Dagens ridpass

Satt upp på Silver för "första gången" på ett tag. Red honom senast i lördags, men jag märkte direkt att det inte gick eftersom hans ena framsko glappade i vartenda steg. (Vi har inte kunnat fixa det tidigare pga våran hovslagare haft semester).
Men igår fick han ju nya skor så nu är han på topp igen! Jag tog det dock lugnt eftersom han bara gått i hagen senaste veckan/veckorna. Red mest bara lite lätt i alla gångarter, mycket lösgörande, ställande, volter, böjda spår och sådär, för lite stel var han allt. Markarbete helt enkelt. Fanns inte mycket att säga, han var duktig som vanligt.
Han blev väldigt svettig och med tanke på att han är ganska dammig så blir han ju smutsig av svett + damm, haha. Så jag svampade av honom rejält efteråt, men mest för att svalka honom. Sedan kylde jag ner hans senor för han var varm och lite ansträngd där, och torkade dem till sist.
I morgon ska vi ha markarbete med upphöjda bommar (serier tänkte jag) så att han får jobba med ryggen lite. Absolut inte hoppning, utan bara bommar på 20-30 cm eller så. Tänkte också ha galoppbommar och övar på att öka och minska galoppen emellan.
Ingen bild från idag. Men haha, jag bjuder...

Regnig juli?

Jag har hört att det ska regna hela juli, min månad och allt.. Så idag ska jag vara ute heeela dagen. Nu på förmiddagen har jag legat och degat på en madrass i poolen och suttit i utesoffan. Tänkte hänga lite i hängmattan och fota nu, sen träna lite på gräsmattan. Hörs när det är dåligt väder!
Ska rida Silver senare också. Freja med tänkte jag.
En bild från klassresan.

Hovis!

Hovis var här nyss, ÄNTLIGEN säger jag bara. I morgon ska jag börja rida Silver igen. Han har stått i säkert 2 veckor bara för att våran hovslagare har varit på semester (och Silver har haft lösa skor och tappat två st). Irriterande? JA. Nu är det dock tandis kvar. Visserligen så kan han ju äta som vanligt osv, men skulle ändå vilja få tänderna lite raspade. Får väl se när hon kommer tillbaka från semestern.. haha.
Hans kropp ser bara allmänt konstig ut på denna bilden. Kantig liksom, haha.

Jag känner mig själv rätt

Jag sa ju att jag inte skulle komma hem tomhänt. Ett par mörkgröna benlindor från Hansbo Sport fick följa med hem. 1,9 meter är fleece och resten är elastiskt, vilket betyder att man inte nödvändigtvis behöver ha paddar under. Skönt för Silver nu när det är så varmt!
Hittade ett schabrak i samma färg och i sammet med guldig passpoal (♥), köpte inte det eftersom jag fyller år om några dagar, haha. Om jag inte får det i present så lovar jag att det ligger i Silvers garderob snart, to die for-snyggt!
Lindorna är lite grönare i verkligheten (ungefär som kardborrbandet).

Varm dag!

Idag är det övervarmt ute. Satt ute vid poolen förut och doppade fötterna, höll på att svettas ihjäl! Hade tänkt bada fast lite senare i så fall. För nu ska jag och mamma åka till Triumf Glasscafé och äta glass, sen till Kåhögs Gård för att se om de har fått in GlenGordon schabraken! Tror inte att dem har det, fast kolla kan man ju alltid. Lovar er att jag kommer komma hem med någonting, spelar ingen roll vad, men tomhänt kommer jag inte, haha! :)
Måste dessutom spara mina pengar till Falsterbo om vi skall dit också. Vänta lite.. vilka pengar? Typ.
Gammal bild! Är riktigt sugen på att börja hoppa ordentligt nu. Silver har stått i några veckor (två eller något) förutom i lördags när jag skulle känna lite på honom fastän han har lösa skor. Igår märkte vi att han hade tappat den helt så nu kan jag inte rida över huvudtaget. Så irriterad, HATAR verkligen när hästarna har skor. Menmen, hovis kommer i morgon så jag får vänta ett tag till. Sen blir det fart!

Don't. Let. Go.


Rubriktorka

Idag har jag varit och handlat med min syster hela dagen, sedan åkte vi hem till henne och åt och sådär. Sen fick jag även en Samsung Galaxy S av hennes pojkvän/man (haha) :)
Jag måste duscha och städa mitt rum, och det värsta - bestämma kläder. Vet inte riktigt hur jag skall hinna detta på en timma, men det går nog. Ändå fortsätter jag sitta här och surfa, haha ;)
Min nya kärlek tror jag.
Kommer ha svårt att släppa den gamla, har haft den i 3 år och den är full med bilder och andra minnen sen 3 år tillbaka!

Så. Himla. Fint!

Jag kärade precis ner mig i de nya Glen Gordon schabraken + huvorna som Cheval Ridsport precis fått in. De sticker ut precis lagom mycket. Inte överdrivet och inte för lite, verkligen jätteperfekt.
Jag vill ha det beige settet, för schabraket har brun passpoal och Silver har brun hoppsadel, det kan verkligen inte bli bättre. Han är ju vit och då tycker jag inte att vitt passar, därför var beige perfekt.
Något jag gärna skulle vilja ha! Det står alldeles för mycket på min vill-ha-lista för tillfället, jag känner att jag får börja ta tag i den och börja prioritera lite mer. Men detta är nog högst upp just nu. Åh så fint, hur snygg hade min prins inte varit i detta liksom?!
Finns endast i storlek Ponny och Full hos Cheval Ridsport.

Något vi jobbar på

Idag red jag igenom Freja lite. Väldigt mjuk och hon jobbade med mig jättebra. Red lite volter, serpentiner, ställde och mjukade upp henne och det gav verkligen resultat.
Vi håller på att jobba på formen i trav just nu. I skritten är hon stadig och bärig, så jag har valt att gå vidare till traven. Eftersom hon inte är lika stadig i formen i trav som hon är i skritt så tycker hon det är lite jobbigt och krullar sig lite då och då, men annars var hon verkligen över förväntan idag! Man måste bara ligga där och stödja henne i traven, om man släpper av så krullar hon sig eller sträcker ut sig som en giraff, haha. Men överlag var hon väldigt stadig faktiskt! :)
Så när ni kollar på bilderna, innan vill jag bara säga: Nej jag drar inte i henne så att hon krullar sig, utan hon tycker det är jobbigt och då kan hon dra ihop sig själv ibland. Vi har ju precis börjat jobba med detta och än är hon inte så stadig!
Galoppfattning, haha så söt;


______________________________________________________________________________

På dessa bilderna under: Såhär ser hon ut när hon tycker det är jobbigt.
Men det var inte många gånger hon tyckte det var jobbigt, bara ibland. Hon håller sig ändå väldigt stadigt i traven också nu för tiden! :)

Vi jobbar vidare!

Dålig update idag (igår)

Ledsen för lite efterbliven uppdatering, men sån är jag. Har inte riktigt orkat ta mig tiden att skriva något, har dessutom ingenting att skriva.
Silver har fått några dagars (en vecka snart) vila eftersom hovis ska komma, men han har inte kommit och nu har Silver tre lösa skor. Eftersom han är jätteömfotad så vill jag inte rida "bara för att jag måste". Han får helt enkelt ett litet sommarlov! Det kan han behöva som är så grym jämt. Sedan ska ju tandläkaren komma också, hon skulle nog komma nästa vecka tror jag.
Freja har jag bara tränat i hagen några dagar. Att hon inte ska få komma in i min bubbla, utan stanna inom räckhåll. Hon är jätteduktig! Hon har lärt sig att hon inte får komma närmre än ½-1 m avstånd från mig. Jag har sticken i handen och visar den för henne om hon kommer för nära, då backar hon undan, stannar där och accepterar det. Jättekul!
Idomin tränar jag just nu på trånga utrymmen och vattenslangen. Han fick till exempel följa med mig "bakom" hans box, där bara människor får (och KAN!) gå, vääääldigt trångt är det. Men han kom emellan utan problem (okej, magen drogs mot väggen..) och tyckte det var jätteroligt att springa igenom den gången. Sedan tränar jag med att sitta på honom och vifta lite med slangen och sånt där vanligt.
Ja, det är väl ungefär det som händer just nu. Blir nog mer uppdatering när Silver kommit tillbaks från sitt sommarlov då både hovar och tänder är raspade!
Nu ska jag sova. I morgon skall jag träna Freja, Idomin och fixa lite på mitt rum. På torsdag skall jag till GRK och fota på en hopptävling, woopwoop!
Busponnyn i våras.

Chaboukie

Vila i frid underbartfinafinafina du.
Kan inte annat än att säga att jag beklagar, Johanna! ♥♥
Himlen behövde en ängel till.

Fotografi inställningar

Postat av Matilda: hur vet du vad du ska ha för inställningar när du fotar? är du självlärd, gått på kurs eller så? vilka inställningar fotar du med? samma eller olika? :D
oj nu blev det ett gäng frågor, hoppas du orkar svara haha :P

Jag är helt självlärd när det kommer till att fotografera. Fick min första systemkamera i juli 2009 (innan dess har jag haft digitalkameror). Jag läser mycket på nätet och om det är något jag vill lära mig så söker jag på det och så kommer det upp massor! Sedan prenumererar jag på DigitalFoto för alla och där lär man ju sig lite också. Men annars är jag självlärd!
Jag fotar alltid på manuellt (M) eller mycket sällan programmerad automatik (P). Jag vill kunna ha kontrollen över hur bilden kommer bli och då är det bäst att jag låter mig själv bestämma så att säga, haha. Jag fotar aldrig på auto osv, då kan man ju lika gärna fota med sin mobiltelefon typ!
Jag fotar inte alltid på HELT likadana inställningar, men alltid på M (sällan P), där kan man ju välja olika inställningar om du förstår hur jag menar.
Jag provar mig fram också. Det lär man sig mest på tror jag. T.ex vitbalansen, slutartid, ISO, bländare, exponering och allt det andra har jag lärt mig själv. Jag nästintill pluggar i fototidningar/böcker/användarhandböcker hela tiden!
Bara för det får ni en webcambild, haha! Såhär ser jag ut idag i alla fall.

Givemegivemegiveme

Prylgalen som jag är så finns det himla mycket jag vill köpa till mig och hästarna just nu. Speciellt till Silver för han passar så bra i allting, haha! Detta står på in inköpslista. Dessutom fyller jag ju år om 2 veckor och då får jag pengar.
HV Polo pikén har jag kollat på alldeles för länge nu och sedan det bruna aachentränset till Silver måste jag bara ha, nosgrimman är to die for!
Visserligen så förhandsbokade jag en piké från DM's kollektion igår, men den släpps ju inte förräns i september :D

Nytrimmad!

Jag är precis inkommen från stallet. Har inte ridit nu på förmiddagen men fixat i ordning min lilla Sill lite. Jag har hoppat fram och tillbaka mellan att låta hans man fortsätta växa eller om jag skulle klippa den. Det har jag tänkt på i nog 2 veckor! Men jag kände att han passar bäst i kort man. Jag klippte inte pannluggen, den är fin om den är oklippt. Det är ju inte hela världen, om jag ångrar mig så växer den ut om några månader.
Sedan duschade jag och pappa honom. Inte hela kroppen men benen, hovarna och lite under magen. Jag tycker nog att det var lite för kyligt för att duscha hela honom idag, får bli en dag när det är soligt i stället!
Nu ser man hans hals bättre också, den är allt inte så liten som jag tror. Man blir ju lite hemmablind.

Dressyrpasset igår med Silver

Nu har Silver fått lösa skor igen. Visst, det är bra att skorna inte sitter steeenhårt, men nu har faktiskt 3 stycken blivit lösa på bara några dagar. Lite irriterande då han är väldigt ömfotad och går inte att rida om han har tappskor. Igår var sista "hårda" passet jag red på någon vecka, vill inte rida för hårt när hans skor är lösa. Nästa vecka kommer våran hovslagare tillbaks från semestern så Silver får tyvärr vänta tills dess. Då kommer även tandis.
Igår red jag i alla fall en LD:4 med honom i paddocken. Det gick bra, trots en väldigt jobbig hingst brevid staketet.. Mamma filmade men jag känner inte för att lägga upp det klippet, haha.
Här är några bilder från det i alla fall.
Plutten tyckte något var väldigt spännande, haha!
Jag har inte riktigt bestämt mig, men jag vill nog klippa hans man i alla fall! Jag har ju 'sparat' sen jag fick honom och den har hunnit bli såhär lång. Är det värt att klippa den då? Jag tycker han ser så slaffsig ut med lång man. Och han får mindre hals (synvilla) medlång man. Hm.. Får nog fundera lite mer.

Min ryktlåda

Nu är det så att jag inte har några nya bilder från min ryktlåda, men det som finns där i är:
- Flera olika sortes borstar/kammar (till man, kropp, pannlugg osv)
- Hovkrats
- Massageborste
- Gummiband
- Helosan - antingen i ryktlådan eller utanför
- Hästsalva
- Flugmedel
- Pälsglans
- Bettringar tror jag också finns där i
- Sax
- Svampar
- Lädertvål
..Och säkert en hel del annat som inte skall ligga där i. Jag rensade våra ryktlådor för någon vecka sedan men det är nog ungefär detta som ligger där!


De bästa bilderna

Denna dagen skulle det vara "Mina favoritbilder". Jag har inga favoritbilder på mina hästar, jag tycker att alla är precis lika fina! Okej, det där lät malligt, men förstår ni hur jag menar? Jag har de som jag tycker är överfina, men kan inte välja någon favorit, alla är mina favoriter!
Åh vad jag älskar er ♥

Rädsla

Dag 3: Min största rädsla inom ridsporten.
Den största rädslan jag har inom ridsporten är självklart att förlora någon av mina hästar för evigt. Det tror jag är allas största rädsla, eller har jag fel?
Speciellt om jag vet att det är JAG som utsatt hästen för det. Till exempel om vi betäcker Freja och hon avlider vid fölningen, då vet jag att det endast är mitt fel för jag utsatte henne för det. Det skulle vara det hemskaste! Samma sak om det är på en tävling och någonting händer hästen, fortfarande endast mitt fel.

LD:4

Eftersom jag är så otroligt dålig på att minnas banor om/när man tävlar så tänkte jag börja öva inför det nu, haha. Jag känner mig verkligen värdelös! Tur att jag har Silver som är grym i alla fall.
Läste för någon vecka sedan att Linn (dm) skulle ev. ställa upp på någon tävling med hennes häst och det var en LD:4. Det var nog den enklaste banan att komma ihåg för min del. Jag har suttit och ridit igenom den i min hjärna i 10 minuter och nu kan jag den. Jag tänkte testa mig själv i morgon. Den enklaste banan borde jag väl ändå komma ihåg? Annars är det synd om mig, haha!
Jag och Silver idag. Han ser jättetjock ut på bilden, det är en synvilla - jag lovar er!
Enkel va? Jag är stolt att jag kan den! Får se hur länge jag kan minnas den bara.
Kan be mamma filma, det hade varit roligt :)

För- och nackdelar med mina hästar

Fördelar & nackdelar med Freja. Fördelar är att hon är en otroligt snäll och härlig ponny. Hon är så fasligt personlig och är nästan lite mänsklig! Har aldrig träffat någon personligare och speciellare häst än henne. Går inte att beskriva. Fördel är också att hon känns mycket större att rida än vad hon är (c-ponny). Hon har ett megasteg och är väldigt kort och kompakt.
Nackdelar med Freja är att hon blir sjukt fet på sommaren, och är sneppet intill omöjlig att banta, haha! Och att hon är sån grov häst och är mer en skogsmulla/körhäst än ridhäst.
Fördelar och nackdelar med Idomin. Fördelar är att han anpassar sig så bra. Han går ihop med vem som helst och går med på vad som helst. Han har väldigt lätt att lära sig och tycker det är roligt också. Fördel är också att han är världens bästa ponny, framförallt för att vara shettis!
Nackdelar med Idomin är att han är så liten. Han når upp till ca 103 cm bara, vilket gör att jag är på tok för lång. Han blir också tjock på sommaren (men är betyyydligt lättare att banta än Freja!).
Fördelar och nackdelar med Silver. Fördelar med Silver är att han är en sån underbar ponny. Han kan och gör allt (bokstavligen (dock inriktning till hopp)); hopp, dressyr, trickträning, vara lös/naturlig/NH, terräng, kan vara skogsmulle, promenadhäst och verkligen ALLT. Den största fördelen är att han är så pigg och kry för sin ålder (16 år), han är pigg/nyfiken/alert som en 5 åring men han är erfaren i tänket vilket gör att han tänker snällt och räddar ryttaren om något går snett eller vad det än kan vara. Han är den bästa läromästaren som någonsin kommer existera för han är galet snäll. Man smälter när han kollar på en med sina stora runda ögon och lååånga ögonfransar!
Nackdelar är att han är "gammal". Önskar att han var 7-8 år i alla fall, men han är ju piggare än en 7 åring om jag säger så, haha.
Jag och Silver rider löst.

Mig och mina hästar

Dag 1: Presentera dig och din häst.
Jag heter då Ida. Är 15 år (16 om några veckor) och bor lite utanför Göteborg. Jag har haft hästar omkring mig i hela mitt liv och ridit typ lika länge, haha. Jag är ett allmänt galet Johan Palm-fan, har varit sedan 2008 och kommer alltid vara. Jag älskar att shoppa, speciellt kläder. På gränsen till märkesnörd, älskar Odd Molly, Ida Sjöstedt, Acne, Abercrombie osv! Jag har en galen och ganska konstig stil, men är mig själv och det duger.  Älskar dans/cheerleading/gymnastik och musik och att pyssla/skapa/vara kreativ. Har gått i gymnastik från 4 (tror jag?) tills jag var 10-11 år och sedan street & jazzdans i några/något år, efter det cheerleading. Mina största intressen är såklart att fota (fotar med Nikon D5000, 18-55mm för tillfället), hästarna, gymnastik, musik och att skapa.
Mitt förra cheerlag:
__________________________________________________________________________
Min första häst heter Freja. Hon är en island/haflingerkorsning på 9 år. Hon är flerfärgad skäck och väldigt speciell. Kommer alltid springande i hagen så fort hon ser en. Vi köpte henne runt 16 april 2004. Jag har inte tränat eller tävlat med henne, hon är en riktig skogsmulla! Supersnäll hela tiden och älskar att gosa.
Min andra häst heter Äppelbo Idomin. Han är en renrasig shetlandsponny från stuteri Äppelbo. Köpte honom den 16 februari 2005. Han är kolsvart och också speciell, fick honom när jag var 10 år. Han är 12 år. Vi har varit på ridläger och hoppat CR tillsammans (kom 1a ena gången då vi vann över 3 c-ponnyer!). Nu är jag visserligen för lång för honom så jag tricktränar honom och gör mycket Parelli-games. Idomin är också supersnäll och en helt perfekt barnponny, är verkligen inte en "typisk shettis".
Min tredje häst heter Silver Lad. Han är okänd (troligtvis en spädare connemara), 16 år och skimmel. Han är väääldigt pigg, frisk och kry för sin ålder. Fräsch som en 5-åring men har ett psyke som en gammal farbror. Snällaste, vänligaste och underbaraste hästen man kan tänka sig! Gör allt för att göra ryttaren till lags och räddar en i alla lägen. Han är tävlad upp till MsvA med föregående ryttare och LA dressyr. Jag har dock aldrig tävlat honom (ännu). Fick honom den 2 oktober 2010. Vi tänkte rikta in oss på hoppning för det tycker han är roligast, men det kommer nog bli både hopp och dressyr.
Frågor på det? Skicka en kommentar :)

2 veckors paus

Dag 1 Presentera dig och din häst
Dag 2 Det bästa/sämsta med din häst
Dag 3 Din största rädsla inom ridsporten
Dag 4 Favoritbilder på din häst
Dag 5 I min ryktlåda
Dag 6 Något annorlunda med min häst
Dag 7 Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 8 Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 Min vardagsoutfit
Dag 10 Mitt bästa hästminne
Dag 11 Min tävlingskarriär
Dag 12 En bild/-er på stallet
Dag 13 Varför jag mår bra av ridsport
Dag 14 Mina drömmar inom ridning
____________________________________________________
Eftersom jag får sommarlov i morgon tänker jag absolut inte sitta inne och skriva på bloggen varje dag. Därför tänker jag följa denna listan och alla dessa inlägg blir tidsinställda!
Jag kommer inte bara skriva om en häst, utan alla tre. Ni får mycket att läsa, eftersom detta är det enda jag kommer uppdatera er med under 2 veckor. Kanske eventuellt något annat inlägg, men vi får se :)
Börjar imorgon!

Träning

Hemma från hoppträningen nu. Jag har redan hunnit äta och lite så.
Det gick jättebra fastän Silver bara fått vara häst i två dagar. Vi hoppade studs och tvåkombinationer och övade på galoppsteg mellan kombinationen. Som minst klarade vi 5 och som mest 9. Det var väldigt varmt men det fick vi tåla helt enkelt, haha. Trots värmen var han pigg och luftig i steget, härligt alltså.
Vi fick massor av beröm och hon tyckte han var jättesmäcker och fin! Det är han ju i och för sig.
Han blev jättesvettig så han fick sig en liten dusch när vi kom hem. Rullade sig visserligen direkt när han var vit. Men häst är ju häst!
Dags för efterrätt och dusch för min del också. Ni får bilderna från träningen i morgon, är för lat för det nu..
Silver efter en regnig ridtur för några veckor sedan.

Varit lite off..

Tjenare! Jag har varit lite offline det senaste. Hunnit vara på klassresa bland annat. Fotat massor. Köpt färdigt skolavslutningskläderna, både det jag skall ha på dagen och det jag skall ha på kvällen. I'm just waiting!
Hinner dock inte babbla på och ladda upp bilder nu, skall iväg och hoppträna Silver om en timma ungefär. Har lite bråttom alltså, måste ut och fixa honom.

Games

Eftersom det var himlans halt från regnet + leran så tränade jag Sillen från marken idag. Vi gjorde några games för det mesta. Började med friendly game, och han tyckte inte om det riktigt i början. Han gick gärna lite åt sidan, vred och vände på sig lite osv, men jag lät honom göra det tills han "lugnat" sig. I slutet var det inga problem alls, jag hade sticken i ansiktet och han stod bara helt stilla.
Efter friendly gjorde vi porcupine och han förstod klockrent, så jag övergick till driving och det gick minst lika bra. Det är så kul när han förstår och han vill verkligen jobba hela tiden. Det går allra bäst utan sticken. Jag tror att han tror att det är något som skall få honom öka tempot (liknar ju ett dressyrspö/longeringsspö) och det är nog därför han går iväg lite när jag har den. Det skall vi öva bort, det gick ju galant i slutet i friendly på bara ett pass :)
Jag testade också sideways game och i början missförstod han mig lite och trodde jag menade circling, jag visade ungefär samma signaler som när man skickar ut honom i circling. Dumma mig, men senare kom jag på ett annat sätt att visa honom. Först tryckte jag lite på bogen när jag stog brevid och tog handen i luften mot hans bak och då flyttade han direkt. I slutet av passet hade vi ingen fysisk kontakt alls utan jag bara visade med händerna i luften och han flyttade sig direkt. Han vill verkligen göra mig till lags hela tiden och han blir så besviken och förvirrad när jag visar fel/dubbla signaler eller när han inte förstår. Men det gick jättebra hela passet.
Tränade Idomin också, vi trickade och tränade med slangen och jag kunde dra den runt hela hans kropp, ha den i ansiktet, slänga den över kroppen/halsen/huvudet/benen och han gick över den, höll den i munnen osv. Han är alltså inte rädd för den längre. Jag trodde det skulle ta evigheter men det tog ungefär 10 minuter max. Sedan gick vi upp på gården och satt utanför trappan och tittade på Ozzie lite, haha.
Freja vilade.
Förlåt för långt inlägg!



Emotjejen är igång

Läs inte detta inlägget om ni inte tycker om klagomål (består endast av det).

Mitt internet funkar igen men jag har kommit in i en sån där "nej-jag-vill-inte-blogga-det-är-SKITTRÅKIGT"-period. Beror på vädret, riktigt regnigt och äckligt rent utsagt. Hur lätt är det att rida i hagen när det blir lerigt av regnet? Hästarna lär ju halka ihjäl sig. Och hur kul är det att rida ut hela livet? Rida ut är det värsta och tråkigaste man kan göra. Dessutom rullar sig Silver och sen regnar det på honom. Vill ni änns föreställa er hur han ser ut? (Det är inte så svårt att få bort dock) Inte lätt att rida när han är blöt och jag hinner inte direkt ta in honom för att få honom torka.
I morgon ska vi på klassresa ut till skogen och sova i en stuga. HUR KUL KAN DET VARA? Kommer ju f-n hinna dö innan vi kommer fram. Ångest av bara tanken av att sova med min klass i ett hus. Allvarligt. Man måste ju typ följa med också. Bara en massa måsten hela tiden. Det enda jag ser fram emot är att ha larvfight i sovsäckarna.
Alltså jag längtar inte änns till sommarlovet längre. Vad fan händer? Ibland undrar jag, helt ärligt, i fall jag har gått in i någon depression. Nej, jag skämtar inte.
Klagar? Jag? Nä, det menar ni inte?
Fotad den 5/6.
Nikon D5000, 18-55mm.

Mitt internet fungerar inte pga åskan så i...

dsc06210 (MMS)

Mitt internet fungerar inte pga åskan så ingen uppdatering kommande dagarna tror jag :-( tills det är fixat Såklart.


Blublubb

Sitter i skolan och väntar på att få gå hem. Vet inte riktigt om vi har lektioner eller inte, men okej.. Vi "har" matte just nu men ingen lärare, haha.
Lyckat att man försov sig i morse dessutom.. Vaknade 08.07 och jag ska cykla hemifrån 08.10. Hmpf. Men jag hann faktiskt och var i skolan 08.20, rekord! (Börjar 08.30)

Idag ska Silver skrittas ut en runda tänkte jag. Springa lite i skogen och ha roligt.
Freja skall trickas och Idomin ska tränas med den illgula slangen.
Ja, det var väl det.. Hörs senare!

Silver för längesen :)


Dagens träningspass - Idomin & Silver

Red lite markarbete i hoppsadeln på Silver idag, haha. Jag tycker det är skönt att variera (både för mig och Silver) mellan dressyrsadeln och hoppsadeln. Man kommer upp mer i hoppsadeln och jag känner av Silver och hans steg bättre. Man känner sig inte så "fast" som man gör i en dressyr tycker jag, och det är skönt.
Red honom lite i alla gångarter, ställde, mjukade upp och red igenom honom helt enkelt. Han var lagom pigg och även lyhörd som vanligt. Inte så mycket mer att säga.. Mamma filmade och fotade, men jag hinner varken ladda upp filmen från detta ridpasset eller filmen från Frejas träning förut, det får bli i morgon!
En bild från idag :)
Sedan när jag skulle gå in så började jag även att träna Idomin med vattenslangen (ingen vanlig vattenslang utan en illgul!). Han är rädd för vatten, därför väldigt svårt att duscha honom. Så jag tänkte att jag börjar att vänja honom bara vid slangen, som dessutom inte ser lika "ofarlig" ut som en vanlig vattenslang. Jag skall dvs göra och 'lära' honom friendly game med den chockfärgade vattenslangen. Han spände upp näsborrarna något enormt och luktade på den, men var ändå lugn. Tränade i bara några minuter för sakens skull. Skall filma imorgon så får ni se hur läskig han tycker den är, och sen skall jag filma när han lärt sig att den inte är läskig längre (om vi lyckas förstås)!
Godnatt! :)

Seven Games och trick med Freja

Tränade Freja för ett tag sedan, seven games och trick :)
Trickade henne till en början och då på spansk skritt framför allt. Sedan gjorde vi några games. Lite porcupine game och därifrån övergick vi till driving game eftersom det gick så himla bra!
I slutet påbörjade vi även sideways game och jag fick en reaktion direkt, jag behövde nästan bara tänka att hon skulle röra sig åt sidan och hon gjorde det direkt. Dock gjorde vi bara hennes "enkla" varv, alltså flytta för vänster åt höger. Någonstans måste man ju börja. Och jag gör efter hennes villkor så att det inte blir några missförstånd.
Sedan påbörjade vi även yoyogame (har det  bara på film) och det gick också bra!
Hon var superduktig och vi hade kul utan tjaffs och sura miner, jag gjorde så långt som hennes tålamod fanns kvar vid liv. Det var nog därför det gick så bra, tränar inte längre än hon tycker det är kul!
Jag filmade också, ska försöka hinna knepa ihop en liten film idag, i så fall kommer den upp ikväll :)
Här påbörjar vi Sideways Game för första gången och hon förstår direkt!
Min prinsessa <3

Trickträning med Frejis

Silver skulle vilat idag, men tränade honom lite i alla fall. Tog först ut Silver och tog hans hovar, gav honom kraft och gjorde lite friendly game med sticken, sen fortsatte jag på tricket "hov" och nu kan han på både vänster och höger!
Sen tränade jag Freja i hagen samtidigt som Idomin var där. Vi övade på spansk skritt och jag behöver bara backa och nästan bara titta på benet som hon skall lyfta, och hon gör det. Superduktig! Sedan gjorde vi porcupine game och efter det gick vi över till driving game och hon lyssnade galant! Vi ryggade, gick framåt, flyttade bakdel åt båda hållen och i slutet stog jag vid hennes bakdel och vi backade (i både driving game och porcupine). Hon var verkligen grym. Jag försökte leka lite med henne också och hon börjar förstå att hon "får" leka när jag ber henne. Jag gick runt henne, bytte håll, gick emot henne och sprang åt sidan för att få igång leken lite. Ibland kastade hon med huvudet och tog några små hoppsasteg. Skall fortsätta i morgon tänkte jag :)
Tyvärr inga bilder från idag.
Här är några från tidigare i år (april). Freja började få upp ögonen för spansk skritt då. Ska be mamma fota i morgon eller övermorgon och så ska ni få se utveckligen! :)
Och lite driving game!

Era önskemål!

Jag behöver ER HJÄLP. Vad vill ni läsa om? Vilka bilder vill ni se? Vilka filmer? Mina åsikter, bilder på mig, min utrustning, NH, trickträning, dressyr, hoppning våra ridpass osv. Skriv allt ni kommer på! Eran hjälp gör att jag får mindre bloggtorka, och jag läser och tar åt mig av precis vartenda önskemål.
VAD VILL NI SE MER/MINDRE AV?

Skriv på :D

Städat!

Idag har jag städat järnet i stallet! Det tog ungefär 2 timmar.
Lagt upp saker som jag inte använder på loftet och tvättat, sopat, hängt i ordning tränsen (och lagt undan de träns/tränsdelar jag inte använder), fixat med schabrak, sadlar, borstar, salvor/spray och nu är det mycket finare. Det känns större nu också. Sågade av en hylla på mitten för den stog så stor plats, haha! Får väl se hur länge jag lyckas hålla det såhär städat. Nej men jag städar nästan hela tiden i stallet för jag tycker det är så skönt att ha ordning. Dessutom tycker jag det känns säkrare att ha ordning på sakerna och att det inte ligger hö och hösnören över hela golvet.. Ja, ni förstår nog vad jag menar.
Nu är det riktigt städat i alla fall :)
Det kommer en tjej som ska provrida Freja idag nämligen..

Bebis...

Säg till om du kan hitta någon bättre

Såhär grym var min lilla finis ponny idag. Vill verkligen hoppträna på riktigt nu, man märker verkligen hur kul han tycker att det är. Han behöver inte träna, men JAG. Skulle så gärna vilja vara så grym som han är. Han hjälper en så mycket, så det går säkert med träning!
Visste ni att Silver har tävlat upp MSVA med tidigare ägare/ryttare? Dit vill jag att vi också ska komma, någon dag. Okej kanske inte MSVA med tanke på att han har blivit lite äldre, men åtminstone ett par LB/LA skulle vi väl kunna ha som mål? Och någon dressyrtävling kanske, dressyr är minst lika roligt :D
Den bästa och finaste som finns! <3

Udda storlekar?

I vintras köpte mamma ett hoppschabrak från Jacson (från Ullared) i cob men det var verkligen superduper litet. Och nu köpte jag då ett full dressyr i stället, hellre för stort än för litet, tycker jag. Men detta var lite för stort. Det syns speciellt vid bakvalvet, det är för långt. Tråkigt, men hoppas inte det syns allt för mycket. Jag tror att Ullared har lite udda storlekar faktiskt.
Det går liksom ända bak till virveln (visserligen har det glidit bak liite just på denna bilden)..
Men annars var det bra passform och väldigt snyggt, dessutom passar Silver i rött! :)

Dagens ridpass

Jag och prinsen idag :)
Han blev rädd för ett rådjur i början och jag trillade av. Första gången, haha! Skulle precis sitta upp och då studsade han iväg vilket ledde till att jag studsade på hans rumpa och sen studsade jag ner och landade baklänges på marken. Aoouuuchh..
Våran granne skrämde iväg rådjuret så vi kunde rida sen. Han var jättefin men lite spänd för han var fortfarande lite orolig över det. Mamma har fotat bilderna och det är vårat hus/gård i bakgrunden (det röda).

Lös sko och remont

Idag var Anki (min moster) här och fixade till Silles framsko. Den har glappat de senaste dagarna och varit  lite lös. Han har mot all förmodan inte haltat, vilket var ju tur. Så hon kom hit och bytte ut två spikar för en söm hade blivit sned.
Sedan berättade jag att han inte trivs med bett längre, det är nästan omöjligt att rida honom ordentligt med bett (har tredelat tränsbett) och jag tänkte att det var något med tänderna. De skulle behövas raspas sa hon, för förra ägaren hade inte gjort det på 1 år (Sille stod i samma stall där Anki har sin häst och hon känner hans förra ägare). Det vill säga att han inte har fått raspade tänder på minst 1 år och 8 månader.. Och sålänge (medan vi väntar på tandläkare) skulle jag rida med remont på honom, för den nosgrimman håller stilla bettet och klämmer inte igen käkarna där de vassa tänderna sitter, som t.ex. pullarnos gör. Och jag litar på henne så jag ska köpa en remontnosgrimma och testa så länge.
Jag måste ha världens bästa moster alltså!
Idag var Anki (min moster) här och fixade till Silles framsko. Den har glappat de senaste dagarna och varit  lite lös. Han har mot all förmodan inte haltat, vilket var ju tur. Så hon kom hit och bytte ut två spikar för en söm hade blivit sned.
Sedan berättade jag att han inte trivs med bett längre, det är nästan omöjligt att rida honom ordentligt med bett (har tredelat tränsbett, men rider bara på ponnyhack nu) och jag tänkte att det var något med tänderna. De skulle behövas raspas sa hon, för förra ägaren hade inte gjort det på 1 år (Sille stod i samma stall där Anki har sin häst och hon känner hans förra ägare). Det vill säga att han inte har fått raspade tänder på minst 1 år och 8 månader.. Och sålänge (medan vi väntar på tandläkare) skulle jag rida med remont på honom, för den nosgrimman håller stilla bettet och klämmer inte igen käkarna där de vassa tänderna sitter, som t.ex. pullarnos gör. Och jag litar på henne så jag ska köpa en remontnosgrimma och testa så länge.
Jag måste ha världens bästa moster alltså!


New in!

Idag har jag faktiskt varit på Ullared.. Pinsamt men sant, haha. Köpte inte mycket, hittade faktiskt inte så mycket heller. Köpte lösnaglar, vita ridbyxor och rött schabrak. Nu är min röda outfit fulländad i alla fall. Silver is going to be snyyyyygg!
Sen fick jag cupcakeburkar av min moster och cupcakeformar, cupcakeservetter, rosa (!) dlmått och rosa strössel av mamma.
Det var det lilla jag handlade, haha.

Har precis provat ridbyxor, och såhär ser ...

dsc06220 (MMS)

Har precis provat ridbyxor, och såhär ser jag ut Idag:)


Längningar

Idag red jag Silver på den "stora" ängen. Han blev skrämd för en unge bakom skogen och var spänd hela passet utan att det släppte. Surt värre! Han har så svårt att hitta koncentrarionen igen, men det fick duga ändå.
Övade på lite längningar, skänkelvikningar och sånt. Idag märkte jag att han får bättre steg om jag sitter ner i längningarna än om jag rider lätt. Brukar alltid rida lätt för att jag tänkte att det balanserade honom mer, men idag förstod jag att det var helt tvärt om! :) Nu har han börjat förstå att han skall ändra steget och inte bara hastigheten. Innan har han bara ökat farten och glömt vinkla benen liksom. Vi har ändå inte övat så mycket på det, men han har blivit jätteduktig!
Idag:
Sån här fin längning fick vi till idag när jag märkte att det gick bättre av att sitta ner!

RSS 2.0