-04, lite häftigt!

Såhär ser hon ut. Och jag, haha. Förlåt för att ni får se mig i just denna sekvensen.


Epicepicepic :PepEpePepe


Hahahha! Bara jag som seriöst DOG av garv när jag läste detta? Känns som om man har mycket att göra när man gillar 360 sidor. Inget elakt mot personen, men detta gjorde min dag. Min humor!


Gårdagens träningspass

Jag longerade Idomin i selen till en början igår. Jobbade honom mycket under sig och att han skall söka sig neråt och i någotlunda mjuk form. Hade även halsförlängaren lite så att han fick jobba med nacken (hade den efter att han kommit under sig såklart, och spände nästan inte åt den alls). Sedan tog jag av halsförlängaren och selen och han fick använda ryggen, så jag ställde upp ett hinder åt honom. Han hoppades först på en upphöjd bom, sedan ca 30 och 50 cm. I slutet strechade jag honom så att han inte skulle få sån träningsvärk. Han var superduktig!

Circling Gamet hjälper jättemycket när man skall jobba honom i longeringen. Det är ju väldigt lika aktiviteter också. När jag sätter mig ner kommer han in till mig och när jag "trycker upp kroppen underifrån" fattar han galopp. Det är två exempel på vad som sker i circlinget och det hjälper även i longeringen. Så att man slipper använda alla dessa tyglar och (rent utsagt) skit som är vid longeringen. Jag longerade mest för att det var så längesedan och jag ville se om han ändrat sig från alla Gamen och om dem har hjälpt.
Från löslongeringen när han slappnar av och söker sig neråt har också börjat komma till den "riktiga" longeringen, han gör likadant där ibland. Ett litet tecken på att han börjar bli lika bekväm där som han är i circling/löslongeringen. Sånt blir man också glad av!

Söta, fina och bästa Idomin ♥


Dagens "frihetsdressyr"-pass

Ni som läser från bilddagboken; detta är samma text som det står där :)

Silver var jätteduktig idag. I början fångade jag upp hans uppmärksamhet, alltså att han skall vilja komma till mig utan att jag tvingar honom till det. Jag ville att han skulle förstå att jag var den trygga punkten och söka sig till mig. Han tyckte det var lite intressant så han blev nyfiken och gjorde "som jag ville". Han tycker om när han får röra på sig och det händer att han blir lite uttråkad om han bara får skritta hela tiden. Men inte idag, han tyckte det var roligt även om vi skrittade rättså mycket. Provade även att trava och att han skulle söka sig mot mig. Han var lika positiv till det!

I slutet trickade jag honom lite och jag lärde honom hov idag. Om jag visar handen mot hans ben (rör honom inte) och säger hov så lyfter han. Så duktig! Sedan lät jag honom släppa loss och springa lite, men han längde ju bara traven och lekte snygg. Fast det är han ju, så det inte så konstigt, haha. Jag skickade iväg honom åt vilket håll som helst och när han tittade efter mig så berömde jag honom. När han hade blicken på mig så ropade jag på honom och backade några steg så kom han till mig. Vi övade alltså på inkallningar :)
Han tyckte det var jättekul. Man märkte skillnad från början till slut. I början var han lite ouppmärksam när jag gick brevid och i slutet kom han till mig när han var på avstånd och sökte sig till mig. Det är sånt man blir så glad av!


Why do birds sing when your near me?

Jag har precis käkat vaniljglass med banan och skall nu byta om och sen ut till stallet. Slutade 14.00 idag och gick direkt upp till mormor med Lovisa och matade Snövit, Maja, Signe och Linus. Landade hemma runt 14.40 eller något.
Rubriken är fyi från en världsgrym låt. Saybia - The Day After Tomorrow. Lite kärleksfjärilar till den!
_________________________________________________________________
Idag skall jag och Silver öva på inkallningar löst och träna lite med sticken :) Det var längesen vi körde ett riktigt NH pass, det skall det bli idag. Fick lite inspiration från Tobbe på Ponnyakuten igår. Det programmet kan vara till hjälp även fast man inte har problem med sin häst. Med tanke på att han är grym med sina hästar så gör det ju bara saken bättre. Vi skall i alla fall testa på lite inkallningar och så vidare. Jag tänkte också prova att skicka honom över några bommar/upphöjda bommar för att se hur han reagerar med det från marken och löst.
 Han får faktiskt ha sin nya lädergrimma idag, han har bara använt den två gånger tror jag.
Blir tyvärr inga bilder idag, eftersom jag är helt ensam hemma hela dagen och kvällen. Skönt dessutom!

Min ängel!


Med lite tid över..

Jag är megatrött och sådär men eftersom jag har lite tid över nu på morgonen så slänger jag in vad jag har på mig idag. Jag har inget att göra och jag ska gå om 5-10 minuter så vaför inte? :)

Jacka - SVEA
Väska - SVEA
Kofta - Abercrombie
Tunika - Odd Molly
Jeans - J. Lindeberg
Skor - Hunter
Ring - Georg Jensen
Halsband - MissDee (Syns inte på bilderna)


PUNKT

Funderar SÅHÄR starkt på att stanna hemma från skolan i morgon. Jag har aldrig haft sån ångest som jag har just nu. Mår dåligt över det. Det är ingen idé att prestera någonting längre, för jag får ju inte ut ett knyst av det. Det är inte så "ååh jag är 15 år och skoltrött" utan jag är så j-vla förbannad och riktigt äckligt trött på människorna i min skola. De är ju allvarligt dumma i huvudet! Känner mig som ett rent psykfall eller något. Orkar inte längre. Och det är ingen annans fel än skolan jag går på. Lärarna på skolan jag går på rent ut sagt. Och allt sprider ju sig som skabb där. Så äcklig skola att jag nästan .. lägger mig ner och dör.
Lägger sig i vad man än gör, när man skrivet något på facebook lägger de sig i, när jag pratar med någon lägger det sig i. Vad fan jag än gör! Spelar ingen roll vad jag är, vad jag gör eller när jag gör det.  Ska alltid hålla på att klaga och leka duktiga.
 Jag tycker verkligen synd om dem, för de är ju schitzofrena hela jävla bunten.
Sök hjälp för helvete.


Renoverat rum

Idag har vi rensat i mitt rum. Hela 5 soppsäckar med leksaker (!!!) och andra saker har vi slängt. Nu finns det inte ett enda spår av leksaker här inne, inte för att jag brukade leka med leksaker, haha. Men det har ju funnits kvar sen jag var mindre. Vi ska bara måla om min röda vägg till vit och måla om lite andra grejer vita. Innan hade jag röda mattor, röd säng, röda gardiner, och ALLT var rött nästan. Nu är allt vitt utom en fondvägg :)
Efter vi hade rensat åkte vi till IKEA och köpte vitt överkast, vitt bord, ben till sängen, en sjalhängare (som jag använder som tights-hängare), jordens finaste spetsgardiner, krukor och en lampa. Jag vill köpa en klädställning och rensa ut mitt skåp och ändra lite med skåpet sen är det mesta färdigt. 
Nu är det finare här inne, det ekar lite grann. Underbart!
Funderar på att ta ner mina planscher från väggen. Har jag mage att dumpa Johan därifrån? Han har suttit där sen 2009. Lite hemskt :( Jag får fundera på det!

Mina fina gardiner, den nya lampan och krukorna. Syns visserligen inte xD


Den blå stolen skall bytas ut mot en vit också :)


Stranger in a strange land


Lördags morgon



(Jag använder inte spöet som spö, jag har det som pekpinne och att styra med!)

Jag vaknade vid 9 idag. Segt att inte kunna sova ut. Men nu ska jag ut till stallet tänkte jag. Hästarna äter fortfarande frukost så jag kan borsta under tiden. Silver ska ridas i hacket och det nya pannbandet som jag visade igår (nu har jag även lackat det så det är jättesnyggt!). Idomin får jag se vad jag hittar på med, ingen inspiration men det kommer väl. Freja får stå idag.

Ciao :)


Blingat!

Ikväll har jag underhållt mig själv med detta. Nämligen blingat både min ena hjälm och ett pannband. Tänkte ha pannbandet till tränset med hackamoret på, blir nog lite gulligt. Det hade egentligen passat allra bäst med remont, så himlans fint.

Pannbandet


Min (helt) svarta hjälm.


Ängel



RSS 2.0