Simsi


Fotad med mormors überdåliga kamera.

Kallt som åsna ute! Håller ju på att frysa ihjäl. Jag är i alla fall inomhus nu och kaminen är precis tänd, kommer ta en timma innan den är varm, usch.
Funderar på om jag skall äta eller inte, jag är ju inte änns hungrig. Spela sims innan maten skall jag i alla fall göra. Tar en sak i taget, blir för mycket att tänka på för mig annars, haha.

On a snowy monday



Mycket lång dag. Äkta måndag verkligen, rakt igenom. Men kul har det varit, fastän jag inte gillar barn. (Praoar på min systers jobb, en förskola/dagis). Det finns några sötungar som man vill trycka ner i väskan och ta med hem!

Imorgon är sista dagen och på onsdag skall jag med syster till hennes skola och plugga där med henne. Har ju typ 100 prov nästa vecka och jag fattar ingenting av något, så det kan ju behövas om ni frågar mig!
Torsdag skall jag ev. till ullared (?!) och fredag vet jag inte riktigt ännu. Skulle varit skönt att vara hemma hela dagen, men jag får se vad som händer.

Min stackars häst har jag inte brytt mig om sen i förrgår, han bara står och står hela tiden. Orkar verkligen inte rida när det är snö, broddar måste av och på (som jag förörvigt inte använt än) och alla dessa kläder man måste ha på sig för att inte avlida!
Men imorgon eller onsdag skall jag sätta igång honom till december ut, sen tänkte jag att han får vila mesta delen av januari om det inte är världsfint väder då förstås. Han är ju igång på sommrarna och det är enklast att han vilar på vintern. Kommer låta vädret styra.
Tänkte att jag kommer vila från bloggen också faktiskt, det är inget roligt längre. Skriver bara för att jag måste, och det är ju inte kul. Men jag får se.

xo

Sunday, bloody sunday

Gottenmorgon.
Har verkligen egentligen inte tid att skriva eftersom vi skall sälja glögg med våran underbara klass <3333333
Okej, eller inte. Men i alla fall så skall jag åka hemifrån om en halvtimma ungefär och jag vaknade precis. Orkar faktiskt inte skynda mig. Jag kommer frysa ihjäl eftersom vi skall stå ute i snöstormen!
Jag har ju Lovisa med mig så jag överlever kanske ändå.


Jag och Lovisa i typ 2an. Vi var siamesiska tvillingar på maskeraden, haha.
Gulligull nummer 1.

Snabbt och lätt, fast nä.

Sådär ja, efterblivna blogg.se!
NU (efter 2 veckor) har den "nya" headern kommit in. Jag har i och för sig redan tröttnat på den, men okej. Hatar kvalitéten, men men. Nu får det vara sådär ett tag. Tänkte börja fixa lite med designen och sånt, fast jag känner att jag bara kommer förstöra allt, haha. Typiskt mig verkligen.

Soffläge here I come (som om min dag varit jobbig, haha).

På ingång..

.. Ny header.

In the Monki world

Tjenis. Har flummat runt i kungsbacka och på frölunda torg hela dagen känns det som. Fick köpt lite saker. Jag älskar verkligen kläder! Skulle köpt ett par skor också, men mamma sa att jag skulle önska mig dem i julklapp, så jag hoppas att jag får dem då haha. Allt gick på runt 500 tror jag, har ingen riktig koll. Som vanligt då, haha.


Klänning med fransar på axlarna - SO IDA! Monki, såklart.

Oversize tröja med Kiko på (En av Monki's figurer)


Vanlig kjol, typ något slags transparent-tyg fast inte transparent. Eh ja, jag är dålig på att förklara.
Från Monki hursomhelst.


Vad gjorde jag på dessa bilder egentligen, helt ärligt?
Världens coolaste knästrumpor, randiga leggins och rosetthårband från Lindex.

Dåliga webcambilder, men jag hoppas att ni överlever i alla fall.
Jag är nöjd med mina inköp (köpte inte den gröna klänningen faktiskt..), shopping är den absolut bästa medicinen till allting.


Minnah hade världens finaste klänning


Bild lånad från tv4.se

Töntig som jag är så blev jag kär i Minnahs gröna klänning (bilden) som hon hade idag/igår på Idol. Helt galet fin var den. Kollade på tv4's hemsida och hittade den! Fast idag/igår hade dem vikt upp ena kanten på den Minnah hade, fast ena sidan är ändå längre än andra egentligen. Hursomhelst, världens finaste klänning!
Idag (logiskt tänkande) blir det direkt till stan/kungsbacka/allum och köpa den klänningen alltså, ooohh perfection <3

Välkommen till min garderob!
, typ.

Inte dh winter 2010. Sh (simshack) winter 2010 skall det vara.

Tro det eller ej, jag utmanar mig själv med att lana sims. Funderar på att sova snart (vill påpeka att jag spelat i typ 3 timmar bara) men jag skall försöka hålla mig vaken. Faktiskt, så är jag inte änns trött!
Jag och sims alltså.., Passar helt galet perfekt ihop. Älskar att spela andras liv, haha. Just nu spelar jag på en snabbgjord familj (bara för att familjen helt plötsligt blev perfekt!), dom heter Kiloj i efternamn. Ja, ni hör ju bara. Tog första bokstäverna som poppade upp ur mitt huvud liksom. Mima och Monty heter föräldrarna (inte direkt några Svensson's om jag säger så!) och första barnet heter Maximillian och andra heter Mimmi. Kanske skall de få tvillingar, har inte riktigt bestämt mig än. Och för er som undrar så skriver man in koden Forcertwins om man vill ha tvillingar. Men varning, har du skrivit in det en gång på en familj, så får familjen bara tvillingar i efterhand! Helt retard! (snackar om Sims 2 alltså! Inte 3, det suger).
Nejmen, nu skall jag sluta prata bort eran tid och fortsätta spela.
01.41 SIMS HERE I COME!

Awww.. It's a nufkin.


Just nu; Städar med Villma. Aka kiss-sköldpaddan.

TGIF


Silverkorven. Bilderna är inte redigerade över huvudtaget, därav fula.

Hoppsanhejsan. Borde kanske komma på någon ny hälsningsfras?
Slutade 13.25 idag, våran vikarie skar av sig fingrarna på den elektriska hyveln på träslöjden, så vi fick sluta tidigare, haha. Nej då, stackars. Hoppas han överlevde i alla fall.
Jag skall spela sims snart, sedan måste jag fota innan det blir mörkt! Väljer nog att fota först eftersom jag lär fastna vid sims och sitta där tills ikväll typ. Sedan måste jag träna Silver också. Han har stått i 4-5 (!!) dagar nu, eftersom han fick nya skor och ömmar. Tror inte att han gör det idag, får inte hoppas. I så fall skall jag longera honom i hagen.

Så.. tänkte jag säga att jag jobbar på det här med fototips nu igen. Vet verkligen inte vad jag skall skriva om, likadant varje gång. Men det kommer väl.

Hörs senare.

Lalalala

Jag sitter på pappas data så jag har inga bilder här.
Hade ingen NO idag så jag slutade 14.45 istället för 15.55. Skönt! Jag cyklade hem med Lovisa (mäster-skjutsarn) och frös halv ihjäl på vägen. Men jag lever nu. Skulle longera Silver när jag kom hem, men han fick nya skor idag så han ömmar, stackars korven. Sprang lite med Idomin på ängen istället, han var freaky!
Tänkte snart äta och sen simsa och plugga spanska i 2 timmar eller nåt. Nej jag vet att ingen bryr sig. Men ändå, ciiiiiao.

KMB

Jag. Måste. Ha. Dessa. Skorna.
NU!

KMB - 1099:-


Om det är något jag skall spara till (utom objektiv typ) så är det dessa.
 - GEMIGGEMIGGEMIG!
Inom kort äger jag dessa, vill jag verkligen hoppas. Mina fötter behöver sådana här sötnosar.
Det är lite roligt att jag redan planerat vad jag skall ha till. Pure perfection!

[Tidsinställt - just nu har jag nog matte tror jag.]

Pictures

Här är min lurver numero dos. Den har öron! Den ser beige/brun ut, men den är snarare vit. Världens absolut skönaste, älskar den.


Sedan beställde jag ju en del från H&M för någon vecka sen också. Bl.a julklappar (som jag inte får se) och en leopardklänning och en tunika. Klänningen kommer nästnästa vecka men tunikan fick jag idag. Man ser jättetjock ut i den, men den är söt!
Smutsig spegel, jag vet. Jag har faktiskt aldrig funderat på att tvätta den, haha.



M e l i k e.

Nu: Sims 2 djur&nattliv (+ julpaket)!

Skit vinter

Började dagen med en egen sovmorgon. Vaknade 8.15 och jag börjar 8.30. Men jag lyckades fan hinna i tid (vill notera att jag cyklade ca 2½-3km - till skolan).
Min lurver har kommit ochden är myyyys. Skall äta, rida, spela sims och sånt och så hörs vi senare.

I know i've been dying

Jag vet, och förlåt.
Men det är ingen idé att jag skriver om något ifall jag inte har några bilder, det är ju en fotoblogg, eller hur?
Har fotat nya bilder men kameran har dött så just nu laddar jag batteriet. Jobbigt problem, tycker jag.
Återkommer imorgon med mer bilder. Bland annat på Silverbebis och lite annat. Jag har spanskaprov på fredag och v. 49 har jag 4 prov om jag inte minns fel. Helvetet rent utsagt. Så tiden till datan finns inte för tillfället.

Ni får en söt bild på världens gulligaste sköldpadda, Villma herself!
(Fotad med Olympus E-330, 14-45 mm)


Lurver nr.2

Egentligen skall jag mocka, rida, dammsuga, göra ett armband, fota och äta, men jag fastnade här ändå.
Tänkte bara säga att vårat spa/jacuzzi har kommit nu! När jag kom hem så stod det på altanen. Vet inte om man kan bada i den ännu, men i morgon skall det nog gå.
Jag tänkte också berätta att jag har beställt en lurver (min favorit). Jag har en svart lurver från Stadium och så har jag lurverstrumpor från ... Ullared! Fast denna lurvern har öron. Jag var bara tvungen! Den finns i vit, grå och brun. Brun var FÖR MYCKET björn. Grå såg smutsig ut, så den vita fick duga. Den är riktigt söt. Köpte den mest bara för att.

Den finns på jättemånga olika sidor. Men en svensk sida som den finns på är DENNA!

Mitt liv.. aka Simsliv.

Ni som bryr er och är insatta i Sims;
När jag ändå håller på att prata Sims..
..Så måste jag berätta om min nya familj som jag är stolt över! Så jag har precis gjort en ny familj i Uddaholm och dem var från början en mamma (Zita) och en pappa (Hannez). Sedan gjorde jag ett fusk när mamman var gravid och skrev in koden "forcetwins" och hon fick tvillingar (Forcetwins=man får tvillingar). Dessa heter Zack och Zebastian. När dem spädbarnen växte till småbarn så skaffade hon ett par tvillingar till och dessa fick namnen Noel och Leon. OCH NU TILL DET MIRAKULÖSA; Dem skulle skaffa ETT (inte tvillingar alltså!) barn till för jag ville ha en flicka. UTAN att ha skrivit in koden Forcetwins så får jag tvillingar! Ni kan inte förstå min lycka, jag har alltid velat ha det (på sims alltså, haha)! Helt galet. Men i alla fall, dessa heter Nelia och Cornelius, alltså en flicka och en pojke. Nu har dem 6 barn och skall flytta till världens grymmis villa. Sedan skall dem skaffa fler barn. Jag har kennel!
 Jag är stolt över min familj.

Nu skall jag spela.
Ciao.
Haha. Kategori: Mitt liv.

Detta fält måste fyllas i


Hann inte med eller orkade inte skriva igår. Så lär det bli ett tag framöver eftersom vi har 4 prov veckan innan lovet, roligt liv, jag vet! Bland annat NO och MA, mina starka ämnen också, love <3 Eller inte.
 Min hjärna må vara ung, men vem säger att den fungerar bra?

Kladdkakan skall ut ur ugnen, sedan blir det sims marathon.


Idomins framsteg!


Gammal bild sen förra julafton (Olympua E-330, oredigerad dessutom!)
Nu förtiden är det ju alltid mörkt när man kommer hem från skolan, så Silver har stått sen i söndags. Jag har så dåligt samvete, men imorgon skall jag rida ut honom.
Stackars lilla hästen ♥  Imorgon skall Freja ridas ut också.
Han heter Idomin, men för pinsamhetens skull kallar vi honom Mini! 
Mini har däremot varit ute varje dag i typ 1 ½ vecka nu, han är i form min lilla köttbulle! I söndags lärde jag honom "gräv", det tog 15-20 minuter sen kunde han det. Igår lärde jag honom det på kommando så han gräver när jag säger gräv. Världens grymmaste! Idag fortsatte vi att bygga lite på det och vi övar just nu på spansk skritt. Måste säga att jag har någon att vara stolt över. Han fattar direkt vad jag menar, jag pekar bara på höger/vänster sida på bogen och så lyfter han det benet direkt. Han är helt sinnesjukt duktig alltså. I somras tyckte han att trickträning var skittråkigt, så jag gick över till att träna honom löst (träning från marken och sånt där, samspel typ. Vissa kallar det NH, men jag gör inte det, för det är inte det jag håller på med). Men nu har det helt vänt, han älskar det verkligen. Fast jag har honom lös nästan hela tiden nu, ibland i grimma eller halsring. Och det är roligt att se att han tycker det själv är roligt, det gör ju att man vill fortsätta utveckla honom.
Imorgon får han vila om jag inte kommer på något att träna honom med!

God natt.

Peace 'n' Love


Orgami

Hoppsanhejsan. Eftersom idrotten var inställd idag så slutade vi 14.10. Så jag är redan hemma och har hunnit göra klart min orgami(papper)-stjärna som jag började med på matten!

Nice va?!
Nu skall jag kolla på America's Got Talent och sen ut till stallet.

Dot


Inte änns en redigerad bild faktiskt.
Hinner inte med att skriva något idag. Irriterad som en idiot så det är bäst att jag är tyst.
Det går inte att ladda upp ny header för tillfället, fungerade inte igår heller. Vet inte vad som är felet!

Elithopparen!


Bild från provridningen i augusti.
Hoppade Silver idag, "hela" 90 cm. Han hoppar det som ingenting, stackars mig som är ovan. Haha.
Han var duktig hursomhelst!

Jag ska ut och leka lite med Idomin nu, ciao.

When nothing else matters

Godenmorgonen.
Faders dag idag. Jag har gjort ett jättefint paket, weho. Men nu skall jag äte, ut till stallet, sen hem till syster, hon skall spela match idag och jag skall vara fotograf!

Ciaociaociao.

Fulis

Ful header, skall göra en helt ny imorgon, lovar er. Den krånglade lite bara, så denna blev tillfällig. Men ny imorgon, som sagt!

God natt, jag är trött.

En ny medlem i ringfamiljen.



Hejsan.
Är nu hemma från Allum och har tagit in hästarna. Jag köpte en fiske/verktygs-låda till mina pärlor och fick en ring av syster (min lön för fotograf-jobbet)! Denna ringen och min Georg Jensen ring har ledningen nu, dem absolut finaste.
Nu skall jag rensa mina älskade pärlor och skapa åtminstone lite ordning där.
Sedan skall jag äta och beställa kläder från H&M :)

xo

H&M Shop Online



Halsbandet skall jag beställa, väskan MÅSTE JAG HA (det andra med förstås) och jag ska till Allum idag, tänker tigga lite av mamma. Vi skall till en affär i Alingsås senare idag och kolla på Odd Molly kläder, me like.
Hörs senare :)

Fototips no.4 - Fortsättning, bländare

Lekte med bländaren förut. Första bilden är f/33 och den under är f/4.8. Varken lägsta eller högsta som just min kamera har, men strunt samma. Mest bara för att visa er att bländaren inte bara är en bra hjälp vid fotografi i motljus, även "vanliga" bilder. Jag älskar när bakgrunden har riktigt mycket oskärpa och man bara kan se den suddigt, jag gillar verkligen inte när den är klar (som översta bilden). Bara exempelbilder, det regnade ute så jag kunde inte fota utomhus. Ett litet tips bara!

f/33

f/4.8

Visst får växten mer fokus i fotografiet när man har hög bländare?
Och eller hur att man kollar på bakgrunden i översta bilden, men inte understa?

Food!

Hellu.
Har inte varit inne på hela dagen, först i skolan och sen ute i stallet i en evighet typ.
Nu skall jag äta och sen blir det idol. Hinner nog slänga in någon bild efter maten också!

Hörs sen.

Baka, baka, liten kaka.


Kärlek till bilden.

Lekte med lite ingredienser och det blev någon slags kladdkaksmuffins med choklad i. Goda, men bör ätas med sked, haha. Dem är sådär sega så det smakar som chokladkola typ, nomnom!
Kul att jag förresten glömde mina spanska grejer i skolan, ska skriva en uppsats/recension om en film imorgon (på spanska), så det ser väl sådär ut. Jag har sänkt mig tillräckligt i spanska, så detta behövdes verkligen inte just nu.
Menmen, what to do? Jag får ordbajsa lite som vi säger.

God natt! 

Spanish

Halo.
Mamma och Ramus åkte till sjukhuset för ett tag sedan, bara jag och papi hemma nu.
Måste plugga spanska innan jag skall försöka sova, det blir en lång natt idag.

X

This is the end of our movie


Hallojsan.
Sitter i soffan och väntar på att vattnet till pastan skall koka. Jag är hungrig!
Hade ca 1 ½ EV nu i slutet av dagen. Slutade tidigt eftersom vi hade vikarie (som för övrigt var bättre än våran riktiga lärare).
Kan inte riktigt förstå att det är fredag imorgon, denna veckan har gått fort som attans!
I måndags tänkte jag när jag vaknade: 5 år till fredag. LÅT MIG STANNA HEMMA!
Okej, jag har tänkt så varje gång jag vaknat, men ja. Haha. Och nu är det fredag imorgon redan!

Jag tänkte fråga mami om vi kunde åka till staaaden för att jag vill köpa min leopardklänning..Egentligen leopardklänningar eftersom jag har hittat en på H&M och en på JC. Den på H&M skall jag köpa (den där för 49.50:- ni vet?) och den andra på JC skall jag ha till mitt kusinbarns dop. Så jag måste köpa båda, åh så jobbigt!
Måste ju köpa lite nya kläder nu när mitt förslag om walk in closet har gått igenom. Weha!

Hörs senare :)

Godnatt säger jag.

Nu ska jag plugga lite mer spanska, sen ta en tablett för migrän (känner mig helt yr) och till sist sova!
Imorgon slutar jag 4 för jag har 2 timmars EV på eftermiddagen - rytmik & gymnastik i mitt fall.

Bildlöst inlägg, hoppas ni överlever. Hörs imorgon.
Godnatt!

..And all started with the big bang, BANG.




Hola amigos!
Jag håller just nu på att plugga spanska. 9ans spanska = hell.
Snart skall jag fortsätta plugga atomkemi, wooooho!
Min söta lilla vovve sitter i soffan brevid och hjälper mig, hur söt är han inte?

Ciao.
Veckans blogg: Linnea

Fototips no.3 - Förstärkt motiv i förgrund/bakgrund

Denna gången skall jag berätta om förstärkta motiv, förgrund och bakgrund.

Vad som är mittpunkten, eller motivet i en bild kan uppfattas helt olika. På denna bilden som är från Turkiet i Augusti 2010 så är det i mitt fall löven på busken. Du kanske tycker att det är människan i bakgrunden, havet eller båten?

För att förstärka motivet i bilden så har jag knäppt bilden precis när människan går förbi, båten åker och fått med det blåa havet i kraftig oskärpa i bakgrunden eftersom jag har ett kort skärpedjup med stor bländare.
Oskärpan i bakgrunden "tvingar" den som ser bilden att kolla på växten.
Även om jag hade fotat bilden såhär (mittpunkten/motivet åt vänster)..

..Så hade du kollat på den andra ringen i kedjan, eller hur?
Den första ringen i förgrunden är i oskärpa, den andra är i skärpa och resten av bakgrunden är i oskärpa. I just denna bilden skapar detta 'oändlighet', enligt mig. Lite häftig faktiskt, speciell på nåt vis.

Jag gillar att placera motivet/mittpunkten åt antingen höger eller vänster. Själv tycker jag att bilden blir lite tråkig utan bakgrund och motiv i oskärpa. Det är det som gör själva bilden, tycker jag. Jag fotar sällan rakt på ett motiv, väldigt sällan (om detta inte gäller hästarna/andra djur). Bilden blir så tom. Dock fotar jag rakt på om jag skall fota riktigt nära en blomma, liksom denna:


Men även här har jag tänkt på det första blomlövet i förgrunden, att den också är i oskärpa, precis som bakgrunden. Detta gör också att betraktaren "söker sig" till blommans mitt, alltså själva motivet.

Alla foton är fotade av mig.

Chain



Tuddelu.
Förmodligen (förhoppningsvis) sitter jag på sista lektionen innan bamba (eller lunch, man säger tydligen bara bamba i göteborg, okeeej?). Några lektioner efter bamba skall jag ha min teknik-redovisning med Lovisa. Får rysningar bara jag tänker på det. Ugh.
Håller på att jobba på fototips-inläggen. Går sådär för mig, men det blir nog mest bilder hedanefter. Inspirationen till tips är väl mest neråt just nu! Har lyckats skriva ett bra inlägg, det kommer upp idag runt 14.00. Håll utkik! Det kommer handla om förgrunder, bakgrunder och förstärkta motiv i foton, där bland annat denna bilden kommer dyka upp.

Adíos.
Veckans blogg: Linnea

Snow!


Hejsan!
Vaknade i morse med snö på gräsmattan. Hur irriterande var inte det på en skala? Nu är det upp emot 20 cm, inte kul. Silver får stå idag också. Idomin skall jag snart ut och leka lite i snön med. Han älskar snö, haha.
Eftersom jag inte kommer vara inne på mycket denna veckan så kommer ni få lite fler tidsinställda inlägg. Hoppas inte det är alltför tråkigt för er!

Visste ni att de har fått fast "Lasermannen" nu? Dem är säkra på att det är han. Skönt att höra faktiskt.

Nu måste jag ut till stallet innan kvällen.
Ciao.
Veckans blogg: Linnea

Maxi & björnar!


Hoppsan hejsan.
Jag skall bärga mig från att vara vid datan så mycket (som jag faktiskt är) så jag skall bara vara inne 1 timma på  5 dagar, ca 10 minuter per dag alltså. På helgen är det obegränsat, haha. Jag bestämde det själv och jag skall hålla det!
Har precis ridit ut med min lilla mantelponny som Niklas kallade det när jag red förbi. "Ida, manteln har åkt ner". Faktum är att det var reflex-ridtäcke till Idomin. Ha-ha, tack för den liksom.
Nu äter jag Kinder Maxi & björnar. Skall snart iväg till tennisen med mami. Tar med lite plugg, wiho!

Hörs imorgon!
Veckans blogg: Linnea


Jag tror på mer än det jag ser


Gillar ljuset i bilden. Alot. (Inte redigerad)

Nu skall jag cykla vidare till nästa station - skolan aka helvetet. Börjar 9.30 och slutar 15.00 idag, väldigt kort dag faktiskt, det uppskattas! Sedan hem och rida Silver + träna/rida Idomin. Får se vad jag hittar på med honom. Antingen rider jag ut en sväng eller så tränar jag honom löst i hagen.

Nu måste jag gå om jag skall hinna, hörs senare (om jag hinner), ciao!
Veckans blogg:
Linnea

Just the way you are


Mina favoriter.
Freja, Silver, Idomin.

Jag har ingen inspiration alls idag. Vad skall jag skriva för fototips? Jag har verkligen ingen aning. Jag har inte änns nuddat min kamera idag. Varför? För att jag inte vet vad jag skall fota. Det finns ingenting att fota längre, jag har redan fotat allt som går. Fotafotafota. Det får bli till veckan som jag skriver det där fototips-inlägget. För just nu kommer jag inte på någonting alls. Tråkigt, men sant!

Jag håller på att rita lite med min ritplatta i Gimp 2.6. Skall snart duscha och imorgon är jag död igen.
Hörs i morgon om jag hinner.

I'm in



Så, nu vart jag inne igen. Var ute i stallet i 4 timmar. Först red vi ut med Silver och Idomin. Första halvan Silver och andra halvan Idomin (i repgrimma + halsring). När vi kom tillbaka tränade jag Idomin på gräsmattan och lite på vägen. Svettig som bara den blev han!
Jag tänkte äta frukost (!) nu, sen vet jag inte riktigt vad jag hittar på.

Ciao.
Veckans blogg: Linnea

Last day in heaven

(Tidsinställt)


Outside-bokeh!

Hejsanhoppsan guapas.
Jag hoppas inte ni behöver gå upp lika tidigt som jag behöver, för det vill vi ju inte. Jag är förhoppningsvis redan vaken (nu blev det väldigt mycket hopp) och ute i stallet för ett ridpass med lilla Silverprinsen. Ville bara uppdatera er så ni inte tror att jag försvunnit, kommer vara i stallet ett bra tag nu på morgonen eftersom jag skall träna Idomin efteråt också!

Hörs senare!
Veckans blogg: Linnea

Me like


Prinsen min <3

God kväll!
Jag skall precis börja spela lite sims 2 djurliv nu,
snart kommer mamma hem också och då tänkte jag göra smoothie.
Vad gör ni för något? 

(Gillar starkt att jag har mer än 30 unika nya besökare varje dag, tacktacktack!)
Imorgon skall jag fundera ut något bra fototips-inlägg igen, något speciellt ni vill lära er?

x
Ida

Veckans blogg: Linnea


With the sun in my pocket


Idag provade jag att leka med bländaren lite. På min kamera är den minsta bländaren f/39 och den största f/4.8 :)

Bebis


(Fotad av mamma, gammal bild sen i somras då jag hade min förra systemis)
Min lilla nallebjörn var jätteduktig idag. Hade honom löst nästan hela tiden och han skötte sig perfekt!
Jag får rida Silver senare tror jag, eller så går jag bara en promenad med honom alternativt longerar.

Men nu skall jag äta frukost faktiskt, senare skall jag räkna alla mina klänningar, skor och allt det där andra som jag älskar så mycket. Har ju planerat exakt hur min walk in closet skall se ut. Den kommer att ta upp halva mitt rum och till och med ha ett fönster inuti. Haha.

Hörs lite senare,
LOVE

Veckans blogg: Linnea


Saturday morning



Sista levande dagen på lovet idag.
Med detta menar jag att man inte lever på söndagar - det är liksom bara en dag som finns där, helt utan mening. Jag vet, helt onödigt. Men vad ska man göra åt den saken? Ingenting alls. Leva på lördagen.
Idag skall jag rida Silver lite på morgonen, rida Idomin på eftermiddagen och sen bara slöa. Eller vad heter det? Slappa kanske. Sak samma. Jag skall i alla fall inte göra någonting viktigt, så himla skönt.
Kanske skall jag läsa min ELLE tidning igen, läste ut den igår men den går ju att återanvända om jag säger så. Fota lite kanske jag skulle kunna klämma in i mitt tighta schema. Jag vet inte riktigt, men någonting hittar jag väl på. Vill egentligen shoppa, men ingen vill åka med mig och min plånbok har nog inte heller lust med det! Life is hard. Kommer i alla fall önska mig hur mycket kläder och pengar som helst i julklapp. Lycka!
LOVE


Veckans blogg; Linnea


Fototävling

Jag är med och tävlar hos Mimi om ett valfritt close-up+4 filter från Tvspelsweb. Tävlingen hittar du här.


Detta är mitt bidrag!

ELLE




Lovely ELLE. Lite inspirerande sådär.
Har nu köpt min bibel och godis. Känns som om jag alltid skriver att jag är mätt, men det är jag ju alltid också. Åt faktiskt precis, haha.
Nu väntar Idol och en hel del läsande. Älskar fredag!

LOVE

Veckans blogg: Linnea

Veckans-blogg-resultat!


Linnea Granberg, grattis!

Klicka HÄR om ni vill (ska) besöka hennes blogg.
Många grattis, Linnea.

Detta betyder att DIN blogg kommer länkas i alla mina inlägg, i en hel vecka framöver.
Tack till alla som deltog, ni får nya chanser flera veckor framåt. Detta var bara början :)

You know we are superstars



Hejsan hoppsan, hur har ni det?
Jag gick upp ganska sent idag, vid 10,30 ungefär. Skönt! Mammas kompisar kom hit och kollade på Silver sedan åt vi blåbärspaj och pepparkakor - som blev min frukost.
Skulle egentligen hoppa Silver nu på förmiddagen men jag gör det ikväll istället. Är för lat för det nu!
Jag och mami skall till Allum och shoppa. Hehehe, ovanligt. Nejdå, men jag skall handla en ELLE tidning eller annat kul, och en baugette på Paprika.

Hörs senare!
Idag avgörs veckans blogg! (Läs längre ner)

Fototips no.2

Denna gången tänkte jag tipsa om att fota i motljus, bländare m.m.

Bländare är ett namn för hur mycket ljus som släpps in i kameran. Slutartiden och bländaren samarbetar och exponerar bilden - till rätt mängd ljus. En liten bländare skrivs t.ex f/22 och en stor bländare skrivs t.ex f/4. Det är lite tvärt om, liten bländare - högt nummer. Stor bländare - litet nummer. Bra att veta!

Jag tycker det är väldigt kul att experimentera med solen och kamerans funktioner. Därför fotar jag ibland i motljus - rakt på solen. Jag kan använda mig av stor bländare: då ser man inte att det är en sol riktigt, utan mest en vit skinande prick. Om jag använder mig av liten bländare: man ser solens strålar och dem sprids över hela bilden.

Om en bild är fotad med stor bländaröppning så blir bilden ganska tråkig (tycker jag). Solen ger ingen direkt effekt i bilden, utan den bara är där:

(Bild: Lånad från google).

Om en bild är fotad med liten bländaröppning så blir bilden lite mer spännande (ljuset sprider sig över hela bilden, man kan se strålarna).  Väldigt dålig bild, men hoppas ni förstår vad jag menar! Detta är inte min minsta bländare, men en mindre sådan.

(Bild: Fotad av mig)

Linsöverstrålning är ett ord som kanske kan vara bra att känna till. Det är när strålarna i bilden (solen) får färgade streck eller prickar i sig. Då kan man nästa gång kompensera lite neråt i exponeringen så att detta fenomen inte uppstår nästa gång!

Dessa strålar kan man självklart redigera till i Gimp, Photoshop eller annat redigeringsprogram så det ser ut som om man fotat med liten bländare. Men jag tycker det är roligare att fota "direkt" från början. Ibland glömmer man att det faktiskt är kameran som tar bilden, inte redigeringsprogrammet! För mycket redigering kan ibland bli fult faktiskt. Själv gillar jag att knappt redigera alls eller att redigera jättemycket (lägga till sepia, svartvitt, "gammal-nyans" i bilden osv).

Hoppas ni lärde er någonting!
Kommentera jättegärna vad ni tycker. Tar emot kritik för vad jag kan göra bättre etc.
Lycka till!

Türkyyy

Inspiration från Turkiet i augusti 2010.




Sista bilden här, är ett exempel på förstärkt motiv utan förgrund men med oskärpt bakgrund som ni får läs mer om imorgon :)

/ Idaho


Ombyggnad



Hola guapas
!
Hur är läget? Själv är det rätt bra. Har precis ätit så mätt är jag också.
Kom hem från Josefine för ett tag sedan och vi har läst ELLE och LOOK. Har fått massa inspiration till mitt nya rum!
Jag tänkte göra mitt ena rum till; sovrum, tvrum och en stooor garderob! Sedan skall jag göra mitt andra rum (som ligger vägg i vägg med mitt ena) till pluggrum, pärlrum och djurrum (där min sköldpadda skall bo, vilket hon gör just nu också). Pärlrum mest för att jag tillverkar smycken, det visste ni inte va? Men det gör jag! Kanske kan visa er lite bilder någon dag :)
Just därför skall jag precis göra en ritning över om hur mina rum skall se ut! Har allt framför mig och jag skall ha en stor walk in closet, grymt va?! Tur att jag har en pappa som ÄLSKAR att bygga.
Bilder på mina ritningar och annat kommer alltså in ikväll eller så.
Sedan skall jag skriva ett till, nummer 2, fototips-inlägg. Mycket inspirerande kan jag lova!

Glöm inte veckans blogg, avgörs i morgon.
Hörs sen!


Bjuder på "Gubben i lådan" också.

Torsdag kl. 10.10


Gammal bild från -09. Därför fotad med min förra systemkamera Olympus E-330.

God morgon!
Sovit gott? Det har inte jag. Gick och la mig två (för att jag spelade sims!) och vaknade av att min mobil ringde, väckaklockan alltså. Dum som jag är så glömde jag stänga av den igår, så jag sov inte alls många timmar.
Har försökt somna om men det går väl sådär när hunden skäller till titt som tätt!
Jag tänkte gå upp snart, ligger nämligen i sängen fortfarande, och äta sen ut till stallet och rida Silver och kanske dem andra också.

Vid 13 skall jag hem till Josefine och kommer hem någon gång ikväll så vi hörs inte förräns då.

GLÖM INTE VECKANS BLOGG!! (Läs längre ner)

Veckans blogg!




Jag tänkte köra igång veckans blogg!
Det betyder att jag i varje inlägg länkar veckans blogg - i en hel vecka!

1. Kommentera detta inlägget med "Jag är med!" eller så, så är du med och tävlar. KOMMENTERA SÅ MYCKET DU VILL! Ju fler kommentarer du skickar - desto större chans har du att vinna! :)
2. Jag slumpar en vinnare ur kommentarerna, de som har kommenterat mest får därför större chans.
3. Därefter utsés vinnaren i ett eget inlägg och sedan står bloggens länk med i varje inlägg i en hel vecka.
Vinnaren dras på fredag!

Ready, set, go!


Fog



Jag älskar denna bilden. Dimmigt, grått (sepia actually!), gammal ihoprasad smedja, träd och höst. Likelikelike!


Then you have no brain!


Hoppsanhejsan korvarna. Hur står det till?
Själv har jag precis ätit mig fet hemma hos syster på kalas.
Har tilbringat mesta delen av dagen där faktiskt.
Jag bakade nuts & chocolate-cookies aka ben&jerry cookie dough (smakar likadant).
Yummy!

Jag tänkte kolla på Bonde söker fru, älskar det programmet. Alla bönder är så töntiga, haha ( - säger jag som bor på en gård - ).  Sedan blir det smoothie och sims hela natten!!
Imorgon rymmer jag hem till bästis och bakar våra fågelbo-kakor. Bilden är fotad hemma hos henne i somras faktiskt, pretty awesome.

Adíos.



Är det typiskt eller? Typiskt Ida?

God morgon igen.
Jag försökte leka duktig och gå upp tidigt eftersom hovslagaren skulle komma kl 9 - trodde jag.
Så jag vaknade 7 (okej, jag somnade om) helt i onödan eftersom han ska komma kl 11.
Och nu sitter jag här, funderar på om jag skall äta lite men har inte riktigt bestämt mig.

Lite sims djurliv blir det i alla fall.
Hejs!

På topp


Jag har nog för mycket fritid, men kolla här;
Om ni kollar i vattendroppen på bilden, eller hur att man ser kaklet från köket, det vita? Och kranen? Och vet ni vad man ser mer? Min ketchupflaska!
That made my day!


(Tidsinställt inlägg. Hoppashoppashoppas det fungerar!)

God morgon guapas, någon vaken? Skulle inte tro det egentligen. Inte på en lovdag!
Jag är i alla fall vaken (får vi väl hoppas) eftersom hovslagaren kommer och vi måste städa lite i stallet innan.
Idag skall vi fira storasyster som fyllde år i måndags. Och nu var jag nästan väldigt nära på att säga vad jag köpt till henne, haha. Men det blir inte förräns ikväll. Innan dess har jag väldigt mycket att göra. Jag måste duscha, äta ett x antal gånger, borsta håret och ja.. You see, fullt upp. Jobbigt att ha ett så stressat liv, haha.
Skall nog hinna fota lite mer både bokeh och vatten/dropp-bilder. Kanske fota något annat kul om jag kommer på något!

Förlåt för att jag inte la in bilder på mina kläder jag hade på mig igår, men jag glömde av det helt och hållet, sen blev det natten, haha. Hoppas ni inte är allt för arga på mig.

Nu måste jag vakna om jag inte gjort det redan!
Hörs senare, ciao.

Fototips no.1

Jag tänkte ge er lite fototips när jag fått inspiration och tid till det. Då kommer jag skriva det här och hoppas på att hjälpa er att utvecklas inom fotografering. Men kom ihåg att jag inte är något proffs! Har ni synpunkter eller frågor så kommentera bara detta inlägget.

Det kanske inte är så roligt att gå ut i detta väder som idag, och fotografera. Därför tänkte jag visa och tipsa er om hur man kan fotografera på ett kreativt sätt inomhus.

Vattendroppar är ett objekt som är svårt, men roligt, att fota och det behövs tålamod och många försök. Beroende på hur många bilder du fotar med droppar så kommer alla att se olika ut. Ingen bild kommer vara lik någon annan!

1.
Du behöver en diskho som är fylld med vatten - och självklart en kamera och en vattenkran.
2. Det är enklast (och "säkrast"; tänker på vattenstänk från kranen - kan skada!) att ha ett stativ, gärna med fällbar mittpelare - då kommer man närme vattenytan. Det är självklart inget måste men det underlättar en hel del.
3. Om du vill få olika ljus på bilderna kan du använda dig av en extern blixt, men om du inte har det så blir det fina bilder med inbyggd också. Det blir olika ljus i bilderna beroende på vart du håller den externa blixten (om du har någon).
4. Sedan är det bara att börja! Ha kranen rinnande/droppande eller vrid på den i omgångar.

Jag tycker det är enklast att inte ha stativ faktiskt, jag känner mig så låst med mitt stativ (har STAR 64). Och jag har ingen extern bilxt, utan endast den inbyggda. Jag tycker det gick hyfsat bra för mig ändå. Gillar några av bilderna men jag skall fortsätta imorgon. Jag fotade med Nikon D5000 + 18-55/3,5-5,6 VR och här är mitt resultat!










Foto: Ida Persson
Copyright ©

Låt kreativiteten flöda!

Batman Bin Suparman

Usch vilket trist väder. Blir verkligen inte på humör när det är sånt här väder. Håller på att skriva ett fototips-inlägg för en sådan här dag. Det kommer upp så småning om!

To the city!



Nu är jag färdig för att åka till Allum. Har på mig min mörkblå kappa, min nya sjal, svarta jeans + svart linne och mina nya skooor! Ni får liite bättre bilder senare.

Ciaociao!


Bokeh




Fotade lite bokeh igår kväll. Det gick sådär, men jag skall fortsätta senare idag. Jag hade hoppats på sol, men nej, ingen sol idag. Detta betyder att jag behöver en ny blixt, woho!
(Tack Kitty för tipset via Tinkerbella!)
Fotade i och för sig med systemis även fast det var för kompaktkamera,
men det gick ju bra ändå.
Var tvungen att testa på ett annorlunda sätt än vad man brukar!

Wie

God morgon!
Nu blir det ut till stallet sen åka till staden med mami, idag igen.
Hörs snart!

37 & perfektion

Detta får nog bli sista inlägget för idag!
Här är mina underbart finfina skor som jag köpte förut. Gick in i affären, såg dem, ett par kvar (37, förstås!) och kunde inte lämna dem. How cute?!
Varma är dem också, eftersom det är så tjock sula och skinn. Me like.

KÄRLEK TILL SKORNA!



Nu över till min poncho/sjal/halsduk jag också köpte.
Den är hemstickad och hur varm som helst. Perfekt storlek och allt, love it.


Vintern - BRING IT ON!
Ciao.

Kanel


Hittade en väldigt god kanelbulle på ett litet utstött fik.
Lyckades smuggla med mig den hem så nu sitter jag och äter på den fortfarande. Eller igen.

Shoppiiiiing

Hola guapas.
Hemma från en shoppingrunda i Haga med mami. Skulle egentligen inte handla något. Kunde bara inte låta bli!
Jag letade efter ett par svarta kängor. Jag har kollat i massa affärer men inte hittat några jag vill ha, sådana jag tänkt mig. Så jag kollade i några second hand affärer och hittade världens perfektaste. Inte svarta eller sådana jag tänkt mig, utan FINARE.  Men jag köpte dem först inte utan fortsatte kolla i andra affärer. Sen gick vi tillbaka och jag kunde inte åka därifrån utan dem. Jag köpte en sjal/halsduk också, en ljusblå. Ni får se lite bilder senare :)

Ciao.

Griseknoen

God morgon!
Sitter och kollar på Emil & Griseknoen som för övrigt precis slutar. Tänkte äta en macka sen ut till stallet och rida Silver. Efter det skall jag och mamma åka till Haga!

Grattis till storasyster som fyller år idag!



Någon gammal bild innan jag fick hem Silver.

RSS 2.0